• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

חוק הפטור מגיוס - טיוטת הצעת חוק לקריאה שנייה ושלישית

הסברתי, אבל אנסה שוב.

מבחינה חוקית, מוסרית (הגנה על חיי אדם), ואפילו הגיונית (לכל מי שגר בווילה בג'ונגל ואין לו רצון לעבור עינויים ומוות) -
יש צורך בצבא חזק שיגן על המדינה, ולכן החוק מחייב גיוס.

החוק הקיים כיום מחייב (לפי הפרשנות המשפטית) ביטול הטבות ייעודיות למשתמטים (שהם למעשה תמריצים לעידוד השתמטות),
ועם קצת רצון ממשלתי - יכול גם לאפשר ביטול הטבות "רגילות".

לעומת זאת, הצעת החוק שפורסמה מחזירה מיד את כל תמריצי ההשתמטות, ורק קובעת יעדים תיאורטיים.
אז מה בדיוק מועיל בה?!
אם כבר יעדים תיאורטיים - בוא נקבע יעד של 100% מצרכי צה"ל, וזהו.

התועלת היחידה הייתה אם היו מגיעים לפשרה אמיתית עם הרבנים, שאז אולי אפשר להקטין טיפה את היעד התיאורטי, אבל אולי לזרז את לוח הזמנים של הגיוס בפועל.
כבר זמן רב ברור שזה לא קורה (רבני המפלגות החרדיות מתנגדים לכל גיוס),
אז הטיוטא שמוגשת אינה תורמת לשום דבר, ורק מזיקה כשהיא מרחיקה ומקטינה את הסנקציות.

יותר מזה, עצם העובדה שמשכו אותנו שנתיים באף היא כבר בלתי לגיטימית.
היו צריכים לחתוך את זה הרבה יותר מוקדם עם סנקציות כלכליות חמורות באמת (ולא להילחם למען המשתמטים כמו שנתניהו וסמוטריץ' עושים לאורך כל המלחמה).
אין לרבני המפלגות החרדיות שום קלפים - הרוב המוחלט של הכסף שהם מקבלים מגיע מהציבור העובד והמשרת, ואם היו חותכים להם תקציבים - אני בטוח שהיית רואה אחוזי גיוס אחרים (וגם אם לא - לפחות לכסף היה נמצא שימוש ראוי).
אני לא מצליח להגיע איתך להבנה, כנראה זה מורכב מידי לשיח אינטרנטי.
אני יודע שהחוק המוצע פועל לגייס חלק נכבד מהחרדים, עם מנגנוני אכיפה משמעותיים.
עבורי זה מספיק, גם אם לא מושלם.
עיקר העבודה לטעמי זה להתחיל את התהליך, כי עצם קיומו הוא שיוביל לשינוי תפיסה בחברה החרדית. וישבור את החומות.

נוכל להסכים שהשתמטות זה פשע, ההטבות זה עוול, וכל מה שיגדיל את מספר הלוחמים והמשרתים זה צעד טוב?

אני לא מצליח להגיע איתך להבנה, כנראה זה מורכב מידי לשיח אינטרנטי.
כך זה נראה...

עיקר העבודה לטעמי זה להתחיל את התהליך
לא רואה איך החוק המוצע מתחיל את התהליך - לי אישית נראה שהוא רק מחזיר אחורה את התהליך של קיצוץ ההטבות שהייעוץ המשפטי התחיל.
אבל בסדר, נסכים שלא להסכים. באמת אין טעם בדיון אם לא יוצא ממנו כלום.

נוכל להסכים שהשתמטות זה פשע, ההטבות זה עוול
מסכים לחלוטין.

וכל מה שיגדיל את מספר הלוחמים והמשרתים זה צעד טוב?
המילה "כל" קצת חזקה.
כמו ש @חתול לילה רמז, זה תלוי בפרטים של ההצעה.

אבל בגדול כן - יש צורך אקוטי בחיילים (לוחמים, תומכי לחימה וכדומה),
וזה עוד למרות העומס הבלתי סביר שמוטל בשנים האחרונות על המשרתים בסדיר ובמילואים.

נערך לאחרונה ב:
לא, צעד שיוצר מעמדות מבחינת החוק אינו צעד טוב.
יש דבר כזה שנקרא ״שונות רלוונטית״.
המצב הנוכחי (לדעתי) לא מאפשר גיוס של כלל החרדים.
כמו שהמסגרת הנוכחית לא מתאימה (לדעתי) לגייס בנות דתיות לצבא (לכן יש שירות לאומי)
וכמו שמבינים שאי אפשר לגייס את הערבים.
וכמו שהגענו להסדר שבני ישיבות מתגייסים לשנה וחצי, והמדינה מכירה בלימוד בישיבה כחלק מעולם הערכים שהיא תומכת בו. (מיותר לציין שאני חושב שצריך ליצור מסלולים כאלו גם לחילונים. לדעתי זה יהיה מבורך ויעשה רק טוב. בדומה לגרעיני הנח״ל של פעם)
וכמו שמי שהכנסתו נמוכה מקבל פטור ממס, וכמו שמי שעובד מאוד קשה ומרוויח הרבה משלם 50%
אפשר להתווכח על הפרטים, מה טוב יותר או פחות - בסוף יש השקפות עולם שונות ורובן בתוך התווך הלגיטימי.

אני לא חושב שצריך להמשיך עם ההסדר הזה לעד. כמובן.
אפשר ליצור מסלול דומה על בסיס ״ספורטאי מצטיין״ וכו׳, אבל שוב, זה דיון בפרטים ולא במהות.

למצב הנוכחי, יעד של 50% תוך 5 שנים עם סנקציות אישיות ומוסדיות - אני לא מבין איך אפשר לקרוא לזה השתמטות.
(כמובן שהחוק לא אומר עד 50%, אלא הגדיר רק מה היעד ל-5 שנים הקרובות)

סוף סוף תגובה על הפרטים.
פספסתי את זה לגמרי (הסייג הזה מופיע פעם אחת עמוק באמצע המסמך, אחרי כמה עמודים שבהם נכתב כמה פעמים שמי שרוצה יכול לבחור בשירות אזרחי בטחוני).

מעולה.
עכשיו אפשר לדבר על זה שהיעדים רחוקים מאוד (50% בעוד 5 שנים!), ושכך לא יוצרים תמריצים לשירות.
(יותר מזה, מסדירים את הפטור של כל המשתמטים למעט מספר מינימלי...)

אם הרוב בכנסת ציוני - למה שלא יבטלו את כל ההטבות לכל המשתמטים כבר עכשיו כמו שהצעת למעלה?
נניח שזה לא יגרום לגיוס מיידי, לכל הפחות לא יזיק למדינה תקציב נוסף, שיופנה לצרכים הכרחיים (למשל עלות המילואים, שגבוהה יותר עקב ההשתמטות).

כתבתי למעלה - הדיון כאן הוא לא על מה מנסים לעשות, אלא על מה שעושים בפועל.

קודם כל, לא ידוע לי שנתניהו או סמוטריץ' קוראים בפורום, והדיון שלי כלל אינו איתם.

דבר שני, איך בדיוק התייחסות למעשים של אדם אינה מכבדת אותו?
העובדה היא שהובא חוק מינימלי ופושר רק אחרי יותר משנתיים של מלחמה שבה רוב הציבור הציוני תרם מעל ומעבר (רק במשפחה הקרובה שלי נפצעו כמה, שלא לדבר על הפגיעה בחיי המשפחה, בעבודה ועוד).
למה זה בסדר למשוך זמן ארוך כל כך, ותוך כדי הזמן הזה להילחם בפועל בכל ניסיון לבטל הטבות ייעודיות למשתמטים (בטח שלא בוצע שום נסיון ממשלתי לבטל למשתמטים הטבות "רגילות" שהמדינה נותנת)?
יעד לעוד 5 שנים.
זה אומר שיש תמריץ חזק לחרדים בבחירות של עוד חמש שנים להצביע למפלגות החרדיות, כדי שיבטלו את החוק.

מבחינת דמוגרפיה, החרדים גם יהיו יותר חזקים, אולי משמעותית בעוד 5 שנים.

זה אולי גם מסנדל במידה מסויימת את הממשלה הבאה, אם תהיה ממשלה ציונית אמיתית, שתרצה לפעול למען גיוס, אבל תהיה מוגבלת בגלל החוק. ואז המצביעים שלה יגידו - בשביל מה הצבענו לכם ?

וחוץ מזה,סיכוי סביר שהשנים הקרובות הולכות להיות חמות מבחינה בטחונית. מדברים על חשש לאינתיפאדה שלישית. בזמנים כאלו,במיוחד, חשוב לשמור על הבחור החרדי, שחס וחלילה לא תיפול שערה משערות ראשו.

יש דבר כזה שנקרא ״שונות רלוונטית״.
המצב הנוכחי (לדעתי) לא מאפשר גיוס של כלל החרדים.
כמו שהמסגרת הנוכחית לא מתאימה (לדעתי) לגייס בנות דתיות לצבא (לכן יש שירות לאומי)
וכמו שמבינים שאי אפשר לגייס את הערבים.
וכמו שהגענו להסדר שבני ישיבות מתגייסים לשנה וחצי, והמדינה מכירה בלימוד בישיבה כחלק מעולם הערכים שהיא תומכת בו. (מיותר לציין שאני חושב שצריך ליצור מסלולים כאלו גם לחילונים. לדעתי זה יהיה מבורך ויעשה רק טוב. בדומה לגרעיני הנח״ל של פעם)
וכמו שמי שהכנסתו נמוכה מקבל פטור ממס, וכמו שמי שעובד מאוד קשה ומרוויח הרבה משלם 50%
אפשר להתווכח על הפרטים, מה טוב יותר או פחות - בסוף יש השקפות עולם שונות ורובן בתוך התווך הלגיטימי.

אני לא חושב שצריך להמשיך עם ההסדר הזה לעד. כמובן.
אפשר ליצור מסלול דומה על בסיס ״ספורטאי מצטיין״ וכו׳, אבל שוב, זה דיון בפרטים ולא במהות.

למצב הנוכחי, יעד של 50% תוך 5 שנים עם סנקציות אישיות ומוסדיות - אני לא מבין איך אפשר לקרוא לזה השתמטות.
אוקי עשו חוק.נניח שעוד חמש שנים כלום לא קרה. רק אז מתחילים עם סנקציות ?
לא בזבזנו ככה 5 שנים ?

אוקי עשו חוק.נניח שעוד חמש שנים כלום לא קרה. רק אז מתחילים עם סנקציות ?
לא בזבזנו ככה 5 שנים ?
אתה רק מוכיח את רמת הדיון. ושאין לך מושג מה הפרטים מלבד מה שמלעיטים אותך.
הסנקציות מתחילות לכל היותר בעוד שנה וחצי. לא 5 שנים.
בנוסף, הציבור לא מטומטם ועוקב בדיוק אחר מה נעשה. בשביל זה יש לנו תקשורת עצמאית וחזקה שאמורה לעמוד על המשמר ולתווך לציבור איך העניינים מתקדמים.
כל הדיון הזה מיותר כי יש פה הנחה מובלעת שהבוחרים של הליכוד סמוטריץ ובן גביר מוכנים שהפרזיטים החרדים יקבלו פטור ולא ישרתו.
חוסר האמון שלכם בציבור החרדי הוא מוצדק על מלא.
אבל אפשר לתת צ׳אנס לחוק שעושה התקדמות משמעותית, ולא מושלמת.

יש לי הצעה לחוק אחר: רק לשליש מהשרים של הליכוד יהיה מותר לקחת שוחד ולהפר אמונים.
תסכים שזו התקדמות משמעותית, גם אם לא מושלמת. מה דעתך על חוק כזה? ניתן לו צ'אנס?

נערך לאחרונה ב:
יש ל הצעה לחוק אחר: רק לשליש מהשרים של הליכוד יהיה מותר לקחת שוחד ולהפר אמונים.
תסכים שזו התקדמות משמעותית, גם אם לא מושלמת. מה דעתך על חוק כזה? ניתן לו צ'אנס?
אחלה הומור.
ההבדל כמובן הוא שהשתמטות החרדים קיים כבר מקום המדינה, וביתר שאת מאז ההחלטה המופרכת של בגין להרחיב את זה.
זה לא עניין נקודתי וראשוני שהימין בא לפטור את החרדים משירות צבאי

יש חוק. עם סנקציות. שמופעלות במלואן רק נגד חילונים.

אתה רק מוכיח את רמת הדיון. ושאין לך מושג מה הפרטים מלבד מה שמלעיטים אותך.
הסנקציות מתחילות לכל היותר בעוד שנה וחצי. לא 5 שנים.
בנוסף, הציבור לא מטומטם ועוקב בדיוק אחר מה נעשה. בשביל זה יש לנו תקשורת עצמאית וחזקה שאמורה לעמוד על המשמר ולתווך לציבור איך העניינים מתקדמים.
כל הדיון הזה מיותר כי יש פה הנחה מובלעת שהבוחרים של הליכוד סמוטריץ ובן גביר מוכנים שהפרזיטים החרדים יקבלו פטור ולא ישרתו.
חוסר האמון שלכם בציבור החרדי הוא מוצדק על מלא.
כן לא מכיר את הפרטים במקרה הזה

אין לי אמון בממשלה ובמחויבות שלה לבוחרים

תאורטית כן, פרקטית - ה-50% כולל צעירים לא חרדים, הגיוס הוא לא רק לצבא וה"סנקציות" הן בדיחה, קיימת "ועדת חריגים" לפטור מהן וממילא פוקעות בגיל 26.

הדגשתי כבר שגם לדעתי החוק לא חף מפגמים
תאורטית כן, פרקטית - ה-50% כולל צעירים לא חרדים,
כי יכולת האכיפה של הגדרת ״חרדי״ היא לא הדבר הכי פשוט.
גם נער שגדל במוסדות חרדים והיום הוא לא חרדי, לא תמיד ילך להתגייס - ואם החוק הזה כן יגייס אותו זה גם טוב
הגיוס הוא לא רק לצבא
רק עד 10% - וחלק מזה נובע באלו שמתחתנים ולכן המסלול הצבאי פחות יתאים להם
וה"סנקציות" הן בדיחה,
לדעתך.
יש מוסדיות ואישיות ולדעתי הן מספיק טובות
קיימת "ועדת חריגים" לפטור מהן וממילא פוקעות בגיל 26.
זה נקרא ״מידתיות״ או ״סבירות״.
יש גם משוכות משפטיות לעבור, מה לעשות...

יש חוק גיוס...לא מבין למה אתם ממשיכים להתדיין?
העניין הוא שנושא האכיפה איכשהו חל רק על חילונים.
לא ברור לי כל ההתחשוביות הללו באוכלוסיות אחרות פרט לאוכלוסיה החילונית.
למה אני כחילוני צריך להיות חלק מעבודת אללים כחלק מהשירות הצבאי שלי?
האזרח החילוני הוא היחיד שרומסים את זכויותיו והוא אומר תודה כמו מטומטם...למה נער או נערה חילוניים מתגייס לצבא בלי התחשבות בצרכים שלהם?
הצורך לא להיות חשוף לפרופגנדה דתית קיצונית משיחית. למה אני מחוייב לשמור שבת וכשרות בכוח? טיעון ה"אתה יהודי" יכול להזרק לפח כי יש כאן עשרות אלפי "יהודים" שהפקירו דם יהודי בשבי ודם יהודי שנלחם במקומם וממשיכים בהפקרה.

החילונים הם מיעוט, הגיע הזמן שיתחילו להתנהג ככזה ולסחוט זכויות. כרגע יש לנו רק חובות.

כי יכולת האכיפה של הגדרת ״חרדי״ היא לא הדבר הכי פשוט.
גם נער שגדל במוסדות חרדים והיום הוא לא חרדי, לא תמיד ילך להתגייס - ואם החוק הזה כן יגייס אותו זה גם טוב

למה צריך את החוק הזה כדי לגייס אותו? יש חוק שירות בטחון.
כל המטרה של חוק ההשתמטות (וזה בעצם השם האמיתי שלו, הוא לא חוק גיוס כי יש כבר חוק גיוס) היא להסדיר את המעמד של תלמידי הישיבות ולתת פטור מגיוס לקבוצה קטנה של חרדים שלומדים בישיבות.
אז איך מי שלא לומד בישיבה רלוונטי לחוק הזה? למה סופרים אותו במכסות של תלמידי ישיבות?

יש מוסדיות ואישיות ולדעתי הן מספיק טובות

נסכים שלא להסכים. מדובר בסנקציות כלכליות מזעריות שנמשכות כמה שנים, לא משהו שאי אפשר להתגבר עליו עם קצת איסוף תרומות.
בסוף המשמעות של הסנקציות היא שאו שזכית ואתה ב-50% שפטורים מגיוס א-פריורית, או שאתה צריך לשלם קנס כספי קטן, וזהו.

למה צריך את החוק הזה כדי לגייס אותו? יש חוק שירות בטחון.
יש חוק שירות ביטחון ויש עובדה שהמציאות היא שבמשך עשרות שנים פטרו את החרדים מגיוס, ולא באמת פעלו לשילובם. הרבה לפני ביבי.
האשמים העיקריים בנושא הם לגמרי החרדים, שמתעלקים על המדינה ולא נותנים יד - אבל זה לא סותר את הרישא.
כל המטרה של חוק ההשתמטות (וזה בעצם השם האמיתי שלו, הוא לא חוק גיוס כי יש כבר חוק גיוס) היא להסדיר את המעמד של תלמידי הישיבות ולתת פטור מגיוס לקבוצה קטנה של חרדים שלומדים בישיבות.
אז איך מי שלא לומד בישיבה רלוונטי לחוק הזה? למה סופרים אותו במכסות של תלמידי ישיבות?
אני חושב ששתי המטרות הן שני צדדים של המטבע.
צריך להסדיר את מעמד בני הישיבות (חוקית וערכית), וצריך לדאוג שמי שלא מתגייס, כי הוא חרדי בעבר או בהווה, יתגייס.
בסוף המשמעות של הסנקציות היא שאו שזכית ואתה ב-50% שפטורים מגיוס א-פריורית,
זה לא נכון.
החוק לא אומר: תגייסו עד 50% חרדים, וכל השאר פטורים.
אלא מציב יעד, דבר מדיד שאפשר לבדוק, שתוך 5 שנים אנחנו צריכים לראות 50% מהמחזור החרדי מגויס. זה שני דברים שונים לגמרי.
בשנים אחר-כך צריך לפעול להגדיל את ההיקף.

ש חוק שירות ביטחון ויש עובדה שהמציאות היא שבמשך עשרות שנים פטרו את החרדים מגיוס, ולא באמת פעלו לשילובם. הרבה לפני ביבי.
האשמים העיקריים בנושא הם לגמרי החרדים, שמתעלקים על המדינה ולא נותנים יד - אבל זה לא סותר את הרישא.

החרדים לא אשמים, נותנים להם אז הם לוקחים.
ממשלת ישראל יכולה, היום, לגייס את כל החרדים לצה"ל ולגופי שירות לאומי/אזרחי כאוות נפשה, אין שום חוק שמונע ממנה לעשות את זה או שנותן לחרדים - בין אם הם לומדים בישיבה ובין אם לאו - פטור כלשהו מגיוס. *הממשלה* בוחרת שלא לגייס אותם ולא להפעיל נגדם סנקציות כלשהן - מסיבה פשוטה, אם ינסו לגייס אותם, לא יהיה לממשלה רוב קואליציוני והיא תיפול.
אז אתה מנסה לשכנע אותי שלמרות שבמצב החוקי היום שבו אין שום מניעה לגייס חרדים או להפעיל נגדם סנקציות הממשלה לא עושה את זה, היא כן תעשה את זה כשהמצב החוקי ייתן פטור מראש ל-50%?

החוק לא אומר: תגייסו עד 50% חרדים, וכל השאר פטורים.
אלא מציב יעד, דבר מדיד שאפשר לבדוק, שתוך 5 שנים אנחנו צריכים לראות 50% מהמחזור החרדי מגויס. זה שני דברים שונים לגמרי.
בשנים אחר-כך צריך לפעול להגדיל את ההיקף.

אם החוק מציב יעד של 50%, זה בהכרח אומר שה-50% האחרים פטורים.

אם זה:
צריך להסדיר את מעמד בני הישיבות (חוקית וערכית), וצריך לדאוג שמי שלא מתגייס, כי הוא חרדי בעבר או בהווה, יתגייס.

היה מעניין מישהו, החוק היה מציב יעד של 100% בעוד X שנים, ומנגנון מסודר למתן פטור על בסיס הוכחה של לימודים בישיבה, עם מכסות לכמות הפטורים, לא לכמות המתגייסים.

החרדים לא אשמים, נותנים להם אז הם לוקחים.
ממשלת ישראל יכולה, היום, לגייס את כל החרדים לצה"ל ולגופי שירות לאומי/אזרחי כאוות נפשה, אין שום חוק שמונע ממנה לעשות את זה או שנותן לחרדים - בין אם הם לומדים בישיבה ובין אם לאו - פטור כלשהו מגיוס. *הממשלה* בוחרת שלא לגייס אותם ולא להפעיל נגדם סנקציות כלשהן - מסיבה פשוטה, אם ינסו לגייס אותם, לא יהיה לממשלה רוב קואליציוני והיא תיפול.
אז אתה מנסה לשכנע אותי שלמרות שבמצב החוקי היום שבו אין שום מניעה לגייס חרדים או להפעיל נגדם סנקציות הממשלה לא עושה את זה, היא כן תעשה את זה כשהמצב החוקי ייתן פטור מראש ל-50%?
אנחנו לא מסכימים על הטרמינולוגיה של ״לגייס״.
אני סבור שאם יבטלו את ההטבות וישלחו צווי גיוס לכולם - לא נראה חרדים בבקו״ם. אתה סבור אחרת וזה כבר דיון על המציאות.
אין טעם להמשיך.

אתה יכול לנסות להסביר לי איך לדעתך קבוצה כ״כ גדולה שעשרות שנים לא מתגייסת, שמחונכת לא לקחת חלק במדינה, שכל המבנה החברתי-משפחתי-תרבותי שלה לא מתאים לאופי של צה״ל, תשנה בבת אחת את עצמה ותתחיל להתגייס?
אם החוק מציב יעד של 50%, זה בהכרח אומר שה-50% האחרים פטורים.
זה לא.
זה עניין של הבנת הנקרא.
כשכתוב: עוד 5 שנים צריך לראות יעד ביצוע של 50%, לא אומר שום דבר על מה יקרה אחרי אותן 5 שנים.
היה מעניין מישהו, החוק היה מציב יעד של 100% בעוד X שנים, ומנגנון מסודר למתן פטור על בסיס הוכחה של לימודים בישיבה, עם מכסות לכמות הפטורים, לא לכמות המתגייסים.
במצב הנוכחי אני סבור שלא ניתן להציב יעד כזה.
יותר חשוב להתמקד בשינוי משמעותי, מאשר שינוי מוחלט. כמו שכבר טענתי, לדעתי עיקר התיקון יקרה מעצם התהליך, לא מחוק נקודתי שידבר על 100%.
אבל מבין את דעתך הלגיטימית, מקווה שאתה מצליח להבין את שלי

אני סבור שאם יבטלו את ההטבות וישלחו צווי גיוס לכולם - לא נראה חרדים בבקו״ם. אתה סבור אחרת וזה כבר דיון על המציאות.
אין טעם להמשיך

בין אף אחד (המצב בפועל היום) לכולם יש הרבה מרחב תמרון.

אתה יכול לנסות להסביר לי איך לדעתך קבוצה כ״כ גדולה שעשרות שנים לא מתגייסת, שמחונכת לא לקחת חלק במדינה, שכל המבנה החברתי-משפחתי-תרבותי שלה לא מתאים לאופי של צה״ל, תשנה בבת אחת את עצמה ותתחיל להתגייס?

א) החרדים הם לא קבוצה הומוגנית שכולה עונה על כל התיאורים שלך.
ב) זה לא מאוד שונה מכל אחד אחר שלא רוצה להתגייס ועושה בלגן בבקו"ם.

זה עניין של הבנת הנקרא.
כשכתוב: עוד 5 שנים צריך לראות יעד ביצוע של 50%, לא אומר שום דבר על מה יקרה אחרי אותן 5 שנים

אתה צודק, הכל יכול לקרות. למשל יכול להיות שבדיוק בתום החמש שנים תגיע לפה ציביליזציה מגלקסיה אחרת ותשכין שלום ולא יהיה צריך יותר צבא. או שנגלה זן של חדי קרן שאפשר להתקין עליהם מקלעים וזה יצמצם את הצורך של הצבא בחיילים.

כשכתוב שבעוד 5 שנים צריך לראות יעד ביצוע של 50% זה אומר בדיוק את מה שכתבתי. אם היו רוצים להגדיל את זה הלאה, היו מגדילים.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
בין אף אחד (המצב בפועל היום) לכולם יש הרבה מרחב תמרון.
בדיוק.
50% תוך 5 שנים
א) החרדים הם לא קבוצה הומוגנית שכולה עונה על כל התיאורים שלך.
הגרעין הקשה כן הומוגני.
אולי תצליח לגייס את החרדים המודרנים מבית שמש וירושלים, אבל זו לא הקבוצה העיקרית, ולא מה שיעשה שינוי.
אפילו הרב לייבל, רב חרדי עם קהילה שפועל לגייס חרדים ולשלב באקדמיה, רוצה מסגרת של ישיבות הסדר חרדיות, ולא חושב שכולם ייתגייסו בבת אחת
ב) זה לא מאוד שונה מכל אחד אחר שלא רוצה להתגייס ועושה בלגן בבקו"ם.
שוב, מחלוקת במציאות.
אין טעם להמשיך בעניין הזה
כשכתוב שבעוד 5 שנים צריך לראות יעד ביצוע של 50% זה אומר בדיוק את מה שכתבתי. אם היו רוצים להגדיל את זה הלאה, היו מגדילים.
לא חייבים להסכים

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M חוק המשיכה הבטוח לאזרח ישראלי לעומת אמריקאי לפי המחקרים שוק ההון 59
ה הצעת חוק: פיצול תפקיד המתווך נדל"ן 28
A חוק הטכנאים- הטכנאי התקשר לפני סיום המועד צרכנות פיננסית 2
A בדק בית- חוק הטכנאים צרכנות פיננסית 4
א חוק־יסוד: החקיקה (הצעת חוק) פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 0
E חידת מיסוי - חוק הרווחים הכלואים מיסים 0
ע שאלה על חוק X300 פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 10
M בניין חדש בן שנה אבל אין חוק מכר בעסקה נדל"ן 14
א חוק־יסוד: החקיקה פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 109
A עונש על הפרת חוק המכר נדל"ן 26
E חוק הרווחים הכלואים מיסים 124
A לאזרחים אמריקניים שנמנע מהם לקבל קצבאות ביטוח לאומי אמריקני עקב חוק ה- WEP (כאשר היתה להם פנסיה אחרת מקבילה) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
P חוק נתוני אשראי - לא דרושה הסכמה כדי לקבל "חיווי"? צרכנות פיננסית 8
E חוק טיבי / תביעה קטנה אוף טופיק 6
sharon תזרים משוק ההון כאלטרנטיבה למשיכה הונית (לפי חוק המשיכה הבטוח) שוק ההון 64
I חוק חינוך חינם עד גיל 3 - יש כזה? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 110
fizban הצעת חוק משותפת להורדת מס רווחי הון ל 20% פוסטים מאיכות נמוכה 52
ש חוק הטכנאים צרכנות פיננסית 3
A ביטול חוזה בהפרת חוק המכר? נדל"ן 11
Henchman34 האם הדיון סביב חוק הגיוס מצד הממשלה מתבצע שלא בתום לב? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 281
H חוק 300\400 לא מתחשב באינפלציה? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 5
Y ערבות בנקאית חוק מכר - מחיר למשתכן נדל"ן 3
W חוק האנג׳לים מיסים 5
R פורסם תזכיר חוק המצמצם את אי הוודאות בנוגע לשאלה מיהו תושב ישראל לצורכי מס פוסטים מאיכות נמוכה 4
F חוק ה4% ואינפלציה שוק ההון 27
א הצעת חוק לתיקון דיני העבודה פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 42
A חוק מספר 1 - ים של שאלות - האם כאן זה המקום? שוק ההון 2
Gari האם קרן ההשתלמות נכללת בהון בהקשר של חוק המשיכה הבטוח? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 24
Z שאלה על חוק ההתגברות שכנראה יחקק. פוסטים מאיכות נמוכה 1
מתכנת הצהרת נהנה על בן/בת זוג בחשבון יחיד (חוק איסור הלבנת הון) צרכנות פיננסית 3
O חוק המטרו - המדינה שוקלת להקפיא מיזמי תמ״א 38 פוסטים מאיכות נמוכה 4
A חוק חדש מדד תשומות הבנייה - האם חל רטרואקטיבית? עליית מחיר הבנייה ללא מרכיב הקרקע נדל"ן 4
M חוק הספאם בחברות "רגילות" אוף טופיק 2
O חוק המטרו - משמעויות נדל"ן 12
flower חוק ההסדרים - שינוי מדיניות בפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 70
Tsachi01 רצץ העסקה - נדיבות יתר של המעסיק או חוק? פוסטים מאיכות נמוכה 0
C חוות דעת אישית על הספר 'חוק מספר 1' ועל השיטה שמוצגת בו שוק ההון 4
C חוות דעת *אישית* על הספר 'חוק מספר 1' והשיטה שמוצגת בו שוק ההון 0
Y עיצום כספי בסך 350,000 ש"ח הוטל על חברת אקסלנס נשואה בשל הפרת הוראות חוק איסור הלבנת הון צרכנות פיננסית 0
ק חוק איסור הלבנת הון שוק ההון 1
ש משיכה סיסטמטית מתיק השקעות לפי חוק 4-7 אחוז. שוק ההון 177
י חוק ה400 ונדלן. נדל"ן 6
O חוק מס' 1 עדיין רלוונטי? שוק ההון 2
R לא מצליח לקבל כרטיס אשראי למטרות חסכנות עקב חוק נתוני האשראי החדש צרכנות פיננסית 25
ב אלימות כלכלית - הצעת חוק חדשה על שולחן הכנסת אוף טופיק 254
E חוק הגבלת מזומן ותשלום לקבלן מהשטחים אוף טופיק 38
ImCarryGG מישהו פה הגיש תביעה על פי חוק הספאם? אוף טופיק 74
ש השקעה ללא מס רווחי הון לתושבי חוץ - חוק בקהאם מיסים 5
S החזר כרטיס טיסה - חוק טיבי אוף טופיק 27
P סוגי ריביות והצמדות לפי חוק פסיקת ריבית והצמדה? צרכנות פיננסית 4

נושאים דומים

Back
למעלה