• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

יש הגיון לסגור כסף בקרן כספית לכמה ימים ועד 20 ימים?

• פותח הנושא פותח הנושא nimib
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

nimib

משתמש סולידי
דירוג
14
אני תוהה אם יש הגיון או שיש סיבה דווקא לא לעשות את זה.
מדובר על סכום של כ50-100 אלף בכל חודש (כלומר בכל חודש ביום מסויים אני אסגור בין 50 ל100 אלף שח לתקופה של עד 20 ימים)?
לפי חישוב של 0.01 אחוז יומי, זה יוצא 5-10 שקלים, כך שבשבוע אני מרוויחה 35-70 שקלים.
יש איזו סיבה שלא לעשות את זה?

אני תוהה אם יש הגיון או שיש סיבה דווקא לא לעשות את זה.
לא... האינטואיציה שלך נכונה ואין סיבה שלא לעשות את זה.
זה אמנם כסף קטן, אבל זה כסף.
התעסקות? - כן, זו בהחלט התעסקות... צריך להיכנס לחשבון הבנק, לעבור ללשונית המסחר בשוק ההון, לבחור קרן כספית, להזין פקודת קניה, לאשר את פקודת הקניה עצמה.
יום למחרת צריך להיכנס שוב לחשבון הבנק, לוודא שהרכישה בוצעה בפועל ולראות כמה ממנה נקנה.
ואז לגשת לאקסל ולהזין את הנתונים של רכישת קרן הכספית השיקלית הנ"ל כי צריך לעקוב.

יש איזו סיבה שלא לעשות את זה?
לשים לב שרוכשים את קרנות הכספיות השיקליות דרך תיק ההשקעות בבנק (לשונית מסחר בשוק ההון) כך שלא משלמים שום עמלה.
שזה בחינם לגמרי ולא משלמים על הרכישה ועל הקניה אגורה אחת.
ייתכן שגם בתיק ההשקעות העצמאי בבתי ההשקעות לא משלמים שום עמלה, אבל את זה אני לא יודע כי לא הייתי צריך לדעת (קרנות כספיות קונה אך ורק דרך חשבון ההשקעות בבנק, וזה מוצר ההשקעה היחיד שאני קונה דרכו).

לפי חישוב של 0.01 אחוז יומי, זה יוצא 5-10 שקלים, כך שבשבוע אני מרוויחה 35-70 שקלים.
תשואה שנתית כרגע של 4.3% בשנה, מתואמת אינפלציה (במילים אחרות ובעקיפין מאוד - ריבית בנק ישראל).
תשואה יומית של 0.012% (חילקתי 4.3% תשואה שנתית ב- 365 ימים ועיגלתי למעלה).
בסה"כ זו בהחלט חניה הגונה וראויה לכסף של בין לבין.
לא משהו לדבר עליו, אבל גם לא משהו להתעלם ממנו כי הרכישה/מכירה היא בחינם לגמרי אז למה לא.

לא... האינטואיציה שלך נכונה ואין סיבה שלא לעשות את זה.
זה אמנם כסף קטן, אבל זה כסף.
התעסקות? - כן, זו בהחלט התעסקות... צריך להיכנס לחשבון הבנק, לעבור ללשונית המסחר בשוק ההון, לבחור קרן כספית, להזין פקודת קניה, לאשר את פקודת הקניה עצמה.
יום למחרת צריך להיכנס שוב לחשבון הבנק, לוודא שהרכישה בוצעה בפועל ולראות כמה ממנה נקנה.
ואז לגשת לאקסל ולהזין את הנתונים של רכישת קרן הכספית השיקלית הנ"ל כי צריך לעקוב
למה צריך לעקוב?
למה אני צריכה לנהל אקסל?
יש טעויות במערכת הבנק?

לא צריך אקסל. תקני קרן כספית ותפדי אותה יומיים לפני שאת צריכה את הכסף.

שים לב לפדות אחרי ה 16 לחודש, כך תמוסה אחרי עדכון המדד (זה טוב בהנחה והמדד עולה)
מיקרו-אופטימיזציה שכבודה במקומה מונח.
אבל עדיין, מיקרו-אופטימיזציה.
אבל עדיין #2, הערה חשובה מאוד ולכן תודה.

למה צריך לעקוב?
למה אני צריכה לנהל אקסל?
יש טעויות במערכת הבנק?
צריכה?... לא צריכה כלום.
לעקוב?.... לא חייבת לעקוב אחרי כלום.
אני מזין כל נתון שיש לו חשיבות בעיניי לאקסל שלי שהוא מגה-אקסל של כל דבר שקשור לכל דבר שחשוב לי.
הוא מהווה לי גם סוג של היסטוריה לגבי פעולות שביצעתי וגם סוג של יומן אישי כי אני רושם בו הערות/מחשבות/כוונות/רצונות/מוציא עצבים על עצמי.
טעויות במערכת הבנק? - חלילה. שאלוהי הידין ענתבי גועל נפש של בנאדם הלוואי יקבל הרפס בכל הגוף תעזור לנו. בחיים לא. לעולם לא. אין דברים כאלו. מעולם לא קרה ואת לא תצליחי להוכיח אחרת גם אם מאוד תתאמצי ואפילו אם תשימי פה קישורים לאינטרנט שזו הפלטפורמה הזאת של האילומינטי בהנהגת יעקב פרונקל. הבנקים ישרים כמו סרגל ומעולם לא טעו אפילו לא באגורה אחת. מעולם. הם טעויות-Proof. לא תצליחי לשחנא אותי אחרת.

מדובר על סכום של כ50-100 אלף בכל חודש (כלומר בכל חודש ביום מסויים אני אסגור בין 50 ל100 אלף שח לתקופה של עד 20 ימים)?
לא דורש התעסקות
אם מדובר בסכום קבוע מידי חודש - שימי הוראת קבע לקניה ומכירה בתאריכים הרלוונטיים

מיקרו-אופטימיזציה שכבודה במקומה מונח.
אבל עדיין, מיקרו-אופטימיזציה.
אבל עדיין #2, הערה חשובה מאוד ולכן תודה.

צריכה?... לא צריכה כלום.
לעקוב?.... לא חייבת לעקוב אחרי כלום.
אני מזין כל נתון שיש לו חשיבות בעיניי לאקסל שלי שהוא מגה-אקסל של כל דבר שקשור לכל דבר שחשוב לי.
הוא מהווה לי גם סוג של היסטוריה לגבי פעולות שביצעתי וגם סוג של יומן אישי כי אני רושם בו הערות/מחשבות/כוונות/רצונות/מוציא עצבים על עצמי.
טעויות במערכת הבנק? - חלילה. שאלוהי הידין ענתבי גועל נפש של בנאדם הלוואי יקבל הרפס בכל הגוף תעזור לנו. בחיים לא. לעולם לא. אין דברים כאלו. מעולם לא קרה ואת לא תצליחי להוכיח אחרת גם אם מאוד תתאמצי ואפילו אם תשימי פה קישורים לאינטרנט שזו הפלטפורמה הזאת של האילומינטי בהנהגת יעקב פרונקל. הבנקים ישרים כמו סרגל ומעולם לא טעו אפילו לא באגורה אחת. מעולם. הם טעויות-Proof. לא תצליחי לשחנא אותי אחרת.
התכוונתי בשאלה שלי אם יש בפעולה הזו משהו שדורש יותר מעקב מפעולות אחרות כי טרחת לציין. תמיד אני בודקת שפעולות התבצעו.

ואם המדד יורד?
או לא קורה שהמדד יורד?
המיסוי הוא לפי המדד המצטבר מתאריך הקניה עד תאריך המכירה.

בדרך כלל המדד עולה, לעיתים יורד, ככל שטווח הזמן ארוך יותר, כך פחות סביר שיירד, זה לפחות מה שהיה ב 100+ השנים האחרונות ברוב עולם ובפרט בישראל.

ואם המדד יורד?
או לא קורה שהמדד יורד?
אם המדד יורד אז הרווח הריאלי שווה לרווח הנומינלי, ולכן 25% מס על כל הרווח הנומינלי.
אם המדד עולה, הרווח הריאלי קטן מהרווח הנומינלי, ולכן 25% מס רק על הרווח הריאלי.

מאוד נדיר בשנים האחרונות שהמדד יורד.
הכלכלה העולמית והקפיטליזם בנויים על שחיקת הכסף וכן עליית המדד.
זה לא אומר שנקודתית זה לא יכול לקרות, אבל זה אירוע נדיר, שבדר"כ גם קשור לכל מיני מניפולציות במדידה על ידי הלמ"ס (למשל סעיף הטיסות).

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
N האם יש הגיון בלהעביר כסף לקרן השתלמות עצמאי IRA מעבר לסכום עליו יש הטבה? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 24
H האם יש הגיון בהפרשה כעצמאי לקרן פנסיה עבור עקרת בית? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 37
algo.il יש הגיון כלשהו בשילוב גישה של השקעה במדדים ובגישה של מניות דיבידנד? שוק ההון 5
שם משתמש בעייתי פוליסת ביטוח חיים משולב חיסכון - יש הגיון במוצר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
Fitch מחפש הגיון בלהשקיע בנדל"ן בעידן בו יש מס רכישה ועלויות נלוות נדל"ן 40
Yuval328 הגיון מאחורי עסקה שבוצעה מעל הלימיט שוק ההון 5
abby1994 הגיון פשוט? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 55
unrealx האם יש הגיון בלרכוש דירה ראשונה ולגור בשכירות? צרכנות פיננסית 17
milx לקראת סוף השנה - האם יש הגיון למכור ניירות מופסדים ב-IB ולקנותם שוב? שוק ההון 15
liranviper מגן מס עם LIFO - יש הגיון בלעשות את זה ? שוק ההון 24
A הגיון בניוד כסף מקופת גמל להשקעה לתיק ממוסה? שוק ההון 18
ק TLT האם יש הגיון בשגעון שוק ההון 5
Count Olaf בעד ונגד לסגור 2 קרנות השתלמות זעירות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
ח מבקש חו"ד על משכנתא קיימת + האם לסגור מסלול פריים? נדל"ן 10
I אני מצטרף לקה״ש ira, האם לסגור את חשבון המסחר הישן? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
alice.lankri הנכס עלה בערכו - האם כדאי לסגור את המשכנתא ולמכור? נדל"ן 9
A התייעצות: לפדות קרן השתלמות + קופת גמל לסגור חלק מהמשכנתא וההלוואות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
M מתלבט אם להשקיע בנדלן או לסגור את המשכנתא נדל"ן 5
O האם לסגור הלוואה צרכנות פיננסית 1
mudale222 האם יש דרך לסגור פוזיציה על RSX? שוק ההון 8
O לסגור 50% מההלוואה או להוסיף להשקעות שלי צרכנות פיננסית 6
A לסגור את המשכנתא? נדל"ן 8
א איזה מסלול כדאי לי לסגור במשכנתא? נדל"ן 13
C האם לסגור את חלק הפריים של המשכנתה? נדל"ן 9
Y האם לסגור הלוואה על קרן השתלמות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
י תושב חוץ - חייב לסגור את תיק ההשקעות בפועלים - ניוד לברוקר שוק ההון 21
Y האם כדאי לסגור מסלול פריים? נדל"ן 6
א איך לבחור איזה מסלול לסגור במשכנתא נדל"ן 17
S משכנתא - איזה מסלול לסגור קודם? נדל"ן 4
T שוקל לממש סנופי לסגור פריים במשכנתא / להכניס לפקדון שוק ההון 10
Okiru האם לסגור הלוואה על רכב צרכנות פיננסית 6
Tsachi01 מורה רווק מרוויח 8+ נטו ולא מצליח לסגור את החודש - דעתכם? אוף טופיק 155
T האם כדאי לסגור מסלול צמוד במשכנתא בהנתן הרבה rsu שוק ההון 15
D איך לסגור מסלול פיתוי בזול? צרכנות פיננסית 10
A עוקץ/ הונאת משכירי דירות - משכיר שרוצה לסגור מרחוק נדל"ן 29
ש לסגור את המשכנתא או להשקיע בשוק ההון? נדל"ן 27
מ לא יכול לסגור חשבון בנק בגלל נייר ערך שלא נמכר - מכירים? צרכנות פיננסית 6
1337justme חשבון בנק לא פעיל לסגור או לא? צרכנות פיננסית 18
M ניוד תכולה של ביטוח מנהלים לקפ"ג IRA? בלי לסגור את הביטוח? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 4
ת בימינו מאפשרים כבר לסגור חשבון בנק מהבית? אוף טופיק 11
B איך לוקחים משכנתא אם רוצים לסגור 60% ממנה בתוך 5 שנים? נדל"ן 5
4 יש דירה שמוצאת בעיניי וצריך לדעת מה לדעתכם ניתן לסגור בנוגע למחיר נדל"ן 5
L לסגור חשבון בנק אבל לא לאבד את הוותק בו (האם אפשר להקפיא?) אוף טופיק 27
G מתי הכי טוב לסגור דירה? אוף טופיק 12
Will Smith להתחיל לימודים, או לסגור חובות? צרכנות פיננסית 7
Jasper לעזור לאמא שלי לסגור את המינוס? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 50
ע מתלבט אם לסגור מסלול במשכנתא נדל"ן 1
M "לסגור" את המשכנתא או לקנות רכב חדש ? צרכנות פיננסית 32
מ התלבטות לסגור פוזיציה או לשמור בתור "ביטוח" שוק ההון 7
M להשאיר בקה"ש VS לסגור משכנתא VS להשקיע בנדל"ן שוק ההון 30

נושאים דומים