• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

התנהלות חשודה של יועץ משכנתאות ובנק במחזור משכנתא

• פותח הנושא פותח הנושא Natanb
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Natanb

משתמש רשום
דירוג
1
היי,

5 שנים עברו ואחד המסלולים הגיע לתאריך שינוי הריבית.
פנינו ליועץ משכנתאות מומלץ מאחת הרשתות החברתיות, וסגרנו לעשות דרכו את מחזור המשכנתא.
התהליך היה מהיר מאוד, מדובר במחזור פנימי של מסלול שכלל סכום של כ200000 שקל.

התהליך היה מוזר מכמה בחינות:
1. בתחילת התהליך היועץ טען כי קיימת אצלנו היסטוריה שלילית מכיוון שלא שילמנו חודשיים את החזר המשכנתא(הסיבה לכך הייתה טכנית, עברנו חשבון בנק ונאמר לנו שכל החיובים בחשבון הישן יעברו לחדש, המשכנתא לא עברה ולא שמנו לב..וכשמנו לב היוזמה לחדש את התשלומים מול הבנק הייתה מהכיוון שלנו). היועץ ביקש לגבות אקסטרה על השרות מכיוון שאנחנו ״לקוחות בעייתיים״.
בדקתי את דירוג האשראי שלי ואת הנושא מול הבנק ונאמר לי שהכל תקין ואין סיבה שתהליך המחזור יהיה לא סטנדרטי. היועץ חזר אליי אחרי כשה, חיזלש ואמר שהכל בסדר והייתה טעות של פקידה.
2. באותו היום קיבלנו(אישתי ואני) שיחה מהבנק והתבקשנו לחתום אל מתן אישור פרטי דירוג אשראי לטובת התהליך וזו בעצם הייתה השיחה היחידה והאחרונה שלנו מול הבנק.
3. ביום השלישי היועץ שלח מסמך שכותרת ״ביצוע הלוואה לדיור״. מסמך של הבנק שמסכם את ההלוואה שניתנה לנו. לא קיבלנו אישור עקרוני, לא התבקשנו לאשר את ההלוואה.
פשוט קיבלנו את זה כעובדה - תהליך המחזור הושלם.

היועץ טוען שלא נדרש אישור כי מדובר במחזור פשוט.. ההחזר החודשי עולה ב300, המשכנתא קוצרה בשנה ולכן אין ממה להתרגש.
לא כל כך קיבלתי את זה, התהליך נראה לי לא תקין מבחינתי כי לא היינו מעורבים.

מבחינת התנאים, אחרי החוויה הזו קשה לי להאמין שקיבלנו תנאים טובים.
אשמח אם מישהו יחווה דעה לגבי התהליך מעלה(האם נעשה משהו פלילי מהצד של היועץ/בנק).

היי נתן ב,
אני עונה כבעלים של חברה לייעוץ משכנתאות.
1. כשיש בעיות אשראי - נהוג לגבות שכר טירחה מוגדל מכיוון שליועץ תדרש עבודה תפעולית גדולה יותר. יכול להיות שיהיו בנקים שיסרבו לתת לך משכנתא על בסיס ההתנהלות שלך, ואז היועץ יצטרך לפנות לגופים פיננסיים נוספים. אני לא אומר שחובה לעשות זאת, אני לא אומר שתמיד עושים את זה. אני רוצה לומר שיש לעיתים היגיון לעשות זאת.
2. מה שאתה בעצם נתת לבנק, זו הסכמה לפנות אל מאגר נתוני האשראי, ולקבל את דירוג האשראי שלך. זה חלק טבעי לחלוטין בתהליך.
3. בהליך של מחזור היועץ מקבל הצעת ריביות חדשה מהבנק (זה יכול להיות באימייל או כאישור עקרוני) - אני חושב שחובה להציג אותה ללקוח, שיראה מה הוא קיבל, מה ההבדל ביחס למה שיש לו היום וכו'. אי הצגת המסמך הזה ללקוח איננה פלילית, אבל זו עבודה לא שקופה/לא שירותית. מה שמוזר לי: אני לא יודע איך בוצע המחזור בלי שאתם ספציפית חתמתם על הצעת המחזור. באיזה בנק זה היה? אני כן יכול לומר שבבנק דיסקונט למשל מביאים את הלקוחות לחתום על ההצעה החדשה. אבל למשל בבנק לאומי, המחזור הוא טלפוני.

בהצלחה,
אייל מFINWIZ.

מבחינת התנאים, אחרי החוויה הזו קשה לי להאמין שקיבלנו תנאים טובים.
מה הכוונה? אתה יודע את התנאים החדשים ואתה יודע את הישנים, פשוט תשווה.

היי נתן ב,
אני עונה כבעלים של חברה לייעוץ משכנתאות.
1. כשיש בעיות אשראי - נהוג לגבות שכר טירחה מוגדל מכיוון שליועץ תדרש עבודה תפעולית גדולה יותר. יכול להיות שיהיו בנקים שיסרבו לתת לך משכנתא על בסיס ההתנהלות שלך, ואז היועץ יצטרך לפנות לגופים פיננסיים נוספים. אני לא אומר שחובה לעשות זאת, אני לא אומר שתמיד עושים את זה. אני רוצה לומר שיש לעיתים היגיון לעשות זאת.
2. מה שאתה בעצם נתת לבנק, זו הסכמה לפנות אל מאגר נתוני האשראי, ולקבל את דירוג האשראי שלך. זה חלק טבעי לחלוטין בתהליך.
3. בהליך של מחזור היועץ מקבל הצעת ריביות חדשה מהבנק (זה יכול להיות באימייל או כאישור עקרוני) - אני חושב שחובה להציג אותה ללקוח, שיראה מה הוא קיבל, מה ההבדל ביחס למה שיש לו היום וכו'. אי הצגת המסמך הזה ללקוח איננה פלילית, אבל זו עבודה לא שקופה/לא שירותית. מה שמוזר לי: אני לא יודע איך בוצע המחזור בלי שאתם ספציפית חתמתם על הצעת המחזור. באיזה בנק זה היה? אני כן יכול לומר שבבנק דיסקונט למשל מביאים את הלקוחות לחתום על ההצעה החדשה. אבל למשל בבנק לאומי, המחזור הוא טלפוני.

בהצלחה,
אייל מFINWIZ.
אני מסכים, במידה ויש בעיות והתהליך נהיה יותר מסובך אז אין ספק שמגיע לנותן שירות תגמול נוסף.
כפי שהסברתי, אצלי היה עניין טכני ולא הייתה בעיה רצינית. אני הרגשתי שמנסים את שיטת ״מצליח״.

לגבי החתימה - זה בדיוק מה שאני טוען, לא החתימו אותנו, אפילו לא יצרו קשר טלפוני לאשר את ההצעה.
למען האמת לא הייתה הצעה, פשוט קיבלנו הודעה שהמשכנתא מוחזרה לתנאים זהים לסימולציה שבוצעה בתחילת התהליך.
הבנק הוא בנק הפועלים, הצלחתי לחייג לפקידה שביצעה את המחזור ושאלתי כיצד ייתכן שביצעו מחזור ללא אישור שלי, לטענתה מדובר במחזור פשוט(העלאה ב300 שקל של החזר החודשי, קיצור המסלול בשנה) ולכן לא נדרש אישור.

מה הכוונה? אתה יודע את התנאים החדשים ואתה יודע את הישנים, פשוט תשווה.
הכוונה היא שהתנאים החדשים כבר נקבעו מבלי שאאשר אותם או אביע את דעתי.

ההשוואה בין התנאים הישנים לחדשים לא תועיל, המשכנתא נלקחה בזמנו בריבית נושקת ל0.

כן השוויתי למה שהבנק מציע במחשבון המקוון וההבדל שקיבלתי היה הבדל של 0.02 בריבית המתואמת לטובת יועץ המשכנתאות

הכוונה היא שהתנאים החדשים כבר נקבעו מבלי שאאשר אותם או אביע את דעתי.

ההשוואה בין התנאים הישנים לחדשים לא תועיל, המשכנתא נלקחה בזמנו בריבית נושקת ל0.

כן השוויתי למה שהבנק מציע במחשבון המקוון וההבדל שקיבלתי היה הבדל של 0.02 בריבית המתואמת לטובת יועץ המשכנתאות
בוודאי שהיא תועיל, מה שחשוב הוא לא הריבית אלא המרווח מהעוגן.
ההפרש שמצאת חסר משמעות.
חשוב מה היה המרווח מהעוגן המקורי ומה המסלול החדש שלקחת, אם החדש משתנה כל X שנים אז עוד הפעם מה המרחק מהעוגן.
לא שזה משנה יותר מדי, על 200K ש"ח בשקלול עלות היועץ בספק אם הרווחת מהעניין.

היי נתן,
אם יועץ המשכנתא ביצע את מה שהבטיח לך בסימולציה, מדוע אתה מתוסכל?
הוא הבטיח משהו, שעל בסיסו יצאת איתו לדרך, והוא השיג את מה שהבטיח (ואני מבין שאולי אפילו שיפר מעבר).
נשמע שהוא ביצע תיאום ציפיות איתך לפני והביא את מה שרצית.
זו כמובן הבנתי כמתבונן מהצד.

אייל

אני מסכים, במידה ויש בעיות והתהליך נהיה יותר מסובך אז אין ספק שמגיע לנותן שירות תגמול נוסף.
כפי שהסברתי, אצלי היה עניין טכני ולא הייתה בעיה רצינית. אני הרגשתי שמנסים את שיטת ״מצליח״.

לגבי החתימה - זה בדיוק מה שאני טוען, לא החתימו אותנו, אפילו לא יצרו קשר טלפוני לאשר את ההצעה.
למען האמת לא הייתה הצעה, פשוט קיבלנו הודעה שהמשכנתא מוחזרה לתנאים זהים לסימולציה שבוצעה בתחילת התהליך.
הבנק הוא בנק הפועלים, הצלחתי לחייג לפקידה שביצעה את המחזור ושאלתי כיצד ייתכן שביצעו מחזור ללא אישור שלי, לטענתה מדובר במחזור פשוט(העלאה ב300 שקל של החזר החודשי, קיצור המסלול בשנה) ולכן לא נדרש אישור.

אם הוא הציג לך בסימולציה מה הוא יכול להשיג ואתה הסכמת וחתמת לו על מסמכים שמאפשרים לו לפעול בשמך מול הבנק ולהשיג/לסגור את זה- עצמאית - אז איפה הבעיה עם הפעילות שלו? הוא אמר לך שבכל מקרה יחזור אליך עם תשובת הבנק ולא יפעל עצמאית? או שציפית שהוא יבהיר מראש ברחל בתך הקטנה שהוא רשאי לפי המסמכים שאתה חותם לסגור לבד מול הבנק? (לגבי הלקוח הבעייתי, אולי שיטת מצליח, אולי באמת טעות של פקידה)

אם הוא הציג לך בסימולציה מה הוא יכול להשיג ואתה הסכמת וחתמת לו על מסמכים שמאפשרים לו לפעול בשמך מול הבנק ולהשיג/לסגור את זה- עצמאית - אז איפה הבעיה עם הפעילות שלו? הוא אמר לך שבכל מקרה יחזור אליך עם תשובת הבנק ולא יפעל עצמאית? או שציפית שהוא יבהיר מראש ברחל בתך הקטנה שהוא רשאי לפי המסמכים שאתה חותם לסגור לבד מול הבנק? (לגבי הלקוח הבעייתי, אולי שיטת מצליח, אולי באמת טעות של פקידה)
היי נתן,
אם יועץ המשכנתא ביצע את מה שהבטיח לך בסימולציה, מדוע אתה מתוסכל?
הוא הבטיח משהו, שעל בסיסו יצאת איתו לדרך, והוא השיג את מה שהבטיח (ואני מבין שאולי אפילו שיפר מעבר).
נשמע שהוא ביצע תיאום ציפיות איתך לפני והביא את מה שרצית.
זו כמובן הבנתי כמתבונן מהצד.

אייל
התוצאה הסופית פחות מעניינת אותי, אני לא מתוסכל מזה שקיבלתי תנאים טובים או לא טובים.
אני מרגיש והאמת שדי בטוח שהדרך הייתה עקומה ואולי אפילו פלילית.

עדיין מנסה להבין איך @זבלן אוקראיני פגע בול

לפי החוזה, התשלום ליועץ מתבצע בפעימות -
מקדמה לאחר שיחת ייעוץ(קרה)
תשלום שני לאחר קבלת אישור עקרוני(לא קיבלתי אישור עקרוני)
תשלום שלישי ואחרון טרם מועד החתימות בבנק(לא חתמתי על כלום)
אז מה? אני כביכול לא אמור לשלם לו כי התנאים בחוזה לא התקיימו?
ולמרות זאת שילמתי על הכל.

היועץ וגם הפקידה בבנק טוענים שעבור מחזור פנימי לא קיים אישור עקרוני - היועץ בהתחלה ניסה להסביר שזה המצב אבל מהר מאוד התוודה שזה חדש גם לו, הפקידה של הבנק טוענת שזה היה המצב מאז ומתמיד. למי להאמין? קשה לי להאמין שאני הלקוח הראשון של היועץ שעושה מחזור פנימי ונתקל בסיטואציה הזו(במיוחד שהפקידה טוענת שעובדת עם היועץ שנים רבות).

אני רואה העברה מחשבון הבנק שלי על סך של 200 שקלים, מסתבר שהעברה בוצעה על ידי מישהו(לא יודע מי, מניח שהפקידה) לטובת פתיחת תיק משכן. למה הסכום הזה לא מוזכר בשום מסמך/חוזה? הסכום היחידי שקרוב ל-200 הוא 198.25 והוא מופיע במסמך ״ביצוע הלוואה לדיור״ תחת תיאור של ״עמלות והוצאות נלוות להעמדת אשראי״. כששאלתי את הפקידה היא טענה שיכול להיות שזה הסכום וההבדל הוא בסך 1.75 שקלים..

עוד במסמך ״ביצוע הלוואה לדיור״ רשום שסכום האשראי שנלקח הוא 206000 שקלים, כאשר בפועל הועברו 204199 לתיק החדש. רק לאחר קבל המסמך הייתה לי את האפשרות לשאול מדוע קיים פער בין הסכומים. נאמר לי שתמיד לוקחים ״קצת״ מעל ושזה לא באמת קריטי, תשובה קצת תמוהה, מה קורה עם ה1501 שקלים?

ולסיכום, היום ״העברתי״ כמעט שעה וחצי במצטבר בשיחות עם היועץ ועם הפקידה. עיקרי השיחות היו(מהצד שלהם) -
קיבלתי תנאים מצויינים
ייתכן והתהליך לא התנהל כנדרש
שלא צריך לקחת את האירוע למקומות מסוימים, אנחנו אנשים ואנחנו טועים
במידה וארצה זיכוי/פיצוי/החזרת המצב לקדמותו אפשר לדבר..

את הפרטים הכי חשובים אתה משמיט:
מה היו התנאים הקודמים?
מה הם התנאים החדשים?

את הפרטים הכי חשובים אתה משמיט:
מה היו התנאים הקודמים?
מה הם התנאים החדשים?
תנאים קודמים -
משתנה צמודה אגח ממשלתי
ריבית מותאמת ליום הביצוע(12/2019) 2.99
בסיס לקביעת ריבית H+3.9%
תדירות שינוי ריבית כל 5 שנים
תקופה 300 חודשים

תנאים חדשים -
משתנה לא צמודה אגח ממשלתי
ריבית מותאמת ליום הביצוע(12/2024) 5.148
בסיס לקביעת ריבית F+0.43%
תדירות שינוי ריבית כל 3 שנים
תקופה 288 חודשים

תנאים קודמים -
משתנה צמודה אגח ממשלתי
בסיס לקביעת ריבית H+3.9%
תקופה 300 חודשים

תנאים חדשים -
תקופה 288 חודשים
שמע זה שיפור יפה מאד מאד ++
קיבלת תנאים מעולים, אתה יכול באמת לישון בשקט ולשים את הסוגיה הזו מאחוריך.

אהלן,
כמתבונן מהצד, עושה רושם שיש לך בעיה עם רמת השקיפות והשירות שקיבלת.
אני לא חושב שזה פלילי
המון בהצלחה

תנאים קודמים -
משתנה צמודה אגח ממשלתי
בסיס לקביעת ריבית H+3.9%
תקופה 300 חודשים

תנאים חדשים -
תקופה 288 חודשים
בדקת שלא שינו לך את התנאים בשאר המסלולים?

התוצאה הסופית פחות מעניינת אותי, אני לא מתוסכל מזה שקיבלתי תנאים טובים או לא טובים.

היועץ וגם הפקידה בבנק טוענים שעבור מחזור פנימי לא קיים אישור עקרוני - היועץ בהתחלה ניסה להסביר שזה המצב אבל מהר מאוד התוודה שזה חדש גם לו, הפקידה של הבנק טוענת שזה היה המצב מאז ומתמיד. למי להאמין? קשה לי להאמין שאני הלקוח הראשון של היועץ שעושה מחזור פנימי ונתקל בסיטואציה הזו(במיוחד שהפקידה טוענת שעובדת עם היועץ שנים רבות).

אני רואה העברה מחשבון הבנק שלי על סך של 200 שקלים, מסתבר שהעברה בוצעה על ידי מישהו(לא יודע מי, מניח שהפקידה) לטובת פתיחת תיק משכן. למה הסכום הזה לא מוזכר בשום מסמך/חוזה? הסכום היחידי שקרוב ל-200 הוא 198.25 והוא מופיע במסמך ״ביצוע הלוואה לדיור״ תחת תיאור של ״עמלות והוצאות נלוות להעמדת אשראי״. כששאלתי את הפקידה היא טענה שיכול להיות שזה הסכום וההבדל הוא בסך 1.75 שקלים..

עוד במסמך ״ביצוע הלוואה לדיור״ רשום שסכום האשראי שנלקח הוא 206000 שקלים, כאשר בפועל הועברו 204199 לתיק החדש. רק לאחר קבל המסמך הייתה לי את האפשרות לשאול מדוע קיים פער בין הסכומים. נאמר לי שתמיד לוקחים ״קצת״ מעל ושזה לא באמת קריטי, תשובה קצת תמוהה, מה קורה עם ה1501 שקלים?

ולסיכום, היום ״העברתי״ כמעט שעה וחצי במצטבר בשיחות עם היועץ ועם הפקידה. עיקרי השיחות היו(מהצד שלהם) -
קיבלתי תנאים מצויינים
בנק הפועלים גובה 200 שח עבור מיחזור פנימי,
בד"כ באישור העקרוני הבקשה היא על סכום גבוה יותר מהיתרה בפועל בגלל שעד הביצוע הסכום בד"כ עולה בגלל תוספת הריבית עבור כל יום פלוס הצמדת מדד (עם עלה המדד בינתיים) אבל בביצוע כן אמור להיות לפי היתרה בפועל באותו יום.

תנאים קודמים -
משתנה צמודה אגח ממשלתי
בסיס לקביעת ריבית H+3.9%
תקופה 300 חודשים

תנאים חדשים -
תקופה 288 חודשים
שיפור יפה מאוד!!!
בסוף זה העיקר.

קיבלתי תנאים מצויינים
קלעתי בול כי ציינת שפנית ליועץ משכנתאות מומלץ מהרשתות החברתיות ואותו יועץ מדובר בהחלט מככב בראש הרשימה בכל פוסט המלצות. אגב, אם מדובר בפלטפורמה שאני חושב אז הנ"ל גם מנהל את אותה קבוצה.
אני גם התייעצתי איתו טלפונית וקיבלתי הרגשה שהוא לא הכי שקוף... אבל לא באמת יכול להעיד על מעילה/משהו פלילי.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A התנהלות בפרישה מוקדמת ללא משכורת רשמית - בירוקרטיה ופתרונות פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 50
Couch Potato התנהלות כספית בטיול משפחתי צרכנות פיננסית 17
S התנהלות עם קרן הפנסיה בעת הגעת אישה לגיל 63 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
D טיולים בחו'ל התנהלות כלכלית נכונה. צרכנות פיננסית 8
ס התנהלות בתקופה ללא הכנסות שוק ההון 6
ד גרימת נזק לרכוש פרטי - התנהלות מול רשות מקומית אוף טופיק 16
N המשך התנהלות בקרן פנסיה לאחר מעבר לחו"ל + ניוד מיסים 1
G עצה לגבי רכישת דירה ראשונה / התנהלות כלכלית נדל"ן 1
ר התנהלות פיננסית ברילוקיישן אוף טופיק 9
ש התנהלות של עוסק פטור כלפי מס הכנסה מיסים 8
א התנהלות פיננסית ברילוקיישן לארה"ב צרכנות פיננסית 9
ס התנהלות בהחזקת שני חשבונות בנק למסחר שוק ההון 4
S התנהלות הצדדים בשכירות כאשר אין חוזה תקף נדל"ן 23
ר עצה לגבי התנהלות עם כסף בעוש/תיק ניע/משכורת נמוכה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 8
E התנהלות נכונה מבחינת מיסוי לזוג נשוי שאחד מהם אזרח אמריקאי מיסים 7
האזרח החשדן התנהלות פיננסית משפחתית צרכנות פיננסית 7
פשוט התנהלות פיננסית בעת ירידה מהארץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 31
A התנהלות כלכלית הורה מזדקן אוף טופיק 13
B התנהלות מול בעל דירה אוף טופיק 27
grimble grumble התנהלות עם שני כרטיסי אשראי בנקאיים בשני בנקים שונים צרכנות פיננסית 12
W לבטים לגבי התנהלות עם דיירים שוכרים בדירה שלי נדל"ן 21
S התנהלות עם מט"ח לאדם שנמצא לעיתים תכופות בחו"ל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
A התנהלות מול ספק אוף טופיק 5
B התנהלות פיננסית סביב רילוקיישן לבריטניה צרכנות פיננסית 8
א התייעצות לגבי התנהלות מול לקוח אוף טופיק 16
ס התנהלות כלכלית בזוגיות צרכנות פיננסית 9
ס התנהלות בנקאית בסיסית ואבטחה צרכנות פיננסית 1
מתכנת התנהלות עם חשבון LinkedIn התפתחות אישית 6
T התנהלות לפני ואחרי הנפקה מיסים 12
T התנהלות כלכלית נכונה - אתגר תכנוני צרכנות פיננסית 5
yossik עובדת סיעודית - התנהלות כספית, זכויות וחובות אוף טופיק 67
MJJF התנהלות באמצעות סוכן פנסיוני לעומת התנהלות ישירה צרכנות פיננסית 3