• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

התנהלות כלכלית בטיולים בחו״ל

• פותח הנושא פותח הנושא KickR
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אין לי המון להציע מעבר למה שכבר ציינו פה, אבל,

- אם אתה משתמש בפאסי רכבות ביפן, תוודא טוב טוב שהם באמת משתלמים בשביל המסלול שלך. למשל JRPASS של שבוע קל להצדיק עם נסיעה הלוך-חזור טוקיו-קיוטו ועוד טיפה נסיעות נוספות, אבל פאסים אחרים/ארוכים יותר לאו דווקא משתלמים לכל טיול. לחלופין אם אתה רוצה לחסוך לגמרי רכבות יקרות, יש אוטובוסי לילה לא רעים של חברת willer express.
- בטח כבר נחשפת לזה, אבל בסין אפשר להתמקח על לא מעט דברים, כולל לינה. שווה לנסות איפה שנראה לך מתאים.
- בשביל סלולרי בסין כנראה הכי זול יהיה לקנות סים מקומי. יש המון פרטים בוויקי הזה.
לגבי ה-pass בחרתי בשביל הנוחות לקחת שבועיים (יכולתי אולי לנסות לדחוף את זה לשבוע אבל אז יותר קשה לי להתנייד מ/אל שדה התעופה נאריטה, וגם לא הייתי נהנה מנסיעות פשוטות יותר ב-yamanote line)
לגבי סין, גם על מקומות לינה שכבר הזמנתי מראש? נשמע לי מוזר.
לגבי הסלולרי אני אבדוק את זה :)
תודה!

בחרתי בשביל הנוחות לקחת שבועיים
כל עוד אתה מודע לכמה הנוחות הזאת עולה לך ואתה בסדר עם זה, אחלה. הרבה אנשים קונים פאס לשבועיים אבל עושים איתו בפועל נסיעות שהיו עולות משמעותית פחות מהפאס, בלי לשים לב.
נסיעות בyamanote לדוג' הם ניצול מאד חלש של הפאס. במקרה של פאס של שבועיים צריך לעשות, בממוצע, נסיעות בשווי של יותר מ30 דולר ביום כדי להצדיק אותו. נסיעה בyamanote עולה כדולר-שניים... מעבר לזה, להתמקד על שימוש בyamanote בגלל הפאס עלול להוביל לביזבוז זמן, כי המון פעמים נסיעה במטרו תביא אותך הרבה יותר מהר מנקודה א' לב'.
גם במקרה של הגעה משדה התעופה, הפאס לא תקף לכל הרכבות, ויש רכבות שיביאו אותך יותר מהר ליעד שלך (תלוי איפה בעיר אתה ישן).

גם על מקומות לינה שכבר הזמנתי מראש
אם כבר הזמנת (ושילמת) על הכל מראש, פחות רלוונטי. יותר התכוונתי לסיטואציה שמגיעים לאזור מסויים ואז עוברים ב2-3 מלונות ומתמקחים על מחיר.

כל עוד אתה מודע לכמה הנוחות הזאת עולה לך ואתה בסדר עם זה, אחלה
אחלה :)
לגבי הגעה משדה התעופה, הדרך שמשתמשת ב-JR pass היא קצת יותר ארוכה מהחלופה של ה-keisei אבל היא לא תעלה לנו כסף.

לגבי מלונות בסין, אני נוסע בסוף ספטמבר, תקופה יחסית ״עמוסה״ מבחינת תיירות פנים בסין. לא יודע אם אני רוצה להתחיל להתעסק במציאת מלון זול כשאני שם.

הדרך שמשתמשת ב-JR pass היא קצת יותר ארוכה מהחלופה של ה-keisei אבל היא לא תעלה לנו כסף
היא טכנית כן עולה כסף - הפאס לא בחינם הרי. שילמת עליו מחיר שבשביל להצדיק אותו צריך במינימום ממוצע של נסיעות ב30 דולר כל יום.
לצורך העניין החלופה של הקייסיי עולה לכל היותר 25 דולר - שזה פחות מהממוצע היומי שהזכרתי קודם.
אם בשאר הימים תפצה על כך בנסיעות יקרות יותר ובסופו של דבר תגיע לממוצע של מעל 30 דולר ליום - הפאס לפחות משתלם כלכלית, גם אם הוביל לנסיעות קצת ארוכות יותר.
אבל אם לא - היתרון היחידי שהפאס נתן לך בפועל זה הנוחות של פשוט להציג אותו בכניסה לרציף ולעבור, בלי הצורך לקנות כרטיס במכונה/דלפק. וגם שם יש סייגים:
- לא רלוונטי בנסיעות עירוניות כי שימוש בכרטיס IC נוח באותה המידה.
- יש נסיעות בין עירוניות שעדיין רצוי/צריך לקנות כרטיס כדי לשריין מקום ישיבה ספציפי.

לא יודע אם אני רוצה להתחיל להתעסק במציאת מלון זול כשאני שם.
לגיטימי לגמרי, חוויתי את זה על בשרי באמצע חג שם. רק ציינתי שהאופציה קיימת להרבה דברים, בין השאר גם לינה :)

היא טכנית כן עולה כסף - הפאס לא בחינם הרי. שילמת עליו מחיר שבשביל להצדיק אותו צריך במינימום ממוצע של נסיעות ב30 דולר כל יום.
לצורך העניין החלופה של הקייסיי עולה לכל היותר 25 דולר - שזה פחות מהממוצע היומי שהזכרתי קודם.
אם בשאר הימים תפצה על כך בנסיעות יקרות יותר ובסופו של דבר תגיע לממוצע של מעל 30 דולר ליום - הפאס לפחות משתלם כלכלית, גם אם הוביל לנסיעות קצת ארוכות יותר.
אבל אם לא - היתרון היחידי שהפאס נתן לך בפועל זה הנוחות של פשוט להציג אותו בכניסה לרציף ולעבור, בלי הצורך לקנות כרטיס במכונה/דלפק. וגם שם יש סייגים:
- לא רלוונטי בנסיעות עירוניות כי שימוש בכרטיס IC נוח באותה המידה.
- יש נסיעות בין עירוניות שעדיין רצוי/צריך לקנות כרטיס כדי לשריין מקום ישיבה ספציפי.

לגיטימי לגמרי, חוויתי את זה על בשרי באמצע חג שם. רק ציינתי שהאופציה קיימת להרבה דברים, בין השאר גם לינה :)
מגניב.
אני רק אחדד: את הpass קנינו כי הוא יותר נוח לנו מבחינת המכלול (גם בלי להתייחס לנסיעה משדה התעופה). בהינתן שכבר החלטנו לקנות אותו אנחנו ניקח את האופציה שכלולה במחיר שלו על אף שהיא מעט יותר איטית.

בהינתן שכבר החלטנו לקנות אותו
הנחתי שהוא כבר נרכש, עדיין אפשר לדסקס על עצם הרכישה והשיקולים שמאחוריה, למען אחרים שקוראים (ונסיעות עתידיות שלך).
מן הסתם שבמצב שכבר רכשת אותו כדאי לנצל אותו עד תום :)

הנחתי שהוא כבר נרכש, עדיין אפשר לדסקס על עצם הרכישה והשיקולים שמאחוריה, למען אחרים שקוראים (ונסיעות עתידיות שלך).
מן הסתם שבמצב שכבר רכשת אותו כדאי לנצל אותו עד תום :)
האמת היא שאם הייתי נוסע לטיול לבד כנראה שלא הייתי קונה את הפאס. במסלול של הטיול שלי הוא בקושי breaks even גם בחלופה של שבוע אם מסתכלים רק על הפן הכלכלי.
היות ואני נוסע עם אנשים שלא רוצים להתעסק ברכישת כרטיסים במהלך הטיול אני מוכן לשלם את הקנס הזה.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
עריכה: פדיחה שלי שלא קראתי את כל השרשור, להבנתי חלק מהטיפים פה פחות יתאימו לך. בכל זאת אשאיר אותם כאן למי שיתעניין.

כאחד שנמצא עכשיו בסין, וכבר חודשיים (מעביר קצת את הזמן לפני השינה), הנה לך כמה טיפים כדי להסתדר כאן:
1. נסיעות קצרות - אין בעיה להתנייד במונית. המחירים לרוב נמוכים ובעיקר כשמגיעים אחרי נסיעות ארוכות ברכבת/אוטובוס עם תיקים כבדים, הדבר האחרון שרוצים הוא ללכת לאיבוד/לא למצוא את ההוסטל (וזה קורה לא פעם)/להתנייד באוטובוס צפוף עם משקל עליך.
נסיעות ארוכות - תעדיפו אוטובוסים ציבוריים, בעיר אם לוקחים מוניות אז רק ממורשות ולא נהגי חלטורה שיתקעו לכם מחר, ורכבות - מחלקה שנייה/מיטה קשה.
עם נהגי חלטורה באתרי תיירות כשאין ברירה אחרת - ודאו מחיר לפני שעולים על האוטו. בסוף אם הנהג מנסה להעלות את המחיר, אפשר להזכיר שיש משטרה שלא אוהבת נהגים רמאים/שלא יכולים להסיע זרים.

2. תתיידדו עם האוכל המקומי. תשבו במקומות שהסינים אוכלים בהם ותגלו כמה אפשר לאכול בזול. בבוקר תקנו אוכל רחוב (ביצה, באוצה ותירס חם) במחיר בדיחה. קנו בקבוקי מים ואוכל בחנויות המקומיות ואכלו את זה במהלך היום - תחסכו הרבה. התרחקו ממסעדות מערביות (אפשר לחטוף בסין במקומות נידחים מחלב ומוצריו) ויותר מכל, מהמסעדות בהוסטלים שגובות על ארוחות ובקבוקי מים מחירים מופקעים מהסיבה שאין לכם כוח לצאת לרחוב.

3. בערים גדולות כמו צ’ונגצ’ינג וצ’נגדו השתמשו במטרו - תגלו כמה בזול אפשר לנסוע ובכיף. מוכן לחזור לערים האלה רק כדי לחוות שוב את הרכבת התחתית.

4. השתדלו לישון במקומות טובים אך זולים. באפליקציה trip אפשר למצוא מקומות הרבה יותר זולים מאלה שבבוקינג. בקשו מצ’אט התמיכה המצוין שיבדוק עבורכם האם מקום שמצאתם מקבל זרים.

5. הביאו אתכם אוכל לנסיעות ארוכות - אל תעזו לקנות במחיר המופקע ברכבות.

אנסה להיזכר בעוד דברים אבל אלה המשמעותיים.
תיהנה בסין, מדינה מדהימה :)

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
D טיולים בחו'ל התנהלות כלכלית נכונה. צרכנות פיננסית 10
G עצה לגבי רכישת דירה ראשונה / התנהלות כלכלית נדל"ן 1
A התנהלות כלכלית הורה מזדקן אוף טופיק 13
ס התנהלות כלכלית בזוגיות צרכנות פיננסית 9
T התנהלות כלכלית נכונה - אתגר תכנוני צרכנות פיננסית 5
H התנהלות כלכלית לזוג מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 294
M פעילות חינוכית בנושא שיפור התנהלות כלכלית מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
R התנהלות כלכלית עצמאית בגיל מבוגר יומני מסע אישיים 23
J יועץ משכנתא - התנהלות מוזרה נדל"ן 14
M התנהלות עם הפיצויים פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 9
M התנהלות בעייתית של סוכנת פנסיה של עובדת פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
Count Olaf איך להתמודד עם התנהלות לא תקינה של אחראי ועד הבית? נדל"ן 16
ה מעבר משכיר לעצמאי - שאלות לגבי התנהלות אופטימלית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
A התנהלות מרחוק מול חשבון בנק אמריקאי צרכנות פיננסית 14
C התנהלות כעוסק פטור חדש(עם אזרחות אמריקאית) מיסים 10
S התנהלות מול הבנק עם משכנתא לאחר ניתוק תושבות נדל"ן 1
C התנהלות עם בת זוג בעלת אזרחות אמריקאית ועוסק פטור שוק ההון 5
S התנהלות חכמה במט"ח בעקבות היחלשות הדולר שוק ההון 59
algo.il התנהלות נכונה עם קרן פנסיה עבור בן 39 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
I התנהלות עם כרטיס אשראי מול מזומן - מה היתרונות והחסרונות? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 49
ה התנהלות מול בנק - משכנתא נדל"ן 1
A התנהלות בפרישה מוקדמת ללא משכורת רשמית - בירוקרטיה ופתרונות פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 59
Couch Potato התנהלות כספית בטיול משפחתי צרכנות פיננסית 51
S התנהלות עם קרן הפנסיה בעת הגעת אישה לגיל 63 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
N התנהלות חשודה של יועץ משכנתאות ובנק במחזור משכנתא נדל"ן 16
ס התנהלות בתקופה ללא הכנסות שוק ההון 6
ד גרימת נזק לרכוש פרטי - התנהלות מול רשות מקומית אוף טופיק 16
N המשך התנהלות בקרן פנסיה לאחר מעבר לחו"ל + ניוד מיסים 1
ר התנהלות פיננסית ברילוקיישן אוף טופיק 9
ש התנהלות של עוסק פטור כלפי מס הכנסה מיסים 8
א התנהלות פיננסית ברילוקיישן לארה"ב צרכנות פיננסית 28
ס התנהלות בהחזקת שני חשבונות בנק למסחר שוק ההון 4
S התנהלות הצדדים בשכירות כאשר אין חוזה תקף נדל"ן 23
ר עצה לגבי התנהלות עם כסף בעוש/תיק ניע/משכורת נמוכה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 8
E התנהלות נכונה מבחינת מיסוי לזוג נשוי שאחד מהם אזרח אמריקאי מיסים 7
האזרח החשדן התנהלות פיננסית משפחתית צרכנות פיננסית 7
פשוט התנהלות פיננסית בעת ירידה מהארץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 31
B התנהלות מול בעל דירה אוף טופיק 27
grimble grumble התנהלות עם שני כרטיסי אשראי בנקאיים בשני בנקים שונים צרכנות פיננסית 12
W לבטים לגבי התנהלות עם דיירים שוכרים בדירה שלי נדל"ן 21
S התנהלות עם מט"ח לאדם שנמצא לעיתים תכופות בחו"ל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
A התנהלות מול ספק אוף טופיק 5
B התנהלות פיננסית סביב רילוקיישן לבריטניה צרכנות פיננסית 8
א התייעצות לגבי התנהלות מול לקוח אוף טופיק 16
ס התנהלות בנקאית בסיסית ואבטחה צרכנות פיננסית 1
מתכנת התנהלות עם חשבון LinkedIn התפתחות אישית 6
T התנהלות לפני ואחרי הנפקה מיסים 12
yossik עובדת סיעודית - התנהלות כספית, זכויות וחובות אוף טופיק 67
MJJF התנהלות באמצעות סוכן פנסיוני לעומת התנהלות ישירה צרכנות פיננסית 3
I התנהלות בעייתית של סוכנות ביטוח צרכנות פיננסית 4

נושאים דומים