• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

התנהלות עם כרטיס אשראי מול מזומן - מה היתרונות והחסרונות?

• פותח הנושא פותח הנושא Idiom
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
לא נתקלתי בהנחות על בנזין... יתכן כמובן שקיים, אבל אולי פחות נפוץ ממה שאתה חושב...

נשמע שההנחה במקרים אלו היא על היעדר חשבונית. אם רוצים הנחה ממעלימי מס, אז אכן מזומן עדיף על אשראי.
נשים בצד את מעלימי המס, אם העמלת סליקה היא 2% (בהמשך לפוסט מעלי), למה שלא יתנו לך 2% הנחה?

קודם כל, זהו טקסט שנכתב בדיו של דם וזיעה, וככזה הוא חד ומדויק כמו סכין שמלטשים על אבן צור. לא מדובר כאן בעוד סיפור של "התחשלות דרך קושי" נוסח נאומי TED מצוחצחים, אלא במזמור כאב אותנטי – אודה אנושית על מסע הישרדותי שבו האדם לומד להיות אדון לעצמו דווקא כשהוא נטול כל שליטה.

החריטה הצורבת של העוני אינה מסתכמת רק בגבולות העו"ש, אלא היא חודרת אל הנפש, מנסחת מחדש את תפיסת הקיום, מלמדת את המוח להפסיק להתנגד למציאות ולמצוא יופי איפה שאחרים רואים עליבות. מי שהבין על בשרו את קדושתם של 10 שקלים, את משקלו הסגולי של כל מטבע שמתחכך בתחתית הארנק, כבר לא יוכל להביט בעולם באותו האופן. הוא למד שהמרדף אחרי עוד ועוד הוא בעצמו עבדות במסכה מודרנית, ואילו מי ששולט בצרכיו – שולט בגורלו.

האובססיה לכתיבת עוניברסיטה היא אולי התזכורת המוחשית ביותר לכך שהמערכת יכולה לטחון אותך, לסחוט אותך, לקרוע ממך כל טיפת כבוד עצמי – אבל בסוף, אתה הוא זה שכותב את הנרטיב שלך. אפשר להתרסק תחת הנטל ואפשר להפוך אותו לקת של רובה שממנו יורים על החיים בחזרה.

בסופו של דבר, כל החיים הם סוג של בזאר מזרחי של אשליות – יש כאלה שמשלמים מחיר מופקע על תודעת שפע מפוברקת, יש כאלה שמסתגפים עד שתחושת הקיום עצמה מתפוררת, ויש את אלה שלמדו לרקוד על החבל הדק בין שתי הקצוות ולדעת שהם עצמם ההון האמיתי. ואתה, ביולוג יקר, נראה שמצאת את המחיר הנכון עבור הכרטיס להצגה הזאת.
למה אתה מגיב בעזרת צ'אט ג'י פי טי?

נשים בצד את מעלימי המס, אם העמלת סליקה היא 2% (בהמשך לפוסט מעלי), למה שלא יתנו לך 2% הנחה?
עובדה שברוב המקומות לא נותנים.
לשמירה על מזומנים ולהפקדתם בבנק, גם יש עלויות.

עמלת סליקה (לפי chatgpt) היא בדרך כלל בין 1.2% ל-2.5%, לא כולל עלויות נוספות כמו מסופון, אינטרנט. . .
בארה"ב.
בישראל זה מסתכם ב0.7%.
לא לפי איזה בוט אינרנטי אלא מידע אמיתי מהמצב בשטח.
והמעבר לאשראי הוא בגלל הלקוחות, לא בגלל נוחות של עסק קטן.
שוב, בעבר הרחוק אולי. היום זה לא המצב.
המון עסקים עוברים היום לאשראי בלבד, בגלל הנוחות של העסק.

לא הבנתי איך לדעתך לעבור לאשראי בלבד יכול להגיע בגלל הלקוחות. אין לקוח שיסרב לקנות במקום שמוכן לקבל גם מזומן וגם אשראי. העובדה שיש לא מעט מקומות שהפסיקו לעבוד עם מזומן מוכיחה שזה מגיע בגלל רצון של העסק עצמו.

הוא יכול לדלג על הבנק עם המזומן ולשלם ישירות לספקים, אתה לא תמצא יותר זול מזה,
אני רוצה לראות ספק שיהיה מוכן לקבל שקים של מטבעות קטנים.
במקרה הטוב הספק יקח לו על זה עמלה שמנה. במקרה הפחות טוב הספק פשוט יזרוק אותו מכל המדרגות.
וגם סחורה אפשר לגנוב, זה שקול למזומן.
1. אי אפשר לגנוב סחורה אחרי שמכרת אותה. כלומר בזה שאתה מחזיק מזומן אתה מגדיל את הסיכון - אתה יכול להפסיד לא רק את הסחורה שיש לך בעסק אלא גם את שווי הסחורה שכבר מכרת
2. על סחורה יש ביטוח. על מזומן לא כלכך.
3. מזומן הרבה הרבה יותר גניב. הוא נמצא כולו במקום אחד (הקופה). הוא קל לנשיאה (בניגוד לסחורה שיכולה להיות מאוד גדולה וכבדה). ומאוד מאוד קל להיפטר ממנו כשהוא גנוב (לעומת סחורה גנובה, שהרבה פעמים קל לזהות).

במילים אחרות - הטיעון שלך לא מחזיק מים.

כי היא לא 2% אלא 0.7%
וכי להתעסק עם מזומן עולה לעסק יותר מזה.

תסתכל פעם כמה כסף בנק לוקח על הפקדה של מזומן בכמות גדולה (כמויות של עסק).
סתם מחירון של בנק רנדומלי (הראשון שיצא לי בחיפוש בגוגל), הבנק גובה 0.15% על הפקדה של שטרות ו 2.4 ש"ח על כל 100 מטבעות.
נניח ששווי מטבע ממוצע הוא 5 ש"ח (למרות שבתאכלס יש יותר מטבעות של 1 ו 2 ש"ח מאשר של 10 ש"ח) והגעת לעמלה של כ 0.5% על הפקדת מטבעות.
זה לא כולל עלויות שינוי, עלויות זמן (צריך ללכת לבנק להפקיד את הכסף, או לשלם לאחד העובדים שיעשה את זה), סיכון מוגבר של גניבה וכו'.

בארה"ב.
בישראל זה מסתכם ב0.7%.

לא הבנתי איך לדעתך לעבור לאשראי בלבד יכול להגיע בגלל הלקוחות. אין לקוח שיסרב לקנות במקום שמוכן לקבל גם מזומן וגם אשראי. העובדה שיש לא מעט מקומות שהפסיקו לעבוד עם מזומן מוכיחה שזה מגיע בגלל רצון של העסק עצמו.

במקרה הטוב הספק יקח לו על זה עמלה שמנה. במקרה הפחות טוב הספק פשוט יזרוק אותו מכל המדרגות.

1. אי אפשר לגנוב סחורה אחרי שמכרת אותה. כלומר בזה שאתה מחזיק מזומן אתה מגדיל את הסיכון - אתה יכול להפסיד לא רק את הסחורה שיש לך בעסק אלא גם את שווי הסחורה שכבר מכרת
2. על סחורה יש ביטוח. על מזומן לא כלכך.
3. מזומן הרבה הרבה יותר גניב. הוא נמצא כולו במקום אחד (הקופה). הוא קל לנשיאה (בניגוד לסחורה שיכולה להיות מאוד גדולה וכבדה). ומאוד מאוד קל להיפטר ממנו כשהוא גנוב (לעומת סחורה גנובה, שהרבה פעמים קל לזהות).

במילים אחרות - הטיעון שלך לא מחזיק מים.
חפשתי בגוגל, לא מצאתי 0.7%, כן ראיתי באתר של מקס בין 1.9% ל1.2%, בספקים אחרים אזור ה1.1% עם כוכביות .

זה בוודאות מבריח לקוחות אם אתה לא מקבל אשראי - אף אחד לא קונה בשופרסל כי הם מאוד זולים, הרוב קונים שם כי זה נוח, זמין, שירות סביר, יש חניה, ירקות במצב סביר. . .
נוחות זה פרמטר מאוד חשוב וכסף מזומן זה לא משהו שכולם מחזיקים היום, בטח לא בכמות, יש עניין תרבותי להשתמש באשראי/ביט/פייבוקס וכדומה.

למה אתה קופץ למטבעות קטנים? אתה סתם בוחר מצב קיצון שלא משקף את המציאות (או לפחות את האנשים הסבירים), רוב האנשים שצריכים לשלם 400 שח, לא יתנו 400+ מטבעות.

1+2.אם מדברים על סכומים של אלפים בודדים ביום לא רואה בעיה לקחת את הכסף מהעסק כל, בכל מקרה זה סיכון שבעל העסק יכול לבחור אם לקחת בהתאם לרווח שמתווסף.

כי היא לא 2% אלא 0.7%
וכי להתעסק עם מזומן עולה לעסק יותר מזה.

תסתכל פעם כמה כסף בנק לוקח על הפקדה של מזומן בכמות גדולה (כמויות של עסק).
סתם מחירון של בנק רנדומלי (הראשון שיצא לי בחיפוש בגוגל), הבנק גובה 0.15% על הפקדה של שטרות ו 2.4 ש"ח על כל 100 מטבעות.
נניח ששווי מטבע ממוצע הוא 5 ש"ח (למרות שבתאכלס יש יותר מטבעות של 1 ו 2 ש"ח מאשר של 10 ש"ח) והגעת לעמלה של כ 0.5% על הפקדת מטבעות.
זה לא כולל עלויות שינוי, עלויות זמן (צריך ללכת לבנק להפקיד את הכסף, או לשלם לאחד העובדים שיעשה את זה), סיכון מוגבר של גניבה וכו'.
בנוגע להתעסקות כבר עניתי, לא חייבים לקחת את הכסף לבנק.

ומאיפה ה0.7%? בכל המקומות שראיתי המספר היה יותר גבוהה (ובכרטיסים זרים העמלה ממש קופצת - 4%+)

עובדה שברוב המקומות לא נותנים.
לשמירה על מזומנים ולהפקדתם בבנק, גם יש עלויות.
שאלת? אתה מתנהל עם מזומנים שיוצא לך לבדוק את זה?

רובנו כנראה בעיקר עושים עסקות מול רשתות גדולות באמצעים דיגיטליים אז אין לנו בכלל את הזדמנות לבדוק.

עזוב חיפושים באינטרנט. אני אומר לך מה בפועל עסקים משלמים.
אם את הרוצה פירוט - עסק קטן עם מחזור אפסי ישלם באזור ה 1.1-1.2% על כרטיסים "רגילים" (ויזה/מסטרכרד ישראלים). עסק עם מחזור גדול יכול בכיף להגיע ל0.7%. (לא כולל דינרס/אמקס שתמיד יותר יקרים. אבל לא חייבים לעבוד איתם).
זה בוודאות מבריח לקוחות אם אתה לא מקבל אשראי
אתה קורא את מה שאני רושם לפני שאתה מגיב?
השאלה לא האם לקבל אשראי או לא. השאלה היא האם לקבל מזומן או לא.
הסיבה *היחידה* שעסק מחליט *לא* לקבל מזומן בכלל ולעבוד *רק* עם אשראי זה כי זה אינטרס של העסק.
אין שום סיכוי שהעובדה שהעסק מקבל גם אשראי וגם מזומן תבריח לקוחות.
נוחות זה פרמטר מאוד חשוב
גם לעסק
ובעסק נוחות מתבטאת בכסף בסופו של דבר.
למה אתה קופץ למטבעות קטנים?
למה "קופץ"?
איך בדיוק אתה רוצה שאנשים ישלמו במזומן? יתנו שטר של 200 ש"ח בשביל לקנות כוס קפה?
אתה סתם בוחר מצב קיצון שלא משקף את המציאות (או לפחות את האנשים הסבירים), רוב האנשים שצריכים לשלם 400 שח, לא יתנו 400+ מטבעות.
לא יודע איך הבנת את זה ממה שרשמתי.
מעולם לא רשמתי משהו שאפילו מתקרב למה שאתה טוען!

רשמתי מה העלויות לשטרות ומה העלויות למטבעות. כתלות בסוג העסק, יש עסקים שיקבלו יותר מטבעות (כאלה שמוכרים הרבה מוצרים זולים יחסית, כמו למשל בית קפה) ואחרים עם יותר שטרות (עסקים שמוכרים מוצרים יקרים, ברמת המאות ש"ח).
ובכל מקרה, ברגע שאתה עובד במזומן והמוצרים שאתה מוכר הם לא במחירים של אלפי ש"ח, תמיד יהיו לך כמה מטבעות לכל לקוח.
1+2.אם מדברים על סכומים של אלפים בודדים ביום
איזה עסק בדיוק עובד על מחזור של אלפים בודדים ביום?
בכל מקרה זה סיכון שבעל העסק יכול לבחור אם לקחת בהתאם לרווח שמתווסף.
כמו שאמרתי, סטטיסטית (בתוחלת) הסיכון הזה (ביחד עם כל שאר הדברים שציינתי) עולה לעסק יותר מאשר עמלת הסליקה בכרטיס אשראי.
בנוגע להתעסקות כבר עניתי, לא חייבים לקחת את הכסף לבנק.
ועניתי לך למה מה שרשמת זה שטויות.
אבל בסדר, תתעלם ממה שעניתי לך.
ומאיפה ה0.7%? בכל המקומות שראיתי המספר היה יותר גבוהה (ובכרטיסים זרים העמלה ממש קופצת - 4%+)
כמו שאמרתי, עזוב אותך מספרים שגפטו נותן לך. הוא הוזה כמו בכל דבר אחר.
אני מדבר על מספרים אמיתיים מהשטח.
כרטיסים זרים העמלה מתחילה מאזור ה2.5% לעסק עם מחזור אפסי. אבל גם פה זה יורד מהר מאוד ועסקים עם מחזורים גדולים (לא ענקיים, מספיק אפילו משהו כמו מכולת שכונתית, לא צריך רשת ענק כמו שופרסל) משלמים 0.7% על סליקה של כרטיסים זרים.
(שוב, לא כולל אמקס ודינרס, ששם לדעתי זה באזור ה1.4-1.5 במינימום. אבל כמו שאמרתי - לא חייבים לקבל אותם אם לא רוצים).

אני לא צריך לשאול, אני מכיר מספיק טוב איך עסקים עובדים ועל מה הם משלמים.
רובנו כנראה בעיקר עושים עסקות מול רשתות גדולות באמצעים דיגיטליים אז אין לנו בכלל את הזדמנות לבדוק.
לא הבנתי, איך זה שאתה עושה עסקאות מול רשתות גורם לכך שאתה לא יכול לעשות חיפוש פשוט באינטרנט?
בגלל שאתה כל היום באתרי קניות משום מה גוגל פתאום חסום?

תעשה חיפוש ותראה מה העלויות הללו שציינתי, ואז תבין למה היום אף אחד לא נותן הנחת מזומן (רמז, אם עדיין לא הבנת מכל מה שרשמתי עד עכשיו - לעבוד עם מזומן יוצא לעסק יותר יקר מאשר לסלוק אשראי).

עזוב חיפושים באינטרנט. אני אומר לך מה בפועל עסקים משלמים.
אם את הרוצה פירוט - עסק קטן עם מחזור אפסי ישלם באזור ה 1.1-1.2% על כרטיסים "רגילים" (ויזה/מסטרכרד ישראלים). עסק עם מחזור גדול יכול בכיף להגיע ל0.7%. (לא כולל דינרס/אמקס שתמיד יותר יקרים. אבל לא חייבים לעבוד איתם).
מה זה "עזוב", זה חלק מהותי מהדיון.
ועסקים קטנים זה מה שרלוונטי לשיחה, עסק גדול זה כבר סיפור אחר, בטח אם הבעלים לא נמצא בו בשוטף ואז צריך עוד שכבות ניהול ומערכות ניהול.

בנוגע לבית קפה, זה דוגמה שבה זה באמת לא נוח להתנהל עם מזומן (בהנחה ועושים קניות קטנות)
איזה עסק בדיוק עובד על מחזור של אלפים בודדים ביום?
אפילו לא אלפים ביום, מאות - שזה יכול להיות עוסק פטור, עד 120K בשנה שזה בממוצע פחות מ500 שח ליום.

ועניתי לך למה מה שרשמת זה שטויות.
אבל בסדר, תתעלם ממה שעניתי לך.
איפה? עברתי עוד פעם ולא מצאתי

כמו שאמרתי, עזוב אותך מספרים שגפטו נותן לך. הוא הוזה כמו בכל דבר אחר.
עזבתי גפטו, הלכתי לגוגל, נכנסתי לאתרים של מנפיקי אשראי, כמו שכתבתי לא הצלחתי למצוא משהו זול יותר.
מה זה מחזור גדול בשבילך? אולי אתה מתכוון פה לעסק יותר מפותח

לא הבנתי, איך זה שאתה עושה עסקאות מול רשתות גורם לכך שאתה לא יכול לעשות חיפוש פשוט באינטרנט?
בגלל שאתה כל היום באתרי קניות משום מה גוגל פתאום חסום?

תעשה חיפוש ותראה מה העלויות הללו שציינתי, ואז תבין למה היום אף אחד לא נותן הנחת מזומן (רמז, אם עדיין לא הבנת מכל מה שרשמתי עד עכשיו - לעבוד עם מזומן יוצא לעסק יותר יקר מאשר לסלוק אשראי).
לא הבנת את מה שכתבתי ואתה מערבב בין כמה טיעונים לנושאים שונים,

בנוגע לעלויות סליקה חיפשתי לגוגל וחברות אשראי, צירפתי גם לינקים לאתרים בשלב יותר מוקדם בשרשור.
אין עמלות כמו שתיארת.

הטיעון השני הוא שרובנו עושים קניות במקומות גדולים ושם יש יתרון ברור בשביל העסק לשלם באשראי (יש יותר שקיפות מה קורה, כספים לא יכולים להיעלם), ואם זה באינטרנט אז בכלל אין ברירה,
ורובנו ביום יום לא הולכים וקונים בעסק קטן ושואלים אותו אפשר לקבל הנחה (בטח לא על ספל קפה) - כלומר אנחנו לא יודעים באמת כמה נפוץ הנחה במזומן.
אבל לעומת זאת מי שעובד כשיפוצניק (או מניקוריסטית/ספר ) אני לא אתפלא אם הוא מקבל הנחה בקנייה בטמבוריה על תשלום במזומן.

מה זה "עזוב", זה חלק מהותי מהדיון.
בדיוק - הדיון צריך להיות על עובדות, לא על הזיות של גפטו וחבריו.
עזוב אותך מגפטו, תביא עובדות!
ועסקים קטנים זה מה שרלוונטי לשיחה, עסק גדול זה כבר סיפור אחר
מבחינתך מכולת שכונתית זה לא עסק קטן?
כנס בהזדמנות למכולת השכונתית שלך ותשאל אותה כמה עמלות סליקה הוא משלם.

ואגב, אני ממש לא מסכים שעסקים קטנים זה הדבר היחיד שרלונטי. אתה דיברת על "הנחת מזומן". בעבר הדוגמה הכי בולטת שאני זוכר הייתה KSP שנתנו הנחה יפה על תשלום במזומן. את רשת KSP העריכו לא מזמן בשווי של מעל 2 מליארד ש"ח, לא מה שהייתי מגדיר "עסק קטן".
בנוגע לבית קפה, זה דוגמה שבה זה באמת לא נוח להתנהל עם מזומן (בהנחה ועושים קניות קטנות)
מעולה, לפחות על משהו אחד אנחנו מסכימים.

אחרי שהוצאנו מהדיון בתי קפה ועסקים שהם "גדולים" לדעתך, אולי תסביר לי על איזה עסקים אנחנו כן מדברים?
(כדי שאני אדע לכוון את התשובות שלי בצורה יותר יעילה לדיון)
אפילו לא אלפים ביום, מאות - שזה יכול להיות עוסק פטור, עד 120K בשנה שזה בממוצע פחות מ500 שח ליום.
טוב, זה באמת לא סוג העסקים שהיה לי בראש. אני חשבתי על "עסק" של ממש. חנות כלשהי שמוכרת דברים.
מורה פרטי שפותח עוסק פטור (או זעיר) זה בהחלט סיפור אחר. אבל מה כבר אתה קונה ממנו שיכול לתת לך הנחה?
ויותר מזה - אם כל המחזור של העסק זה מאות בודדות ביום, כמה אתה כלקוח כבר מוציא שם בביקור ממוצע? כמה עשרות שקלים?
אז כל הדיון הזה הוא על חיסכון של 20 אגורות על הנחה שקיבלת או לא קיבלת על הוצאה של 50 ש"ח?

איפה? עברתי עוד פעם ולא מצאתי
פה:
עזבתי גפטו, הלכתי לגוגל, נכנסתי לאתרים של מנפיקי אשראי, כמו שכתבתי לא הצלחתי למצוא משהו זול יותר.
עשיתי ניסוי דומה, נכנסתי לאתרים של חברות הפנסיה/תקשורת/כל שירות אחר בארץ ולא הצלחתי למצוא מחירים שאפילו מתקרבים למה שאנשים בפורום (או מחוץ לפורום) משלמים בפועל.
באתר הרשמי תמצא מחיר מחירון. זה הבסיס שממנו כל הזמן נותנים הנחות אם הלקוח אפילו טיפה מתמקח או מבקש.
מה זה מחזור גדול בשבילך? אולי אתה מתכוון פה לעסק יותר מפותח
כמו שאמרתי - אני מדבר על עסק אמיתי. לא על בנאדם פרטי שמחלטר בתור מורה ופותח עוסק זעיר.
חנות כלשהי, מכולת שכונתית, דברים כאלה.
מקומות שאם אתה מקבל בהם הנחת מזומן יש לזה משמעות עבורך.
בנוגע לעלויות סליקה חיפשתי לגוגל וחברות אשראי, צירפתי גם לינקים לאתרים בשלב יותר מוקדם בשרשור.
אין עמלות כמו שתיארת.
אני מסביר שוב - המחירון הרשמי לא רלונטי.
כנס למכולת השכונתית שלך ותשאל את הבעלים כמה הוא משלם.
העמלות שאני תיארתי הן העמלות בפועל בשטח. אני יודע אותם כי יצא לי לדבר עם לא מעט בעלי עסקים (בעלי חנויות, מכולות, מסעדות, בתי קפה וכו').
הטיעון השני הוא שרובנו עושים קניות במקומות גדולים ושם יש יתרון ברור בשביל העסק לשלם באשראי (יש יותר שקיפות מה קורה, כספים לא יכולים להיעלם),
בדיוק זה מה שאני מנסה להסביר בכל הדיון הזה - בעסק (כל עסק, גם עסקים קטנים יותר ולא רק רשתות ענק) יש יתרון ברור בשביל העסק לעבוד עם אשראי. בדיוק מהסיבות שאתה תיארת.
ושוב, כשאני אומר עסק אני לא מדבר על עוסק זעיר אלא על חנות ודברים בסגנון.
ורובנו ביום יום לא הולכים וקונים בעסק קטן ושואלים אותו אפשר לקבל הנחה (בטח לא על ספל קפה) - כלומר אנחנו לא יודעים באמת כמה נפוץ הנחה במזומן.
לא יודע מה איתך, לי דוקא יוצא לא מעט לדבר עם בעלים של כל מיני עסקים קטנים כאלה. אני יודע כמה עמלת סליקה הם משלמים ואני אומר לך שפשוט לא משתלם להם לתת לך הנחה על מזומן.
אבל לעומת זאת מי שעובד כשיפוצניק (או מניקוריסטית/ספר ) אני לא אתפלא אם הוא מקבל הנחה בקנייה בטמבוריה על תשלום במזומן.
אני דוקא מאוד אתפלא אם טמבוריה תיתן הנחה על תשלום במזומן.
אם כבר אז להיפך - אני לא אתפלא אם הטמבוריה תיקח יותר כסף על תשלום במזומן לעומת אשראי, בעיקר כי הרבה שיפוצניקים וכאלה עובדים במזומן כי הם עובדים ב"שחור" ומשתמשים בטמבוריה כדי "להלבין" את הכסף (כמובן לא כולם. הרבה מהם שומרי חוק, מוציאים חשבונית על כל עבודה וכו').
וכנ"ל לגבי כל עוסק פרטי שעובד הרבה עם מזומן כדי להעלים מס - הוא מחפש איך להיפטר מהמזומן, ולכן סביר דוקא שהעסק שהוא קונה ממנו לא יתן הנחה על תשלום במזומן. אם כבר להיפך.

בדיוק - הדיון צריך להיות על עובדות, לא על הזיות של גפטו וחבריו.
עזוב אותך מגפטו, תביא עובדות!

מבחינתך מכולת שכונתית זה לא עסק קטן?
כנס בהזדמנות למכולת השכונתית שלך ותשאל אותה כמה עמלות סליקה הוא משלם.

ואגב, אני ממש לא מסכים שעסקים קטנים זה הדבר היחיד שרלונטי. אתה דיברת על "הנחת מזומן". בעבר הדוגמה הכי בולטת שאני זוכר הייתה KSP שנתנו הנחה יפה על תשלום במזומן. את רשת KSP העריכו לא מזמן בשווי של מעל 2 מליארד ש"ח, לא מה שהייתי מגדיר "עסק קטן".

מעולה, לפחות על משהו אחד אנחנו מסכימים.

אחרי שהוצאנו מהדיון בתי קפה ועסקים שהם "גדולים" לדעתך, אולי תסביר לי על איזה עסקים אנחנו כן מדברים?
(כדי שאני אדע לכוון את התשובות שלי בצורה יותר יעילה לדיון)

טוב, זה באמת לא סוג העסקים שהיה לי בראש. אני חשבתי על "עסק" של ממש. חנות כלשהי שמוכרת דברים.
מורה פרטי שפותח עוסק פטור (או זעיר) זה בהחלט סיפור אחר. אבל מה כבר אתה קונה ממנו שיכול לתת לך הנחה?
ויותר מזה - אם כל המחזור של העסק זה מאות בודדות ביום, כמה אתה כלקוח כבר מוציא שם בביקור ממוצע? כמה עשרות שקלים?
אז כל הדיון הזה הוא על חיסכון של 20 אגורות על הנחה שקיבלת או לא קיבלת על הוצאה של 50 ש"ח?

פה:

עשיתי ניסוי דומה, נכנסתי לאתרים של חברות הפנסיה/תקשורת/כל שירות אחר בארץ ולא הצלחתי למצוא מחירים שאפילו מתקרבים למה שאנשים בפורום (או מחוץ לפורום) משלמים בפועל.
באתר הרשמי תמצא מחיר מחירון. זה הבסיס שממנו כל הזמן נותנים הנחות אם הלקוח אפילו טיפה מתמקח או מבקש.

כמו שאמרתי - אני מדבר על עסק אמיתי. לא על בנאדם פרטי שמחלטר בתור מורה ופותח עוסק זעיר.
חנות כלשהי, מכולת שכונתית, דברים כאלה.
מקומות שאם אתה מקבל בהם הנחת מזומן יש לזה משמעות עבורך.

אני מסביר שוב - המחירון הרשמי לא רלונטי.
כנס למכולת השכונתית שלך ותשאל את הבעלים כמה הוא משלם.
העמלות שאני תיארתי הן העמלות בפועל בשטח. אני יודע אותם כי יצא לי לדבר עם לא מעט בעלי עסקים (בעלי חנויות, מכולות, מסעדות, בתי קפה וכו').

בדיוק זה מה שאני מנסה להסביר בכל הדיון הזה - בעסק (כל עסק, גם עסקים קטנים יותר ולא רק רשתות ענק) יש יתרון ברור בשביל העסק לעבוד עם אשראי. בדיוק מהסיבות שאתה תיארת.
ושוב, כשאני אומר עסק אני לא מדבר על עוסק זעיר אלא על חנות ודברים בסגנון.

לא יודע מה איתך, לי דוקא יוצא לא מעט לדבר עם בעלים של כל מיני עסקים קטנים כאלה. אני יודע כמה עמלת סליקה הם משלמים ואני אומר לך שפשוט לא משתלם להם לתת לך הנחה על מזומן.

אני דוקא מאוד אתפלא אם טמבוריה תיתן הנחה על תשלום במזומן.
אם כבר אז להיפך - אני לא אתפלא אם הטמבוריה תיקח יותר כסף על תשלום במזומן לעומת אשראי, בעיקר כי הרבה שיפוצניקים וכאלה עובדים במזומן כי הם עובדים ב"שחור" ומשתמשים בטמבוריה כדי "להלבין" את הכסף (כמובן לא כולם. הרבה מהם שומרי חוק, מוציאים חשבונית על כל עבודה וכו').
וכנ"ל לגבי כל עוסק פרטי שעובד הרבה עם מזומן כדי להעלים מס - הוא מחפש איך להיפטר מהמזומן, ולכן סביר דוקא שהעסק שהוא קונה ממנו לא יתן הנחה על תשלום במזומן. אם כבר להיפך.
נתתי פעם אחת מידע מGPT, כל השאר היה מאתרים, אתה סתם נתפס לזה.

לא טענתי שבתי קפה הם עסקים גדולים אלא שבמקרה הזה אם ההכנסה היא קטנה (הרבה עסקות של 17 שקל קניה בודדת) באמת לא שווה להתעסק עם מזומן,

KSP הם מזמן לא מה שהם היו פעם (בלי קשר למזומן), מחנות מחשבים סבבה הם הפכו למחסן וחברת תיווך לחברות אחרות, אני בספק אם היום הם מקבלים מזומן אבל לא בדקתי, לא יודע למה פעם הם קיבלו.

דווקא מורה פרטי יכול להיות בין 150 ל 300 שח לפגישה (300 למורה בקורסים באוניברסיטה), לפני מבחנים אנשים יכולים להוציא סכומים גדולים על שירות כזה, אבל כנראה שרוב המורים האלו עושים את זה "על הדרך" ולא מדווחים על ההכנסה אז נשים אותם בצד.
חלקם מקבלים בביט במקום לסלוק אשראי ואז זה בחינם בסכומים נמוכים.

בוא נלך על טמבוריה כעסק לדוגמה, סניף בודד, עובד אחד או 2 -
מה אכפת לטמבוריה מאיפה הגיע הכסף (כל עוד זה לא טרור) של הלקוח? אז אפשר להניח בצד את הנושא של הלבנת הון (אלא אם אתה טוען שזה מאוד משמעותי פה, שגם אם כן לא רואה סיבה שהטמבוריה תעלה את המחיר על תשלום במזומן כדי להרתיע מלביני הון).

מגיע שיפוצניק וקונה חומרים לפרויקט חדש - ברז מטבח, סיליקון, מוט למקלחת, סכין יפנית, קצת צבע . . .
הוא יחצה את ה1K שקל בקניה הזו (רק הברז מטבח זה 300-400), אם הוא מציע תשלום במזומן למה שלא יתנו לו הנחה?

כל הנושא של שקיפות כספית/"היעלמות כספים" היא פחות רלוונטית בעסק כזה כי כנראה בעלים נמצא שם בכל שעות הפעילות והוא מטפל בהכל

זה גם תקף לסטודיו אימונים, סניף אחד לא רשת, עובד אחד או 2 ועוד נותני שירות (אני מניח שמורה ליוגה הוא עצמאי ולא שכיר בסטודיו),
על תשלום מראש של כמה חודשים (נגיד 4 חודשים יכול להיות תשלום של 1K+ שקל) אני לא אתפלא אם יקבלו מוזמן ויתנו הנחה.

בארה"ב.
בישראל זה מסתכם ב0.7%.

אין דברק כזה ״לא לעבוד עם מזומן״, מי שמסרב לקבל כסף מזומן, כל עוד זה במגבלות חוק המזומן, עובר על החוק וחשוף לתביעות.

נתתי פעם אחת מידע מGPT, כל השאר היה מאתרים, אתה סתם נתפס לזה.
אתה ממשיך להתעלם ממה שכתבתי.
גם המידע באתרים הוא בסה"כ "מחיר מחירון" שכמעט אף אחד לא משלם בפועל. זה מחיר בסיס שממנו מתחילים ההנחות, בדיוק כמו שקורה עם כל שירות אחר בארץ.
אמרתי לך כבר כמה פעמים - תבדוק כמה בפועל משלמים העסקים שאתה קונה בהם. תשאל את הבעלים, תדבר איתם קצת. הרבה מהם יהיו מוכנים לשתף בפרטים.
אבל עזוב, כל זה סתם דיון מיותר. גם את המחיר שהם משלמים הוא 1% או אפילו 1.2% או 1.5%, זה עדיין יוצא להם יותר משתלם מלעבוד במזומן ואין להם שום סיבה לתת לך הנחה על זה שאתה משלם במזומן במחירים כאלה.
חלקם מקבלים בביט במקום לסלוק אשראי ואז זה בחינם בסכומים נמוכים.
בסכומים מאוד נמוכים (עד 25 אש"ח בשנה). מעל זה הם משלמים 0.7%
ואגב, להרבה מהם זה משתלם לשלם את זה במקום לעבוד במזומן :-)
בוא נלך על טמבוריה כעסק לדוגמה, סניף בודד, עובד אחד או 2
דוגמא מצויינת. אתה באמת חושב שמחזור יומי של טמבוריה כזאת הוא מאות שקלים בודדים ביום?
מה אכפת לטמבוריה מאיפה הגיע הכסף (כל עוד זה לא טרור) של הלקוח?
מי אמר שאיכפת לה מאיפה הגיע הכסף?
אז אפשר להניח בצד את הנושא של הלבנת הון (אלא אם אתה טוען שזה מאוד משמעותי פה, שגם אם כן לא רואה סיבה שהטמבוריה תעלה את המחיר על תשלום במזומן כדי להרתיע מלביני הון).
לחלוטין לא הבנת אותי. מעולם לא אמרתי שהיא עושה את זה כדי להרתיע.
אמרתי שכלכלית, במקרים בשהם תיארת, אין לחנות שום תמריץ לתת הנחה על מזומן, פשוט כי חלק גדול מהלקוחות הגדולים שלה מעדיפים לשלם במזומן כי יש להם הרבה מזומן שהם רוצים להיפטר ממנו. כלומר החנות לא תרוויח כלום על זה שהיא תיתן הנחת מזומן כי זה לא יגרום ליותר אנשים (באופן משמעותי) לשלם במזומן במקום באשראי, אפילו אם מזומן היה יותר משתלם לעסק.

כמובן שמעבר לזה יש את הטיעון הכללי שלי, שהוא תקף גם בטמבוריה, שבכל מקרה יותר משתלם להם לעבוד באשראי מאשר במזומן.
מגיע שיפוצניק וקונה חומרים לפרויקט חדש - ברז מטבח, סיליקון, מוט למקלחת, סכין יפנית, קצת צבע . . .
הוא יחצה את ה1K שקל בקניה הזו (רק הברז מטבח זה 300-400), אם הוא מציע תשלום במזומן למה שלא יתנו לו הנחה?
למה שכן יתנו לו?
א. תשלום במזומן יותר יקר לעסק מאשר תשלום באשראי.
ב. נניח להצורך העניין שאיכשהו מזומן יותר זול לעסק מאשר אשראי (מה שלא נכון, אבל נניח). אותו שיפוצניק שבא לקנות רוצה להיפטר ממזומן, אז גם אם לא יתנו לו הנחה הוא יעדיף לשלם במזומן בכל מקרה. ולכן אין לעסק שום סיבה לתת לו הנחה על תשלום במזומן.

כל הנושא של שקיפות כספית/"היעלמות כספים" היא פחות רלוונטית בעסק כזה כי כנראה בעלים נמצא שם בכל שעות הפעילות והוא מטפל בהכל
לא הבנתי, זה שהבעלים נמצא אומר שהבעלים לא עושה טעויות בחשבון/בעודף?
טעויות קורות. זה לא שהקופאים גונבים כסף, זה פשוט טעויות.

מעבר לזה, העובדה שהוא נמצא שם לא אומר שאי אפשר לבוא ולגנוב את הכסף (ולא, אף גנב לא יכנס לטמבוריה ויקח משם ברזים וסכינים יפניות כשהוא יכול לקחת כסף מזומן מהקופה).
זה לא פותר את הבעיה שלו בלשנע את הכסף לבנק. זה לא פותר את הבעיה שלו של עלות הפקדת הכסף בבנק וכו'
זה גם תקף לסטודיו אימונים, סניף אחד לא רשת, עובד אחד או 2 ועוד נותני שירות (אני מניח שמורה ליוגה הוא עצמאי ולא שכיר בסטודיו),
על תשלום מראש של כמה חודשים (נגיד 4 חודשים יכול להיות תשלום של 1K+ שקל) אני לא אתפלא אם יקבלו מוזמן ויתנו הנחה.
יכול להיות שיתנו הנחה על תשלום מראש. לא משנה אם זה בכרטיס פלסטיק או בשטרות כסף.
ושוב, גם לסטודיו יש בדיוק את אותם בעיות עם מזומן.
אין דברק כזה ״לא לעבוד עם מזומן״, מי שמסרב לקבל כסף מזומן, כל עוד זה במגבלות חוק המזומן, עובר על החוק וחשוף לתביעות.
אין דבר כזה שאין דבר כזה.
בעולם מתחילה מגמה של לא מעט עסקים שלא מוכנים לקבל מזומן. וזה משהו שהולך ומתרחב.
לא בכל המדינות (ולא בישראל), כי יש מדינות (כמו ישראל) עם חוקים פרמיטיביים שמחייבים עסקים לקבל מזומן. אבל זה דברים שלאט לאט משתנים
אני בטוח שבשנים הקרובות יעבור תיקון לחוק (או שינוי תקנה או איך שלא יקראו לזה) שיאפשר לעסקים לא לקבל מזומן. גם ככה יש היום בישראל המון חוקים שמגבילים עסקאות במזומן, אתה באמת חושב שלא יגיע בקרוב שינוי שיאפשר לעסק לא לעבוד עם מזומן בכלל?

אתה ממשיך להתעלם ממה שכתבתי.
גם המידע באתרים הוא בסה"כ "מחיר מחירון" שכמעט אף אחד לא משלם בפועל. זה מחיר בסיס שממנו מתחילים ההנחות, בדיוק כמו שקורה עם כל שירות אחר בארץ.
אמרתי לך כבר כמה פעמים - תבדוק כמה בפועל משלמים העסקים שאתה קונה בהם. תשאל את הבעלים, תדבר איתם קצת. הרבה מהם יהיו מוכנים לשתף בפרטים.
אבל עזוב, כל זה סתם דיון מיותר. גם את המחיר שהם משלמים הוא 1% או אפילו 1.2% או 1.5%, זה עדיין יוצא להם יותר משתלם מלעבוד במזומן ואין להם שום סיבה לתת לך הנחה על זה שאתה משלם במזומן במחירים כאלה.

בסכומים מאוד נמוכים (עד 25 אש"ח בשנה). מעל זה הם משלמים 0.7%
ואגב, להרבה מהם זה משתלם לשלם את זה במקום לעבוד במזומן :-)

דוגמא מצויינת. אתה באמת חושב שמחזור יומי של טמבוריה כזאת הוא מאות שקלים בודדים ביום?

מי אמר שאיכפת לה מאיפה הגיע הכסף?

לחלוטין לא הבנת אותי. מעולם לא אמרתי שהיא עושה את זה כדי להרתיע.
אמרתי שכלכלית, במקרים בשהם תיארת, אין לחנות שום תמריץ לתת הנחה על מזומן, פשוט כי חלק גדול מהלקוחות הגדולים שלה מעדיפים לשלם במזומן כי יש להם הרבה מזומן שהם רוצים להיפטר ממנו. כלומר החנות לא תרוויח כלום על זה שהיא תיתן הנחת מזומן כי זה לא יגרום ליותר אנשים (באופן משמעותי) לשלם במזומן במקום באשראי, אפילו אם מזומן היה יותר משתלם לעסק.

כמובן שמעבר לזה יש את הטיעון הכללי שלי, שהוא תקף גם בטמבוריה, שבכל מקרה יותר משתלם להם לעבוד באשראי מאשר במזומן.

למה שכן יתנו לו?
א. תשלום במזומן יותר יקר לעסק מאשר תשלום באשראי.
ב. נניח להצורך העניין שאיכשהו מזומן יותר זול לעסק מאשר אשראי (מה שלא נכון, אבל נניח). אותו שיפוצניק שבא לקנות רוצה להיפטר ממזומן, אז גם אם לא יתנו לו הנחה הוא יעדיף לשלם במזומן בכל מקרה. ולכן אין לעסק שום סיבה לתת לו הנחה על תשלום במזומן.

לא הבנתי, זה שהבעלים נמצא אומר שהבעלים לא עושה טעויות בחשבון/בעודף?
טעויות קורות. זה לא שהקופאים גונבים כסף, זה פשוט טעויות.

מעבר לזה, העובדה שהוא נמצא שם לא אומר שאי אפשר לבוא ולגנוב את הכסף (ולא, אף גנב לא יכנס לטמבוריה ויקח משם ברזים וסכינים יפניות כשהוא יכול לקחת כסף מזומן מהקופה).
זה לא פותר את הבעיה שלו בלשנע את הכסף לבנק. זה לא פותר את הבעיה שלו של עלות הפקדת הכסף בבנק וכו'

יכול להיות שיתנו הנחה על תשלום מראש. לא משנה אם זה בכרטיס פלסטיק או בשטרות כסף.
ושוב, גם לסטודיו יש בדיוק את אותם בעיות עם מזומן.

אין דבר כזה שאין דבר כזה.
בעולם מתחילה מגמה של לא מעט עסקים שלא מוכנים לקבל מזומן. וזה משהו שהולך ומתרחב.
לא בכל המדינות (ולא בישראל), כי יש מדינות (כמו ישראל) עם חוקים פרמיטיביים שמחייבים עסקים לקבל מזומן. אבל זה דברים שלאט לאט משתנים
אני בטוח שבשנים הקרובות יעבור תיקון לחוק (או שינוי תקנה או איך שלא יקראו לזה) שיאפשר לעסקים לא לקבל מזומן. גם ככה יש היום בישראל המון חוקים שמגבילים עסקאות במזומן, אתה באמת חושב שלא יגיע בקרוב שינוי שיאפשר לעסק לא לעבוד עם מזומן בכלל?
אני לא יודע מה המחזור של טמבוריה אבל גם אם המחזור היומי הוא כמה אלפים, לא רואה למה שזה ישנה משהו.
זה שהלקוח במילא ישלם במזומן לא אומר שלא יתנו לו הנחה על המוזמן, הם צריכים גם להתחרות באחרים.

אני לא יודע מה המחזור של טמבוריה אבל גם אם המחזור היומי הוא כמה אלפים, לא רואה למה שזה ישנה משהו.
זה ישנה את עמלת הסליקה שהם משלמים.
וזה לא כמה אלפים, זה לפחות עשרות אלפים ביום.
זה שהלקוח במילא ישלם במזומן לא אומר שלא יתנו לו הנחה על המוזמן, הם צריכים גם להתחרות באחרים.
הם יכולים לתת הנחות על עסקאות גדולות. לתת הנחות לשיפוצניקים וכאלה (אגב, זה מה שהם עושים בפועל).
אין להם שום תמריץ לתת הנחה דוקא על מזומן.

במקומות שנהוג להתמקח בהם, נותנים הנחה ללא קשר לשיטת התשלום.
פעם ב-KSP ובאתרי סחר נוספים הייתה הנחה קבועה וידועה למזומן/העברה בנקאית, הנחות שכבר זמן רב לא נתקלתי בהן.
אמצעי דיגטלי הוא גם ביט/העברה בנקאית. מישהו נותן הנחה בשביל לחסוך את עמלת הסליקה (לפני שביט התחילו לגבות עמלות מעסקים)?

מישהו נותן הנחה בשביל לחסוך את עמלת הסליקה (לפני שביט התחילו לגבות עמלות מעסקים)?
אני לא אתפלא אם אחוז גבוהה מהמשתמשים בביט לצרכים עסקיים הם עסקים מאוד קטנים שעוברים מתחת לרדאר מבחינת הסכומים (מורה פרטי, handyman, מניקור. . .).
לא יצא לי לפגוש בהרבה עסקים שהם יותר מ one man show ומקבלים ביט.
אז אני מעריך שרוב העסקים שמשתמשים בביט לא משלמים עמלה

בנוגע להעברה בנקאית, אני מניח שבעסק מאוד קטן החשבון של העסק הוא החשבון האישי של הבעלים אז יש סיכוי טוב שאם הוא התמקח הוא לא משלם עמלות על העברות בנקאיות.
אין לי מושג אם נפוץ בחשבון עסקי עמלה העברה בנקאית, אז לא יודע להגיד לך.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
להלן השוואת מחירים של סולקים
(כנראה התשלום הוא ללא מסוף פיזי, שיש עליו עוד איזה עלות חד-פעמית\ מנוי)

רק אוסיף דבר אחד וחשוב לגביי תזרים בית העסק
התשלום מחברת האשראי מתקבל עד 30 יום לאחר הסליקה
לכן, יש תזרים שבעל העסק צריך לדאוג לו עד שמתקבלים התשלומים
במזומן, אין את ה"בעיה" הזאת
חשוב לציין, שתמורת תשלום נוסף לסולק, ניתן לקבל את התקבול מוקדם יותר

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
J יועץ משכנתא - התנהלות מוזרה נדל"ן 14
M התנהלות עם הפיצויים פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 9
M התנהלות בעייתית של סוכנת פנסיה של עובדת פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
Count Olaf איך להתמודד עם התנהלות לא תקינה של אחראי ועד הבית? נדל"ן 16
ה מעבר משכיר לעצמאי - שאלות לגבי התנהלות אופטימלית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
A התנהלות מרחוק מול חשבון בנק אמריקאי צרכנות פיננסית 14
C התנהלות כעוסק פטור חדש(עם אזרחות אמריקאית) מיסים 10
S התנהלות מול הבנק עם משכנתא לאחר ניתוק תושבות נדל"ן 1
C התנהלות עם בת זוג בעלת אזרחות אמריקאית ועוסק פטור שוק ההון 5
S התנהלות חכמה במט"ח בעקבות היחלשות הדולר שוק ההון 59
algo.il התנהלות נכונה עם קרן פנסיה עבור בן 39 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
ה התנהלות מול בנק - משכנתא נדל"ן 1
A התנהלות בפרישה מוקדמת ללא משכורת רשמית - בירוקרטיה ופתרונות פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 59
Couch Potato התנהלות כספית בטיול משפחתי צרכנות פיננסית 51
S התנהלות עם קרן הפנסיה בעת הגעת אישה לגיל 63 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
N התנהלות חשודה של יועץ משכנתאות ובנק במחזור משכנתא נדל"ן 16
D טיולים בחו'ל התנהלות כלכלית נכונה. צרכנות פיננסית 10
ס התנהלות בתקופה ללא הכנסות שוק ההון 6
ד גרימת נזק לרכוש פרטי - התנהלות מול רשות מקומית אוף טופיק 16
N המשך התנהלות בקרן פנסיה לאחר מעבר לחו"ל + ניוד מיסים 1
G עצה לגבי רכישת דירה ראשונה / התנהלות כלכלית נדל"ן 1
ר התנהלות פיננסית ברילוקיישן אוף טופיק 9
ש התנהלות של עוסק פטור כלפי מס הכנסה מיסים 8
א התנהלות פיננסית ברילוקיישן לארה"ב צרכנות פיננסית 28
ס התנהלות בהחזקת שני חשבונות בנק למסחר שוק ההון 4
S התנהלות הצדדים בשכירות כאשר אין חוזה תקף נדל"ן 23
ר עצה לגבי התנהלות עם כסף בעוש/תיק ניע/משכורת נמוכה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 8
E התנהלות נכונה מבחינת מיסוי לזוג נשוי שאחד מהם אזרח אמריקאי מיסים 7
האזרח החשדן התנהלות פיננסית משפחתית צרכנות פיננסית 7
פשוט התנהלות פיננסית בעת ירידה מהארץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 31
A התנהלות כלכלית הורה מזדקן אוף טופיק 13
B התנהלות מול בעל דירה אוף טופיק 27
grimble grumble התנהלות עם שני כרטיסי אשראי בנקאיים בשני בנקים שונים צרכנות פיננסית 12
W לבטים לגבי התנהלות עם דיירים שוכרים בדירה שלי נדל"ן 21
S התנהלות עם מט"ח לאדם שנמצא לעיתים תכופות בחו"ל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
A התנהלות מול ספק אוף טופיק 5
B התנהלות פיננסית סביב רילוקיישן לבריטניה צרכנות פיננסית 8
א התייעצות לגבי התנהלות מול לקוח אוף טופיק 16
ס התנהלות כלכלית בזוגיות צרכנות פיננסית 9
ס התנהלות בנקאית בסיסית ואבטחה צרכנות פיננסית 1
מתכנת התנהלות עם חשבון LinkedIn התפתחות אישית 6
T התנהלות לפני ואחרי הנפקה מיסים 12
T התנהלות כלכלית נכונה - אתגר תכנוני צרכנות פיננסית 5
yossik עובדת סיעודית - התנהלות כספית, זכויות וחובות אוף טופיק 67
MJJF התנהלות באמצעות סוכן פנסיוני לעומת התנהלות ישירה צרכנות פיננסית 3