אני לא מצליח להגיע איתך להבנה, כנראה זה מורכב מידי לשיח אינטרנטי.הסברתי, אבל אנסה שוב.
מבחינה חוקית, מוסרית (הגנה על חיי אדם), ואפילו הגיונית (לכל מי שגר בווילה בג'ונגל ואין לו רצון לעבור עינויים ומוות) -
יש צורך בצבא חזק שיגן על המדינה, ולכן החוק מחייב גיוס.
החוק הקיים כיום מחייב (לפי הפרשנות המשפטית) ביטול הטבות ייעודיות למשתמטים (שהם למעשה תמריצים לעידוד השתמטות),
ועם קצת רצון ממשלתי - יכול גם לאפשר ביטול הטבות "רגילות".
לעומת זאת, הצעת החוק שפורסמה מחזירה מיד את כל תמריצי ההשתמטות, ורק קובעת יעדים תיאורטיים.
אז מה בדיוק מועיל בה?!
אם כבר יעדים תיאורטיים - בוא נקבע יעד של 100% מצרכי צה"ל, וזהו.
התועלת היחידה הייתה אם היו מגיעים לפשרה אמיתית עם הרבנים, שאז אולי אפשר להקטין טיפה את היעד התיאורטי, אבל אולי לזרז את לוח הזמנים של הגיוס בפועל.
כבר זמן רב ברור שזה לא קורה (רבני המפלגות החרדיות מתנגדים לכל גיוס),
אז הטיוטא שמוגשת אינה תורמת לשום דבר, ורק מזיקה כשהיא מרחיקה ומקטינה את הסנקציות.
יותר מזה, עצם העובדה שמשכו אותנו שנתיים באף היא כבר בלתי לגיטימית.
היו צריכים לחתוך את זה הרבה יותר מוקדם עם סנקציות כלכליות חמורות באמת (ולא להילחם למען המשתמטים כמו שנתניהו וסמוטריץ' עושים לאורך כל המלחמה).
אין לרבני המפלגות החרדיות שום קלפים - הרוב המוחלט של הכסף שהם מקבלים מגיע מהציבור העובד והמשרת, ואם היו חותכים להם תקציבים - אני בטוח שהיית רואה אחוזי גיוס אחרים (וגם אם לא - לפחות לכסף היה נמצא שימוש ראוי).
אני יודע שהחוק המוצע פועל לגייס חלק נכבד מהחרדים, עם מנגנוני אכיפה משמעותיים.
עבורי זה מספיק, גם אם לא מושלם.
עיקר העבודה לטעמי זה להתחיל את התהליך, כי עצם קיומו הוא שיוביל לשינוי תפיסה בחברה החרדית. וישבור את החומות.
נוכל להסכים שהשתמטות זה פשע, ההטבות זה עוול, וכל מה שיגדיל את מספר הלוחמים והמשרתים זה צעד טוב?