איך להגיע להחלטה האם להשקיע בה או לא סכום כסף גדול. אני צריך שיהיה לי את כל הנתונים לפני ההשקעה. ידוע לי שטבע חברה חזקה שמעסיקה כ 48000 עובדים בעולם וקיימת 117 שנה. יכול להיות מצב שלא תעמוד בחובות ותפשוט רגל ?
מסכים עם כל המגיבים בנוגע לכך שעדיף לפזר השקעות ולא לרכז חלק גדול מדי במניה אחת. השקעתי בזמנו, הגדלתי בירידות, וסבור גם כן כי מחיר טבע כרגע זול, אבל ייתכן שבקרוב יהיה אפילו זול יותר, והדוח שיפורסם בקרוב יהיה גרוע מהתחזית הקודמת.
לא הבנתי את הסיבה של @אורי ג. שלא להחזיק אותה לטווח ארוך בניגוד למניות אחרות ...
קיבלתי החלטה אסטרטגית אישית שאיני מעוניין להחזיק לטווח ארוך מניות של חברות ישראליות אז במחיר הנכון אמכור אותם (מאידך במחיר הנכון אמכור כל נכס בעולם שיש לי).
הגבול בין "סבלנות" ל "אובדן תשואה אלטרנטיבית" הוא מעניין...
להיצמד להשקע מפסידה, בגלל הטייה קוגניטיבית של "כבר שמתי על זה כסף" ו "לא לממש הפסדים", יכול להיות לא פחות דבילי מלדלג בין השקעות ולרדוף אחרי תשואות עבר.
הדעות שלי על האמינות, הגרידיות והחובבנות של הישראלים, במיוחד בתחום של שוק ההון גובלות באנטישמיות, לא שבארה"ב כולם צדיקים אבל המצב טוב הרבה יותר מפה, אז באופן עקרוני איני מעוניין להיות מושקע בחברות ישראליות למעט מקרים יוצאי דופן.
הדעות שלי על האמינות, הגרידיות והחובבנות של הישראלים, במיוחד בתחום של שוק ההון גובלות באנטישמיות, לא שבארה"ב כולם צדיקים אבל המצב טוב הרבה יותר מפה, אז באופן עקרוני איני מעוניין להיות מושקע בחברות ישראליות למעט מקרים יוצאי דופן.
הדעות שלי על האמינות, הגרידיות והחובבנות של הישראלים, במיוחד בתחום של שוק ההון גובלות באנטישמיות, לא שבארה"ב כולם צדיקים אבל המצב טוב הרבה יותר מפה, אז באופן עקרוני איני מעוניין להיות מושקע בחברות ישראליות למעט מקרים יוצאי דופן
אז איך אתה מסביר את הפער בתשואות בין ת"א לארה"ב?
מ1.10.92 עד היום:
ת"א 25 - 651%
ת"א 100 - 589%
S&P500 - ה 437%
נכון שתשואות עבר לא מעידות על תשואות העתיד אבל במבחן התוצאה התשואה שהתקבלה בת"א גבוהה יותר.
יכול להיות ש"האמינות, הגרידיות והחובבנות של הישראלים" לא רלוונטי - הייתי מצפה שזה ישפיע לרעה על התשואה המתקבלת. אני חושב שאפשר להניח שבשנים האלה המצב לא היה יותר טוב בנושא הזה(אולי היה אפשר לעשות יותר קומבינות, הפיקוח הלך והתהדק עם הזמן).
אולי זה בכלל טוב לתשואות.....
פורסם דו"ח סביר, מרפרוף ממש מהיר. מאשררים את התחזית ל-2017 שצופה 6.5 מיליארד דולר תזרים מפעילות.
גם אם החברה תתייצב בשנים הקרובות על תזרים מפעילות של 5-5.5 מיליארד בגלל תחרות לקופקסון זה עדיין לא רע. לא צריכה להיות בעיה לשרת חוב של 35 מיליארד עם נתונים כאלה, וגם לשלם דיבידנד.
היי, יש לי מספר שאלות ,
1.ראיתי שטבע מחלקת דיבידנד בתאריך 20.3.2017 אם קניתי מנייה שלהם ב15.02 אני אקבל דיבידנד?
2. ראיתי שמקבלים 0.34$ על כל יחידה האם זה כמו בארצות הברית ישר מורידים 25% מס במקור ומחלקים או שלא?
3.מה זה GAAP EPS / Non-GAAP EPS?
היום הקובע (יום האקס) הוא 28.02, כל מי שיחזיק את המניה לפני היום הזה יקבל את הדיבידנד ב 20.03
הדיבידנד של טבע יחוייב ב 15% מס עקב הסכם עם המדינה
GAAP EPS הוא מושג חשבונאי שבעצם מחשב רווחים לפי "עקרונות חשבונאים מקובלים" שזה הסטנדרט לדווח
כמו כן ניתן לדווח נתונים נוספים אשר אמורים לתת תמונה יותר משקפת של מצב החברה