• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.
  • חל איסור על אזכור ניירות ערך ספציפיים בפורום זה בהקשר שעשוי ללמד על כדאיות ההשקעה או אי-ההשקעה בהם

התנהלות נכונה עם קרן פנסיה עבור בן 39

algo.il

משתמש סולידי
דירוג
14
אהלן. אחרי תקופה של כשנה (ללא שימור ריסק) שבה הייתי ללא תעסוקה ובעיקר במילואים, אני עכשיו חוזר לשוק העבודה.
נכון לעכשיו כל הפנסיה שלי (תגמולים ופיצויים) נמצאת בIRA בתנאים די טובים ביחס למה שהשוק יודע להציע (0.25%)
כעת ניצבות בפניי מספר דילמות - (סטטוס לא רווק)
יש לי עוד כ1.5 שנים עד גיל 41. בכל אופן פותח קרן מנוהלת איפשהו להפקדות
1. האם נכון להחזיר לפחות כ100-200 אש"ח לקרן מנוהלת , או את כל רכיב התגמולים, בשביל שתהיה קצבה נורמלית לנכות\שארים?
האלטרנטיבה זה לא לגעת במה שבגמל IRA ופשוט להפקיד לקרן מנוהלת כעת וכל חצי שנה\שנה להעביר לIRA.
זה בעצם אבל אומר שאני לא אהיה זכאי לקצבת נכות או שארים לקצבת שארים? (מעבר למה שקיים בצבירה שיהיה כנראה סכום זניח)
2. הוצאת חלק מהכסף מIRA יכולה לגרום להרעת תנאים מבחינת מה שאני מקבל כעת? מישהו שעשה \התנסה בנושא איתם יכול לחוות דעה?

ביטוח קצבה ושארים לא קשור לסכום הצבור אלא רק להפקדה החודשית לקרן הפנסיה.
נגיד בן אדם התחיל לעבוד לראשונה בחייו לפני שנה, בשכר של 20 אלף בחודש, ההפקדות שהצטברו לו הן משהו כמו 50 אלף ש"ח, ואז דורסת אותו משאית.
אישתו תקבל 12 אלף ש"ח בחודש לכל חייה והילדים יתחלקו ב 8 אלף ש"ח בחודש עד שהאחרון מבינהן יגיע לגיל 21.
זה שיש לו צבירה של 50 אלף ש"ח בלבד לא משפיע בשום צורה על קצבת השארים שהם מקבלים (זה כן משפיע על העלות החודשית של ביטוח השארים בזמן שהוא עוד חי ומפקיד).

ביטוח קצבה ושארים לא קשור לסכום הצבור אלא רק להפקדה החודשית לקרן הפנסיה.
נגיד בן אדם התחיל לעבוד לראשונה בחייו לפני שנה, בשכר של 20 אלף בחודש, ההפקדות שהצטברו לו הן משהו כמו 50 אלף ש"ח, ואז דורסת אותו משאית.
אישתו תקבל 12 אלף ש"ח בחודש לכל חייה והילדים יתחלקו ב 8 אלף ש"ח בחודש עד שהאחרון מבינהן יגיע לגיל 21.
זה שיש לו צבירה של 50 אלף ש"ח בלבד לא משפיע בשום צורה על קצבת השארים שהם מקבלים (זה כן משפיע על העלות החודשית של ביטוח השארים בזמן שהוא עוד חי ומפקיד).
האמת שזה נקודה מעניינית שאני מרגיש שלא עולה מספיק. כי בעצם ההבדל בין להחזיק 600 אלף שח בקרן מנוהלת לבין להחזיק 0 בקרן מנוהלת ואת הכל בIRA , ההבדל הוא בעצם סדר גודל של 300 ש"ח בעלות הביטוח החודשי להבנתי. זה הבדל עצום. אני לא רואה איך הIRA יכול לכפר על פער שכזה.
ההערכה גסה של AI: אם זה ככה זה פער מאד גדול לשלם כל חודש רק בשביל החופש להשקיע במדדים בעצמך..

צבירה קיימתסכום בסיכוןעלות ביטוח חודשית (הערכה)
0 ש"ח~1,000,000 ש"ח~500 ש"ח
200,000 ש"ח~800,000 ש"ח~400 ש"ח
600,000 ש"ח~400,000 ש"ח~200 ש"ח

נערך לאחרונה ב:
אפשר לדעת דרך מי אתה מנהל את הIRA? אני נמצא במיטב והדמי ניהול 0.5
להבנתי גם היום אפשר לקבל החל מצבירה לא מאד גדולה תנאים יותר טובים אצל גלובלנט דרך צד ג' כלשהו כמו אג'נדה או לג'נדה

קודם כל, עלות ביטוח הנכות לא מושפעת מהצבירה, רק עלות ביטוח השארים מושפעת.

דבר שני, העלות הנוספת הזו היא לא כסף שאתה סתם זורק לפח, אתה מקבל בתמורה יותר ביטוח.
כלומר, אם נמשיך את הדוגמא מההודעה הקודמת שלי, אם השכר לפיו אתה מפקיד לקרן פנסיה (מציע להשתמש במושג הזה ולא במושג "קרן מנוהלת" בגלל שיש כל מיני קרנות מנוהלות שאינן קרנות פנסיה ולא קשורות לדיון) הוא 20 אלף ש"ח בחודש ואתה מת, אז כאמור אישתך תקבל 12 אלף בחודש לכל ימי חייך והילדים 8 בחודש עד שהאחרון מהם יגיע לגיל 21. אם כשמתת היו לך מליון ש"ח בקרן הפנסיה אז עלות הביטוח הזו היתה זולה יותר עד שמתת. אבל אם במקום זאת המליון ש"ח הם בקופת גמל (ממש לא משנה אם מנוהל או IRA) אז בנוסף לקצבאות החודשיות הנ"ל אישתך (או כל אדם אחר שתבחר) גם תקבל סכום חד פעמי של מליון ש"ח. אז שילמת כל חודש יותר אבל היא גם תקבל יותר בהתאם.

אם זה יותר מידי ביטוח בשבילך ואתה רוצה לרכוש פחות ביטוח בפחות כסף, אז אתה יכול למשל להפקיד לקרן פנסיה לפי שכר של 15 אלף בחודש ולקופת גמל (ממש לא משנה אם מנוהלת או לא) לפי שכר של שאר ה 5000.

אתה לא משלם שום דבר תמורת הזכות להשקיע את הכסף כראות עיניך, אתה משלם רק על הביטוח שאתה בוחר לרכוש.

נערך לאחרונה ב:
קודם כל, עלות ביטוח הנכות לא מושפעת מהצבירה, רק עלות ביטוח השארים מושפעת.

דבר שני, העלות הנוספת הזו היא לא כסף שאתה סתם זורק לפח, אתה מקבל בתמורה יותר ביטוח.
כלומר, אם נמשיך את הדוגמא מההודעה הקודמת שלי, אם השכר לפיו אתה מפקיד לקרן פנסיה (מציע להשתמש במושג הזה ולא במושג "קרן מנוהלת" בגלל שיש כל מיני קרנות מנוהלות שאינן קרנות פנסיה ולא קשורות לדיון) הוא 20 אלף ש"ח בחודש ואתה מת, אז כאמור אישתך תקבל 12 אלף בחודש לכל ימי חייך והילדים 8 בחודש עד שהאחרון מהם יגיע לגיל 21. אם כשמתת היו לך מליון ש"ח בקרן הפנסיה אז עלות הביטוח הזו היתה זולה יותר עד שמתת. אבל אם במקום זאת המליון ש"ח הם בקופת גמל (ממש לא משנה אם מנוהל או IRA) אז בנוסף לקצבאות החודשיות הנ"ל אישתך (או כל אדם אחר שתבחר) גם תקבל סכום חד פעמי של מליון ש"ח. אז שילמת כל חודש יותר אבל היא גם תקבל יותר בהתאם.

אם זה יותר מידי ביטוח בשבילך ואתה רוצה לרכוש פחות ביטוח בפחות כסף, אז אתה יכול למשל להפקיד לקרן פנסיה לפי שכר של 15 אלף בחודש ולקופת גמל (ממש לא משנה אם מנוהלת או לא) לפי שכר של שאר ה 5000.

אתה לא משלם שום דבר תמורת הזכות להשקיע את הכסף כראות עיניך, אתה משלם רק על הביטוח שאתה בוחר לרכוש.
אוקיי.. אמרת פה כמה נקודות שהן כנראה כרגע מעל רמת הידע שלי בנושא. כלומר, כל נושא השארים , שזה בעצם רק לפי השכר (הסכום המופקד כל חודש) ואם יש גם גמל אז זה מתווסף חד פעמית הבנתי. אבל לגבי העניין של להפקיד לקרן פנסיה לפי שכר נמוך יותר ולהפקיד לקופת גמל לפי שאר הכסף, זה כבר לא כזה ברור. למיטב ידיעתי אין אפשרות להפקיד ישירות לגמל IRA. להבנתי בגלל זה אתה מחויב להחזיק קרן פנסיה להפקדות. ואז לעשות את המעבר כל תקופה. לא להפקיד לקרן פנסיה כמה שאני יכול כאשר זה כסף שבעתיד כקצבה יהיה פטור ממס נראה לי כמו לזרוק "מתנה" שלא מקבלים הרבה ממנה במדינה שלנו. לגבי מה שאמרת עם הגמל, זה אני כנראה לא באמת מבין. לא מכיר בכלל שיש אפשרויות כאלה כל להפקיד לקרן פנסיה לפי סכום מסוים "נמוך" ולהפקיד לקרן גמל (גם כן אני מניח בגוף כלשהו)לפי שכר גבוה יותר. אתה התכוונת למשהו כזה?

כן, אפשר להפקיד ישירות לקופת גמל (מנוהלת או IRA, זה ממש לא משנה). אפשר להפקיד רק לקופת גמל או שאפשר לפצל את השכר ככה שחלק מההפקדות ילכו לקרן פנסיה וחלק לקופת גמל, לפי איזה חלקים שבא לך.
אני מציע בשלב זה שתתייעץ עם איש מקצוע, כי אני סתם מישהו באינטרנט.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
D טיולים בחו'ל התנהלות כלכלית נכונה. צרכנות פיננסית 10
E התנהלות נכונה מבחינת מיסוי לזוג נשוי שאחד מהם אזרח אמריקאי מיסים 7
T התנהלות כלכלית נכונה - אתגר תכנוני צרכנות פיננסית 5
מ ריכוז פוסטים בנושא התנהלות נכונה בשוק מתפנצ'ר שוק ההון 5
S התנהלות מול הבנק עם משכנתא לאחר ניתוק תושבות נדל"ן 1
C התנהלות עם בת זוג בעלת אזרחות אמריקאית ועוסק פטור שוק ההון 5
S התנהלות חכמה במט"ח בעקבות היחלשות הדולר שוק ההון 59
I התנהלות עם כרטיס אשראי מול מזומן - מה היתרונות והחסרונות? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 49
ה התנהלות מול בנק - משכנתא נדל"ן 1
A התנהלות בפרישה מוקדמת ללא משכורת רשמית - בירוקרטיה ופתרונות פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 50
Couch Potato התנהלות כספית בטיול משפחתי צרכנות פיננסית 46
S התנהלות עם קרן הפנסיה בעת הגעת אישה לגיל 63 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
N התנהלות חשודה של יועץ משכנתאות ובנק במחזור משכנתא נדל"ן 16
ס התנהלות בתקופה ללא הכנסות שוק ההון 6
ד גרימת נזק לרכוש פרטי - התנהלות מול רשות מקומית אוף טופיק 16
N המשך התנהלות בקרן פנסיה לאחר מעבר לחו"ל + ניוד מיסים 1
G עצה לגבי רכישת דירה ראשונה / התנהלות כלכלית נדל"ן 1
ר התנהלות פיננסית ברילוקיישן אוף טופיק 9
ש התנהלות של עוסק פטור כלפי מס הכנסה מיסים 8
א התנהלות פיננסית ברילוקיישן לארה"ב צרכנות פיננסית 9
ס התנהלות בהחזקת שני חשבונות בנק למסחר שוק ההון 4
S התנהלות הצדדים בשכירות כאשר אין חוזה תקף נדל"ן 23
ר עצה לגבי התנהלות עם כסף בעוש/תיק ניע/משכורת נמוכה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 8
האזרח החשדן התנהלות פיננסית משפחתית צרכנות פיננסית 7
פשוט התנהלות פיננסית בעת ירידה מהארץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 31
A התנהלות כלכלית הורה מזדקן אוף טופיק 13
B התנהלות מול בעל דירה אוף טופיק 27
grimble grumble התנהלות עם שני כרטיסי אשראי בנקאיים בשני בנקים שונים צרכנות פיננסית 12
W לבטים לגבי התנהלות עם דיירים שוכרים בדירה שלי נדל"ן 21
S התנהלות עם מט"ח לאדם שנמצא לעיתים תכופות בחו"ל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
A התנהלות מול ספק אוף טופיק 5
B התנהלות פיננסית סביב רילוקיישן לבריטניה צרכנות פיננסית 8
א התייעצות לגבי התנהלות מול לקוח אוף טופיק 16
ס התנהלות כלכלית בזוגיות צרכנות פיננסית 9
ס התנהלות בנקאית בסיסית ואבטחה צרכנות פיננסית 1
מתכנת התנהלות עם חשבון LinkedIn התפתחות אישית 6
T התנהלות לפני ואחרי הנפקה מיסים 12
yossik עובדת סיעודית - התנהלות כספית, זכויות וחובות אוף טופיק 67
MJJF התנהלות באמצעות סוכן פנסיוני לעומת התנהלות ישירה צרכנות פיננסית 3
I התנהלות בעייתית של סוכנות ביטוח צרכנות פיננסית 4