• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

מה הכוונה שריבית בנק ישראל היא אמצע המרווח שבין שיעור הריבית שבו מלווה בנק ישראל כסף לבנקים המסחריים לבין שיעור הריבית שבו בנק ישראל לווה כסף מהבנקים?

• פותח הנושא פותח הנושא תמיר כהן
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

תמיר כהן

משתמש סולידי
דירוג
10
ממה שאני מבין, ריבית בנק ישראל היא הריבית שהבנקים המסחריים יכולים לקבל על כסף שהם מפקידים אצל בנק ישראל.
כלומר ריבית בנק ישראל היא הריבית שבנק ישראל מלווה לבנקים המסחריים.
בנק ישראל גם לווה כסף מהבנקים?
למה שהוא יעשה את זה? ובאיזה ריבית הוא עושה את זה?
אז מה הכוונה שריבית בנק ישראל היא אמצע המרווח בין שניהם?

עדכון: מצאתי את הציטוט הבא
ריבית בנק ישראל היא הבסיס לריבית בה בנק ישראל מלווה כסף לבנקים המסחריים או לווה מהם כסף. דהיינו, בנק ישראל מציע הלוואה לבנקים בריבית בנק ישראל בתוספת 0.5% ומציע להם פיקדון בהפחתת 0.5% מריבית זו – אמצע המרווח הזה של 1% הוא גובה הריבית.
כלומר בנק ישראל מלווה כסף בריבית 5% ולווה כסף ב4%?
למה שהוא גם יקח הלוואות וגם יתן הלוואות?

עדכון: מצאתי את הציטוט הבא

כלומר בנק ישראל מלווה כסף בריבית 5% ולווה כסף ב4%?
למה שהוא גם יקח הלוואות וגם יתן הלוואות?
הוא "משרת" את הבנקים המסחריים.
ריבית בנק ישראל זו התשואה שזוכים לה בנקים שמפקידים שקלים בבנק ישראל. ולכן היא בדרך כלל גם הריבית "רצפה" במשק.
בנק מסחרי לפעמים צריך להשכיב כסף ולפעמים צריך להלוות כסף, הוא יודע שיוכל לעשות את זה מול בנק מרכזי
בריביות צפויות מראש - ריבית הבנק המרכזי

בנק מסחרי לפעמים צריך להשכיב כסף ולפעמים צריך להלוות כסף, הוא יודע שיוכל לעשות את זה מול בנק מרכזי
בריביות צפויות מראש - ריבית הבנק המרכזי
מה הכוונה להשכיב כסף ולמה שבנק מסחרי ירצה לעשות גם וגם?
באיזה ריביות הבנקים המסחריים מלווים ולווים כסף מבנק ישראל? ממה שאני מבין הם מקבלים 4% על הפקדת כסף אצל בנק ישראל, כלומר מקבלים תשואה של 4% בטוחה על הלוואות שהם נותנים. זה נכון? לפני זה חשבתי שהבנקים המסחריים מקבלים את ריבית בנק ישראל בפיקדון אצל בנק ישראל, זה לא נכון?
כי אתה כתבת שריבית בנק ישראל היא התשואה שזוכים לה בנקים מסחריים מהבנק המסחרי, אבל זה לא מסתדר לי, תוכל להסביר בבקשה?
עריכה: שיניתי מ5% ל4% אחרי שהבנתי שלפי הציטוט הבנקים המסחריים מקבלים 0.5 פחות מריבית בנק ישראל על הפקדת כסף אצל בנק ישראל.

נערך לאחרונה ב:
ריבית בנק ישראל זו התשואה שזוכים לה בנקים שמפקידים שקלים בבנק ישראל
זה לא הגיוני, כי לפי הציטוט הבנקים מקבלים 5% על הפקדה בבנק ישראל, כלומר 0.5% מריבית בנק ישראל, מה אני מפספס?

למה פתחת שני שרשורים על אותו נושא?

@yossik לידיעתך.

מה הכוונה להשכיב כסף ולמה שבנק מסחרי ירצה לעשות גם וגם?
להפקיד אותו אצל הבנק המרכזי.
לבנק מסחרי כמו לכל גוף או בן אדם פרטי יתכן שיווצרו עודפים (של כסף).
במידה ואין לו משהו לעשות איתם הוא רשאי להפקיד אותם בפקדון אצל הבנק המרכזי.
ספציפית בבנק ישראל זה עובד ככה שבנק ישראל יוצא במרכזי פקדונות/מחמ"ים והבנקים המסחריים רשאים להשתמש במוצר הזה,
בארה"ב אין מכרזים והבנקים המסחריים יכולים פשוט להפקיד אצל הפד ללא הגבלה בריבית שנקראת IORB -
Interest on Reserve Balances שזה בגדול הריבית של הפד.

באיזה ריביות הבנקים המסחריים מלווים ולווים כסף מבנק ישראל? ממה שאני מבין הם מקבלים 4% על הפקדת כסף אצל בנק ישראל, כלומר מקבלים תשואה של 4% בטוחה על הלוואות שהם נותנים. זה נכון? לפני זה חשבתי שהבנקים המסחריים מקבלים את ריבית בנק ישראל בפיקדון אצל בנק ישראל, זה לא נכון?
שוב ספציפית בישראל יש מכרזים של בנק ישראל עבור בנקים מסחריים בשביל להפקיד כסף ולקבל ריבית או לקבל כסף ולשלם ריבית.
הריבית היא קבוע מראש למכרז ובדרך כלל תנוע סביב ריבית בנק ישראל.
בארה"ב הבנק המרכזי מקבע את הריבית על הפקדות אצלו - IORB באמצעות מניפולציות בשוק (לא הרחיב על זה כרגע)

זה לא הגיוני, כי לפי הציטוט הבנקים מקבלים 5% על הפקדה בבנק ישראל, כלומר 0.5% מריבית בנק ישראל, מה אני מפספס?
לא יודע מה ציטטת ומאיפה.
בכל מקרה אתה מוזמן להסתכל כאן בשביל לראות את כל המכרזים של בנק ישראל ולבדוק בעצמך איזה כלים יש ובאיזה ריביות.

לא יודע מה ציטטת ומאיפה.
מקור
"מהי ריבית בנק ישראל?
ריבית בנק ישראל היא הבסיס לריבית בה בנק ישראל מלווה כסף לבנקים המסחריים או לווה מהם כסף. דהיינו, בנק ישראל מציע הלוואה לבנקים בריבית בנק ישראל בתוספת 0.5% ומציע להם פיקדון בהפחתת 0.5% מריבית זו – אמצע המרווח הזה של 1% הוא גובה הריבית"
לפי הציטוט הזה אני מסיק את להלן:
נכון להיום (4.5% ריבית בנק ישראל) הבנקים המסחריים מפקידים כסף אצל בנק ישראל ומקבלים ריבית של 4% (4.5-0.5) ולווים כסף מבנק ישראל ב5% (4.5+0.5).
אבל זה לא נכון, ממה שאני הבנתי, הבנקים המסחריים מקבלים את ריבית בנק ישראל בקירוב (0.01% פלוס מינוס) כמו ש @ירח אפל כתב.
בנוסף, מה הריבית שהבנקים המסחריים משלמים על הלוואה מבנק ישראל? גם את ריבית בנק ישראל?
מה הציטוט ניסה להעביר? האם הבנתי אותו לא נכון?

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ת מה הכוונה במילה "שקלי" בפקדונות ואג"ח שוק ההון 8
ד מה הכוונה במילה "במקור" בניכוי מס במקור מיסים 1
algo.il בחירת קרן סל להשקעה - הכוונה\עזרה להבין נתוני קרן סל\מחקה בהשקעה סקטוריאלית שוק ההון 4
תום חדד Buying Power מה הכוונה? שוק ההון 2
M הכוונה לעסק זעיר מיסים 13
האזרח החשדן צריך הכוונה ועזרה - נמצא במירוץ העכברים צרכנות פיננסית 47
S חשבון מסחר עצמאי - מה הכוונה מינימום לפתיחת תיק שוק ההון 14
D חייל בן 19, קצת הלכתי לאיבוד מהאופציות ואני אשמח לקבל קצת הכוונה יומני מסע אישיים 4
D הכוונה ראשונית להתנהלות אפקטיבית יומני מסע אישיים 0
שם משתמש בעייתי "נקודות זיכוי בלתי מנוצלות" - מה הכוונה? מיסים 18
מ למה הכוונה בצעד הממשלה שעליו מדברים היום להיתר לפיצול דירות בבתים פרטיים? נדל"ן 5
ת הצעת מחיר במוסך שכתוב עליה "זמני- פרופורמה" למה הכוונה? אוף טופיק 2
Blue מחפש הכוונה - מקצוע בתחום הפיננסי התפתחות אישית 26
M למה הכוונה כשמשווקים היום בחוף התכלת ושדה דב קרקע עם זכות ל-100 מטר דירה? נדל"ן 12
צ הכוונה כלכלית התפתחות אישית 4
I הכוונה למשקיע הצעיר שוק ההון 0
H אני צריך קצת הכוונה אני מבולבל נדל"ן 15
כ הכוונה לקרנות המחקות המתאימות שוק ההון 3
O הכוונה לסולידי צעיר על עבודה ולימודים התפתחות אישית 6
F עצמאי, סוף שנה... מבקש הכוונה בבחירת קרן השתלמות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 14
R הכוונה בבניית תיק השקעות קטן למתחיל - לטווח בינוני שוק ההון 26
S מבקש עזרה/הכוונה עם השקעה ופנסיה שוק ההון 8
S קצת הכוונה למשקיע מתחיל שוק ההון 3
B בן 23, ללא הון התחלתי, עם הפקדה חודשית מחפש הכוונה שוק ההון 21
Amazing בן 20 וצריך קצת הכוונה שוק ההון 5
R הכוונה בתחילת הדרך - מתכנתת לקראת קבע יומני מסע אישיים 10
mika_sh הכוונה בתחילת הדרך יומני מסע אישיים 14
אנא-אל למה הכוונה שביטוח וחסכון בקרן פנסיה לא הולך יחד? צרכנות פיננסית 29
הירהורים מה ההגיון שריבית במשכנתא כנגד דירה ללא חובות, יותר גבוהה מריבית במשכנתא ראשונה? נדל"ן 5
א איך יתכן שריבית אג"ח ספרד/איטליה נמוכות משל ארה"ב ? שוק ההון 22
D פתיחת חשבון בנק אמריקאי צרכנות פיננסית 20
E האם כדאי לפתוח חשבון בנק ב US עבור השקעות נדלן והחזר מס נדל"ן 8
K מעבר סניף באותו בנק אוף טופיק 8
U תביעה ייצוגית נגד בנק פוסטים מאיכות נמוכה 1
ה התנהלות מול בנק - משכנתא נדל"ן 1
ת האם לפי תקנות בנק ישראל בנוסף לכך שלבנקים אסור לקחת דמי ניהול/משמרת, אסור להם גם לקחת עמלות קנייה ומכירה בכל מה שקשור לקרנות כספיות? שוק ההון 35
ת איך בנק וון זירו הציע ריבית גבוהה מריבית בנק ישראל? שוק ההון 12
L הרעה בתנאי חסכון diy מאז השינוי של בנק פפר צרכנות פיננסית 6
B קבלת דולרים לחשבון בנק אמריקאי במקום חשבון מט״ח ישראלי צרכנות פיננסית 2
M שאלה בקשר למעבר בנק צרכנות פיננסית 6
B קבלת מט״ח לחשבון בנק בארה״ב.. שוק ההון 0
עידו ג חשבון בנק חדש צרכנות פיננסית 0
W עדכון חשבון בנק לתיק השקעות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 10
U פתיחת חשבון בנק בארה"ב מיסים 1
D איזה בנק ישראלי הכי מתירני לקבל כסף שמקורו בקריפטו קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 7
shahar7 אמריקאים: פתיחת חשבון בנק זוגי לאמריקאי וישראלית צרכנות פיננסית 8
M האם ריביות עוגן (אגח/מקמ) שמפרסם בנק ישראל הן ריביות אפקטיביות או נומינליות נדל"ן 0
ישראלי מצוי פגישה עם הבנק - בנק דיסקונט צרכנות פיננסית 4
shahar7 פתיחת חשבון בנק לאמריקאי שגר בישראל צרכנות פיננסית 23
F רווחים מבינאנס לחשבון בנק קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2

נושאים דומים

Back
למעלה