• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

התייעצות, תיק התשקעות בבית השקעות

• פותח הנושא פותח הנושא K Jan Claud
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

K Jan Claud

משתמש רשום
דירוג
2
שלום לכולם, כפי שאתם יכולים לראות אני משתמש חדש שנוכח לגלות את התועלת העצומה בשימוש בפורום והחלטתי להיעזר בחכמתם ובניסיונכם, חכמת וניסיון ההמונים.
אני בן 24, מכניס משכורת חודשית מאוד מספקת, בציר זמן של שנה וחצי חסכתי קרוב ל 150 אלף ש"ח שהופקדו בחשבון הבנק שלי בפיקדון עם ריבית אפסית.
לנוכח הגישה שלי, פחות התחייבויות - לקיחת סיכונים מעטים ככל הניתן - ניסיון להניב תשואות גבוהות ככל הניתן - ואי התעסקות עם השקעות שאין לי בהן שמץ של מושג.
החלטתי שלא לנסות להרכיב תיק השקעות עצמאי אלא לפנות לחברת ביטוח/בית השקעות אשר ינהלו את תיק ההשקעות שלי.
פניתי להכשרה התעניינתי מאוד במסלול הכללי שהניב תשואות מספקות בעיניי ב5 שנים האחרונות, עשיתי שיעורי הבית שלי וקיבלתי חוות דעת שונות מקרובי משפחתי ולבסוף החלטתי לעשות את הצעד הראשון שלי.
היועץ הפנסיוני המליץ גם הוא על המסלול הכללי שמורכב מאגחים, מטח ומניות והפקדתי סכום ראשוני של 100,000 ש"ח עם הוראת קבע של 2000 ש"ח בכל חודש מעתה והלאה.
דמי הניהול אשר נקבעו הם 1% לאור גובה ההפקדה הראשוני.
התיק ינוהל בצורה שווה 50% - 50% בין מיטב דש לבין אלטשולר שחם.
רציתי לשאול אתכם האם מדובר בצעד כלכלי עתידי נכון?
האם הכסף שלי נמצא בסיכון גבוהה לדעתכם?
מה קורה עם תיק מסוג כזה 3 שנים קדימה?
האם יש דברים שאני צריך לקחת בחשבון? להיות מעורב בצורה כלשהי בהבנת השוק?
מלאו אותי בידע שלכם, טיפים ועצות על מנת שאוכל לקחת בחשבון את כל המשתנים ולתכנן את צעדיי בצורה הנכונה ביותר לעצמאות כלכלית עתידית.

תודה רבה לכולם, מצפה בקוצר רוח לתגובותיכם.

נערך לאחרונה ב:
ברוכים הבאים,
לדעתי תהייה לך תועלת עצומה אם תקרא לעומק את הבלוג של הסולידית. כך תוכל לבסס לעצמך לא רק ידע בנושא אלא גם השקפה אישית על התנהלות כללית וניהול תיק ההשקעות שלך.
לאחר מכן יש מקום גם לפידבקים בפורום, אבל כמו בכל מקום רב משתתפים, תקבל כאן מספר רב של חוות דעת שרק יבלבלו אותך ויסיטו אותך מהעיקר.
בהצלחה.

ברוכים הבאים,
לדעתי תהייה לך תועלת עצומה אם תקרא לעומק את הבלוג של הסולידית. כך תוכל לבסס לעצמך לא רק ידע בנושא אלא גם השקפה אישית על התנהלות כללית וניהול תיק ההשקעות שלך.
לאחר מכן יש מקום גם לפידבקים בפורום, אבל כמו בכל מקום רב משתתפים, תקבל כאן מספר רב של חוות דעת שרק יבלבלו אותך ויסיטו אותך מהעיקר.
בהצלחה.

תודה רבה על התגובה, אני מבין שייתכן ואקבל מספר רב של חוות דעת אך אדע לסנן את החוות דעת הלא רלוונטיות לפי הצרכים האישיים שלי.
אני מדגיש שלא אפנה לכיוון של ניהול תיק השקעות עצמאי ולא אנסה בשום צורה להתעסק עם שוק ההון.
המטרה היא להיות רווחי במינימום סיכון מקסימום תשואה.

אז קשה מאד לעזור לך. עובדתית, לתשואות העבר בבתי ההשקעות אין שום קשר לתשואות שלהם בעתיד, כך ששהחלטה המושכלת למחצה שאתה מקבל לא שווה הרבה. בנוסף, דמי הניהול שאתה משלם הם אסטרונומים בכל קנה מידה.
שורה תחתונה, הרצון שלך להנציח את בורותך פיננסית עשוי לעלות לך מאות אלפי שקלים ואף למעלה מכך בעשרות שנים הקרובות.

אז קשה מאד לעזור לך. עובדתית, לתשואות העבר בבתי ההשקעות אין שום קשר לתשואות שלהם בעתיד, כך ששהחלטה המושכלת למחצה שאתה מקבל לא שווה הרבה. בנוסף, דמי הניהול שאתה משלם הם אסטרונומים בכל קנה מידה.
שורה תחתונה, הרצון שלך להנציח את בורותך פיננסית עשוי לעלות לך מאות אלפי שקלים ואף למעלה מכך בעשרות שנים הקרובות.
אני מסכים בהחלט עם העובדה שלתוצאות העבר אין קשר לתוצאות העתיד אבל אפשר להעריך בצורה גסה על בסיס 5 שנים אחרונות.
היית ממליץ שאנסה להתמקח על הורדת דמי הניהול ל0.8% ?
הרצון שלי הוא רחוק מלהנציח בורות פיננסית אלא לצבור ידע ומידע ככל הניתן.
מה אתה היית עושה אחרת?

אני מסכים בהחלט עם העובדה שלתוצאות העבר אין קשר לתוצאות העתיד אבל אפשר להעריך בצורה גסה על בסיס 5 שנים אחרונות.
אתה סותר את עצמך.
היית ממליץ שאנסה להתמקח על הורדת דמי הניהול ל0.8% ?
להתמקח זאת תמיד אפשרות טובה. אפשרות טובה אף יותר זה להבין מה דרוש מעצמך על מנת להשקיע במוצרים מחקי מדד ולהנות מדמי ניהול קטנים בסדרי גודל.
הרצון שלי הוא רחוק מלהנציח בורות פיננסית אלא לצבור ידע ומידע ככל הניתן.
לא מתיישב עם מה שכתבת לפני 8 דקות:
אני מדגיש שלא אפנה לכיוון של ניהול תיק השקעות עצמאי ולא אנסה בשום צורה להתעסק עם שוק ההון.

אם חסכת בשנה וחצי כ 150,000 שח לחשבון הבנק שלך, כלומר מעבר לחיסכון הפנסיוני, אז נראה לי שאתה יכול ללמד אותנו יותר ממה שאנחנו יכולים ללמד אותך. כל הכבוד. אם תמשיך לחסוך בקצב הזה אז תגיע למיליון הראשון שלך לפני גיל 30 שזה מעולה.
בטח חלק מחברי הפורום יגידו שאתה משלם אחוז שלם כדי שמישהו זר ינהל את כספך וזה אומר שאם תלמד לנהל את כספך בעצמך אז כנראה שתוכל לחסוך את העלות הזו אבל מדובר ב 1000 שח לשנה ואתה חוסך כל שנה כ 100,000 שח אז ה 1000 שח האלו ממש פחות משמעותיים כרגע.

אתה סותר את עצמך.

להתמקח זאת תמיד אפשרות טובה. אפשרות טובה אף יותר זה להבין מה דרוש מעצמך על מנת להשקיע במוצרים מחקי מדד ולהנות מדמי ניהול קטנים בסדרי גודל.

לא מתיישב עם מה שכתבת לפני 8 דקות:
לא בנו את רומא ביום אחד ידידי, אתה לא יכול לצפות ממני ביום בהיר אחד לקחת צעדים באפלה.
ואשמח אם תשאיר את דעתך בנוגע לאני מאמין שלי לעצמך, אין לך שום זכות להניח שאני לא לומד ומנסה לצבור כמה שיותר ידע ומידע.
מצבירת אינפורמציה ועד עשיית צעד ממשי יש מרווח זמן לא קטן.

כנראה שתוכל לחסוך את העלות הזו אבל מדובר ב 1000 שח לשנה ואתה חוסך כל שנה כ 100,000 שח אז ה 1000 שח האלו ממש פחות משמעותיים כרגע.
בטווח הקצר אתה צודק, אבל ריבית דריבית עובדת גם בכיוון ההפוך. מחישוב קצרצר שמניח 5 אחוז תשואה שנתית, תיק התחלתי בגובה 100 אש"ח והפקדה חודשית בגובה 10,000, אחרי 10 שנים אתה מפסיד 100,000 שקל על תיק שהגיע בסוף התקופה לשווי של כמעט מיליון וחצי.

ואשמח אם תשאיר את דעתך בנוגע לאני מאמין שלי לעצמך, אין לך שום זכות להניח שאני לא לומד ומנסה לצבור כמה שיותר ידע ומידע.
שיהיה בהצלחה.

אם חסכת בשנה וחצי כ 150,000 שח לחשבון הבנק שלך, כלומר מעבר לחיסכון הפנסיוני, אז נראה לי שאתה יכול ללמד אותנו יותר ממה שאנחנו יכולים ללמד אותך. כל הכבוד. אם תמשיך לחסוך בקצב הזה אז תגיע למיליון הראשון שלך לפני גיל 30 שזה מעולה.
בטח חלק מחברי הפורום יגידו שאתה משלם אחוז שלם כדי שמישהו זר ינהל את כספך וזה אומר שאם תלמד לנהל את כספך בעצמך אז כנראה שתוכל לחסוך את העלות הזו אבל מדובר ב 1000 שח לשנה ואתה חוסך כל שנה כ 100,000 שח אז ה 1000 שח האלו ממש פחות משמעותיים כרגע.
תודה רבה לך, שיקול של 1000 שח בשנה על מנת שמישהו/צוות מנוסה הרבה הרבה יותר ממני ינהל את התיק שלי זה לא שיקול.
אני אלוף בצבירה של כספים משום שהמשכורת שלי גבוהה, מאפשרת לי לחסוך סכומים גבוהים ובאותה נשימה הלייפסטייל שלי לא מוחצן ומוגזם.
ממשכורת של 30 אלף שח אחסוך במינימום 22 אלף שח.

אבל אפשר להעריך בצורה גסה על בסיס 5 שנים אחרונות.
אני לא בטוח במה שרשמת.
ה-5 שנים האחרונות, אפילו 7 , היו שנים מאוד מוצלחות, בתקופה הזו, לפי דעתי, היה לא פשוט להרכיב תיק שהוא לא מוצלח.

אני לא בטוח במה שרשמת.
ה-5 שנים האחרונות, אפילו 7 , היו שנים מאוד מוצלחות, בתקופה הזו, לפי דעתי, היה לא פשוט להרכיב תיק שהוא לא מוצלח.
משום שה5-7 שנים האחרונות היו שנים מאוד מוצלחות אפשר להניח שהאחראיים לניהול התיקים יודעים לעבוד כמו שצריך.
כמובן שהכל תלוי מצב שוק אך טרקטור טוב חורש גם בבוץ.
הרפיוטיישן של מיטב ואלשולר הוא מהטובים ביותר בימינו.

@K Jan Claud

תתחיל בשני מאמרי היסוד הללו של הסולידית:
איך להשקיע בבורסה: מדריך למתחילים
שוקולד מריר ב-7 טעמים

לאחר שתקרא את המאמרים הללו, תבין כנראה מדוע אולי לא כדאי לך לתת לגורם לחיצוני לנהל את הכסף שלך (האינטרסים שלהם אינם זהים לשלך) וכן מדוע מוטב להתרחק מדמי ניהול גבוהים כמו אלה שנקבת.

כדאי לך לצאת מהגישה שיועצי השקעות יסייעו לך. הם יפגעו בך מאוד בטווח הארוך.

המטרה היא להיות רווחי במינימום סיכון מקסימום תשואה.
איך אתה יודע שאתה מקבל את התוצאה הזו בניהול ההשקעות של החברה הנ"ל?
אגב, דמי ניהול גבוהים פוגעים משמעותית ביכולת להשיג תשואה גבוהה, אבל לא מנמיכים דבר מהסיכון.

איך אתה יודע שאתה מקבל את התוצאה הזו בניהול ההשקעות של החברה הנ"ל?
אגב, דמי ניהול גבוהים פוגעים משמעותית ביכולת להשיג תשואה גבוהה, אבל לא מנמיכים דבר מהסיכון.
בכל צעד יהיה אשר הוא בשוק ההון מדובר בלקיחת סיכון במדרג מסויים.
השאלה ששאלתי את עצמי היא האם אני מוכן להסתכן בתחום שנכון לעכשיו אין לי מספיק ידע ומידע
או שאעדיף לשלם את ה1% על מנת שבית השקעות מקצועי ינהל בשבילי.

@K Jan Claud

כדאי לך לצאת מהגישה שיועצי השקעות יסייעו לך. הם יפגעו בך מאוד בטווח הארוך.

אך בטווח של ה3-5 שנים הקרובות לא יהיה נוראי לעבוד מול יועצי השקעות ובית השקעות מקצועי על מנת לבסס ניסיון ובמקביל ללמוד ולצבור כמה שיותר?

אך בטווח של ה3-5 שנים הקרובות לא יהיה נוראי לעבוד מול יועצי השקעות ובית השקעות מקצועי על מנת לבסס ניסיון ובמקביל ללמוד ולצבור כמה שיותר?

יהיה מאוד חבל.
השקעות פסיביות הן עסק די פשוט בתנאי שאתה לא חכמולוג. תוך פחות מחודש אתה אמור להתכוונן על תיק שדומה לאחד משבעת התיקים של שוקולד מריר במאמר שצירפתי.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
יהיה מאוד חבל.
השקעות פסיביות הן עסק די פשוט בתנאי שאתה לא חכמולוג. תוך פחות מחודש אתה אמור להתכוונן על תיק שדומה לאחד משבעת התיקים של שוקולד מריר במאמר שצירפתי.
מה החלופה? ניהול תיק השקעות באופן עצמאי?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
G התייעצות | השוואת תיק עצמאי לקרן השתלמות שוק ההון 1
T התייעצות | מימוש תיק השקעות לצורך רכישת דירה להשקעה נדל"ן 28
ח תיכנון תיק | התייעצות שוק ההון 3
ה תיק פרישה עבור אמא (67) התייעצות לגבי הקצאת נכסים והתנהלות שוטפת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 1
א התייעצות לגבי איזון תיק מבחינת הרכב מטבעות שוק ההון 2
ה התייעצות על פיזור תיק ופיזור השקעה בהתחשב במצב שוק ההון 13
A התייעצות פתיחת תיק בבית השקעות, זוג נשוי שוק ההון 12
A פתיחת תיק בבית השקעות זוג נשוי - התייעצות שוק ההון 1
A התייעצות לגבי בחירת ברוקר ותמהיל תיק שוק ההון 15
O התייעצות לגבי פתיחת תיק שוק ההון 1
T דעתכם על תיק השקעה + התייעצות שוק ההון 19
S תיק סולידי ראשון - התייעצות שוק ההון 11
Y פתיחת תיק עצמאי - התייעצות שוק ההון 0
E תיק עצמאי ראשון - התייעצות שוק ההון 9
Y התייעצות בעת בניית תיק השקעות שוק ההון 13
H התייעצות לגבי פתיחת תיק שוק ההון 18
R התייעצות לגבי תמהיל תיק שוק ההון 0
א התייעצות לגבי אינטרס של מנהלי תיק ההשקעות בבנק שוק ההון 47
R התייעצות לגבי תיק השקעות שוק ההון 2
R התייעצות לא מחייבת על הרכב תיק פשוט/פשטני? שוק ההון 3
M התייעצות לגבי תיק השקעות שוק ההון 3
א תיק השקעה לטווח ארוך - התייעצות שוק ההון 13
R התייעצות לגבי תיק השקעות ראשון - לאחר שינוי שוק ההון 2
R התייעצות לגבי תיק השקעות ראשון שוק ההון 32
משה פתיחת תיק השקעות - התייעצות שוק ההון 51
דוג התייעצות לגבי תיק השקעות שוק ההון 6
נ התייעצות - תיק ההשקעות הראשון שוק ההון 9
OkanemochiJanai התייעצות בהרכבת תיק ההשקעות הראשון שוק ההון 17
0 התייעצות תיק הארי בראון שוק ההון 22
K תיק חדש - התייעצות שוק ההון 47
pyrocks התייעצות לגבי מכירת תיק קיים במעבר לתיק פאסיבי שוק ההון 29
I התייעצות מורכבת: סכסוך ירושה, איום בפירוק שיתוף, ודירה בפינוי בינוי רגע לפני הפקדה נדל"ן 24
O התייעצות בנושא שיבוץ מוצלח למגרש במסגרת איחוד וחלוקה נדל"ן 6
א התייעצות כדאיות: הוספת ממ"ד לדירת השקעה באזור השרון (עלות של כ-205 אלף שקל) נדל"ן 27
Couch Potato התייעצות לגבי מיחזור/פירעון משכנתא נדל"ן 3
D התייעצות בדבר שני סיפורים מקוממים על מעבר קופות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 29
K התייעצות לגבי דירת מחיר מטרה בכפר סבא נדל"ן 4
ה התייעצות לפני פנייה לממונה על שוק ההון: פריצת תקרת אכ"ע חוזית, "קניבליזציה" של התגמולים ותשובת סוכנות ההסדר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
V התייעצות בין שני תמהילי משכנתא | 43% מימון נדל"ן 3
ל התייעצות לגבי פרישה מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 15
F התייעצות תמהיל משכנתא וריביות | 75% מימון נדל"ן 12
A התייעצות והמלצות - מיסים, כדאיות, תנאי הלוואות ומיקום דירה להשקעה נדל"ן 3
B תשלום מס IBKR על 2024, 2025 -התייעצות מיסים 4
F התייעצות: רכישת דירה מקבלן לפני שהתקבל היתר בנייה נדל"ן 32
E התייעצות לגבי משכנתא ושאלה בנוגע ליתרה והחזרים נדל"ן 2
פ התייעצות לגבי תמהיל משכנתא נדל"ן 2
M התייעצות בנושא תמהיל משכנתא נדל"ן 14
ק התייעצות משכנתא - נדל"ן 4
מ התייעצות על משכנתא נדל"ן 7
L התייעצות משכנתא בהנתן הון עצמי גבוה ותחזית להורדת ריבית נדל"ן 5