Wonko
משתמש רגיל
- דירוג
- 1,203
אתה יכול להרחיב על זה?
אתה יכול לקרוא על זה פה:
ישבתי היום לתכנן את השינויים לתיק הפיננסי שלי בעקבות המעבר. מעניין אותי לשתף ולשמוע דעות:
1. מניות RSU - יש לי מניות ללא רווחים.
אני מתכנן למכור כ100K בשנה הבאה ולהנות ממס הכנסה נמוך בישראל ו0 מס לארהב כי אין רווחים.
2. קרן השתלמות - עוד לא עברו 6 שנים מאז שפתחתי את הקרן ואני מחזיק חשבון IRA.
אני מתכנן למכור את הקרנות המחקות S&P500 כי אני מחזיק קרנות איריות ולכן חשוף לPFIC.
אני אמיר את הקופה לדולרים וארכוש קרנות מחקות של ואנגארד במקום.
3. יש לי קופת גמל פטורה ממס (מלפני 2008) - 40K
אני מתכנן למכור את הקופה לפני המעבר. בעיקר בשביל להוריד סיכונים מהאפשרות שאשאר בארהב לטווח המאוד רחוק או...
1. מניות RSU - יש לי מניות ללא רווחים.
אני מתכנן למכור כ100K בשנה הבאה ולהנות ממס הכנסה נמוך בישראל ו0 מס לארהב כי אין רווחים.
2. קרן השתלמות - עוד לא עברו 6 שנים מאז שפתחתי את הקרן ואני מחזיק חשבון IRA.
אני מתכנן למכור את הקרנות המחקות S&P500 כי אני מחזיק קרנות איריות ולכן חשוף לPFIC.
אני אמיר את הקופה לדולרים וארכוש קרנות מחקות של ואנגארד במקום.
3. יש לי קופת גמל פטורה ממס (מלפני 2008) - 40K
אני מתכנן למכור את הקופה לפני המעבר. בעיקר בשביל להוריד סיכונים מהאפשרות שאשאר בארהב לטווח המאוד רחוק או...
ופה:
שלום,
אני שוקל רילוקיישן השנה, ולא בהכרח עם כוונות לחזור.
מישהו יודע מניסיון איך ממסים RSUs שקיבלתי בארץ, אך מכרתי בחו"ל? כי לפי החוק בארץ, את המיסים משלמים בעת המכירה של ה-RSUs, אבל ייתכן שבשלב זה כבר לא אעבוד יותר באותה חברה שהנפיקה לי את המניות, ולא יהיה לי חשבון בנק בארץ, וכו', ושבכלל אגור בחו"ל.
האם אני משלם מיסים לפי המדינה בה אני שוהה, או שאני חייב מס בישראל?
נניח ב-1.1.2018 התחילה לי תוכנית RSUs, של 100K$ והמניות מפשירות באופן אחיד (נגיד $25000 כל שנה). לאחר שנתיים, לאחר שהפשירו לי $50K במניות, אני עובר לארה"ב. נניח גם והמניה עלתה 50% בזמן הזה, אז המניות שהפשירו שוות למעשה...
אני שוקל רילוקיישן השנה, ולא בהכרח עם כוונות לחזור.
מישהו יודע מניסיון איך ממסים RSUs שקיבלתי בארץ, אך מכרתי בחו"ל? כי לפי החוק בארץ, את המיסים משלמים בעת המכירה של ה-RSUs, אבל ייתכן שבשלב זה כבר לא אעבוד יותר באותה חברה שהנפיקה לי את המניות, ולא יהיה לי חשבון בנק בארץ, וכו', ושבכלל אגור בחו"ל.
האם אני משלם מיסים לפי המדינה בה אני שוהה, או שאני חייב מס בישראל?
נניח ב-1.1.2018 התחילה לי תוכנית RSUs, של 100K$ והמניות מפשירות באופן אחיד (נגיד $25000 כל שנה). לאחר שנתיים, לאחר שהפשירו לי $50K במניות, אני עובר לארה"ב. נניח גם והמניה עלתה 50% בזמן הזה, אז המניות שהפשירו שוות למעשה...
- FIREdesire
- rsu מיסים מס הכנסה רילוקיישן
- תגובות: 51
- פורום: מיסים
ואני מעדכן ביומן שלי בין היתר על זה פה:
עדכון רבעון שלישי לשנת 2025
מטרה פיננסית: 7.5 מיליון שקלים לפני 2027.
שאלות אסטרטגיות פתוחות:
בזמן האחרון אני חושב יותר ויותר על (2). מה המטרה הגדולה שלי אחרי שאגיע לפרישה מוקדמת? אני במסע הזה כבר 8 שנים כשאת היומן הזה התחלתי כמעט לפני 6 שנים. בראייה לאחור, הצלחתי לתכנן נכון את הזמן שייקח לי להגיע לפרישה מוקדמת. כשיצאתי לשוק העבודה הצבתי לעצמי מטרה לעבוד 8 שנים ואז לחזור לעשות פוסט דוקטורט. היום, 8 שנים אחרי, אני יכול לעשות את זה אבל לא עושה את זה בין היתר בגלל כלוב...
מטרה פיננסית: 7.5 מיליון שקלים לפני 2027.
שאלות אסטרטגיות פתוחות:
- איפה אגור ב2027?
- מה אעשה אחרי שאגיע ליעד? האם אעזוב את מקום העבודה? האם אשאר בהייטק בכלל?
בזמן האחרון אני חושב יותר ויותר על (2). מה המטרה הגדולה שלי אחרי שאגיע לפרישה מוקדמת? אני במסע הזה כבר 8 שנים כשאת היומן הזה התחלתי כמעט לפני 6 שנים. בראייה לאחור, הצלחתי לתכנן נכון את הזמן שייקח לי להגיע לפרישה מוקדמת. כשיצאתי לשוק העבודה הצבתי לעצמי מטרה לעבוד 8 שנים ואז לחזור לעשות פוסט דוקטורט. היום, 8 שנים אחרי, אני יכול לעשות את זה אבל לא עושה את זה בין היתר בגלל כלוב...