• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

התנהלות כלכלית בטיולים בחו״ל

• פותח הנושא פותח הנושא KickR
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
טיילתי כשנתיים במזרח במצטבר, בדכ בהכי לואו קוסט שאפשר, אנסה לחלוק קצת מהחוויות\ תובנות שלי .
(הייתי ביפן חודשיים וחצי, אבל בסין רק כמה ימים בשנחאי.)

ראשית, יפן וסין נשמעות לי כמו 2 מקומות די שונים. יפן הרבה יותר יקרה ממה שאני זוכר.
מצד שני האוכל ביפן הוא בערך האוכל הכי טוב שאכלתי בחיי, אז זה קצת בזבוז להגיע עד לשם ולאכין אוכל בבית (למרות שכנראה עדיין יהיה חוויתי). מה שכן, זה לאו דווקא אומר ללכת למסעדות הכי יקרות. יש מלא אוכל מקומי ולא יקר במיוחד (יחסית) בכל מקום בעולם.
אגב ה7-11 גם ביפן וגם בסין מוכר ארוחות/נשנושים די טעימים ולא יקרים

בכללי- מוניות זה יקר. תהייה אמיץ ותשתמש בתחבורה ציבורית. תברר על כרטיסיות מטרו\ רכבת ותמנע מרכבות מהירות לטובת רכבות פרבריות (ביפן היה בזמנו מבצע מטורף פעמיים בשנה לכמה חודשים, על כרטיסיה לרכבת פרברית). רכבת פרברית גם הרבה יותר מעניינת מבחינת החוויה, בעיניי
כביסה, כמו שציינת, אפשר לעשות לבד (זה נשמע מסובך אבל די פשוט).
מחייה. בעיניי כשאני בחול, הסיבה העיקרית שלי להיות בחדר היא לישון. ככה שהייתי מתאכסן במקומות הכי זולים שיש במזרח בערך (נגיד חדר זוגי ב 1$ ליום). אבל זה לא לכולם.

תברר מראש מה התוכניות הכי זולות לסלולר, ביפן זה דרש בזמנו תהליך קצת מסובך של רישום שחבר שלי עשה לפני שהגעתי.

טרמפים. ביפן די קשה ברוב המקומות, למרות ששמעתי על אנשים שהתניידו רק בטרמפים.
רוב היפנים לא מדברים אנגלית בכלל, ואלה שטיפה זוכרים בדכ יתביישו לתקשר. תכין את המילון, ומילות מפתח

יש אפליקציה די מעולה שנקראת Rome2Rio תוריד ותשתמש- בעיקרון מציגה לך מסלולים אפשריים/ אופציות הגעה מנק לנק

לגבי אשראי, להבנתי עלות המשיכה היא 3%. ככה שאם יש לך משהו עם פחות עמלה לחיובי מטח אז תמיד עדיף לגהץ אם אפשר. או להתנייד עם מזומן. אגב חיובים במטבע לא דולרי בדכ מומרים פעמיים במשיכה- קודם לדולר ורק אז לשקל, עם 2 עמלות (תקנו אותי אם אני טועה.)

נערך לאחרונה ב:
לא מצליח להבין את זה.
החלטת לנסוע לטיול במזרח הרחוק, טיול לא זול בכל קנה מידה. למה לחפש לחסוך? זה טיול. תהנה, תבלה ותמקסם את החוויה עד כמה שניתן.
תחפש לחסוך בדברים מהותיים בחיי היום-יום. לעניות דעתי, אם אתה מחפש לחסוך בטיול, אז כל הטיול כביכול הוא עלות מיותרת שאינה מחויבת במציאות.
לא מכיר מצווה לסבול...

I beg to differ שחוויה בטיול ממוקסמת בכסף.
המקומות הכי מדהימים והחוויות הכי מדהימות שהיו לי בטיולים, הגעתי אליהם בתחבורה ציבורית, או שלא עלו לי כלום.
וסבל הוא לא כאן ולא שם מבחינת מיקסום. הסבל הוא עניין של פרספקטיבה, ובדכ עולה מההתנגדות ההינארנטית שלנו לסיטואציה שהיא סתם נייטרלית. ותכלס אם בחוויה עסקינן אז נראה לי שהכיוון הוא לנסות ולצאת מהקומפורט זון, ולשחרר מההתנגדויות (מה שאולי קל יותר בטיולים? לפחות לדעתי)

just my 2 cents

לגבי אשראי, להבנתי עלות המשיכה היא 3%
אולי שלך. פות"ש בירר את המחירים שהוא משלם:
ישראכארט נותנים לי 0% עמלת המרה בביצוע עסקאות ו-3% במשיכה מכספומט בחו״ל.
לאומי קארד נותנים לי 1% בעסקאות ובמשיכה.
או להתנייד עם מזומן.
אישית אני לא אוהב להתנייד עם מזומן. במיוחד אם העמלה היא 1% בלבד על משיכה בכספומט.
לא חסרים כייסים בעולם.

אגב חיובים במטבע לא דולרי בדכ מומרים פעמיים במשיכה- קודם לדולר ורק אז לשקל, עם 2 עמלות (תקנו אותי אם אני טועה.)
לא מדוייק.
היום למטבע שיש שער יציג רשמי, ממירים ישירות לש"ח. אם למטבע אין שער רשמי אז אכן ממירים קודם לדולר או יורו ומשם לש"ח.
אבל בכל מקרה את העמלה משלמים רק פעם אחת.

תודה על התיקון.
ומעניין מאוד לגבי המשיכה עם 1% (נראה שפיספתי את זה בקריאה). זה הכרטיס I NEED IT במקרה?

טיילתי כשנתיים במזרח במצטבר, בדכ בהכי לואו קוסט שאפשר, אנסה לחלוק קצת מהחוויות\ תובנות שלי .
(הייתי ביפן חודשיים וחצי, אבל בסין רק כמה ימים בשנחאי.)

ראשית, יפן וסין נשמעות לי כמו 2 מקומות די שונים. יפן הרבה יותר יקרה ממה שאני זוכר.
מצד שני האוכל ביפן הוא בערך האוכל הכי טוב שאכלתי בחיי, אז זה קצת בזבוז להגיע עד לשם ולאכין אוכל בבית (למרות שכנראה עדיין יהיה חוויתי). מה שכן, זה לאו דווקא אומר ללכת למסעדות הכי יקרות. יש מלא אוכל מקומי ולא יקר במיוחד (יחסית) בכל מקום בעולם.
אגב ה7-11 גם ביפן וגם בסין מוכר ארוחות/נשנושים די טעימים ולא יקרים

בכללי- מוניות זה יקר. תהייה אמיץ ותשתמש בתחבורה ציבורית. תברר על כרטיסיות מטרו\ רכבת ותמנע מרכבות מהירות לטובת רכבות פרבריות (ביפן היה בזמנו מבצע מטורף פעמיים בשנה לכמה חודשים, על כרטיסיה לרכבת פרברית). רכבת פרברית גם הרבה יותר מעניינת מבחינת החוויה, בעיניי
כביסה, כמו שציינת, אפשר לעשות לבד (זה נשמע מסובך אבל די פשוט).
מחייה. בעיניי כשאני בחול, הסיבה העיקרית שלי להיות בחדר היא לישון. ככה שהייתי מתאכסן במקומות הכי זולים שיש במזרח בערך (נגיד חדר זוגי ב 1$ ליום). אבל זה לא לכולם.

תברר מראש מה התוכניות הכי זולות לסלולר, ביפן זה דרש בזמנו תהליך קצת מסובך של רישום שחבר שלי עשה לפני שהגעתי.

טרמפים. ביפן די קשה ברוב המקומות, למרות ששמעתי על אנשים שהתניידו רק בטרמפים.
רוב היפנים לא מדברים אנגלית בכלל, ואלה שטיפה זוכרים בדכ יתביישו לתקשר. תכין את המילון, ומילות מפתח

יש אפליקציה די מעולה שנקראת Rome2Rio תוריד ותשתמש- בעיקרון מציגה לך מסלולים אפשריים/ אופציות הגעה מנק לנק

לגבי אשראי, להבנתי עלות המשיכה היא 3%. ככה שאם יש לך משהו עם פחות עמלה לחיובי מטח אז תמיד עדיף לגהץ אם אפשר. או להתנייד עם מזומן. אגב חיובים במטבע לא דולרי בדכ מומרים פעמיים במשיכה- קודם לדולר ורק אז לשקל, עם 2 עמלות (תקנו אותי אם אני טועה.)
תודה על התשובה המפורטת.
אני מודע להבדלים בין יפן וסין (וגם טיילתי בשתיהן בשנה האחרונה).
מסכים לגבי הרבה מהדברים שאמרת אבל לצערי לא חידשת לי הרבה :)
לגבי טרמפים אני לא בטוח שאלך על זה (אפילו שאני כן יודע לדבר יפנית ברמה סבירה).
מבחינת לינה... ביפן אני מטייל עם חברה שלי ועם משפחה אז זה יוצא קצת יותר יקר כי יש להם טעם יותר יקר מלי.
בסין חלק מהזמן אני עם חברה שלי ואז אנחנו לא ישנים בהוסטלים, אבל בשאר הזמן באמת מצאתי גם הוסטלים וגם אנשים שמארחים בחינם (או בעד לימוד עברית).
לגבי סלולרי, ביפן אני מסודר כי אני מטייל עם משפחה והם פנאטים שכבר הזמינו חבילת סלולר שתספיק לכולנו (ולא אכפת להם מהכסף...)
לגבי אשראי כבר הייתה התייחסות בפוסט אחר.

I beg to differ שחוויה בטיול ממוקסמת בכסף.
המקומות הכי מדהימים והחוויות הכי מדהימות שהיו לי בטיולים, הגעתי אליהם בתחבורה ציבורית, או שלא עלו לי כלום.
וסבל הוא לא כאן ולא שם מבחינת מיקסום. הסבל הוא עניין של פרספקטיבה, ובדכ עולה מההתנגדות ההינארנטית שלנו לסיטואציה שהיא סתם נייטרלית. ותכלס אם בחוויה עסקינן אז נראה לי שהכיוון הוא לנסות ולצאת מהקומפורט זון, ולשחרר מההתנגדויות (מה שאולי קל יותר בטיולים? לפחות לדעתי)

just my 2 cents
גם מבחינתי לטייל בקטע התיירותי תעשייתי זה לא הכי כיף.
אני נהנה לפעמים לישון במלון 5 כוכבים, ולא אומר שזה לא כיף לראות את הנוף מהחדרים שיש בחלק מהמלונות האלה (וגם התנאים בחדרים האלה מאוד נוחים, אין ספק). גם ממסעדה יוקרתית אני יכול ליהנות, וגם מלטייל בנקודות המתויירות (מגדל אייפל? הצומת בשיבויה? וכו'), אבל אני לא מאמין שחייבים להוציא הרבה כסף על מנת ליהנות בטיול (כשאני מטייל לבד אני גם די מתנגד עקרונית לתכנון מראש של לוח הזמנים).
ועם זאת אני לא אומר שלא אוציא כסף על מסעדה יקרה אם יתחשק לי.
זה לא סותר את העובדה שאם מישהו מכיר דרך תחבורה סופר זולה ומגניבה או דרך מעניינת וזולה לאכול אוכל טעים אני אשמח לשמוע.

הכרטיס אשראי הזה של 1% עמלות משיכת מטח זה משהו שקשה להוציא? זה נשמע ממש מעולה לטיולים

הכרטיס אשראי הזה של 1% עמלות משיכת מטח זה משהו שקשה להוציא?
לא. סופר פשוט. שים לב שמדובר על 1% עמלה ברכישות, לא על משיכות מ-ATM. העמלה על משיכות היא עדיין 3%.
נכתב ע"י Leumi Card:
עמלת המרה בגובה 1% תקפה גם למשיכות מזומן בכספומט בחו"ל?
- לא, ההטבה בעמלת המרה הינה לביצוע עסקאות בלבד. עמלת ההמרה במשיכת מזומן בחו"ל הינה 3%.
דרך אגב, אפשר להוציא כרטיס אירופאי עם 0% עמלות לרכישות (וגם למשיכות עד סכום מסוים בחודש).
או, עם מאמץ מסוים, להוציא כרטיס אמריקאי עם עמלות שליליות לרכישות (הבנק משלם לך כשאתה משתמש בכרטיס).
אבל אם אתה מתעניין ספציפית במשיכות, האידיאלי הוא כרטיס דביט אמריקאי עם 0% עמלות שגם מחזיר לך עמלות ATM מקומיות, במקרה וחויבת בכאלה.

בכרטיס של TAU(בוגרים) העמלה במשיכה מכספומט בחו"ל היא 1.2%. בדקתי וזה אכן מה שחויבתי.

זה כן כתוב באתר.
לעומת זאת זה

דווקא מנוגד לאמור באתר, מפתיע, וטוב לדעת.

באתר כתוב "עמלת מט"ח לסגל אקדמי בכיר 0.85% ולעובדים 1.2%. "
היה לי את הכרטיס הזה הרבה זמן ובכלל לא ידעתי שיש לי הטבה. הייתי משתמש בכרטיס אחר יקר יותר. רק בשיחה טלפונית עם נציג שירות לקוחות גיליתי במקרה על ההטבה.

הכרטיס אשראי הזה של 1% עמלות משיכת מטח זה משהו שקשה להוציא? זה נשמע ממש מעולה לטיולים
לא יודע אם זה קשה, לדעתי הרבה ארגוני עובדים קיבלו 1% על משיכת מט״ח דרך max, אתה יכול לנסות לבדוק אם זה רלוונטי למקום העבודה שלך.

לא. סופר פשוט. שים לב שמדובר על 1% עמלה ברכישות, לא על משיכות מ-ATM. העמלה על משיכות היא עדיין 3%.
כן, הכרטיס הזה נחמד למי שאין לו גישה לכרטיס של ארגון עובדים ״מקומבן״ אבל החסרון שלו זה העמלה במשיכה.
לגבי הכרטיסים הזרים שהתייחסת אליהם, זה נראה נחמד אבל לאירופאים נדמה לי שצריך להיות תושב או אזרח במדינה אירופאית. לאמריקאי נראה לי שנחוץ לבקר בארה״ב (ושתהיה לך כתובת אמריקאית, או דרך חבר/משפחה או בתשלום דרך נותן שירות כזה או אחר).
כמובן שאם תהיה לי תכנית לבקר בארה״ב אנצל את ההזדמנות להתחיל את התהליך אבל לא נראה לי שזה שווה טיסה במיוחד בנפחי הצריכה שלי.

זה נראה נחמד אבל לאירופאים נדמה לי שצריך להיות תושב או אזרח במדינה אירופאית
תושב. בהרשמות רק צריך לתת כתובת באירופה, ולפעמים גם טלפון (שאפשר לשנות לשלך אח"כ). שניהם קלים להשגה בטיול או דרך חברים.
לאמריקאי נראה לי שנחוץ לבקר בארה״ב (ושתהיה לך כתובת אמריקאית
נכון בעקרון לגבי כרטיסי אשראי אמריקאיים, אם אין לך עדיין קרדיט סקור.
לא נכון לגבי שוואב. ניתן לפתוח כמעט מכל מקום, בדיוק כמו IB. נדרשים $25K להפקדה ראשונית, שלא חייבים להשאר שם אחרי הפתיחה (אבל לשוואב יש ETFs מעולים אז למה לא).

דרך אגב, אפשר להוציא כרטיס אירופאי עם 0% עמלות לרכישות (וגם למשיכות עד סכום מסוים בחודש).
או, עם מאמץ מסוים, להוציא כרטיס אמריקאי עם עמלות שליליות לרכישות (הבנק משלם לך כשאתה משתמש בכרטיס).
אבל אם אתה מתעניין ספציפית במשיכות, האידיאלי הוא כרטיס דביט אמריקאי עם 0% עמלות שגם מחזיר לך עמלות ATM מקומיות, במקרה וחויבת בכאלה.

דווקא חזרתי עכשיו מחול ומשכתי בכספומט עם הכרטיס הזה והעמלה הייתה 1%.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אין לי המון להציע מעבר למה שכבר ציינו פה, אבל,

- אם אתה משתמש בפאסי רכבות ביפן, תוודא טוב טוב שהם באמת משתלמים בשביל המסלול שלך. למשל JRPASS של שבוע קל להצדיק עם נסיעה הלוך-חזור טוקיו-קיוטו ועוד טיפה נסיעות נוספות, אבל פאסים אחרים/ארוכים יותר לאו דווקא משתלמים לכל טיול. לחלופין אם אתה רוצה לחסוך לגמרי רכבות יקרות, יש אוטובוסי לילה לא רעים של חברת willer express.
- בטח כבר נחשפת לזה, אבל בסין אפשר להתמקח על לא מעט דברים, כולל לינה. שווה לנסות איפה שנראה לך מתאים.
- בשביל סלולרי בסין כנראה הכי זול יהיה לקנות סים מקומי. יש המון פרטים בוויקי הזה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
D טיולים בחו'ל התנהלות כלכלית נכונה. צרכנות פיננסית 10
G עצה לגבי רכישת דירה ראשונה / התנהלות כלכלית נדל"ן 1
A התנהלות כלכלית הורה מזדקן אוף טופיק 13
ס התנהלות כלכלית בזוגיות צרכנות פיננסית 9
T התנהלות כלכלית נכונה - אתגר תכנוני צרכנות פיננסית 5
H התנהלות כלכלית לזוג מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 294
M פעילות חינוכית בנושא שיפור התנהלות כלכלית מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
R התנהלות כלכלית עצמאית בגיל מבוגר יומני מסע אישיים 23
J יועץ משכנתא - התנהלות מוזרה נדל"ן 14
M התנהלות עם הפיצויים פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 9
M התנהלות בעייתית של סוכנת פנסיה של עובדת פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
Count Olaf איך להתמודד עם התנהלות לא תקינה של אחראי ועד הבית? נדל"ן 16
ה מעבר משכיר לעצמאי - שאלות לגבי התנהלות אופטימלית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
A התנהלות מרחוק מול חשבון בנק אמריקאי צרכנות פיננסית 14
C התנהלות כעוסק פטור חדש(עם אזרחות אמריקאית) מיסים 10
S התנהלות מול הבנק עם משכנתא לאחר ניתוק תושבות נדל"ן 1
C התנהלות עם בת זוג בעלת אזרחות אמריקאית ועוסק פטור שוק ההון 5
S התנהלות חכמה במט"ח בעקבות היחלשות הדולר שוק ההון 59
algo.il התנהלות נכונה עם קרן פנסיה עבור בן 39 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
I התנהלות עם כרטיס אשראי מול מזומן - מה היתרונות והחסרונות? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 49
ה התנהלות מול בנק - משכנתא נדל"ן 1
A התנהלות בפרישה מוקדמת ללא משכורת רשמית - בירוקרטיה ופתרונות פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 59
Couch Potato התנהלות כספית בטיול משפחתי צרכנות פיננסית 51
S התנהלות עם קרן הפנסיה בעת הגעת אישה לגיל 63 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
N התנהלות חשודה של יועץ משכנתאות ובנק במחזור משכנתא נדל"ן 16
ס התנהלות בתקופה ללא הכנסות שוק ההון 6
ד גרימת נזק לרכוש פרטי - התנהלות מול רשות מקומית אוף טופיק 16
N המשך התנהלות בקרן פנסיה לאחר מעבר לחו"ל + ניוד מיסים 1
ר התנהלות פיננסית ברילוקיישן אוף טופיק 9
ש התנהלות של עוסק פטור כלפי מס הכנסה מיסים 8
א התנהלות פיננסית ברילוקיישן לארה"ב צרכנות פיננסית 28
ס התנהלות בהחזקת שני חשבונות בנק למסחר שוק ההון 4
S התנהלות הצדדים בשכירות כאשר אין חוזה תקף נדל"ן 23
ר עצה לגבי התנהלות עם כסף בעוש/תיק ניע/משכורת נמוכה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 8
E התנהלות נכונה מבחינת מיסוי לזוג נשוי שאחד מהם אזרח אמריקאי מיסים 7
האזרח החשדן התנהלות פיננסית משפחתית צרכנות פיננסית 7
פשוט התנהלות פיננסית בעת ירידה מהארץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 31
B התנהלות מול בעל דירה אוף טופיק 27
grimble grumble התנהלות עם שני כרטיסי אשראי בנקאיים בשני בנקים שונים צרכנות פיננסית 12
W לבטים לגבי התנהלות עם דיירים שוכרים בדירה שלי נדל"ן 21
S התנהלות עם מט"ח לאדם שנמצא לעיתים תכופות בחו"ל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
A התנהלות מול ספק אוף טופיק 5
B התנהלות פיננסית סביב רילוקיישן לבריטניה צרכנות פיננסית 8
א התייעצות לגבי התנהלות מול לקוח אוף טופיק 16
ס התנהלות בנקאית בסיסית ואבטחה צרכנות פיננסית 1
מתכנת התנהלות עם חשבון LinkedIn התפתחות אישית 6
T התנהלות לפני ואחרי הנפקה מיסים 12
yossik עובדת סיעודית - התנהלות כספית, זכויות וחובות אוף טופיק 67
MJJF התנהלות באמצעות סוכן פנסיוני לעומת התנהלות ישירה צרכנות פיננסית 3
I התנהלות בעייתית של סוכנות ביטוח צרכנות פיננסית 4

נושאים דומים