• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

התנהלות חכמה במט"ח בעקבות היחלשות הדולר

• פותח הנושא פותח הנושא si.gal
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

si.gal

משתמש רגיל
דירוג
38
שלום לחכמי הפורום,
אני בשנות ה-40, ללא ילדים, עובדת מעט מאוד וחיה בעיקר מתשואות ורווחי השקעות. תיק ההשקעות שלי כולל כל סוגי הנכסים עומד על שווי של כ-5.7 מיליון ברוטו - תוצאה של ירושה, התנהלות מתונה, ותנאי השוק בשנים האחרונות. התיק שלי חשוף במידה רבה לדולר. קשה לי לחשב בדיוק כי הוא מפוזר במכשירים שונים, אבל אני מעריכה שלפחות 50%.

אני מתכוננת לטוס בעוד חודשיים לתקופה ארוכה, שתחילתה כמה חודשים בפורטוגל ואנגליה, והמשכה עוד לא ברור - האופציות המובילות הן תאילנד, הודו, פרו, או עוד אירופה. מתכננת נסיעה לכשנה, אבל אין לדעת איך דברים יתפתחו. נסיבות לא ידועות בעתיד עשויות להוביל אותי לחזור לארץ, או דווקא להשתקע במקום אחר.

בנוסף יש לי התחייבויות בארץ בש"ח לשנתיים הקרובות - תשלומים על דירה מהון עצמי בסך כולל של כ-800 אש"ח + החזרי משכנתא חודשיים (לאחר שהדירה תהיה מוכנה אני מאמינה שהשכירות תכסה את המשכנתא וגם תשאיר קצת עודף).

כיוון שבשנתיים הקרובות אזדקק לכספים במטבעות שאינם דולר, וחלקים משמעותיים מנכסיי (כלומר הכנסותיי) הם דולריים או צמודים לדולר, אני תוהה איך להיערך ולמזער נזקים של ירידת הדולר, ובכלל איך למזער עלויות של המרות וכיו"ב מתוך הצורך להתנהל עם מטבעות שונים בתקופה הקרובה.

יש לי כרגע בעו"ש מט"ח בבנק כ-30 אלף דולר, חשבתי אולי להעביר אותם לחשבון רב מטבעי ולהמיר אותם בפאונד אבל אני חוששת שאני לא מבינה את המשמעויות (מבחינת עלויות, בירוקרטיה, מגבלות שימוש ועוד). אשמח לרעיונות נוספים, עצת בעלי ניסיון, והפניות לכל מידע ושירות שיכול להיות רלוונטי.

אם רלוונטי - יש לי אזרחות פורטוגלית, אבל כתובת מגורים בישראל בלבד.

התיק שלי חשוף במידה רבה לדולר
אם יש לך תיק מנייתי אז הוא לא חשוף לדולר. זה נידון רבות בשרשורים אחרים.
במקרה כזה עם החלק המנייתי לא צריך לעשות שום דבר מיוחד.

אם יש לך תיק מנייתי אז הוא לא חשוף לדולר. זה נידון רבות בשרשורים אחרים.
במקרה כזה עם החלק המנייתי לא צריך לעשות שום דבר מיוחד.
תודה. חיפשתי וקראתי בשרשורים האלו, מעודד קצת ובעיקר יכול להסביר למה לאף אחד אין חשק להיכנס לדיון הזה שוב...

ההנחה שלי היא שאם המניות בדולרים, והדיבידנדים מתקבלים בחשבון בדולרים, ואני צריכה לממש ולהמיר אותם לש"ח או למטבע אחר, אז ירידת הדולר שוחקת את הרווח ביחס לש"ח או למטבעות אחרים, או לפחות ביחס לאפשרות התיאורטית להמיר את הכספים בזמן אחר, שבו שער הדולר גבוה יותר ביחס לש"ח (שזה מה שבד"כ הייתי מעדיפה לעשות).

אבל כעת יש לי גם התחייבויות בש"ח, גם חשש מירידה עתידית מתמשכת בשער הדולר, וגם רצון להכיר ולהבין טוב יותר אפשרויות לגבי התנהלות עם מט"ח לקראת תקופה ארוכה בחו"ל. אז אני אשמח לכל תובנה בנושאים האלו, ואין צורך להיכנס שוב לדיון האינסופי לגבי חשיפה של מניות לדולר כן או לא :)

אגב, יש לי גם נכסים שאינם מנייתיים בדולרים, שתכננתי לממש לצורך רכישת הדירה בש"ח, מה שמגביר את החשש שלי מירידת הדולר.

אולי פורום שוק ההון הוא לא הבחירה הכי מדויקת לדיון הזה, אבל לא ידעתי מה כן...

נערך לאחרונה ב:
ההנחה שלי היא שאם המניות בדולרים, והדיבידנדים מתקבלים בחשבון בדולרים, ואני צריכה לממש ולהמיר אותם לש"ח או למטבע אחר, אז ירידת הדולר שוחקת את הרווח ביחס לש"ח או למטבעות אחרים
זאת אכן הנחה שמאוד נפוצה אצל אנשים חדשים בתחום.
אבל ההנחה הזאת שגויה.
אבל כעת יש לי גם התחייבויות בש"ח, גם חשש מירידה עתידית מתמשכת בשער הדולר, וגם רצון להכיר ולהבין טוב יותר אפשרויות לגבי התנהלות עם מט"ח לקראת תקופה ארוכה בחו"ל. אז אני אשמח לכל תובנה בנושאים האלו, ואין צורך להיכנס שוב לדיון האינסופי לגבי חשיפה של מניות לדולר כן או לא :)
לא הבנתי, את רוצה לנהל דיון על מט"ח בלי לנהל דיון על מט"ח?
אגב, יש לי גם נכסים שאינם מנייתיים בדולרים, שתכננתי לממש לצורך רכישת הדירה בש"ח, מה שמגביר את החשש שלי מירידת הדולר.
איזה נכסים?
בכל מקרה, תנודות שע"ח זה חלק מהסיכון בחלק גדול מהנכסים שצמודים למטבע (כמו אג"ח וכו).

מעבר לזה, כל מה שעובר עליו לגבי מט"ח ומניות הוא בעיקרון לטווח ארוך, לא לטווח קצר. בכללי מניות זה לא נכס להשקעה לטווח קצר.

אז ירידת הדולר שוחקת את הרווח ביחס לש"ח או למטבעות אחרים
הנקודה היא שאם הדולר יורד אז המניות עולות.
תחשבי שיש לך גוש זהב, אם הדולר יורד אז הוא שווה יותר דולרים, נכון? אותו דבר במניות, שזה בעלות על חברה.
אם מה שמעניין אותך זה כוח קנייה ריאלי (אוכל בטיול, שכירת רכב, שהות בבתי מלון) אז השקל לא משחק פה תפקיד.

המקרה שלך טיפה שונה כי חוץ מהמניות יש לך התחייבות בשקלים (מקביל לשורט על השקל)
אני רואה כמה אפשרויות:
1. לא לעשות כלום. הדולר יכול לעלות או לרדת בהסתברות חצי, אז הסיכון/סיכוי הם שווים.
2. להמיר כבר עכשיו את ההתחייבות שלך לשקלים, ואז את מורידה את הדאגה הזו מהראש (אפשר לשים בקרן כספית כך שהערך השקלי יעלה עם הזמן)
3. אפשר גם חצי-חצי של האפשרויות הקודמות בשביל גידור אבל לא מופרע.

• אהבתי
Reactions: MMM
בנוסף יש לי התחייבויות בארץ בש"ח לשנתיים הקרובות - תשלומים על דירה מהון עצמי בסך כולל של כ-800 אש"ח + החזרי משכנתא חודשיים (לאחר שהדירה תהיה מוכנה אני מאמינה שהשכירות תכסה את המשכנתא וגם תשאיר קצת עודף).
בעצם פה יש משהו אחר. יש לך גם התחייבות למשכנתא וגם תיק השקעות גדול. אז למה לא פשוט לסגור את חוב המשכנתא?
כן, אולי התשואה בשוק ההון תהיה גבוהה יותר מריבית החוב, אבל זה ספקולטיבי. כמו כן התשואה ממוסה בעוד שריבית המשכנתא היא בלי הנחות.

הנקודה היא שאם הדולר יורד אז המניות עולות.
תחשבי שיש לך גוש זהב, אם הדולר יורד אז הוא שווה יותר דולרים, נכון? אותו דבר במניות, שזה בעלות על חברה.
אם מה שמעניין אותך זה כוח קנייה ריאלי (אוכל בטיול, שכירת רכב, שהות בבתי מלון) אז השקל לא משחק פה תפקיד.

המקרה שלך טיפה שונה כי חוץ מהמניות יש לך התחייבות בשקלים (מקביל לשורט על השקל)
אני רואה כמה אפשרויות:
1. לא לעשות כלום. הדולר יכול לעלות או לרדת בהסתברות חצי, אז הסיכון/סיכוי הם שווים.
2. להמיר כבר עכשיו את ההתחייבות שלך לשקלים, ואז את מורידה את הדאגה הזו מהראש (אפשר לשים בקרן כספית כך שהערך השקלי יעלה עם הזמן)
3. אפשר גם חצי-חצי של האפשרויות הקודמות בשביל גידור אבל לא מופרע.
לא לגמרי נכון. אם רווחי החברה הם בעיקר דולריים והירידה בדולר לא גורמת לאינפלציה (זו תמיד אופציה כמובן), ערך החברה ישחק ביחס לערך השיקלי שלה כי הרווחים שלה קטנים יותר בשקלים.

אבל, וזה אבל גדול, זה לא משנה את העובדה שגידור הוא משחק הימורים עם תוחלת שלילית. עלות גידור לפי דיווחים הם 1% לשנה + פערי ריבית בין השקל למטבע המגודר. דולר למשך עולה היום 1.5% לשנה כדי לגדר את הכסף.

אם ניקח את לדוגמה את פותחת השירשור, כדי להרוויח מהגידור צריך שבעוד שנתיים הדולר יהיה מתחת ל 3.25, מישהו יכול לדעת את זה? יש איזו הבניה כלכלית שזה יקרה, לא נראה לי. זה בעיקר הימור שעולה לה כסף.

בהשקעה יותר ארוכה למשל ל 10 שנים, שזה זמן סביר להשקעה במניות, כדי להרוויח מגידור דולר, צריך שבעוד עשור הדולר יהיה מתחת ל 2.9 שח(בהינתן וישמרו פערי הריביות בין המטבעות). שוב הימור חסר ביסוס שסביר להניח שיגרום להפסד במקום לרווח.

בעצם פה יש משהו אחר. יש לך גם התחייבות למשכנתא וגם תיק השקעות גדול. אז למה לא פשוט לסגור את חוב המשכנתא?
כן, אולי התשואה בשוק ההון תהיה גבוהה יותר מריבית החוב, אבל זה ספקולטיבי. כמו כן התשואה ממוסה בעוד שריבית המשכנתא היא בלי הנחות.
הדירה היא השקעה מבחינתי, שאני קונה במסגרת ההגרלה של "דירה בהנחה". מעדיפה לנצל את האפשרות לקבל משכנתא ולממן אותה באמצעות הכנסה מהשכרת הנכס, ולהימנע מתשלום מס לא מבוטל שיידרש על מנת לממן את הרכישה כולה מתיק ההשקעות הקיים. אציין שבחרתי לקחת משכנתא קטנה בהרבה ממה שיכולתי, בין השאר בעקבות התייעצות כאן בפורום, כדי לא להעמיס על התזרים שלי, שמבוסס כאמור על רווחי הון, אז בעצם הלכתי על דרך האמצע בין מינוף מקסימלי לבין מה שאתה מציע. הקדשתי לכך המון מחשבה, ואני שלמה עם החלטתי, אבל יש להודות שלא ציפיתי למגמה כזאת של ירידה בשער הדולר

אולי השקל לא משחק כאן תפקיד אבל נראה שהדולר נחלש גם מול הפאונד והיורו

לא הבנתי, את רוצה לנהל דיון על מט"ח בלי לנהל דיון על מט"ח?

איזה נכסים?
אני רוצה לנהל דיון על מט"ח, בלי להיכנס לויכוח שמתברר שכבר נטחן עד דק בפורום, על הסוגיה העקרונית ומעוררת המחלוקת האם מניות שנרכשות בדולרים חשופות לדולר או לא. אפשר לצורך העניין להניח שאני מוכרת את המניות באופן תקופתי, ונותרת עם דולרים במזומן, או שכבר הצטברו לי דולרים במזומן, ושהם שווים פחות ש"ח/יורו/פאונד ממה שהם היו שווים קודם, ואני חוששת שהם יהיו שווים עוד פחות בעתיד הקרוב בו אני צפויה להצטרך את הכסף...

הנכסים שאינם מניות הם החזרים וריבית על הלוואה לנדל"ן בארה"ב - הצטברו לי שם סכומים בדולרים וכיוון שבכל מקרה אין שם דחיית מס התכוונתי להשתמש בהם, אבל כיוון שהדולר ירד מאוד זה די מבאס... מצד שני אם אני אשתמש בכל הש"ח הזמינים ואחכה לשער דולר טוב יותר, ובהמשך הדולר ירד עוד יותר זה יהיה עוד יותר מבאס...

אני מניחה שקיימות אפשרויות שיכולות למתן את ההשפעה של ירידת הדולר, כמו אולי המרה למטבעות אחרים, חשבונות בינ"ל רב מטבעיים, רכישת של קרן כספית או ניירות סולידיים אחרים ביורו, ואחרות שאני לא מכירה ולא חשבתי עליהן

דוקא במקרה הנוכחי נראה שעיקר התנועה נובעת מהתחזקות השקל (לא רק מול הדולר אלא גם מול שאר המטבעות) בעקבות המלחמה עם אירן.
אני רוצה לנהל דיון על מט"ח, בלי להיכנס לויכוח שמתברר שכבר נטחן עד דק בפורום, על הסוגיה העקרונית ומעוררת המחלוקת האם מניות שנרכשות בדולרים חשופות לדולר או לא. אפשר לצורך העניין להניח שאני מוכרת את המניות באופן תקופתי, ונותרת עם דולרים במזומן, או שכבר הצטברו לי דולרים במזומן, ושהם שווים פחות ש"ח/יורו/פאונד ממה שהם היו שווים קודם, ואני חוששת שהם יהיו שווים עוד פחות בעתיד הקרוב בו אני צפויה להצטרך את הכסף...
אתה שמה לב שאת סותרת את עצמך, נכון?
מצד אחד את אומרת שאת לא רוצה להיכנס לדיון של למה מניות לא חשופות למטבע, ומצד שני את אומרת "בואו ננהל דיון ונניח שהמניות שלי חשופות למטבע".
אי אפשר להתחיל דיון בכך שמניחים הנחה שגויה ועוד אומרים "אני לא רוצה לדון על זה שהננחנ שלי שגויה".

אם את משקיעה במניות ומוכרת אותם באופן תקופתי ונשארת עם עודף זה אומר שמכרת יותר מידי מניות.
עדיף למכור רק כמה שצריך. ואם מוכרים כמות גדולה, עדיף לשמור במטבע שבו נעשה רוב השימוש (כי לטווח קצר כן יש תנודתיות בין מטבעות).

אם מראש יש לך המון מזומן דוקא בדולר, השאלה היא למה?
כלומר מה הרציונל שגרם לך לקנות הרבה פיאט ודוקא בדולר.
אולי הרציונל המקורי עדיין נכון? אולי הוא אף פעם לא היה נכון ורק עכשיו גילית?
בלי לדעת למה (מה המטרה המקורית של להחזיר דוקא פיאט דולרי) אי אפשר לענות על השאלה של מה לעשות הלאה.
אבל כיוון שהדולר ירד מאוד זה די מבאס... מצד שני אם אני אשתמש בכל הש"ח הזמינים ואחכה לשער דולר טוב יותר, ובהמשך הדולר ירד עוד יותר זה יהיה עוד יותר מבאס...

אני מניחה שקיימות אפשרויות שיכולות למתן את ההשפעה של ירידת הדולר, כמו אולי המרה למטבעות אחרים, חשבונות בינ"ל רב מטבעיים, רכישת של קרן כספית או ניירות סולידיים אחרים ביורו, ואחרות שאני לא מכירה ולא חשבתי עליהן
כל זה נכנס לדעתי לקטגוריה של "הימורי פורקס".
לי אין מושג לאן מטבע כזה או אחר יזוז בעתיד, ואני לא חושב שלמישהו יש.
מה שהיה היה, אי אפשר לחזור אחורה בזמן. ומה שיהיה לא ידוע.
באופן עקרוני, לטווח זמן קצר הייתי מחזיק פיאט במטבע שבו יש לי התחייבויות (בהנחה שהייתי מחזיק בכלל פיאט)
במילים אחרות, הבעיה שלך היא פחות העובדה שיש לך דולרים שירדו בערכם אלא יותר שיש לך חוב בשקלים והחוב בעצם גדל במונחים דולריים.

באופן דומה, אם את צופה התחייבויות בפאונד ויורו אז רפשר לרכוש אותם מראש כדי לגדר.
כמובן שאז יש את הסיכון שהדולר יעלה, אי אפשר לחזות שערי מט"ח.
מה שניתן לעשות זה לרכוש חצי-חצי ואז ההפסד שלך יהיה חסום בחצי.

או פשוט להחזיק נכס ריאלי. דמייני למשל שאת יוצאת לטיול עם מטבעות זהב. תסכימי שבכל מקום תוכלי לרכוש ארוחה תמורת מטבע זהב, בלי קשר למה קורה לשערי מטבע בעולם, נכון? אז גם מניות זה נכס ריאלי.

או פשוט להחזיק נכס ריאלי. דמייני למשל שאת יוצאת לטיול עם מטבעות זהב. תסכימי שבכל מקום תוכלי לרכוש ארוחה תמורת מטבע זהב, בלי קשר למה קורה לשערי מטבע בעולם, נכון? אז גם מניות זה נכס ריאלי.
לטווח ארוך זה כמובן נכון.
אבל אם יש התחייבויות נקובות בפיאט בטווח הקצר, אני לא חושב שהייתי מחזיק נכס ריאלי-תנודתי. (איך שלא תסבובב את זה, גם מניות וגם זהב יכולים לנוע לא מעט בטווח הקצר.)

מאחר ולטווח הארוך התשואה של פיאט אחד מול השני היא אפסית, אבל לטווח הקצר הסיכון (תנודתיות) הוא גדול יחסית, אני חושב שפשוט הייתי מחזיק את כל הסכום שיש לי בפיאט באותו המטבע שבו יש לי את ההתחייבות. אפשר לשים בקרן כספית או אג"ח או כל מוצר אחר בסגנון, אבל במקרה של התחייבות בטווח הקצר לא הייתי מוסיף סיכון מטבע לכסף שלי.
כמובן שאם הכסף מראש בנכס ריאלי ורוצים להשאיר אותו שם לבינתיים, זה סיפור אחר. אבל מאחר והיא אמרה שהיא כבר המירה את (חלק מ) המניות של לפיאט, אני מניח שהיא לא מעוניינת בסיכון שיש במניות לטווח הקצר.

כשיש משכנתא בריבית דומה או גבוהה יותר מהאג"ח אין טעם להחזיק באג"ח (ובטח לא במזומן). לגבי מניות צריך לבדוק עמידה בתרחישי קיצון סבירים כמו ירידה ב50% וחזרה לערך רק אחרי 10 שנים. הסיכון ביחס הדולר שקל לדעתי קטן יותר מהסיכון בשוק המניות. בנק ישראל יתאמץ שהיחס דולר לשקל ישאר בתחום 3-4.

בקיצור לדעתי כל כסף שאת חוששת לשים במניות (החשש צריך לגבור בגלל תרחישים שקשה להחזיר את המשכנתא) אז תשלמי בו את המשכנתא.

נראה לי גם שאת מוטרדת שלא עשית את ההשקעה הכי טובה בגלל שהדולר השתנה. אם זה מנחם אותך הסיכוי לעשות את ההשקעה הכי טובה הוא אפסי. כשם שאי אפשר לתזמן מניות אי אפשר לתזמן מט"ח.

נערך לאחרונה ב:
לפני הרבה שנים קיבלתי סכום משמעותי במתנה לרכישת דירה. הסכום ניתן בשקלים, והמרתי לדולרים והפקדתי לפיקדון דולרי. המחשבה הייתה שדירות בישראל נמכרות בדולרים.

הפיקדון צבר תשואה צנועה, והנה המשק עבר למכירת דירות בשקלים...בישראל....

ושווי הפיקדון? צנח, כמובן לרעתי.

לא יכולתי לצפות את זה, וגם ידעתי הרבה פחות.
מסקנה? להצמיד את ההוצאות למטבע נכס המקור.

בדיעבד, על אף שמבחינתי היה לי חסר כסף להשלמת הדירה מחיר הנכס עלה והתשואה הייתה יפה מאוד.

לפחות לטווח הקצר-בינוני לדעתי יש די קונצנזוס כרגע שיש המון סיבות שהשקל יתחזק לכיוון 3-3.2.
יש כל מיני סיבות שחלקן במאקרו וחלקן במיקרו שכולן לוחצים לכיוון ייסוף השקל.
לא חושב שזה מצב רגיל של "לא יודעים, זה 50-50".

מסקנה? להצמיד את ההוצאות למטבע נכס המקור.
זה מסקנה נכונה, אבל פחות בסיפור שהבאת.
כי שם:
המחשבה הייתה שדירות בישראל נמכרות בדולרים
הייתה נכונה, השינוי:
והנה המשק עבר למכירת דירות בשקלים...בישראל
היה משהו חדש.

גם לפי המסקנא שלך, היה צריך להצמיד לדולר.

לפחות לטווח הקצר-בינוני לדעתי יש די קונצנזוס כרגע שיש המון סיבות שהשקל יתחזק לכיוון 3-3.2.
אין ספק שיש המון סיבות שהוא יתחזק. מצד שני יש גם המון סיבות שהוא יחלש. בממוצע התחזיות השווי שלו הוא השווי שלו היום.
אם היה ברור לכולם שבעוד חודשים ספורים הדולר יהיה שווה 3 ש"ח אז זה (בערך) היה כבר השווי שלו היום.
יש כל מיני סיבות שחלקן במאקרו וחלקן במיקרו שכולן לוחצים לכיוון ייסוף השקל.
ויש כל מיני סיבות (במאקו, במיקרו וכו') שלוחצים לכיוון פיחות השקל.
לא חושב שזה מצב רגיל של "לא יודעים, זה 50-50".
"עכשיו זה אחרת"

אין ספק שיש המון סיבות שהוא יתחזק. מצד שני יש גם המון סיבות שהוא יחלש. בממוצע התחזיות השווי שלו הוא השווי שלו היום.
רק לחדד, זה לא חייב להיות 50-50, מדובר על ממוצע משוקלל.

נניח שבאמת יש 90% שהדולר ירד ל- 3.2 , מצד שני אם איראן תחדש את המלחמה (10%) אז הדולר יקפוץ ל- 4.
המחיר היום הוא ממוצע משוקלל של התחזיות.

אם אתה צודק אז אתה יכול לעשות בוכטות של כסף בהימורי פורקס.
לכאורה נכון, אבל אני אישית לא בנוי להימורי פורקס.
מה שאני כן יכול לעשות באופן אישי זה לכוון השקעות חדשות שהן יותר מוטות שקלים.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M התנהלות בעייתית של סוכנת פנסיה של עובדת פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
Count Olaf איך להתמודד עם התנהלות לא תקינה של אחראי ועד הבית? נדל"ן 14
ה מעבר משכיר לעצמאי - שאלות לגבי התנהלות אופטימלית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
A התנהלות מרחוק מול חשבון בנק אמריקאי צרכנות פיננסית 14
C התנהלות כעוסק פטור חדש(עם אזרחות אמריקאית) מיסים 10
S התנהלות מול הבנק עם משכנתא לאחר ניתוק תושבות נדל"ן 1
C התנהלות עם בת זוג בעלת אזרחות אמריקאית ועוסק פטור שוק ההון 5
algo.il התנהלות נכונה עם קרן פנסיה עבור בן 39 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
I התנהלות עם כרטיס אשראי מול מזומן - מה היתרונות והחסרונות? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 49
ה התנהלות מול בנק - משכנתא נדל"ן 1
A התנהלות בפרישה מוקדמת ללא משכורת רשמית - בירוקרטיה ופתרונות פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 59
Couch Potato התנהלות כספית בטיול משפחתי צרכנות פיננסית 51
S התנהלות עם קרן הפנסיה בעת הגעת אישה לגיל 63 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
N התנהלות חשודה של יועץ משכנתאות ובנק במחזור משכנתא נדל"ן 16
D טיולים בחו'ל התנהלות כלכלית נכונה. צרכנות פיננסית 10
ס התנהלות בתקופה ללא הכנסות שוק ההון 6
ד גרימת נזק לרכוש פרטי - התנהלות מול רשות מקומית אוף טופיק 16
N המשך התנהלות בקרן פנסיה לאחר מעבר לחו"ל + ניוד מיסים 1
G עצה לגבי רכישת דירה ראשונה / התנהלות כלכלית נדל"ן 1
ר התנהלות פיננסית ברילוקיישן אוף טופיק 9
ש התנהלות של עוסק פטור כלפי מס הכנסה מיסים 8
א התנהלות פיננסית ברילוקיישן לארה"ב צרכנות פיננסית 28
ס התנהלות בהחזקת שני חשבונות בנק למסחר שוק ההון 4
S התנהלות הצדדים בשכירות כאשר אין חוזה תקף נדל"ן 23
ר עצה לגבי התנהלות עם כסף בעוש/תיק ניע/משכורת נמוכה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 8
E התנהלות נכונה מבחינת מיסוי לזוג נשוי שאחד מהם אזרח אמריקאי מיסים 7
האזרח החשדן התנהלות פיננסית משפחתית צרכנות פיננסית 7
פשוט התנהלות פיננסית בעת ירידה מהארץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 31
A התנהלות כלכלית הורה מזדקן אוף טופיק 13
B התנהלות מול בעל דירה אוף טופיק 27
grimble grumble התנהלות עם שני כרטיסי אשראי בנקאיים בשני בנקים שונים צרכנות פיננסית 12
W לבטים לגבי התנהלות עם דיירים שוכרים בדירה שלי נדל"ן 21
S התנהלות עם מט"ח לאדם שנמצא לעיתים תכופות בחו"ל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
A התנהלות מול ספק אוף טופיק 5
B התנהלות פיננסית סביב רילוקיישן לבריטניה צרכנות פיננסית 8
א התייעצות לגבי התנהלות מול לקוח אוף טופיק 16
ס התנהלות כלכלית בזוגיות צרכנות פיננסית 9
ס התנהלות בנקאית בסיסית ואבטחה צרכנות פיננסית 1
מתכנת התנהלות עם חשבון LinkedIn התפתחות אישית 6
T התנהלות לפני ואחרי הנפקה מיסים 12
T התנהלות כלכלית נכונה - אתגר תכנוני צרכנות פיננסית 5
yossik עובדת סיעודית - התנהלות כספית, זכויות וחובות אוף טופיק 67
MJJF התנהלות באמצעות סוכן פנסיוני לעומת התנהלות ישירה צרכנות פיננסית 3