ככל והכספים הללו נבעו מרווח של ניירות ערך (או כל רווח/הכנסה אחרים), ואתה תושב ישראל לצרכי מס, אתה תצטרך לדווח מול מס הכנסה (ללא קשר לאם משכת את הכספים הללו או לא).
דוח שנתי זה מעולה. זה לרוב מוריד הרבה סיכון בצד שלהם אם הם רואים שהגשת דוחות עדכניים. הרבה אנשים שנתקלים בבעיה זה אנשים שמנסים להעביר בחזרה כספים כשמכרו ברווח ועוד לא הגישו דוח (כי הגשת הדוח היא הרבה פעמים 6-18 חודשים אחרי המכירה).
לשלי לא היתה בעיה.
הוא מכיר אותי ואחראי על הדוחות שנים רבות. יודע בדיוק מה יש ומאיפה הגיע. בנוסף שלחתי לו פירוט אחרון מ IB כולל תנועות בחשבון, והוא יכל לראות שהכל שם לפי הדוח האחרון.
אכן.
מבחינתי, זה אחד היתרונות הגדולים לרואה חשבון שממלא את הדוח ולא אני ישירות. העלות השנתית מתקזזת עם הצורך בריצות ועלויות של אישורים ומכתבים כאלה.
אצלי בבנק, לא היה איכפת להם שהראיתי להם שהכסף הגיע מהסניף שלהם או שאני מממלא דוח שנתי. הדרך היחידה שהם הסכימו כדי לכסת״ח את עצמם היה אישור רואה חשבון על הכסף.
דרך אגב , זה מאוד תלוי בסניף. מכר שלי שהיה צריך לעשות אותו דבר בסכומים כמעט זהים אמרו לו ״אין בעיה. אנחנו מכירים אותך, וברור לנו שהכסף הגיע מאיתנו״.
הסניף הספציפי שלי לא הסכים להעברה אלא רק עם חתימה של רואה חשבון. אמרו שזה הנוהל בבנק ומי שעושה אחרת לוקח על עצנו סיכון מכייון שהוא בעצם עובר על חוקי הבנק.
והטופס לא אמר שאין לי כסף לא חוקי באופן כללי. אלא שהסכום הנקוב בטופס מבוקר על ידיו, משהו כזה.
נראה לי שהייתי מגיע לאופציה 2. הם טענו שלפי חוקי הבנק, אין שום מסמך אחר שהם יכולים לקבל אלא אישור של רואה חשבון שהכסף הזה מבוקר.
ובאופציה 2 , הייתי חוזר כנראה להתחלה עם כל האישורים שהם ידרשו.
בעיה רצינית, הבנק לא רוצה לעבוד קשה והוא רוצה לכסת״ח את עצמו. הדרך היחידה להוכיח שהכסף הזה חוקי זה בעצם להראות שהוא נובע ממניות או כסף חוקי שהעברת לשם. כדי להראות את זה צריך לעקוב אחרי התנועות בחשבון לוודא שלא הכנסת לשם כסף ממקומות אחרים. איזה אסמכתא הבנק יכול לדרוש כדי לוודא את זה מבלי לעבוד קשה ולעקוב אחרי התנועות ?
חתיכת תשלום בהתחשב בזה שהוא צריך לעבור על שנים של טרנזקציות, ולסמוך עליך שלא השמטת שום דבר, או לחלופין לא לעבור על כלום אבל לגבות מספיק בשביל הסיכון שהוא לוקח עקב כך
אני רואה סיכוי סביר מאוד שלא יהיה צורך באישור בעתיד. יש כיום כל כך הרבה אנשים שמשקיעים או סוחרים בברוקרים זרים לעומת 10, 20 או 30 שנים.
אני מניח שתהיה התגמשות לטובת הציבור וידעו לעשות הפרדה בין מישהו החשוד בהלבנת הון למשקיע/סוחר פשוט.