• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

פתיחת תיק השקעות - התייעצות

• פותח הנושא פותח הנושא משה
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

משה

משתמש בכיר
דירוג
3,843
אני ואשתי רוצים להשקיע את הכסף שקיבלנו מהחתונה. ואשמח לשמוע מה דעתכם על מבנה התיק.

קצת עלינו:

שנינו סטודנטים, אני מסיים תואר ראשון בעוד שנה ואשתי תסיים את הלימודים בעוד מספר שנים. אנו מאמינים שפוטנציאל ההשתכרות שלנו יעלה עם הזמן. מצד שני ההוצאות צפויות לגדול.

מבנה תיק ההשקעות:

אנחנו רוצים לבנות תיק שמורכב מ:
  1. 80% מניות בחלוקה ל50% VTI ו50% VXUS
  2. 20% אג"ח - תכלית מחקה ממשלתי שקלי ר. קבועה 5-2 שנים (5108857)
בנוסף אנחנו הולכים להחזיק קרן חירום של חצי שנה מחייה בתוכנית חיסכון בבנק

אנחנו רוצים להחזיק 20% אג"ח בתיק כי שנינו טירונים בשוק ולא יודעים מה סיבולת הסיכון שלנו. מצד שני שנינו צעירים יחסית ולשים אחוז גבוה יותר באג"ח נראה כפגיעה בפוטנציאל הצמיחה של התיק.

מטרת ההשקעה היא לתת לכסף לעבוד בשבילנו לטווח הארוך כלומר 20 שנה ויותר. אנחנו מודעים לכך שיתכן שיתרחשו אירועים בחיינו שבגללם נרצה למכור את התיק מוקדם יותר מהטווח שאנחנו בונים עליו (לדוג' קניית דירה) אבל בגלל שאלו אירועים לא דחופים נוכל להמתין איתם למצב שבו התיק יהיה ברווח.

ברור לי שאסור לתת יעוץ אישי בפורום ושכל החלטה שאבצע היא באחריותי

תודה מראש
משה

אנחנו מודעים לכך שיתכן שיתרחשו אירועים בחיינו שבגללם נרצה למכור את התיק מוקדם יותר מהטווח שאנחנו בונים עליו (לדוג' קניית דירה) אבל בגלל שאלו אירועים לא דחופים נוכל להמתין איתם למצב שבו התיק יהיה ברווח.

ההמתנה עלולה להתגלות כארוכה מאוד... לדוגמה הניקיי והנסדאק חזרו רק עכשיו לרמתם מלפני 17 שנה.
לדעתי עדיף קודם להתבסס (דירה, ילדים, מה שתרצו) ורק אח"כ להשקיע את הכסף שלא צריך במניות.

אנחנו רוצים להחזיק 20% אג"ח בתיק כי שנינו טירונים בשוק ולא יודעים מה סיבולת הסיכון שלנו. מצד שני שנינו צעירים יחסית ולשים אחוז גבוה יותר באג"ח נראה כפגיעה בפוטנציאל הצמיחה של התיק.
אתם לא יודעים מה סיבולת הסיכון שלכם אז בחרתם ברמת סיכון גבוהה מאוד?
אסור לי להמליץ אבל אני חושב שאולי כדאי שתחשבו על זה שוב.

אני מניח שכזוג צעיר אתם בעשור של שלב ההוצאות הגדולות (דירה,רכב,ילדים ועוד..)
יש לזה השפעה על ההחלטה לגבי % המניות.
אם אתם ברי מזל ויש לכם סידור (דירה וכו) ואתם כבר בשלב החיסכון והצבירה אז כמובן יותר חסינים.
תשקללו את כלל הנכסים שלכם ואז תחליטו מה יכולת הסיבולת שלכם

התיק אחלה.
באג"ח הייתי לוקח 1/2 שקלי 1/2 מדדי, אבל זה לא מאוד קריטי.
מבחינת סיכון, זה לא בעיה להתחיל חזק אם אתה מכיר את עצמך (ואת זוגתך) ויודע שלא תמכרו מלחץ.
*לא המלצה.

הכסף שקיבלנו מהחתונה
רק את הכסף הזה? כלומר, הכסף הזה הוא כ-ל הכסף והנכסים שלכם? אם לא, האם אתם מסתכלים על כל התיק ומנהלים את אסטרטגיית ההשקעה בהתאם?

אני ואשתי רוצים להשקיע את הכסף שקיבלנו מהחתונה. ואשמח לשמוע מה דעתכם על מבנה התיק.
מזל טוב!!
לדעתי קודם קרן חירום ואח'כ השקעות
וגם לקרוא למשל את התיאור הזה כדי לנסות לדמיין איך תרגיש נפילה:
http://www.millennial-revolution.com/invest/how-we-got-here-part-2-panic/
בהצלחה! ושתראו ברכה בכסף שלכם

בטוח שקרן חירום זה הכרחי לשני צעירים בלי הרבה הוצאות? בפרט ש -
פוטנציאל ההשתכרות שלנו יעלה עם הזמן.
ולשים אחוז גבוה יותר באג"ח נראה כפגיעה בפוטנציאל הצמיחה של התיק.
מזדהה עם מה שאתה כותב פה. בסביבת ריבית כמו של היום אני לא רואה מה יש לשים יותר מזה באג"ח, בהשקעה לטווח כל כך ארוך כמו שלך.

מזל טוב
התיק נראה פשוט וטוב
ההמתנה עלולה להתגלות כארוכה מאוד... לדוגמה הניקיי והנסדאק חזרו רק עכשיו לרמתם מלפני 17 שנה.
לדעתי עדיף קודם להתבסס (דירה, ילדים, מה שתרצו) ורק אח"כ להשקיע את הכסף שלא צריך במניות.
בו נניח לרגע שהכסף מיועד להשקעה לטווח של 20 שנה.
במה היית משקיע במקרה הזה? איזה חלופה שלא דורשת התמקצעות נראה לך שתתן תשואה יותר טובה משוק המניות העולמי?
ההנחה שלי היא שבמידה וזה יקרה(ששוק המניות העולמי יתן תשואה ראלית שלילית ל20 שנה) גם השקעות ונכסים אחרים כנראה יתנו אפילו פחות תשואה....לא נחרץ בעניין אלה מעוניין לשמוע דעות שונות.
אתם לא יודעים מה סיבולת הסיכון שלכם אז בחרתם ברמת סיכון גבוהה מאוד?
אסור לי להמליץ אבל אני חושב שאולי כדאי שתחשבו על זה שוב.
לדעתי זה נכון למישהו ש"נפל" אליו ירושה גדולה או ממש לא התחבר או למד על שוק ההון אבל צריך להיות איזה גבול.
מה אם הוא היה מושקע ב5 שנים האחרונות ב20% מניות? איך זה היה עוזר לו לדעת את סיבולת הסיכון שלו?ובמידה והוא יתחיל ב 20% עכשיו ולא תגיע נפילה רצינית ב5 שנים הבאות איך הוא ידע? סך הכול טווח השקעה של אדם מוגבל וצריך גם לקחת סיכונים מחושבים בחיים.

בו נניח לרגע שהכסף מיועד להשקעה לטווח של 20 שנה.
במקרה כזה אתה צודק, אבל פות"ש כתב במפורש שייתכן שהתיק יונזל קודם.
הטענה שלו ש"נחכה שהתיק יעלה ויחזור לעצמו" לא נכונה בעיני, כי משתמע ממנה שהשקעה מנייתית היא חסרת סיכון.

לדעתי זה נכון למישהו ש"נפל" אליו ירושה גדולה או ממש לא התחבר או למד על שוק ההון אבל צריך להיות איזה גבול.
מה אם הוא היה מושקע ב5 שנים האחרונות ב20% מניות? איך זה היה עוזר לו לדעת את סיבולת הסיכון שלו?ובמידה והוא יתחיל ב 20% עכשיו ולא תגיע נפילה רצינית ב5 שנים הבאות איך הוא ידע? סך הכול טווח השקעה של אדם מוגבל וצריך גם לקחת סיכונים מחושבים בחיים.
אני חושב שזה פחות הסכום של ההשקעה (למשל ירושה גדולה מול קצת עודף מהחתונה) אלא יותר כמה משמעותי החסכון עבורם. ולזוג מאוד צעיר אני משער שהחסכון הזה הוא +- כל מה שיש להם. ככה שאני עדיין חושב שלסכן 80% ממנו כשאתה לא יודע מה סיבולת הסיכון שלך זה מעט פזיז.
אני בכוונה לא מזכיר מספרים, אבל כן חושב ש 80% זה אגרסיבי ביותר, ושכדאי לבחור בתמהיל יותר מאוזן עד שמבינים את סיבולת הסיכון. או לחלופין, להיות מודע שיש אפשרות ריאלית שבמשבר הבא הלחץ יעשה את שלו ושהם ימכרו את התיק בתחתית ויפסידו ממש 40% מהכסף שלהם.
נכון שהשקעה באחוז אפסי בשוק עולה לא מעידה הרבה על סיבולת הסיכון. אתן את עצמי כדוגמא, בשלב שולחן השרטוטים של התיק חשבתי שיש לי סיבולת סיכון מאוד גבוהה. אני גם צעיר וגם חשבתי שהכי כדאי זה אחוז מניות בסדר גודל שהם קבעו. אבל ידעתי שאין לי ניסיון בשוק ושאני לא הולך לסכן אחוז גדול מהכסף רק כי אני חושב שיש לי סיבולת סיכון גבוהה. אז בחרתי באחוז נמוך בהרבה. אחרי המשברון של חורף 16 ראיתי שלא רק שהירידות לא מפריעות לי אלא להיפך (קניתי עוד בזול), ולכן הבנתי שאני יכול להעלות את אחוז המניות שלי. אבל עוד לא לאחוזים כאלה. אחרי שאראה ירידה של 50%, ובתקווה שזה יהיה כשאני עדיין צעיר מספיק, יתכן מאוד שאעלה לאחוז דומה. כמובן שגם הגישה של "במידה והוא יתחיל ב 20% עכשיו ולא תגיע נפילה רצינית ב5 שנים הבאות איך הוא ידע? סך הכול טווח השקעה של אדם מוגבל וצריך גם לקחת סיכונים מחושבים בחיים." מקובלת, אבל רק בתנאי שהוא מבין את האפשרות הריאלית להפסד של כמחצית מהתיק במכירה בתחתית.

בקושי מבין ובטח שלא מייעץ.

אבל לא כדאי לדרג את הסיכון? נגיד X אחוזים אג"ח מדינה Y אחוזים אג"ח קונצרני Z אחוזים מניות?

רק כי אני חושב שיש לי סיבולת סיכון גבוהה. אז בחרתי באחוז נמוך בהרבה
אני חושב שגם הגישה שלך מסוכנת, ואתה דוגמה מצוינת לכך.
בגלל החשש שלך מעצמך, מהתגובה שלך לירידה חדה, פספסת את השנים שאולי יהיו השנים הכי טובות של התיק שלך.
אני חושב שלקיחת סיכון נמוך מדי, יכולה להיות מסוכנת עוד יותר בהקשר של פרישה מוקדמת. זה כי, לפחות בשבילי, לפרישה מוקדמת אני אגיע רק בהנחה של תשואה גבוהה מהתיק במשך השנים.
עם תיק סולידי מדי - למשל ~50% מניות, גם בהנחה של שוק מצוין כנראה שלא אגיע לזה בזמן סביר. פה זה כבר לא ממש סיכון, זה כשלון ודאי.

@nick
אני מעדיף לעשות תשואה חיובית נמוכה, מאשר למכור בהפסד ולעשות תשואה שלילית. הגישה שלי כנראה לא מושלמת, אבל אני לא רואה מה מסוכן בה כל כך. לא מדובר בתיק 100% מק"מ.
ואני חושב שההשפעה של עוד 10-20% במניות על מועד הפרישה תהיה זניחה לעומת אחוז החסכון החודשי למשל.
אבל כמו שאמרתי, אפשר לנקוט בגישה של לסכן הכל (כמעט) בחתירה לתשואה מקסימלית - רק צריך להבין את המשמעות, ולא לעשות זאת בקלות ראש (ולהגיד "אני לא יודע מה הסיבולת סיכון שלי אז בחרתי 80%" פשוט היה נשמע לי קצת פזיז). אז הצגתי את הגישה שלי לטירונים, שהיא לסכן פחות, תוך פשרה מסויימת על התשואה. כל אחד יבחר מה מתאים לו. אני לא ממליץ על הגישה שלי (לא רק במובן המשפטי של להמליץ אלא אני באמת לא מתיימר לחשוב מה מתאים יותר לפלוני כזה או אחר), פשוט הצגתי אותה כדוגמא לגישה נוספת. התגובה הראשונה שלי היא מה שניסיתי להעביר - רק שיחשוב על זה שוב ועל הסיכון ולא יחליט בצורה פזיזה.

נערך לאחרונה ב:
קודם כל תודה רבה לכולם על כל התגובות המחכימות

@חתול לילה יתכן שההמתנה תהיה ארוכה זה מחוץ לשליטתי

@ברננקי אתה צודק. זה תיק ברמת סיכון גבוהה מאוד ואני מודע לעובדה שיתכן שאאבד את רוב התיק אם אגיב בפזיזות במצב של משבר. אני בוחר לקחת את הסיכון הזה בהתחשב במטרת ההשקעה שלי ובהכרות שלי עם עצמי.

יתכן בהחלט שאני טועה ימים יגידו. כך או כך תודה על התגובה

@fliper אני לא בטוח שירדתי לסוף דעתך. האם אתה מתכוון שבגלל שלפנינו הוצאות גדולות בעתיד יתכן שנרצה את הכסף מוקדם יותר ולכן עלינו להקטין את החשיפה לנכס תנודתי כמו מניות?

יש לנו סכום כסף בצד לצורך קניית רכב, אנחנו לא מתכננים להביא ילדים בשנים הקרובות וגם דירה אנחנו לא מתכננים לקנות בשנים הקרובות.

@כימאי הכסף הזה הוא הרוב המוחלט של הנכסים שיש לנו ביד. יש לנו עוד סכומים זניחים בקרנות ההשתלמות והפנסייה. אגב, תודה על ההערה שלך היא גרמה לי להעיף מבט בפוסט "יש לך רק תיק השקעות אחד" ולהבין שאת רוב המניות אני רוצה בקרנות השתלמות.

@Judith אנחנו פותחים את קרן החירום ואת ההשקעה באותו הזמן. לא אכנס לשוק בלי כרית ביטחון. קראתי את הפוסט שקישרת אליו. נשמע כחוויה נוראית אבל עד שלא אחווה זאת על בשרי לא אדע איך אגיב.

@nick ככל שההוצאות החודשיות שלנו יקטנו קרן החירום תקטן בהתאמה. יש לי לפחות שנה עד סיום התואר והעלייה המיוחלת במשכורת. בנתיים, אני רוצה כרית ביטחון נגד ברבורים שחורים.

@אחד שלומד לא הבנתי למה התכוונת בסוגי האג"חים השונים

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
קצת עדכונים ושפע של שאלות חדשות

החלטתי לנצל את העובדה שאני עצמאי ופתחתי קרן השתלמות דרך IBI אני משקיע דרכה 18,400 ש"ח בשנה בS&P500. נשאלת השאלה מה לעשות עם יתרת הכסף. הדילמה הנוכחית שלי היא בין קופת גמל להשקעה לבין פתיחת תיק בבית השקעות.

(חשוב לציין שאני מחשיב את כל כלי ההשקעה השונים כשייכים לאותו תיק השקעות. ולכן ארצה יחס אג"ח גבוה במוצר הבא שאבחר כדי להגיע ליחס כולל של 80/20).

כדי לעשות לעצמי סדר בראש יצרתי טבלה שמציגה את ההבדלים והיא מוצגת כאן.

השאלות שלי הם כדלהלן:

1. האם ישנם פרמטרים חשובים להשוואה מהם אני מתעלם? איזשהו הבדל קריטי שפספסתי?
  2. האם ישנם טעויות דביליות שעשיתי במילוי הטבלה?
  3. האם אוכל לעצב לעצמי קופת גמל עוקבת מדד עם יחס מניות / אג"ח לפי רצוני? נגיד 60/40.
  4. כיצד ניתן להתמודד עם יציאה מאיזון? כאמור חלוקת הנכסים שאני מעוניין בה היא 80/20. מה אני יכול לעשות במצב של שינוי? האם אני יכול לערוך שינויים כל שנה בקופת גמל? משהו בסגנון של בשנת 2017 לקנות 40 אחוז אג"ח ו60% מניות ובשנת 2018 לקנות 50% אג"ח ו50% מניות?
  5. אופציה נוספת שחשבתי עליה בהנחה שאיזונים בתוך קופת הגמל הם בלתי אפשריים או לא משתלמים זה לפתוח קופת גמל אחת על שמי ואחת על שם אשתי. במצב כזה אחזיק קרן השתלמות שמכילה 100% מניות קופת גמל שמכילה 100% מניות וקופת גמל שנייה שמכילה 100% אג"ח. במצב כזה יש לי שליטה מלאה על אחוז הכסף שנכנס לכל כלי השקעה וכתוצאה מכך יש לי שליטה מלאה על אלוקציית תיק ההשקעות. (כמובן שזה יהיה רלוונטי כל עוד אני בשלב של איזון מקנייה. ברגע שהתיק יגדל מספיק אצטרך להתחיל למכור ולהעביר כדי לאזן בין הכלים השונים).
  6. מה השיקולים שהניעו אתכם בבחירה בין בית השקעות לבין קופת גמל להשקעה? האם הלכתם על אחד מהם? על חלוקה בין שניהם? אשמח מאוד לשמוע את המחשבות שלכם בנושא.
חשוב לציין שבכל תרחיש השנה לא אוכל לפתוח תיק השקעות בניהול אישי (IRA) כי אני לא מגיע לסכום המינימלי הנדרש (50,000 במיטב ד"ש).

תודה מראש על העזרה

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
L פתיחת תיק השקעות שוק ההון 22
שם_משתמש פתיחת תיק השקעות בצל רילוקיישן לארהב שוק ההון 6
B התלבטות לגבי פתיחת תיק השקעות בצל רילוקיישן לאוסטרליה שוק ההון 6
מ ממש לקראת פתיחת תיק בבית השקעות שוק ההון 1
A פתיחת תיק השקעות גדול בבנק שוק ההון 4
D פתיחת תיק השקעות למסחר swing ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
השכמה מאוחרת פתיחת תיק השקעות לצורך הלוואה ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
W מה לעשות עם כסף מתחת לרף פתיחת תיק השקעות שוק ההון 6
S פתיחת תיק השקעות פאסיבי שוק ההון 3
S מינוף חיצוני לצורך פתיחת תיק השקעות צרכנות פיננסית 9
ז קפיצה למים - פתיחת תיק השקעות וקופ"ג שוק ההון 21
א פתיחת תיק השקעות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
א פתיחת תיק השקעות ומיסוי ללא תושבות קבועה מיסים 19
ש ייעוץ: העלאה בשכר / קרן השתלמות / פתיחת תיק השקעות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 23
A התייעצות פתיחת תיק בבית השקעות, זוג נשוי שוק ההון 12
A פתיחת תיק בבית השקעות זוג נשוי - התייעצות שוק ההון 1
S פתיחת תיק השקעות ראשון שוק ההון 1
פ קופצת למים - רגע לפני פתיחת תיק השקעות שוק ההון 6
A פתיחת תיק השקעות שוק ההון 1
E פתיחת תיק השקעות שוק ההון 4
A פתיחת תיק השקעות שוק ההון 5
ס אשמח לשמוע דעות לפני פתיחת תיק השקעות, האם זה הדבר הנכון כרגע? שוק ההון 20
ע פתיחת קופת גמל מול הגדלת תיק השקעות קיים שוק ההון 5
א פתיחת תיק השקעות שוק ההון 4
T פתיחת תיק השקעות בתקופה תנודתית שוק ההון 6
T לקראת פתיחת תיק השקעות - חוות דעתכם בבקשה שוק ההון 12