צהריים טובים,
נתונים יבשים -
בן 31,
משכורת 10,000 ש"ח נטו,
יכולת חסכון 3500-4000 ש"ח חודשי,
הון עצמי - 370,000 ש"ח קרן כספית ניהול נזילות ילין לפידות,
קרן השתלמות 44,000 ש"ח, כלל עוקב מדד S&P500, תהיה נזילה עוד שנתיים רק - כרגע ללא כוונה לגעת בטווח הרחוק,
קופת גמל 8000 ש"ח על אותו מסלול,
אין צפי להון נוסף, מדובר בהון שחסכתי לבדי בשילוב הוצאות וכו',
יעד - רכישת דירה באזור ה-1,400,000, בערך עוד כ-3-5 שנים,
לאחרונה התחלתי לשקול פתיחת תיק מסחר עצמאי והשקעה ב-CSPX (לא אזרח אמריקאי),
אני מאמין מאוד בהתפתחות ה-AI ובהתקדמות, חוקר המון את השוק ואת ההתפחויות השונות ורוצה להיות סולידי יחסית בהשקעה שלי, לכן מעדיף את המדד המוכר,
הייתי רוצה לשמוע קצת את דעתכם,
מעריך שבקצב הנוכחי אוכל להגיע לסביבות ה-800,000 ש"ח עוד 5 שנים לערך, כך שהמשכנתא תהיה נמוכה יותר בעתיד,
התכנון שלי הוא, הפקדה של 300,000 ש"ח ראשוני, כולל הפקדה חודשית בהתאם ליכולת ל-CSPX בתיק עצמאי,
שאר הכסף ישאר בכספית ככרית ביטחון לבינתיים,
אני די סולידי בהשקעות, לא מחפש לכנס להרפתקאות, כמובן, שבמידה ותהיה ירידה פתאום חדה, דבר שאוכל להתמודד איתו נפשית, אם אהיה זקוק לכסף בעוד X שנים לטובת רכישת הנכס ותהיה ירידה, אדע להמתין ולהמשיך להשקיע (סיכון שאני לוקח).
אשמח לשמוע תובנות לדעתכם.
נקודה חשובה - אין לי הלוואות או מינוסים, לא מאמין בלתהחייב בשביל מוצרים או דברים, מעדיף לקנות כשיש ואם אין, אז להמתין ולחסוך.
שיהיה חג שמח.
נתונים יבשים -
בן 31,
משכורת 10,000 ש"ח נטו,
יכולת חסכון 3500-4000 ש"ח חודשי,
הון עצמי - 370,000 ש"ח קרן כספית ניהול נזילות ילין לפידות,
קרן השתלמות 44,000 ש"ח, כלל עוקב מדד S&P500, תהיה נזילה עוד שנתיים רק - כרגע ללא כוונה לגעת בטווח הרחוק,
קופת גמל 8000 ש"ח על אותו מסלול,
אין צפי להון נוסף, מדובר בהון שחסכתי לבדי בשילוב הוצאות וכו',
יעד - רכישת דירה באזור ה-1,400,000, בערך עוד כ-3-5 שנים,
לאחרונה התחלתי לשקול פתיחת תיק מסחר עצמאי והשקעה ב-CSPX (לא אזרח אמריקאי),
אני מאמין מאוד בהתפתחות ה-AI ובהתקדמות, חוקר המון את השוק ואת ההתפחויות השונות ורוצה להיות סולידי יחסית בהשקעה שלי, לכן מעדיף את המדד המוכר,
הייתי רוצה לשמוע קצת את דעתכם,
מעריך שבקצב הנוכחי אוכל להגיע לסביבות ה-800,000 ש"ח עוד 5 שנים לערך, כך שהמשכנתא תהיה נמוכה יותר בעתיד,
התכנון שלי הוא, הפקדה של 300,000 ש"ח ראשוני, כולל הפקדה חודשית בהתאם ליכולת ל-CSPX בתיק עצמאי,
שאר הכסף ישאר בכספית ככרית ביטחון לבינתיים,
אני די סולידי בהשקעות, לא מחפש לכנס להרפתקאות, כמובן, שבמידה ותהיה ירידה פתאום חדה, דבר שאוכל להתמודד איתו נפשית, אם אהיה זקוק לכסף בעוד X שנים לטובת רכישת הנכס ותהיה ירידה, אדע להמתין ולהמשיך להשקיע (סיכון שאני לוקח).
אשמח לשמוע תובנות לדעתכם.
נקודה חשובה - אין לי הלוואות או מינוסים, לא מאמין בלתהחייב בשביל מוצרים או דברים, מעדיף לקנות כשיש ואם אין, אז להמתין ולחסוך.
שיהיה חג שמח.