החשש שלי ב IB שאולי עדיף להיות כמה שפחות מעורב בגלל שמדובר על אפוטרופוס. אם אני (כאיש לא מתחום ההשקעות) אעשה משהו לא טוב, יכול להיות שיהיו לי צרות משפטיות. אבל אם יש מנהל תיק השקעות, זה ישמע יותר טוב.
אם אתה רוצה מנהל תיק רק בשביל "צרות משפטיות" [מול האפוטרופוס הכללי], לדעתי* אין לך מה לדאוג.
יש את התקנות.
אם אתה משקיע את הכסף לפי התקנות, אין להם מה להגיד לך.
אם אתה רוצה לסטות מהתקנות, זה באישור שלהם.
אם הם אישרו (למשל, פלח מנייתי גבוה מהמותר באופן רגיל) ואתה עומד בזה, שוב - אין להם מה להגיד לך.
(*) אני אפוטרופוס בעצמי. מכיר את הנפשות הפועלות במשרד המשפטים. אני לא חוזה עתידות ולא יודע מה בדיוק מדיניות האכיפה שלהם וכו', אבל:
1. המגמה בשנים האחרונות היא דווקא לשחרר קצת את הרצועה בפיקוח על אפוטרופוסים. ההבנה היא שברוב המכריע של המקרים מדובר בקרובי משפחה שעושים עבודה קשה בנאמנות רבה, וללא שכר. מבחינת המדינה, זה חיסכון במשאבים.
2. כמו רוב המשרדים הממשלתיים, המשאבים שלהם דלים. מקרים של הונאה בתחום האפוטרופוסים עוברים מעל הראש שלהם לצערי (כך לדברי עורך הדין שלי). כמובן שחלילה אני לא חולם אפילו על לסטות מהחוק, אבל צריך להבין שאתה לא מול ה...מכונה הכי משומנת לתפיסת פושעים.
3. מהניסיון שלי, הם הולכים על החוק היבש ולא מגדילים ראש. בד"כ זה לא טוב. פה זה דווקא כן טוב: אתה בתקנות? אתה בסדר.
4. גם במקרים חלילה של מחלוקות מול האפוכ"ל, יש בתי משפט בישראל. זה לוקח זמן, הם מעיקים ולפעמים מתחכמים בתחום הזה, אבל לא כל פיפס מול משרד המשפטים פירושו חלילה שלילת האפוטרופסות או סנקציות.
5. אל תאמין למה שאנשים אומרים באינטרנט. יש ספק? תתייעץ עם עו"ד משפחה.
--
כמו שאמרו, מנהל השקעות זה פתרון לא כ"כ טוב אם אתה מוכן לקרוא קצת על השקעות וכולי ולבוא בגישת "עשה זאת בעצמך" שתחסוך מלא כסף.