• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

צומת דרכים עם כסף בקירות

• פותח הנושא פותח הנושא yow
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

yow

משתמש רשום
דירוג
1
שלום לכולם,
אנחנו זוג בסוף גילאי ה20 + 2 ילדים :)

גרים כרגע בשכירות,
יש לנו דירה שקנינו דרך מחיר למשתכן והיא מושכרת כרגע ומכניסה יותר ממחיר השכירות שאנחנו משלמים.

נכסים:
דירה שקנינו דרך מחיר למשתכן בשווי מוערך ב2.3 M
מתוכה משכנתא על כ 700,000

תיק השקעות - כ 200,000 על מדדי מניות

קרן השתלמות + פנסיה במסלול מחקה מדד s&p

מה הלאה:
אנחנו לא מעוניינים להישאר עם הדירה שלנו, למה?
1. כי הדירה עשתה עליית ערך יפה (כבר בחוזה קנינו אותה במחיר נמוך מאד ממחיר השוק), כרגע זה לא נראה ששווה להחזיק בנכס הזה עוד הרבה שנים כי להערכתי לא תהיה עליית ערך משמעותית.
2. בהמשך לסיבה הראשונה, אם נישאר עם הדירה לא באמת נמקסם את הרווח שעשינו מהזכייה ומעליית הערך (הכסף ישאר בקירות).
3. פיזור, כרגע רוב התיק שלנו הוא בנדלן ואנחנו יותר מאמינים בשוק ההון ורוצים לפזר את ההשקעה, מצד שני לצורך תחושת הביטחון שלנו אנחנו כן רוצים להישאר עם איזה נכס נדלני (נכון שזאת החלטה לא בהכרח נכונה, אבל גם לתחושת הביטחון הזאת יש ערך).

אבל, אני מניח שבעוד כ10 שנים כן נרצה לגור בדירה משלנו, אני לא יודע מה בדיוק יהיו ההחלטות שלנו בעוד 10 שנים אבל כרגע אלו התוכניות.

ההתלבטות היא כזאת,
1. האם למכור את הנכס בעוד כשנתיים לשלם את כל העלויות הנלוות של המכירה (סגירת משכנתא + תיווך, עו"ד, יעוץ משכנתא וכדו') ונניח ומחיר הדירה יהיה 2.3 כמו היום, שווי ההון העצמי יהיה כ 1.550 M , נחלק אותו ונשקיע חצי ממנו בשוק ההון, ובחצי השני נקנה דירה עם תוספת משכנתא של כ 1M.
2. ישנה אפשרות נוספת לא למכור את הדירה, וכבר עכשיו לקחת הלוואה כנגד הכנס ולהשקיע אותו בשוק ההון, אני פחות אוהב את האפשרות הזאת כי שיעור הריבית להלוואה כזאת היא מאד גבוהה.

אני בטוח שיש עוד הרבה אפשרויות... ולכן אני פותח את הדיון כי אני מאמין שחברי הפורום כאן יוכלו לפתוח לי קצת את כיוון החשיבה למקומות אחרים.
אציין שמבחינה תזרימית יש לנו אפשרות למנף, או להשקיע יותר כל חודש.
אני פתוח לשמוע כל רעיון או ביקורת ;)

אם תשלומי המשכנתא לא חונקים אתכם ואתם מעריכים שתרצו לקנות דירה אחרת למגורים עוד 10 שנים אז נראה עדיף שמכירת הדירה תעשה קרוב ככל האפשר לקניית הדירה למגורים. טרנזאקציית הביניים של מכירה-קניה-מכירה-קניה מוסיפה חיכוך, עלויות, התעסקות וסיכונים שלא ברור מה התועלת בהם. הרי אם תגדילו את ההון הפנוי כשאתם יודעים שתרצו לקנות דירה שבע שנים אחרי כן אז זה יהיה מסוכן מידי לשים את ההון העצמי הזה במניות, זו תקופת חניה קצרה מידי למניות.

אם תשלומי המשכנתא לא חונקים אתכם ואתם מעריכים שתרצו לקנות דירה אחרת למגורים עוד 10 שנים אז נראה עדיף שמכירת הדירה תעשה קרוב ככל האפשר לקניית הדירה למגורים. טרנזאקציית הביניים של מכירה-קניה-מכירה-קניה מוסיפה חיכוך, עלויות, התעסקות וסיכונים שלא ברור מה התועלת בהם. הרי אם תגדילו את ההון הפנוי כשאתם יודעים שתרצו לקנות דירה שבע שנים אחרי כן אז זה יהיה מסוכן מידי לשים את ההון העצמי הזה במניות, זו תקופת חניה קצרה מידי למניות.
נכון, אני בהחלט מסכים שהשקעה ל7 שנים היא קצרה מידי
אבל התכנית שלי היא לא להשתמש לצורך רכישת הדירה בכסף שהוקצה להשקעה במניות, אלא רק בהון העצמי שיושקע בדירה שאקנה בינתיים, מצד שני המחשבה על קניה ומכירה פעמיים היא באמת מוסיפה התעסקות ועלויות

ישנה אפשרות נוספת לא למכור את הדירה, וכבר עכשיו לקחת הלוואה כנגד הכנס ולהשקיע אותו בשוק ההון
איך יש אפשרות כזאת? אתה יכול לקבל רק מהגורם שנתן לך את המשכנתא הקיימת (אי אפשר למשכן את אותו נכס מול שני גורמים שונים), והבנק לא מאפשר תוספת משכנתא בשביל משהו שלא קשור לנכס הממושכן עצמו, לפחות מניסיוני (מלפני 12 שנה, אולי נהלים וחוקים השתנו).

כמה אתם חוסכים בחודש? מה העלות של הדירה שאתם תרצו להתגורר בה?
יכול להיות שתוכל למכור את הדירה עכשיו, להשקיע את הכסף הזה במניות, ולהתחיל לחסוך "מחדש" לדירה ולהשקיע את הכסף הזה באפיק סולידי יותר.
במידה ובחישוב זה נראה שלא תחסוך מספיק, תוכל להשקיע את הכסף מהדירה חלקית במניות וחלקית באפיק סולידי, אותו תמכור עבור רכישת הדירה.
אל תשכח להתחשב באינפלציה של מכיר הדירה שתרצה לרכוש, ובתשואה של ההשקעות הסולידית שלך.

איך יש אפשרות כזאת? אתה יכול לקבל רק מהגורם שנתן לך את המשכנתא הקיימת (אי אפשר למשכן את אותו נכס מול שני גורמים שונים), והבנק לא מאפשר תוספת משכנתא בשביל משהו שלא קשור לנכס הממושכן עצמו, לפחות מניסיוני (מלפני 12 שנה, אולי נהלים וחוקים השתנו).
אפשר, עד 50% מימון, או עד 50% מימון פלוס 200א כרגע (זאת הרואת שעה שקיימת כבר הרבה זמן). אבל זה בריביות של כל מטרה, כלומר 2-3% מעל ריביות דיור, לכן לרוב לא משתלם להשקעה.

ההתלבטות היא כזאת,
1. האם למכור את הנכס בעוד כשנתיים לשלם את כל העלויות הנלוות של המכירה (סגירת משכנתא + תיווך, עו"ד, יעוץ משכנתא וכדו') ונניח ומחיר הדירה יהיה 2.3 כמו היום, שווי ההון העצמי יהיה כ 1.550 M , נחלק אותו ונשקיע חצי ממנו בשוק ההון, ובחצי השני נקנה דירה עם תוספת משכנתא של כ 1M.
בדכ בשכונות מחיר למשתכן יש מבול של מוכרים ברגע שאפשר ומחירים יורדים, לדעתי עדיף לחכות שהשוק בשכונה הספיציפית יתייצב אם אין לכם לחץ.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
F צומת דרכים - עבודה, כסף, תפיסות תרבותיות, סיפוק מקצועי, ומה שביניהם התפתחות אישית 14
ה צומת דרכים התפתחות אישית 5
O צומת דרכים חייל משוחרר,כן ללמוד לא ללמוד ? התפתחות אישית 25
Emilia שוב צומת דרכים, האם ללכת לפתוחה או לא? יומני מסע אישיים 3
G צומת דרכים- מהלכה למעשה. נדל"ן 13
F בן 23 צומת דרכים התפתחות אישית 9
H צומת דרכים - נדל"ן או תיק השקעות? שוק ההון 10
Emilia צומת דרכים - בודקת תוכנה עם ניסיון יומני מסע אישיים 69
י שלום אנשים. לימודים. קריירה. צומת דרכים. הייטק. לאן? התפתחות אישית 18
S צומת דרכים עם תיק ההשקעות - אשמח לעזרה שוק ההון 0
ס צומת דרכים לקראת משבר גיל 30 יומני מסע אישיים 2
E להמשיך בלימודים? צומת דרכים - תכנות התפתחות אישית 13
R צומת דרכים טכני או ניהולי התפתחות אישית 6
N צומת דרכים - המשך שכירות אל מול רכישת דירה למגורים ללא משכנתא יומני מסע אישיים 8
ה צומת דרכים בהיי טק התפתחות אישית 4
F צומת דרכים בגיל 34 -שאלות אחרי עשיית שיעורי בית התפתחות אישית 4
F צומת דרכים בגיל 34 התפתחות אישית 23
K קריירה בהייטק - צומת דרכים התפתחות אישית 17
O בן 28 , צומת דרכים בחיי(מקצוע לחיים) התפתחות אישית 7
B צומת דרכים מפתיעה באמצע המסע יומני מסע אישיים 21
ז צומת דרכים, ללמוד או לא.? התפתחות אישית 31
S צומת דרכים בקריירה התפתחות אישית 4
א חיי לאן ? צומת דרכים התפתחות אישית 15
Y צומת דרכים - דירה, שכירות, ילד- אשמח להמלצות יומני מסע אישיים 45
Lag צומת בקריירה - פיננסים\הסבה להייטק? עזרה (25) התפתחות אישית 25
A צומת רבע החיים - שאיפות, הקרבות ואיזונים יומני מסע אישיים 38
M עוד דרכים לפזר את תיק ההשקעות? שוק ההון 42
The Objectivist דרכים להשקיע בהצלחתו או כישלונו של סטארטאפ (חברה פרטית) שוק ההון 6
חובב_פנסיה2022 דרכים אפקטיביות למכירת דירה ללא מתווך נדל"ן 36
A 50 דרכים כשרות לשלם פחות מיסים - שאלה לגבי ניכוי ביטוח לאומי מיסים 9
A דרכים לעשות כסף מהמצב שוק ההון 4
K בצומת דרכים מקצועית תוהה לגבי מה הלאה התפתחות אישית 0
V פרשת דרכים כלכלית בעקבות זוגיות והקמת משפחה (אשמח להתייחסויות) יומני מסע אישיים 41
S תביעה עצמאית של הביטוח בעקבות תאונת דרכים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 11
א דרכים להרוויח יותר כסף מעבודה כשכיר יזמות והגדלת הכנסות 17
A תביעה לקבלת פיצויים בגין נזקי גוף בתאונת דרכים, השלכות? צרכנות פיננסית 0
B תאונת דרכים ועבודה - את מי לתבוע קודם אוף טופיק 0
ה דרכים לשיפור ריבית משכנתא נדל"ן 10
N דרכים אופטימליות להשקעה של 100,000 ש"ח (הלוואה / מכירת מניות / חיסכון) שוק ההון 6
grimble grumble הדרך של גרימבל - גמד בצומת דרכים יומני מסע אישיים 30
D זוג צעיר בצומת דרכים- האם לקנות דירה? נדל"ן 23
L דרכים לפתיחת חשבון בנק אוניליין בחול לתושב ישאלי עם אזרחות כפולה צרכנות פיננסית 14
F דרכים למנף מגן מס מיסים 7
S סדר פעולות מומלץ אחרי תאונת דרכים אוף טופיק 12
סנופקין זוג הייטקיסטים אל הוריים בצומת דרכים יומני מסע אישיים 18
Tsachi01 אלו דרכים הכי בטוחות למניעת עקיצה בהעברה בנקאית? פוסטים מאיכות נמוכה 20
T 3 דרכים להקצאת הון עצמי לדירה להשקעה - מה עדיף? נדל"ן 24
פ 50 דרכים כשרות לשלם פחות מיסים דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 57
D יש דרכים למנף קרן השתלמות כשכיר? פוסטים מאיכות נמוכה 6
D דרכים להזין את תיק ההשקעות שוק ההון 18

נושאים דומים

Back
למעלה