• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

התנהלות עם כרטיס אשראי מול מזומן - מה היתרונות והחסרונות?

• פותח הנושא פותח הנושא Idiom
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
שוב פעם, לך (ולעוד כמה אנשים אחרים) זה אולי עובד.
זה ממש לא אומר שזה עובד לכל האנשים או אפילו לרוב האנשים.
הקטע של "להרגיש" את הכסף לא נכון לכולם, כמו שאמרו מעלי.
לא יודע האם כל או רוב, אבל לפחות זה הקונצנזוס בקרב ארגוני ליווי כמו פעמונים ומסילה. ייתכן שזו הטיית מדגם שאנשים ששקעו בחובות ופנו לעזרה אצלם רואים במובהק שמעבר לשימוש במזומן חותך את ההוצאות בצורה חדה מאוד.
יכול להעיד כך גם על עצמי ששימוש באשראי גורם יותר לבזבוזים.

ייתכן שזו הטיית מדגם שאנשים ששקעו בחובות ופנו לעזרה אצלם רואים במובהק שמעבר לשימוש במזומן חותך את ההוצאות בצורה חדה מאוד.
אכן הטיית מדגם.
זה כמו דיאטה - לא משנה מה בדיוק אתה אוכל, עצם השינוי בהרגלים גורר הגדלת תשומת לב לנושא ומכאן להרזיה/חיסכון.

יכול להעיד כך גם על עצמי ששימוש באשראי גורם יותר לבזבוזים
יש בהחלט אנשים כאלה. מנסיוני הם לרוב מבוגרים יותר (לא כולם כמובן).
מצד שני יש המון אנשים (כולל אותי) שהמצב אצלם בדיוק הפוך - חתיכות הנייר הצבעוניות הללו חסרות משמעות לחלוטין. הוצאות במזומן פשוט לא נספרות ולא נקלטות אצלי בראש.
לעומת זאת, זה שאני רואה באונליין בדיוק כמה הוצאתי בכרטיס זה הרבה יותר מוחשי בשבילי.

אסכם את המשמעויות עבורי בתור משתמש בשתי הדרכים
מטייל הרבה וגם בארצות לא מפותחות\מתפתחות וגם מפותחות
בעיקרון, בכל מקום שיש בו תחבורה ציבורית טובה, אני מעדיף אשראי, מערב אירופה, עולה על רכבת קלה, אוטובוס, אובר ווטאבר
במקומות לא מפותחים, מזומן הוא מצוין עבורי, במיוחד אם רוב העסקים לא מקבלים פלסטיק ואילו שכן גובים כ 3%-%5 על המחיר הסופי כדי "לאפשר" לך את השימוש בכרטיס (לרוב במרכז ודרום אמריקה),
בנוסף, למזומן יש לפעמים ערך בהתמקחות עם מוכר בשוק, אתה מוציא את כמות השטרות שאתה רוצה לשלם ולמוכר יותר קשה לסרב לרדת לכוון שלך (זה כמובן נישתי, אבל ביצעתי זאת כמעט תמיד על דברים שכן רציתי לרכוש)
למזומן יש חיסרון שהוא נשאר בצורת עודף חסר שימוש, במיוחד מחוץ לאירופה המערבית
ואם אתה מושך (ומחזיק) יותר מדי ממנו תוך כדי הטיול, אפשר לאבד או להשדד
אם בכל זאת נדרש, אפשר להוציא סכומים בהתאם לצרכים של כמה ימים עד שבוע, כדי למזער זאת, אבל יתכן שעמלות משיכה חד פעמיות (3 דולר פה, 5 דולר שם) על פני כמה מאות דולרים, יכולים להצטבר לסכומי הפסד ללא תועלת ממשית, וכדי למזער זאת נדרש לדעת איפה אותם כספומטים (רמז: בנקים) שלא שוחטים
ובכל מקרה, לא הייתי ממיר לעולם כסף מראש, יענו בארץ לפני היציאה לחול, אם זה לא יורו או דולר ואם כן זה רק עבור תשלומים "ראשוניים" שיהיו לי מחוץ לשדה התעופה בנחיתה
באופן אישי, אני משתמש תמיד בכרטיס, גם משיכת מזומן הוא שימוש בכרטיס, לפעמים דחיית מועד החיוב על קאש שבידיי בפחות מ 30 יום זה נפלא
אבל, תמיד מחזיק מזומן, אם לא במטבע פיאט שולי של המדינה שבא אני מטייל , אז לפחות בדולר, (דולר עדיין מלך הגלובוס פחות מערב אירופה)
וכמובן שיש לי ביטקוין בלייטנינג, בשלוף שיכול לעבור תוך שניה לספק השירות שמעוניין (כמו נהג מונית באל סלוודור)
לסיכום, אם יש מוצר\שירות שאני רוצה בכל מקום בעולם, רק פלסטיק או רק נייר לא יספקו את רצוני, חייב את שניהם

לגביי מעקב הוצאות, גם מזומן מופיע בשורת החיוב של הכרטיס (כי משכתי באמצעותו), לפרק אותו לסכום חלקיו (סוג ההוצאה) פחות מעניין אותי, המעקב שלי מתמקד בכמה ופחות על מה, אני מספיק מכיר את עצמי כדי לדעת שאין לי מה לעשות עם הנתונים הללו

אכן הטיית מדגם.
זה כמו דיאטה - לא משנה מה בדיוק אתה אוכל, עצם השינוי בהרגלים גורר הגדלת תשומת לב לנושא ומכאן להרזיה/חיסכון.

יש בהחלט אנשים כאלה. מנסיוני הם לרוב מבוגרים יותר (לא כולם כמובן).

מצד שני יש המון אנשים (כולל אותי) שהמצב אצלם בדיוק הפוך - חתיכות הנייר הצבעוניות הללו חסרות משמעות לחלוטין. הוצאות במזומן פשוט לא נספרות ולא נקלטות אצלי בראש.
לעומת זאת, זה שאני רואה באונליין בדיוק כמה הוצאתי בכרטיס זה הרבה יותר מוחשי בשבילי.
כשאני משתמש במזומן (בטיולים במדינות בהן אשראי לא נפוץ), אני תמיד מגלה שנשארו לי הרבה פחות מזומנים ממה שהייתי מצפה. אני די משוכנע שההתנהלות שלי לא שונה מהותית מאשר באשראי, אלא כי פשוט אני לא טורח לזכור מה קניתי כי זה לא באמת משנה לי (אני פשוט לא קונה ספונטנית דברים יקרים או בכמויות גדולות). זה שבאשראי יש לי בסוף פירוט של הכל זה מאוד נחמד, אבל מבחינת ההוצאות בפועל - אצלי לפחות אין הבדל.

אני כן יכול להבין שאם אדם לחוץ בתקציב, אז זה שיש לו חבילת שטרות איתה הוא צריך להסתדר במשך ה-X ימים/שבועות הקרובים, אז הרבה יותר מוחשי להחזיק פחות שטרות ביד, מאשר לראות סכום כלשהו בחשבון הבנק ומולו חוב באשראי.

בכל מקרה ,היתרון האמיתי של מזומן הוא שאתה מרגיש את הכסף . כשאתה קונה מוצר ב4000 שח למשל , ואתה ממש מוציא את השטרות מהארנק אתה מרגיש את האובדן . זה לא קורה באשראי וזה גורם לך לבזבז פחות .
אצלי זה בדיוק הפוך. כשיש לי מזומן, מתנה מההורים או לא יודע מה... מבחינתי זה "כסף חינם" שלא נספר. ממש לא מרגיש אותו. אם אני קונה איתו משהו הוא נעלם כמו לא היה.
לעומת זאת שאני קונה באשראי או עושה העברה בנקאית, אני רואה את הסכום בבנק קטן או את החוב באשראי עולה שעוד מעט יגע בחשבון וזה מבחינתי יותר כואב.

בסוף רוב הכסף של רובנו בבנק ולא במזומן.
זה אולי היה נכון התחושה של המעטפת מזומן מתרוקנת אם רוב הכסף היה עלייך במזומן ולא שמשכת 1000 שקל והכסף מתחיל להיגמר. אם אתה הולך לקנות עכשיו מכונת כביסה ב2000 ומוציא 2000 ומשלם 2000 אז אתה מרגיש את זה יותר? אני רואה ומרגיש את זה במספרים ולא בהיה לי ערימה של שטרות ועכשיו אין לי, כי אני יכול למשוך עוד...
זה כנראה כלי למי שבתזרים נמוך/שלילי ואז זה כמו תקציב חודשי. הוא מושך את המעט תקציב שיש לו ולא מכניס אותו למינוס ומסתובב עם כל הכסף שלו. הוא יודע שלא יוכל למשוך עוד כסף ואז יש לו תחושה של הארנק מתכווץ.

לגבי אשראי, אפילו קפה שקניתי בתחילת החודש אני רואה אותו 30 יום .תקוע מול העיניים, לעומת אם הייתי קונה מהמזומן שיש לי ושכחתי בכלל מהקפה ונגמר הסיפור.

נערך לאחרונה ב:
זה היה נכון פעם מזמן. אבל היום כבר ממש לא.
אולי תתפלא לדעת, אבל היום רוב העסקים משלמים פחות על עמלת סליקה בישראל מאשר הקשבק שאפשר לקבל מכרטיסים אמריקאיים.

ולמה אתה חושב שלעסק זה כן שווה את ההתעסקות?
עבור העסק עצמו עיסוק במזומן לא רק שהוא מסובך כמו שהוא מסבוך לך, הוא גם הרבה הרבה יותר יקר מאשר שימוש באשראי.
מזומן אפשר לגנוב. במזומן יש טעויות (ברוב העסקים שעובדים עם מזומן יש הגדרה של כמה "חוסרים" בקופה זה לגיטימי ליום עבודה. כלומר בהגדרה ברור להם שיהיו חוסרים כי יש טעויות). מזומן צריך לשנע לבנק. להפקדת מזומן (במיוחד מטבעות) יש עמלה גבוהה וכו'

עבור עסק "לגטימי" שלא מנסה להעלים הכנסות, אשראי יוצא יותר משתלם ממזומן.
לא סתם יש יותר ויותר עסקים בעולם שלא מוכנים לקבל מזומן אלא עובדים רק עם כרטיסים.
לעסקים מזומן הרבה פעמים עדיף מאשראי.
אשראי לא נזיל בכל תאריך (יש חברות שנותנות פרעון מוקדם בתוספת עמלה) ולפעמים העסק צריך את התזרים עוד לפני כן.
לעסק יש הרבה הוצאות.. לפעמים התשלום במזומן מול ספקים מאפשר לבעל העסק לקבל הנחות וזה עוד יותר משתלם.
וכמובן חסכון בעמלת אשראי.

וקוריוז שנזכרתי בו - מכירה מישהו שעבד באיזשהו סניף של חברה גדולה.
כל יום היה מגיע רכב של ברינקס לקחת את המזומנים מהקופה. הוא סיפר לי שפעם אחת הגיע הברינקס הגיע כדי לאסוף מהקופה 600 ש"ח :)

לעסקים מזומן הרבה פעמים עדיף מאשראי.
בעבר זה היה אולי נכון, היום לרוב העסקים זה כבר לא נכון. (לא לכולם, אבל לרוב).
אשראי לא נזיל בכל תאריך (יש חברות שנותנות פרעון מוקדם בתוספת עמלה)
גם זה היה יותר נכון בעבר, היום פחות.
לפעמים התשלום במזומן מול ספקים מאפשר לבעל העסק לקבל הנחות וזה עוד יותר משתלם.
נדיר שספק מוכן בכלל לקבל מזומן.
וגם אם כן, אתה מאוד מוגבל בסכומים בגלל החוקים על תשלום במזומן.
וכמובן חסכון בעמלת אשראי.
כמו שהסברתי, העמלה הזאת לרוב זולה בהרבה מאשר התעסקות עם מזומן.

וקוריוז שנזכרתי בו - מכירה מישהו שעבד באיזשהו סניף של חברה גדולה.
כל יום היה מגיע רכב של ברינקס לקחת את המזומנים מהקופה. הוא סיפר לי שפעם אחת הגיע הברינקס הגיע כדי לאסוף מהקופה 600 ש"ח :)
וכמה אתה חושב שהעסק משלם על כל פעם שרכב כזה מגיע?
באחוזים זה כנראה יותר מעמלת סליקה (גם אם הוא אוסף יותר מ600 ש''ח), או לפחות לא מאוד רחוק מזה.

בעבר זה היה אולי נכון, היום לרוב העסקים זה כבר לא נכון. (לא לכולם, אבל לרוב).

גם זה היה יותר נכון בעבר, היום פחות.

נדיר שספק מוכן בכלל לקבל מזומן.
וגם אם כן, אתה מאוד מוגבל בסכומים בגלל החוקים על תשלום במזומן.
היום כנראה פחות
אם כי אני רואה מפעם לפעם (בעיקר בסופי עונה) מבצעים למזומן בלבד.

כמו שהסברתי, העמלה הזאת לרוב זולה בהרבה מאשר התעסקות עם מזומן.
היא לא זולה יותר. היא אולי זולה במובן של "זמן שווה כסף"
לא חסרים בעלי עסקים שיעדיפו ללכת להפקיד בבנק מאשר לשלם על כך עמלה נוספת. ועדיין הם יעדיפו את המזומן וללא תשלום עמלה לחברת האשראי.
וכמה אתה חושב שהעסק משלם על כל פעם שרכב כזה מגיע?
באחוזים זה כנראה יותר מעמלת סליקה (גם אם הוא אוסף יותר מ600 ש''ח), או לפחות לא מאוד רחוק מזה.
א. אני בת
ב. זו הבחירה של אותה חברה. מהבחינה הזאת זה לא אומר כלום
כתבתי שזה קוריוז.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
היא לא זולה יותר. היא אולי זולה במובן של "זמן שווה כסף"
לא רק זמן.
כבר הסברתי קודם מה העלויות של מזומן. כל מיני דברים כמו: חוסרים בקופה, גניבות, עמלות הפקדת מזומן של הבנק, עלויות שינוע ושמירה (ברינקס) וכו וכו. כל זה מצטבר לסכום שלרוב גבוה מעמלת הסליקה.
לא חסרים בעלי עסקים שיעדיפו ללכת להפקיד בבנק מאשר לשלם על כך עמלה נוספת. ועדיין הם יעדיפו את המזומן וללא תשלום עמלה לחברת האשראי.
אולי עסקים קטנים. וספציפית כאלה יותר "ותיקים" שלא באמת עשו בדיקה מעמיקה של העלויות העדכניות והמלאות.

ה "ירוק" בלבל אותי. להבא אדע שאת "ירוקה" :-)
זו הבחירה של אותה חברה. מהבחינה הזאת זה לא אומר כלום
כתבתי שזה קוריוז.
מסכים. זאת סתם דוגמא שממחישה את הנקודה שלי.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
J יועץ משכנתא - התנהלות מוזרה נדל"ן 14
M התנהלות עם הפיצויים פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 9
M התנהלות בעייתית של סוכנת פנסיה של עובדת פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
Count Olaf איך להתמודד עם התנהלות לא תקינה של אחראי ועד הבית? נדל"ן 16
ה מעבר משכיר לעצמאי - שאלות לגבי התנהלות אופטימלית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
A התנהלות מרחוק מול חשבון בנק אמריקאי צרכנות פיננסית 14
C התנהלות כעוסק פטור חדש(עם אזרחות אמריקאית) מיסים 10
S התנהלות מול הבנק עם משכנתא לאחר ניתוק תושבות נדל"ן 1
C התנהלות עם בת זוג בעלת אזרחות אמריקאית ועוסק פטור שוק ההון 5
S התנהלות חכמה במט"ח בעקבות היחלשות הדולר שוק ההון 59
algo.il התנהלות נכונה עם קרן פנסיה עבור בן 39 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
ה התנהלות מול בנק - משכנתא נדל"ן 1
A התנהלות בפרישה מוקדמת ללא משכורת רשמית - בירוקרטיה ופתרונות פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 59
Couch Potato התנהלות כספית בטיול משפחתי צרכנות פיננסית 51
S התנהלות עם קרן הפנסיה בעת הגעת אישה לגיל 63 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
N התנהלות חשודה של יועץ משכנתאות ובנק במחזור משכנתא נדל"ן 16
D טיולים בחו'ל התנהלות כלכלית נכונה. צרכנות פיננסית 10
ס התנהלות בתקופה ללא הכנסות שוק ההון 6
ד גרימת נזק לרכוש פרטי - התנהלות מול רשות מקומית אוף טופיק 16
N המשך התנהלות בקרן פנסיה לאחר מעבר לחו"ל + ניוד מיסים 1
G עצה לגבי רכישת דירה ראשונה / התנהלות כלכלית נדל"ן 1
ר התנהלות פיננסית ברילוקיישן אוף טופיק 9
ש התנהלות של עוסק פטור כלפי מס הכנסה מיסים 8
א התנהלות פיננסית ברילוקיישן לארה"ב צרכנות פיננסית 28
ס התנהלות בהחזקת שני חשבונות בנק למסחר שוק ההון 4
S התנהלות הצדדים בשכירות כאשר אין חוזה תקף נדל"ן 23
ר עצה לגבי התנהלות עם כסף בעוש/תיק ניע/משכורת נמוכה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 8
E התנהלות נכונה מבחינת מיסוי לזוג נשוי שאחד מהם אזרח אמריקאי מיסים 7
האזרח החשדן התנהלות פיננסית משפחתית צרכנות פיננסית 7
פשוט התנהלות פיננסית בעת ירידה מהארץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 31
A התנהלות כלכלית הורה מזדקן אוף טופיק 13
B התנהלות מול בעל דירה אוף טופיק 27
grimble grumble התנהלות עם שני כרטיסי אשראי בנקאיים בשני בנקים שונים צרכנות פיננסית 12
W לבטים לגבי התנהלות עם דיירים שוכרים בדירה שלי נדל"ן 21
S התנהלות עם מט"ח לאדם שנמצא לעיתים תכופות בחו"ל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
A התנהלות מול ספק אוף טופיק 5
B התנהלות פיננסית סביב רילוקיישן לבריטניה צרכנות פיננסית 8
א התייעצות לגבי התנהלות מול לקוח אוף טופיק 16
ס התנהלות כלכלית בזוגיות צרכנות פיננסית 9
ס התנהלות בנקאית בסיסית ואבטחה צרכנות פיננסית 1
מתכנת התנהלות עם חשבון LinkedIn התפתחות אישית 6
T התנהלות לפני ואחרי הנפקה מיסים 12
T התנהלות כלכלית נכונה - אתגר תכנוני צרכנות פיננסית 5
yossik עובדת סיעודית - התנהלות כספית, זכויות וחובות אוף טופיק 67
MJJF התנהלות באמצעות סוכן פנסיוני לעומת התנהלות ישירה צרכנות פיננסית 3