• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

גרימת נזק לרכוש פרטי - התנהלות מול רשות מקומית

• פותח הנושא פותח הנושא דוב לבן
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

דוב לבן

משתמש רגיל
דירוג
33
שלום,
מקרה שקרה לקרוב משפחת ורציתי לקבל חוות דעת איך כדאי להתנהל.
קרוב משפחה גר בבית פרטי ביישוב מפונה, כרגע לא נמצא בביתו בגלל המלחמה.
החודש, הרשות המקומית ביצעה גיזום לעצים/צמחים שגדלים בבתים ומגיעים לרחוב.
בבית של קרוב משפחתי אין עצים או צמחים כאלה הדורשים גיזום.
אבל לשכן בבית הצמוד היה עץ שענפיו מגיעים לכביש ולשטח של קרוב משפחתי.
הצוות שביצע את הגיזום הגיע עם טרקטור כמו של חברת חשמל - שמאפשר להרים את האדם שמבצע את הגיזום בכלוב/מעלית.
צוות הגיזום החליט שהוא מגדיל ראש וחותך ענף גדול של השכן שמגיע לחצר הבית של קרוב משפחתי.
הענף נמצא כמטר לתוך השטח הפרטי, שני השטחים מגודרים, אבל בעזרת המנוף התאפשר לגוזם לחתוך את הענף.
הענף שגדל מעץ של השכן נגזם ונפל לשטח של קרוב משפחתי וגרם נזק לגדר ברזל.
הגוזמים פינו את הענף באגריסביות כי הוא הסתבך בגדר ומשכו אותו בכח.

כל הנ"ל מתועד במצלמות אבטחה.
הגדר התעקמה בצורה שכנראה לא ניתנת לתיקון, חלק ממנה גם נתלש ונקרע.
הגוזמים לא הודיעו שגרמו נזק, אספו את הגזם והלכו.
נעשתה פניה עם תמונות (של הגוזמים והנזק שהנגרם) לרשות המקומית עם דרישה לפיצוי כספי על הנזק.

הפניה נעשתה במייל מול הרשות, היא הועברה לגורם המטפל (כלומר יש אישור שהתקבלה והועברה לגורם אחר ברשות), אך נראה שלא תהיה התייחסות או פיצוי על הנזק.

להחליף את המקטע שנפגע:
חומרים כ 100 שקל
עבודה 200 שקל
כלומר, נזק של 300 שקל.

יש לציין שהגדר לא פרוצה לגמרי ולא נהרסה, אבל מדובר במקטע ארוך של גדר (כ 20 מטר), שחלקו התכופף וחלקו נקרע בנקודת החיבור לקצה.
ההעדפה היא לקבל פיצוי כספי ולא תיקון, היות ואין מי שיבדוק את טיב התיקון וגם לא רוצים להיכנס לויכוח מול הרשות האם תוקן כמצופה או לא.

הנזק הוא לא גדול, אבל יש פה אלמנט של חינוך והרתעה מול הרשות, שיבינו שלא יתאפשר להם לגרום נזק (בזמן מלחמה כשאין אף אחד בבית) ולהתחמק מעונש.
מצד שני, זהו פתח להתנקלות מצד הרשות בעתיד, למשל במידה וידרש אישור בניה או בקשה אחרת כלפי הרשות.
מה הייתם עושים, תובעים או מוותרים וסופגים את הנזק?

אמל"ק: רשות מקומית גזמה עץ של שכן א' שנפל על גדר של שכן ב', גרמה נזק לגדר ומתנערת מאחריות (לא מגיבה לבקשה לפיצוי) על אף שהמקרה מתועד בוידאו.

לא הייתי מוותרת אבל לפני שניגשים לתביעה כדאי לשלוח מכתב התראה, לפעמים זה מספיק.
זה לא חייב להיות מעו״ד אבל שיהיה מנוסח בצורה רשמית וברורה ותכתב גם את המחלקה הרלוונטית (גינון?), המחלקה המשפטית של העירייה ואת לשכת ראש העיר.
במידה ועדיין אין מענה, תביעות קטנות.

אגב, נשמע שיש שם גם עבירה של הסגת גבול...

אבל יש פה אלמנט של חינוך והרתעה מול הרשות,
אנחנו חיים באותה מדינה? יש פה לפעמים עוולות במיליונים והרשות פשוט רושמת צ'ק.
אם הנזק הוא באמת רק 300 ש"ח, לא הייתי מבזבז את הזמן שלי ופשוט עובר הלאה. החיים לא פיירים ואם שילם רק 300 ש"ח בשביל השיעור הזה, הרוויח!

אנחנו חיים באותה מדינה? יש פה לפעמים עוולות במיליונים והרשות פשוט רושמת צ'ק.
אם הנזק הוא באמת רק 300 ש"ח, לא הייתי מבזבז את הזמן שלי ופשוט עובר הלאה. החיים לא פיירים ואם שילם רק 300 ש"ח בשביל השיעור הזה, הרוויח!
תוכל להסביר לי מה השיעור שאני צריך ללמוד, כי באמת לא הבנתי.
אתה מציע פשוט לוותר למרות שהם ביצעו שני עבירות, פגיעה ברכוש בשטח פרטי והשגת גבול, זאת כאשר העבירה מתועדת בבירור, בוידאו.

אתה מציע פשוט לוותר למרות שהם ביצעו שני עבירות, פגיעה ברכוש בשטח פרטי והשגת גבול, זאת כאשר העבירה מתועדת בבירור, בוידאו.
אני מציע לך שלא משנה מה תחליט תתחיל בלתמחר את הזמן שלך ביותר מ0.

צודק.

אבל מה מונע מהמקרה הזה להישנות ואף להחמיר?
כלומר בפעם הבאה שיגיע צוות הגינון עוד חצי שנה ושוב יפגע בגדר.
במאמר מוסגר, בעבר צוות הגינון ריססו קוטל עשבים בצמוד לגדר, מהרחוב לתוך השטח הפרטי ואף אחד לא התלונן.
בנוסף, צוות הגיזום השתמש במפוחים והעיף לכלוך מהרחוב לתוך השטח הפרטי גם על זה בעל השטח הבליג.
אנחנו חיים במזרח התיכון, הכל פה עובד על הרתעה, תבליג על משהו קטן, לאט לאט זה יגדל ויחמיר (בלי להיכנס לפוליטיקה, מדבר על התנהלות בתוך החברה הישראלית).

מסכים, אבל איך אתה מתמחר את העצבים האינסופיים על הצד הפוגע ועל זה שהוא התחמק מעונש רק כי אנחנו במדינה שגלגלי הצדק הם מרובעים ולא עגולים. אתה תתמחר את הטיפולים הפסיכולוגיים בעקבות כל המפח נפש הזה?

מסכים, אבל איך אתה מתמחר את העצבים האינסופיים על הצד הפוגע ועל זה שהוא התחמק מעונש רק כי אנחנו במדינה שגלגלי הצדק הם מרובעים ולא עגולים. אתה תתמחר את הטיפולים הפסיכולוגיים בעקבות כל המפח נפש הזה?
זו דרך אחת, אני למשל הרבה יותר מתעצבן מלהתעסק עם המגעילים האלה מאשר להגיד "טוב שזה נגמר ב- 300 ש"ח, הלאה".

אבל מה מונע מהמקרה הזה להישנות ואף להחמיר?
כלומר בפעם הבאה שיגיע צוות הגינון עוד חצי שנה ושוב יפגע בגדר.
במאמר מוסגר, בעבר צוות הגינון ריססו קוטל עשבים בצמוד לגדר, מהרחוב לתוך השטח הפרטי ואף אחד לא התלונן.
בנוסף, צוות הגיזום השתמש במפוחים והעיף לכלוך מהרחוב לתוך השטח הפרטי גם על זה בעל השטח הבליג.
אנחנו חיים במזרח התיכון, הכל פה עובד על הרתעה, תבליג על משהו קטן, לאט לאט זה יגדל ויחמיר (בלי להיכנס לפוליטיקה, מדבר על התנהלות בתוך החברה הישראלית).

א) מהדוגמאות שלך נשמע שבעל השטח הוא קצת, איך לומר זאת, קטנוני. אין לי ספק שצוות הגינון לא התכוון לרסס קוטל עשבים לתוך הגינה שלו, או להעיף אליו לכלוך עם המפוח. הם לא מכירים אותו ואין להם שום סיבה לעשות את זה בכוונה, מה לעשות שהם לא עובדים עם פינצטה וכשמשתמשים במפוח דברים עפים באוויר.
אם אתה חושב שהם עושים לו דווקא ולכן צריך "ללמד אותם לקח", הבעיה היא בך ולא בהם.

ב) אם אתה לא מקבל מענה הדרך לטפל בזה היא תביעה קטנה

ג) הדרך האמיתית לטפל בזה היא לתקן את הגדר ולשכוח מהסיפור

לא יודע לענות. אבל ארגיש יותר מפח נפש כשזה יקרה שוב.
זו דרך אחת, אני למשל הרבה יותר מתעצבן מלהתעסק עם המגעילים האלה מאשר להגיד "טוב שזה נגמר ב- 300 ש"ח, הלאה".
כן, לא דבר שכיף לעשות, אבל זה הענין שזה לא נגמר ב 300 ש"ח. זה 300 ש"ח כרגע.
א) מהדוגמאות שלך נשמע שבעל השטח הוא קצת, איך לומר זאת, קטנוני. אין לי ספק שצוות הגינון לא התכוון לרסס קוטל עשבים לתוך הגינה שלו, או להעיף אליו לכלוך עם המפוח. הם לא מכירים אותו ואין להם שום סיבה לעשות את זה בכוונה, מה לעשות שהם לא עובדים עם פינצטה וכשמשתמשים במפוח דברים עפים באוויר.
אם אתה חושב שהם עושים לו דווקא ולכן צריך "ללמד אותם לקח", הבעיה היא בך ולא בהם.
השאלה פה היא לא הכוונה, או האם עושים דווקא או לא.
להפך, נראה שהם מנסים להגדיל ראש ולוודא שצמחיה מתוך השטח לא תגדל ותפלוש מהחצר לרחוב.
הענין שאסור להם ופה הגדלת ראש היא עבירה.
להעיף מהמפוח מהחצר לשטח הפרטי זה קיצור דרך עבורם, ככה הלכלוך נשאר בחצר והם לא צריכים להרים אותו.
במאמר מוסגר, שימוש במפוח אסור על פי חוק, בכל שעה באיזור מגורים.

ב) אם אתה לא מקבל מענה הדרך לטפל בזה היא תביעה קטנה
כן, כנראה שיש צורך בהתראה אחרונה ואז ללכת לתביעה.
ג) הדרך האמיתית לטפל בזה היא לתקן את הגדר ולשכוח מהסיפור
בהבנה שלי, לא מספיק, חייב הרתעה כדי למנוע הישנות בעתיד.

אני מבין את התסכול שלך, זה באמת נורא מעצבן, ובמיוחד שהצד השני מתעלם ממך ומשתין עלייך בקשת.
צריך לקחת בחשבון את עלות הנזק שלך. אם מדובר ב300 ש"ח, ואפילו בכפול מזה - האם אותן שעות שתבלה בבית המשפט לתביעות קטנות, שליחת צילום, המתנה לשיחות וכו' שוות את זה שתקבל את הכסף חזרה?

דרכי הפעולה האפשריות -
1. התעלמות - ספיגת הנזק הקטן בכיסך, שליחת מכתב תלונה. בכל אופן כדאי שתתקן ותשמור את הקבלות על התיקון.
2. הידברות / מו"מ - פתיחת תלונה מול אגף שיפור-פני-העיר או איך שלא קוראים לזה, ו/או פניות הציבור של העירייה לגבי שיפוי על הנזק. אם הולכים על הכיוון הזה, כדאי לעשות את הדברים דרך פגישה פנים אל פנים בעירייה כדי שלא ינפנפו אותך.
3. האפיק המשפטי - ניתן בהתחלה לנסח מכתב התראה לבקשת פיצויים טרם נקיטת הליכים, ולהחתים עורך דין חבר שייתן לו תוקף.
אם המכתב לא נענה, להגיש תביעה בתביעות קטנות (על סכום יותר גדול כמובן, שישקף את הטרטור). בגג תפסיד.

עכשיו השאלה כמה זמן פנוי יש לך, בכמה אתה מתמחר שעת עבודה שלך שתבזבז על כך, וכמה נפגעת אישית מהנושא.
הניסיון מוכיח שארגונים כאלה לא ממש לומדים לקח. הם עובדים בדרך כלל עם קבלני משנה ברמה נמוכה, שלא נרתעים מכזה דבר.

להחליף את המקטע שנפגע:
חומרים כ 100 שקל
עבודה 200 שקל
כלומר, נזק של 300 שקל.
נו שויין, אנחנו עדיין במצב מלחמה עם או בלי הסכם.
300 ש"ח, אפשר להסתכל על זה מזווית חיובית וכתרומה למאמץ שלנו בזמן מלחמה.
אפשר לשים על זה V ולעבור הלאה.

צוות הגיזום החליט שהוא מגדיל ראש וחותך ענף גדול של השכן שמגיע לחצר הבית של קרוב משפחתי.
יתכן שהיו צריכים לחתוך את הענף כדי לאפשר גישה למנוף.

להחליף את המקטע שנפגע:
חומרים כ 100 שקל
עבודה 200 שקל
כלומר, נזק של 300 שקל.
נישמע ממש מעט, מי לוקח 200 שקל על עבודה?! שלח אותו אלי :-)

אכן מעצבן ומקומם. שיטת הפעולה האפקטיבית ביותר => להעלות את הסיפור והסרטונים ממצלמות האבטחה יחד עם פוסט לקבוצת הפייסבוק של הישוב. הקבלן שעשה את העבודה התנהל בהפקרות, אני לא אתפלא אם הוא עשה נזק גם לנכסים אחרים בישוב.

יתכן שהיו צריכים לחתוך את הענף כדי לאפשר גישה למנוף.
לא, המנוף נוסע על הכביש, הענף שהורידו היה מטר בתוך שטח פרטי ולא פנה לכביש.
חושב שהם ניסו פשוט להגדיל ראש, אבל גרמו לנזק.
מצד שני כשפינו את הענף גרמו עוד נזק לגזר כי משכו בצורה אגריסיבית במקום להרים מעל הגדר.
הניסיון מוכיח שארגונים כאלה לא ממש לומדים לקח. הם עובדים בדרך כלל עם קבלני משנה ברמה נמוכה, שלא נרתעים מכזה דבר.
צדקת

אכן מעצבן ומקומם. שיטת הפעולה האפקטיבית ביותר => להעלות את הסיפור והסרטונים ממצלמות האבטחה יחד עם פוסט לקבוצת הפייסבוק של הישוב. הקבלן שעשה את העבודה התנהל בהפקרות, אני לא אתפלא אם הוא עשה נזק גם לנכסים אחרים בישוב.
חושב שפשוט עדיף לשלוח ישירות לראש העיר/יישוב, יכול להיות, שלא מודע לענין והתלונה נשארה במחלקת תברואה.

בסופו של דבר לא הוגשה תביעה, נשלח מייל אזהרה לעיריה שבפעם הבאה שיגרם נזק, הם יתבעו על שני המקרים.
מה שהזוי, לאחר כחודש, ביצעו גיזום בצד השני של הבית (בית עם שני כניסות), היה שם צמח מטפס, שכן פולש קצת לכביש (משהו כמו 10 ס"מ).
אבל במקום לחתוך רק את החלק הקטן שפולש לכביש ממש נצמדו לגדר, עם חותך קנטים ושוב פגעו בגדר.
יש חומה ומעליה גדר ברזל כך שהחלק שבו פגעו בגדר, עדין נמצא בשטח פרטי ולא בציבורי.
מדובר באותה חברת קבלן מטעם העיריה אבל עובדים שונים.

הנזק בפעם השניה הוא מזערי יותר, אבל חלק מהגדר נקרע.
המסקנה, אם לא תובעים הבעיה לא תיפתר, במיוחד שמדובר בשני ישויות נפרדות, מחלקת תברואה וחברת הקבלן שמבצעת.

המסקנה של הסיפור הוא שבפריפריה, השרותים שמקבלים מהרבה גופים הם ברמה נמוכה רפואה, תחב"צ, שיטור, ביטחון ותברואה.

המסקנה של הסיפור הוא שבפריפריה, השרותים שמקבלים מהרבה גופים הם ברמה נמוכה רפואה, תחב"צ, שיטור, ביטחון ותברואה.
לא רק בפריפריה, אני חוששת שזו בעיה כלל ארצית כשיש נקודות אור בודדות פה ושם.

לא רק בפריפריה, אני חוששת שזו בעיה כלל ארצית כשיש נקודות אור בודדות פה ושם.
נכון. אבל בגוש דן חלק מהעיריות מנסות באמת לעבוד, יש מוקד 106 זמין ממש כל היום ומענה מהיר.
מצד שני, שמעתי על מקרים מהשנה האחרונה שבעיר מאוד גדולה בגוש דן, מנקים (לא בטוח אם זה עובדי עירייה או עובדי קבלן) את הרחוב עם מפוח בסמוך לשטח מגורים (על אף שיש חוק שאוסר).

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
מה שעובד נהדר במוניציפלי זה הקנסות לאזרחים.
לגבי השירות לאזרח הוא די גרוע ובמגמת ירידה. זה שיקוף של המצב הכללי במדינה והאיכות של השירות שהתושב מקבל.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
מ נזק מנזילה לדירה שלי מהשכן למעלה - מה עושים עכשיו נדל"ן 10
S נזק לרכב כתוצאה מרשלנות של עובד - האם ישנה עילה לתביעה? אוף טופיק 13
ג שימוש בקוברסי או איך להעביר דולרים בשקלים בכמה שפחות נזק? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 7
M מכירת קרן נאמנות כדי לרכוש אותה מחדש בחשבון אחר שוק ההון 5
M מכירת קרן כספית מתוך כוונה לרכוש שוב בזמן הקרוב שוק ההון 3
א לרכוש דירה במלואה מההון העצמי או לקחת משכנתא? נדל"ן 7
ר האם אפשר לקנות תווים לרמי לוי/שופרסל בקבוצת רכישה עם הנחה? וכמה עולה לחברה לרכוש? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 14
M איך לרכוש דירה ללא הון עצמי? נדל"ן 2
S עקרון הסיעתא דשמיא: איך למען השם אברכים חרדים מצליחים לרכוש דירות? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 414
ב האם לרכוש דירה למגורים? זוג+2, קיימת דירה נדל"ן 18
B האם ניתן לרכוש דירה בתמורה למניות בחברה פרטית נדל"ן 2
D יש דרך לרכוש בהוראת קבע בכל חודש קרן אירית בישראל? שוק ההון 3
$ האם זה הזמן לרכוש תעודת סל כמו USL לקראת תקיפה אפשרית באיראן? פוסטים מאיכות נמוכה 10
וולפסון דירה בירושה של ההורים והתלבטות אם לרכוש חלק ממנה נדל"ן 6
שם משתמש בעייתי מה הדרך השתלמת ביותר לרכוש אירו מזומן? צרכנות פיננסית 41
Nons Ense מצאתי דירה שאני רוצה לרכוש, אילו שאלות חשוב לשאול את בעל הדירה? נדל"ן 6
E בשעה טובה החלטתי לרכוש דירה נדל"ן 356
H הציעו לרכוש את החברה שלי. קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
A מה הדרך הטובה לרכוש רכב? צרכנות פיננסית 48
A מה עדיף בין לרכוש תעודת סל בארץ או בארה"ב? שוק ההון 1
Y האם עדיף לרכוש קרן שמנוהלת בידי בית ההשקעות שלי? שוק ההון 2
צ מעוניין לרכוש דירה במושע - למה לשים לב? נדל"ן 8
S מחיר למשתכן בדרום - איזו דירה לבחור והאם כדאי לרכוש ללא משכנתא נדל"ן 5
ז מתי הזמן המתאים לרכוש מוצרים בזול? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 0
ל מעוניין להפסיק לרכוש שישיות מים - איזה פתרון קיים יש? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 51
I באיזה יום בחודש עדיף לרכוש מדדים בקרן ההשתלמות שלי? שוק ההון 8
B הון עצמי האם לרכוש דירה או להשקיע נדל"ן 5
ת אייפון SE בתור מתנה לאמא, הוא לא חלש מדי? מתאים למבוגרים? ואיפה כדאי לרכוש? אוף טופיק 8
H דירה שלישית-האם כדאי לרכוש נדל"ן 23
ע מיסוי על אופציות שהחברה רוצה לרכוש חזרה מהעובד מיסים 3
c881 מידי פעם עולה שאלה לגבי לרכוש דירה עם בני משפחה פוסטים מאיכות נמוכה 22
ה להמשיך לרכוש S&P500 בדולרים? שוק ההון 1
A אלטשולר שחם מבקש לרכוש את הלמן אלדובי צרכנות פיננסית 12
א האם להמיר ליש"ט קיים לדולר או לרכוש בבורסת לונדון ולהימנע מהמרת המט"ח? שוק ההון 8
י האם ניתן לרכוש דירה בשותפות, עם משכנתא בנפרד? נדל"ן 5
A הפניקס הולכים כנראה לרכוש את הלמן (גמל&פנסיה) ): צרכנות פיננסית 6
-michael- לרכוש בפעימות או פעולה אחת שוק ההון 11
Y אפס עמלות מט"ח - לרכוש מט"ח בארץ או להוציא בחו"ל? צרכנות פיננסית 10
Y מתלבט אם עדיף לרכוש דירה זולה , או להמשיך ולהשקיע בקופת גמל ולהשכיר דירה שוק ההון 20
M עזרה בספארק, לא מצליח לרכוש קרן מחקה שוק ההון 3
N היכן כדאי לרכוש אג"חים ישראלים שוק ההון 6
M אפשר לרכוש איגרת חוב ישראלית דרך ib? שוק ההון 9
Z האם ניתן לרכוש את CSPX (קרן אירית המחכה S&P500) בבורסה אמריקאית? שוק ההון 6
לא חשוב שמות מעוניין לרכוש זיכרון נייד עמיד וחזק מאוד אוף טופיק 11
משה איך אתם יודעים מה המיומנויות הספציפיות ששווה לרכוש בתחום שלכם? התפתחות אישית 14
Z מאיזה גיל ניתן לרכוש דירה לילד על שמו? שוק ההון 4
yossik למה הישראלים נגועים באובססיה לרכוש בלוקים? אוף טופיק 82
ג לגור בשכירות או לרכוש דירה? נדל"ן 12

נושאים דומים

Back
למעלה