• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

האם כסף ששוכב בקרן לא פעילה מושפע משינויים בשערי מטבעות?

• פותח הנושא פותח הנושא Mars1
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Mars1

משתמש רגיל
דירוג
218
נניח שאני מחזיק 100 אלף שח בקרן השתלמות עוקבת סנופי לא פעילה (אין הפקדות). אני מבין שאם המדד יורד, מחיר היחידות שאני מחזיק יורד, וכתוצאה מכך סכום הכסף שבקרן ההשתלמות ירד בהתאם.
מה קורה כאשר נניח, באופן תאורטי, המדד לא עולה ולא יורד במשך חודש, אבל היחס בין הדולר לשקל כן משתנה. האם גם אז סכום הכסף ששוכב בקרן ההשתלמות יעלה/ירד בהתאם להתחזקות/החלשות הדולר?

האם גם אז סכום הכסף ששוכב בקרן ההשתלמות יעלה/ירד בהתאם להתחזקות/החלשות הדולר?
אם אתה מודד את ההון שלך בשקלים אז כן, אם אתה מודד את ההון בדולרים אז לא.
שים לב ש- 99% מהעולם מודדים בדולרים ולא בשקלים.

(כל זאת אם הקרן היא לא מנוטרלת מט"ח, שזה כמעט תמיד המצב)

שים לב ש- 99% מהעולם מודדים בדולרים ולא בשקלים
בתור אדם שחי בישראל, משתכר בשקלים וקונה בשקלים, למה זה צריך לעניין אותי איך 99% מהעולם מודדים את זה? אני מבין משלל פוסטים שהיו פה (ובמקומות אחרים) שלא כדאי לגדר ולנטרל מטח, אבל בסופו של יום, אני מניח שכל אחד שחי פה מודד את ההון שלו בשקלים (בוודאי מי שמחזיק בקרנות פנסיה והשתלמות), לא?

בתור אדם שחי בישראל, משתכר בשקלים וקונה בשקלים, למה זה צריך לעניין אותי איך 99% מהעולם מודדים את זה? אני מבין משלל פוסטים שהיו פה (ובמקומות אחרים) שלא כדאי לגדר ולנטרל מטח, אבל בסופו של יום, אני מניח שכל אחד שחי פה מודד את ההון שלו בשקלים (בוודאי מי שמחזיק בקרנות פנסיה והשתלמות), לא?
שים לב שאפילו אתה מדדת בדולרים כאשר כתבת:
המדד לא עולה ולא יורד במשך חודש

מה קורה כאשר נניח, באופן תאורטי, המדד לא עולה ולא יורד במשך חודש,
לא עלה ולא ירד ביחס למה?
אם הוא נשאר צמוד לשקל (לא עלה ולא ירד יחסית לשקל) אז סכום הכסף בשקלים נשאר זהה.
אם הוא נשאר צמוד לדולר (לא עלה ולא ירד יחסית לדולר) אז סכום הכסף בדולרים נשאר זהה.
אם הוא נשאר צמוד לבאט (לא עלה ולא ירד יחסית לבאט) אז סכום הכסף בבאט נשאר זהה.

הכל שאלה למה אתה משווה.
בהשקעות (בדיוק כמו בטבע) אין דבר כזה "לא זז". כל תנועה היא יחסית.
כמו שתגיד שאתה עומד במקום ולא זז. אבל אם אתה עומד בתור רכבת שנוסעת אז אתה בעצם זז יחסית ל"עולם" שבחוץ. וגם אם אתה עומד על האדמה, כדור הארץ כל הזמן זז סביב השמש אז יחסית לשמש אתה עדיין זז וכו'.

ברגע שתבין שאין תנועה אבסולוטית אלא רק תנועה יחסית, יהיה לך הרבה יותר קל להבין את התנועות יחסית למטבעות השונים.

שלמרות שהרבה ממליצים לא לגדר מי שעשה כך בשנה האחרונה חסך נזק גדול= אך יותר חשוב להיצמד לכללים
הרבה ממליצים להשקיע במניות ולא בזהב, אבל מי שהשקיע בזהב בשנה האחרונה עשה רווח גדול לעומת מניות. הרבה ממליצים להשקיע בארה"ב ולא בדרום קוריאה, אבל מי שהשקיע בדרום קוריאה בשנה האחרונה עשה רווח גדול. הרבה ממליצים להשקיע במדד רחב, אבל מי שהשקיע רק במניית sndk עשה רווח עצום...

ברור לך שדבריך ודבריי כולם נובעים מהטיית השורד ולא בגלל שהם השקעות טובות.
כי אתה לא באמת חי את חייך בשקלים. אתה טס לחו"ל, קונה מוצרים מחו"ל, חלק גדול מהמוצרים שאתה קונה גם בארץ מבוססים על חומרי גלם מחו"ל שרובם עד כולם מתומחרים בדולרים. נכון שזה לא 100% , אבל בהתחשב שרוב האנשים בעלי דירה בארץ בשקלים ומשכורות בשקלים, גם חלק נכבד מהנכסים שלך הם בשקלים. אם אתה לא רוצה לגדר את עצמך לכלכלה מאוד קטנה שנמצאת במקום מסוכן רק כי במקרה נולדת בה ולהתבסס על הצמיחה של הכלכלה העולמית שבכל מקרה אתה תלוי בה כי היא מייצרת (וגם קונה ממך) חלק נכבד ממה שאתה צריך, רצוי שתהיה חשוף אליה ולא למטבע שלא באמת מעניין אותה.

אם אתה לא רוצה לגדר את עצמך לכלכלה מאוד קטנה שנמצאת במקום מסוכן רק כי במקרה נולדת בה ולהתבסס על הצמיחה של הכלכלה העולמית שבכל מקרה אתה תלוי בה כי היא מייצרת (וגם קונה ממך) חלק נכבד ממה שאתה צריך, רצוי שתהיה חשוף אליה ולא למטבע שלא באמת מעניין אותה
אני בהחלט חשוף לכלכלה העולמית, ולמעשה בכל מה שקשור להשקעות - אני חשוף רק אליה. קרנות הפנסיה, ההשתלמות והחשבון הממוסה עוקבים אחר המדדים האמריקאי והעולמי, ולא מנוטרלים מטח.

כי אתה לא באמת חי את חייך בשקלים
אני לא מבין את המשפט הזה.
הגננת של הבת שלי לא מקבלת דולרים ושולחת לי את החשבון בשקלים, כנ"ל הקופאית בסופר, השיננית שלי ומחלקת הגבייה בעיריה. אני באמת חי את חיי בשקלים.

הגננת של הבת שלי לא מקבלת דולרים ושולחת לי את החשבון בשקלים, כנ"ל הקופאית בסופר, השיננית שלי ומחלקת הגבייה בעיריה. אני באמת חי את חיי בשקלים.
מה שמשנה זה לא כמה שקלים יש לך אלא מה כוח הקניה שלך (לקנות למשל את כל השרותים שציינת).

תחשוב למשל שהשקל יחלש פי 1000 (כמו שקרה לשקל הישן). מה יקרה למחירים של כל השרותים? מה יקרה לחסכונות שלך?

כאן יש את הדיון הכי מקיף בעניין, לדעתי.

הגננת של הבת שלך קונה צעצועים ורהיטים לגן, הם מגיעים מחול גם אם ניקנו בארץ הם חשופים לדולר, היא גם קונה לעצמה בגדים ורכב מחו"ל אם הדולר יתחזק היא תרצה פיצוי על זה שהיא כבר לא יכולה לקנות אותם דברים ותבקש יותר שקלים. היא גם משלמת חשמל וגז שבסופו של דבר תלוי במחיר הדולר. הקופאית בסופר מוכרת לך מוצרי מזון מחו"ל שהמחיר שלו תלוי בדולר. השיננית קונה ציוד יקר מחול...
כל מוצר שאתה קונה תלוי בחלקו בדולר גם אם שילמת עליו בשקלים.

נערך לאחרונה ב:
הגננת של הגן שלך קונה צעצועים ורהיטים לגן, הם מגיעים מחול גם הם ניקנו בארץ הם חשופים לדולר, היא גם קונה לעצמה בגדים ורכב מחו"ל אם הדולר יתחזק היא תרצה פיצוי על זה שהיא כבר לא יכולה לקנות אותם דברים ותבקש יותר שקלים. היא גם משלמת חשמל וגז שבסופו של דבר תלוי במחיר הדולר. הקופאית בסופר מוכרת לך מוצרי מזון מחו"ל שהמחיר שלו תלוי בדולר. השיננית קונה ציוד יקר מחול...
כל מוצר שאתה קונה תלוי בחלקו בדולר גם אם שילמת עליו בשקלים.
אז בעצם כל אזרח ישראלי שחי בארץ צריך לשאוף שהדולר יחלש אל מול השקל, בתקווה שהמוצרים והשרותים שאנחנו משלמים עליהם יוזלו, גם אם זה בא על חשבון התשואות שלנו בשוק ההון?

אז בעצם כל אזרח ישראלי שחי בארץ צריך לשאוף שהדולר יחלש אל מול השקל, בתקווה שהמוצרים והשרותים שאנחנו משלמים עליהם יוזלו, גם אם זה בא על חשבון התשואות שלנו בשוק ההון?
זה אומר שהוא לא צריך להמר על אם הדולר יחלש או יתחזק, לשאיפות שלו אין גם כך משמעות.

כי אתה לא באמת חי את חייך בשקלים
בנוסף לכל הדברים הנכונים שאמרת, הרבה מהדברים שאתה קונה בארץ מושפעים (בין אם ישירות בעקיפין) משווי השקל יחסית לסל המטבעות. חלק גדול מהדברים שאתה קונה ביום יום מיובאים, בנוסף גם לדברים שמייצרים בארץ חלק גדול מחומרי הגלם מיובאים. שלא לדבר על דלק שמיובא ומשפיע על עלויות שינוי של הכל.

מעבר לזה, אנשים הרבה פעמים מתבלבלים בין שקלים נומינליים לשקלים ריאליים.
אתה לא באמת חי בשקלים, אתה חי בשקלים פלוס אינפלציה שקלית. גידור לעומת זאת לא מסתכל על אינפלציה בכלל.
זה אומר שאם יש אינפלציה שקלית אתה מפסיד מהגידור, לעומת זאת אם יש אינפלציה דולרית אתה לא מפסיד מחוסר גידור כי מניות זה נכס ריאלי.

אתה באמת מעביר טכנית שקלים, אבל כמות השקלים שאתה מעביר להם תלויה בשווי השקל.
אם מחר תיהיה היפר אינפלציה ושווי השקל יחתך פי 10 אז כמות השקלים שתעביר לגננת, לקופאית וכו יגדלו פי 10.

לא.
זה השקל הוא לא "קבוע" לא אומר שהדולר (או כל מטבע אחר) הוא קבוע.
כל המטבעות זזים כל הזמן. גם בדולר יש אינפלציה.
כדי להוזיל מחירים במונחים שקליים צריך דיפלציה שקלית. הבעיה שזה לא בריא לכלכלה ובגדול יגרום לירידה במשכורות במונחים נומינליים.

בוא נגיד ככה, בשביל כלכלה בריאה צריך אינפלציה מסויימת (קטנה), ככה שמחירים של מוצרים לא באמת יוזלו.
מה שכן, אתה צריך לשאוף שצד ההכנסות שלך יגדל (בין אם במשכורת או בהשקעות), ככה באופן יחסי להכנסות שלך מחירי המוצרים ירדו

ומה לגבי שכר הדירה שהוא fixed ( לפחות במשך תקופת החוזה ) איך הוא קשור לשער הדולר?

קבצים מצורפים

• Screenshot_2026-01-19-12-20-54-022_com.brave.browser.jpg
    Screenshot_2026-01-19-12-20-54-022_com.brave.browser.jpg
    KB 152.4 · צפיות: 9
אתה באמת מעביר טכנית שקלים, אבל כמות השקלים שאתה מעביר להם תלויה בשווי השקל.
אם מחר תיהיה היפר אינפלציה ושווי השקל יחתך פי 10 אז כמות השקלים שתעביר לגננת, לקופאית וכו יגדלו פי 10.
אבל אז גם הרווחים שלי על הסנופי יגדלו פי 10 (במידה והמדד אכן יעלה), יהיו לי יותר שקלים בחשבון.

אבל אז גם הרווחים שלי על הסנופי יגדלו פי 10 (במידה והמדד אכן יעלה), יהיו לי יותר שקלים בחשבון.
לא צריך שהמדד יעלה, אם השקל יעבור פיחות פי 10 והחזקת קרן לא מגודרת, יהיו לך פי 10 שקלים.
כלומר זה לא רק הרווחים, זה כל ההשקעה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A התבלטות לגבי כסף ששוכב בבנק מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
O שאלה על כסף ששוכב בעו"ש שוק ההון 12
M מתלבט במה להשקיע כסף ששוכב בבנק שוק ההון 25
sigler05 ניתן להוסיף כסף ששוכב בעו"ש לקרן השתלמות? שוק ההון 1
ד קשיים בהעברת כסף ל kraken קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
א הוצאת קבלות על כסף שהגיע באפליקציה מיסים 5
ז האם משקיע "לוגי" יכול לעשות כסף גדול שוק ההון 11
מ האם מותר לבית השקעות מסחר עצמאי לתת אפשרות להוציא כסף על חשבון הביטחונות ? שוק ההון 1
ריש-לקיש כמות כסף מזומן חירום אוף טופיק 22
yoyo העברת כסף חייב במס מקרן השתלמות לאפיק חסכון אחר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
Y צומת דרכים עם כסף בקירות יומני מסע אישיים 5
ל ניוד כסף מחשבון מסחר עצמאי לבית השקעות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
tpr מישהו עושה כסף מפרויקטי צד אוף טופיק 0
T העברת סכום כסף גדול מחשבון ibkr לישראל צרכנות פיננסית 48
מ תיק "שהסתבך" + כסף חדש שוק ההון 12
yoyo שאלה ליחידים שפרשו- כמה כסף לחודש צריך אדם יחיד פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 22
א השקעה סולידית/חניית כסף באינטרקטיב ברוקרס שוק ההון 5
R איפה להחנות כסף בברוקר זר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 13
P לא מרגיש בנוח לדבר על כסף אפילו לא מהמשפחה אוף טופיק 41
מ פערים בזוגיות כלפי כסף שוק ההון 94
S כסף הלך לאיבוד בעת משיכה מאינטראקטיב ברוקרס שוק ההון 73
M צ'ארלס שוואב - העברת כסף והמרה כמה שאלות שוק ההון 3
M מילוי פרטים בהעברת כסף מהבנק ל IBKR USA שוק ההון 3
מ האם לא יתנו להוציא כסף מהארץ? אוף טופיק 101
M אחי פצוע צה"ל עם הורי כאפוטרופוס. חשבתי להשקיע את הכסף עם מנהל תיק השקעות. דיברתי עם מיטב, והם לא רצו אפוטרופוס. איך מומלץ להשקיע כסף לבעל אפוטרופוס? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 18
ב למה אני מרוויח כסף בתור בעל מניות שוק ההון 19
M כסף ראשון להשקעה, מאיפה להתחיל? שוק ההון 10
N קבלת כסף מחו"ל בדולרים עבור יעוץ יזמות והגדלת הכנסות 5
ז שאלה לגבי החזרה של כסף לישראל מחשבון השקעות בין לאומי שוק ההון 4
ה יותר שעות עבודה, פחות כסף? (לשעה) מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 32
ל כסף עד בלי די/עד שיבלו שפתותיכם מלומר די אוף טופיק 59
Z העברת כסף ל-IB מתוך חשבון משותף עם אזרחית אמריקאית שוק ההון 1
D אני עושה המון כסף יזמות והגדלת הכנסות 27
R הכנסת כסף חדש - בעקבות הירידות שוק ההון 10
N האם יש הגיון בלהעביר כסף לקרן השתלמות עצמאי IRA מעבר לסכום עליו יש הטבה? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 24
מ דרך איפה להכניס כסף נוסף להשקעה שוק ההון 8
V הוספת כסף לשוק ההון או נדל"ן בפורטוגל לאזרח? יזמות והגדלת הכנסות 1
N יש הגיון לסגור כסף בקרן כספית לכמה ימים ועד 20 ימים? שוק ההון 12
ת למה משקיעים פרטיים לא יכולים להלוות כסף לבנק ישראל? שוק ההון 5
ת מה הכוונה שריבית בנק ישראל היא אמצע המרווח שבין שיעור הריבית שבו מלווה בנק ישראל כסף לבנקים המסחריים לבין שיעור הריבית שבו בנק ישראל לווה כסף מהבנקים? שוק ההון 7
T ביטוח בריאות לתינוק בן חודש? חשוב לעשות או בזבוז כסף? צרכנות פיננסית 11
ת לקראת הוצאת כסף מבית השקעות- מיסים 2
ori_ להפקיד סכום כסף גדול - ולקבל קצבה חודשית שוק ההון 11
A התייעצות: מה לעשות עם כסף בקופת גמל ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
N משיכת כסף מקופת גמל להשקעה לטובת מסחר עצמאי? שוק ההון 19
G איזה מסלול/י משכנתא מומלץ לסלק בעת קבלת סכום כסף בירושה? נדל"ן 15
A העברת כסף לאינטראקטיב ברוקרס ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
E הכנסת כסף לKRAKEN - מה הדרך הטובה ביותר? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 5
D איזה בנק ישראלי הכי מתירני לקבל כסף שמקורו בקריפטו קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 7
M העברת כסף בתשלומים, יש אפליקציה שעושה את זה? צרכנות פיננסית 21

נושאים דומים

Back
למעלה