• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

באסה עקב הירידות בתיק לאחרונה. עוד מישהו?

• פותח הנושא פותח הנושא Hannah3
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Hannah3

משתמש רגיל
דירוג
207
חיסכון פרישה (superannuation כמו שקוראים לזה בארץ מגוריי): ירד באיזה 10%.

מניות RSU שקיבלתי בעבר כחלק מהתגמול בעבודה בחברת טכנולוגיה גדולה: ירדו בכ-18%.

כמה תעודות סל שקניתי בוואנגרד: ירדו בכ-5-10%.

מה לא ירד: חשבון חסכון קטן בבנק, שבו אני מחזיקה קרן חירום במזומן, עם תשואה קבועה של 4.85%.

הריבית המשתנה על המשכנתא (דירה קטנה, חדר שינה אחד וסלון): כנראה תעלה בשנה הבאה, הבנק המרכזי בארץ מגוריי העלה את הריבית עקב אינפלציה חדה. יש לי ריבית קבועה נעולה ל-4 שנים, שזה היה הרבה שקט נפשי, אבל זה עומד להיגמר.

אז כן, ברור שאלו דברים ארוכי-טווח, שזה יתאושש ושאם אני לא מוכרת - אז לא הפסדתי כלום. בחסכון הפרישה אי אפשר לגעת לפני גיל 60 ממילא. אבל זה עדיין קצת מבאס ונותן רגליים קרות. אם הייתי על סף גיל פרישה כרגע, אולי הייתי דוחה קצת את התוכניות לפרוש.

מה שכן מעודד אותי: יש לי הכנסה קבועה ויציבה, בלואו-טק שלא מפטרים בו גם כשיש פיטורים המוניים בהייטק הגלובלי. הירידות כרגע מזכירות את אלו שהיו בקוביד, והכל הסתדר מאז.
איך אמר טום פטי, what goes up, must come down - ולהיפך. המצב הגיאופוליטי שגורם לירידות האלה לא יכול להמשיך הרבה זמן, כי יש מחסור דלק בעולם ולחץ גלובלי לסיים. אולי עוד מעט זה ייגמר.

עוד מישהו פה מבואס קצת?

ממה שזכור לי מיומן המסע שלך, את מכוונת לפרישה בעוד כמה שנים, כך שהבאסה מובנת.
אך יחד עם זאת אפשר לעשות לימונדה מהלימון. תפיקי מסקנות ולקחים.
אם היית כבר בפרישה, מה היה מצבך הנפשי? סטרס, חרדה, וכד'. הא עדיף לדחות אותה בעוד כמה שנים בודדות על מנת להרגיש מעט יותר בנוח?
מבנה התיק. האם הוא נכון עבורך? ירידה של ~10% לא אמורה להשפיע עליך יותר מדי אם המטרות ברורות והתיק מותאם לסיבולת הסיכון שלך.
what goes up, must come down
לקחת בחשבון שזה בהחלט עלול לקחת זמן (בניגוד ל"משברים" האחרונים).
הירידות כרגע מזכירות את אלו שהיו בקוביד
לא מסכים. בקוביד הייתה פאניקה מוחלטת חסרת בסיס, ספקולטבית. הירידות הנוכחיות מגובות בנתונים מדאיגים ומצב גאופוליטי בעייתי...

אין לי שמץ של מושג כמה התיק ירד או עלה, נכנס להתעדכן פעם בכמה חודשים... שקט נפשי.

אבל לא היו עליות הרבה יותר גבוהות בשנה שעברה? כמה זמן התיק 'חזר אחורה'?

אין לי שמץ של מושג כמה התיק ירד או עלה, נכנס להתעדכן פעם בכמה חודשים... שקט נפשי.

אבל לא היו עליות הרבה יותר גבוהות בשנה שעברה? כמה זמן התיק 'חזר אחורה'?
החלק הארי הוא RSU של חברת FAANG אחת (שלא מכרתי ולא יצרתי DIVERSIFICATION, בעיקר בגלל חבות המס), שקפצו מאוד בשנה החולפת - אבל מאז המלחמה חזרו אחורה כחצי שנה. כשמסתכלים על זה ככה, זה באמת מנחם קצת.

עוד באסה: שער החליפין של המטבע המקומי בארץ מגורי מול הדולר גם סבל מתנודות. שזה אומר שאם אני מוכרת מניות באמריקה וממירה אותן לכסף שאני משלמת איתו בסופר כאן, אז אני מקבלת קצת פחות.

אבל מאז המלחמה חזרו אחורה כחצי שנה. כשמסתכלים על זה ככה, זה באמת מנחם קצת

ולפני חצי שנה היית מבואסת? אם לא, אז אין מה להיות עכשיו, זה לא שעבר הרבה זמן.

עוד באסה: שער החליפין של המטבע המקומי בארץ מגורי מול הדולר גם סבל מתנודות. שזה אומר שאם אני מוכרת מניות באמריקה וממירה אותן לכסף שאני משלמת איתו בסופר כאן, אז אני מקבלת קצת פחות
צרת רבים, תסתכלי מה קרה לשקל...

אני דווקא מרוצה, זה היה ידוע שזה יקרה מתישהו כך או כך, אז זאת הזדמנות טובה לקנות בזול :)
אם מישהו היה על סף פרישה והסיכון של תמהיל ההשקעות שלו בסיכון שהוא לא מוכן לקחת אז הוא היה אמור לאזן אותו עד אותו הרגע לסיכון מתאים.

נערך לאחרונה ב:
החלק הארי הוא RSU של חברת FAANG אחת (שלא מכרתי ולא יצרתי DIVERSIFICATION, בעיקר בגלל חבות המס), שקפצו מאוד בשנה החולפת - אבל מאז המלחמה חזרו אחורה כחצי שנה. כשמסתכלים על זה ככה, זה באמת מנחם קצת.
כן, ההסתכלות על ההפסד מהשיא יכולה להיות מבאסת.
אבל זו נקודת זמן אחת, ספציפית ואין מה להתבוסס בה.

אין ספק שלהחזיק כמעט את כל ההון שלך במניה בודדת זה סיכון מאוד מאוד משמעותי שלקחת על עצמך. הסיבה מובנת - הבדל משמעותי מאוד במס אם את מוכרת כשיש לך עבודה לעומת מצב של פרישה (זוכרת שכתבת שאצלך זה הבדל של 37-47% מס על כל הסכום *כולל הרווח* לעומת קרוב ל- 0% - זה אחושילינג הבדל).

אם אני מנחשת על איזו חברה את מדברת, אז כנראה ההימור לשמור את המניות השתלם (ואפילו השתלם מאוד) *בינתיים לפחות*…
בכל מקרה קיבלת עכשיו דוגמא לסיכון של להחזיק מניה בודדת. זה יאפשר לך לבחון את סיבולת הסיכון שלך. זה דווקא דבר חיובי, כל עוד הנזק לא רב מדי.
ולדעתי נזק של:

הוא לא רב מדי…
במיוחד שכנראה את עדיין ברווח משמעותי מאוד על ה- RSU.

עוד מישהו פה מבואס קצת?
ברור שזה מבאס. אבל אם סיבולת הסיכון מותאמת, אז מעבר לבאסה אין כלום.

הירידות ממש לא היו דרמטיות עד עכשיו, סה"כ 10% מהשיא במדדים מובילים, תיק מאוזן ירד בערך 5%. התיק שלך לגמרי לא מותאם לרמת הסיכון שאת צריכה. רצוי לשנות את התמהיל, כנראה בצורה חדה אם זה מה שאת מרגישה מירידה מינורית.

התיק שלי מתאים לרמת הסיכון, אני יודע שאני אשרוד, אבל זה מבעס לראות ירידה של עשרות אלפי שקלים. מי שאומר שהוא רואה את התיק יורד באלפי שקלים וזה לא מזיז לא הוא כנראה אדם יותר טוב ממני, עם אישיות חזקה וחוסן מנטלי. לחילופין הכסף הגיע אליו בירושה או בהענקה והוא לא באמת עבד קשה בשבילו, או שהוא חרטטן בשביל להראות מגניב בפורומים פיננסיים. כולם מספרים כמה הם הרוויחו, אף אחד לא מספר כמה הפסיד.

התיק שלי מתאים לרמת הסיכון, אני יודע שאני אשרוד, אבל זה מבעס לראות ירידה של עשרות אלפי שקלים. מי שאומר שהוא רואה את התיק יורד באלפי שקלים וזה לא מזיז לא הוא כנראה אדם יותר טוב ממני, עם אישיות חזקה וחוסן מנטלי. לחילופין הכסף הגיע אליו בירושה או בהענקה והוא לא באמת עבד קשה בשבילו, או שהוא חרטטן בשביל להראות מגניב בפורומים פיננסיים. כולם מספרים כמה הם הרוויחו, אף אחד לא מספר כמה הפסיד.
אחרי שאתה מספיק זמן בשוק אתה מתרגל לכך שהתיק עולה ויורד, אין בזה משהו מרגש. מה שחשוב זה כמה יהיה בסוף.

ונותן רגליים קרות.
מצטרף להמלצה להוריד בסיכון
לפני שהבאסה הופכת למשהו שמטריד נפשית
מצד שני, אם רמת הסיכון הנל היא משהו שסוחבים שנים רבות, צריך לזכר בפעם האחרונה שזה קרה ואיך זה הסתיים

אף אחד לא מספר כמה הפסיד.
יש לי גרף אחד שמספר לכולם כמה הפסדתי, אבל ההפסד הוא רק במונחים של פיאט ותלוי תקופת מדידה

בכל מקרה, הכל יותר פשוט אם עושים זום אאוט, ומסתכלים על הדרך כולה ולא על משוכה שכרגע קשה לדלג מעליה

אחרי שאתה מספיק זמן בשוק אתה מתרגל לכך שהתיק עולה ויורד, אין בזה משהו מרגש. מה שחשוב זה כמה יהיה בסוף.
אתה צודק, ועדיין הלב נחמץ, שנאת ההפסד גדולה מתחושת הניצחון.
גם אם יש לי 100 מיליון, ואני יורד 70%, אני עדיין בסדר גמור, כי יש לי 30 מיליון בתיק, וזה מספיק לכל מה שאני צריך. אבל ההפסד הזה עדיין יכאב. אני לא חושב שיש מישהו שיגיד "נו, 70 מיליון, איזי קם איזי גו".

לא יכול להסכים יותר. בימים הראשונים של רכישת המניות שלי ראיתי ירידות של חמישה אחוזים והרגשתי שנפל העולם. לא הבנתי איך כולם סביבי שלווים ורגועים.

היום נוספה עוד ספרה לצד הסכומים ההם אבל גם בירידות גדולות הרבה יותר זה נוגע בי פחות.
כמובן שמציק לראות יום אחרי יום ירידות אבל ההפנמה שאין לזה שום השלכה כלפיי מרגיעה.

מה לא ירד: חשבון חסכון קטן בבנק, שבו אני מחזיקה קרן חירום במזומן, עם תשואה קבועה של 4.85%.

הריבית המשתנה על המשכנתא (דירה קטנה, חדר שינה אחד וסלון): כנראה תעלה בשנה הבאה, הבנק המרכזי בארץ מגוריי העלה את הריבית עקב אינפלציה חדה. יש לי ריבית קבועה נעולה ל-4 שנים, שזה היה הרבה שקט נפשי, אבל זה עומד להיגמר.

אז כן, ברור שאלו דברים ארוכי-טווח, שזה יתאושש ושאם אני לא מוכרת - אז לא הפסדתי כלום. בחסכון הפרישה אי אפשר לגעת לפני גיל 60 ממילא. אבל זה עדיין קצת מבאס ונותן רגליים קרות. אם הייתי על סף גיל פרישה כרגע, אולי הייתי דוחה קצת את התוכניות לפרוש.

מה שכן מעודד אותי: יש לי הכנסה קבועה ויציבה, בלואו-טק שלא מפטרים בו גם כשיש פיטורים המוניים בהייטק הגלובלי. הירידות כרגע מזכירות את אלו שהיו בקוביד, והכל הסתדר מאז.
איך אמר טום פטי, what goes up, must come down - ולהיפך. המצב הגיאופוליטי שגורם לירידות האלה לא יכול להמשיך הרבה זמן, כי יש מחסור דלק בעולם ולחץ גלובלי לסיים. אולי עוד מעט זה ייגמר.

עוד מישהו פה מבואס קצת?
מתקשה להבין ממה הבאסה.
הSP500 ירד בקושי 7%

כמעט כל זמן קניה אקראי ב5 שנים האחרונות , היה מביא לך תשואה חיובית ענקית עד היום ..
יש ממש תקופה סופר קצרה שבה היה צריך לתזמן במדוייק רכישה, כדי להיות עם תיק מופסד.

זה אפילו לא נחשב תיקון, זה סתם "רעש"

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
יש לי גרף אחד שמספר לכולם כמה הפסדתי, אבל ההפסד הוא רק במונחים של פיאט ותלוי תקופת מדידה
האם יש דרך אינטואיטיבית למדוד את זה עבור כל שכבה? כי הבנתי שבברוקרים בארץ לא ניתן לעבוד עם שכבות, אז אין לי ממש מושג איך לחשב את זה חוץ מכנראה לייצא כאקסל ולהשוות מחיר קנייה למחיר נוכחי (אבל עברתי בין ברוקרים באמצע אז די בטוח שאין לי היסטוריה מלאה. אופס)

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א באסה - צריך משקפיים. לפני שאני ניגש לאופטיקה, מה תמליצו לי ממרכיבי משקפים מנוסים? אוף טופיק 19
עידו ג מדריך: תשלום מקדמה עקב השקעה באינטרקטיב שוק ההון 22
ג האם יש הצמדה וריבית על חבות מס שנוצרה בשנה קודמת עקב פריסה לאחור של מס שבח? מיסים 7
F בנייה מחודשת של החלק הסולידי של התיק עקב פירעון של פיקדון בנקאי שוק ההון 8
A אזרח אמריקאי בברוך עקב pfic? שוק ההון 7
ד קושי ברכישה דירה ראשונה עקב רישום דירה על שמי נדל"ן 82
C בית משפט ביטל עסקת נדל"ן עקב הטעיה בשיחה בעל פה נדל"ן 6
S ביטול ביטוח רכב עקב נסיעה לחו"ל? אוף טופיק 11
ר מתקשה במציאת זוגיות רצינית עקב מצב כלכלי של הוריי, מה כדאי לעשות ? אוף טופיק 223
1337justme ביטוח סיעודי הפסיק לשלם לקשישה עקב "חקירה סמויה" - איך לפעול? צרכנות פיננסית 54
מ פטור ממס עקב מחלה כרונית - לבנת פורן או עורך דין המתמחה במיסים מיסים 2
A התלבטות עקב שינוי קריירה התפתחות אישית 4
N מעבר לשכירות עקב מכירת בית ואופציות השקעה עתידיות נדל"ן 10
A מכירת דירה עקב גירושין נדל"ן 15
A לאזרחים אמריקניים שנמנע מהם לקבל קצבאות ביטוח לאומי אמריקני עקב חוק ה- WEP (כאשר היתה להם פנסיה אחרת מקבילה) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
Y מכירת מנייה עקב תצוגה שגויה של 'רווח' האם לברוקר (ישראלי) יש אחריות? שוק ההון 10
A חתימת חוזה חדש עקב מכירת חברה (הייטק) פוסטים מאיכות נמוכה 6
ש איך לחשב עלות בשכירות לדירה עקב עליית מדד נדל"ן 14
E החזר דמי ביטוח לאומי עקב מכירת RSU לאחר עזיבת החברה מיסים 12
S קנס עקב סוג תיק מיסים 0
ס הרווח ה״חינמי״ של etf מבוסס צמיחה (עקב מיסוי דיבידנדים) שוק ההון 2
D מכירת אופציות בחברה בה עבדתי עקב התפטרות מיסים 12
codev זיקה לישראל עקב שימוש בחשבון בנק מיסים 0
G הרעה בדמי ניהול בגמל וקרן השתלמות עקב מעבר עבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
Michel שינוי מסלול ביטוח אובדן כושר עקב עלות גבוהה מאוד ככל שמתבגרים. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
J התלבטות בנוגע למשיכת כספי פנסיה בצורה חד פעמית לפורש לפנסיה עקב הכנסות אחרות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 27
B התפטרות עקב שינוי גיאוגרפי של מקום העבודה אוף טופיק 4
H שאלה האם כדאי למחזר הלוואות שיש לי עקב עליית הריבית? צרכנות פיננסית 3
D הפסקת הפרשות לקרן פנסיה עקב טעות של נציגת שירות לקוחות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
H שאלה לגבי תנאי קבלה למחיר למשתכן עקב מצב מסורבל. נדל"ן 17
S שינוי תמהיל עקב הבנת סיבולת סיכון שוק ההון 14
M טופס 1301 לשכיר עקב הכנסה גבוהה מיסים 1
Amichai בעיה עם דו"ח שנתי בIB עקב מחירי קנייה לא נכונים ברוקרים ופלטפורמות מסחר 8
ע עקב בצד אגודל יומני מסע אישיים 12
מ איזון התיק שלי עקב הוספת ערך של - 50% שוק ההון 4
A בנק מאיים בהפסקת שרות עקב מגורים בחו"ל צרכנות פיננסית 47
1337justme האם כדאי לנייד קה"ש וגמל IRA של אלדובי ז"ל למקום אחר עקב המיזוג עם הפניקס? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
A שינוי במשכנתא עקב עליות המדד נדל"ן 2
M כיצד הייתם מנצלים את קיפאון הייצור שנוצר עקב הקורונה שוק ההון 5
J התלבטות בחיסכון לדירה שניה - עקב שינוי מדיניות למשכון דירה קיימת נדל"ן 8
RumpSteak החזר מס (עקב ביטוח חיים פרטי) לזוג נשוי - הגשה ביחד או בנפרד? מיסים 1
T צו מניעה בטאבו עקב פשיטת רגל נדל"ן 6
Z החזר תשלומי ביטוח כפולים עקב אי ניוד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
I מחפש יועץ פנסיוני עם נסיון בפרישה מוקדמת עקב נכות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
M שיחת הפחדה ממנורה עקב בקשת מעבר להלמן אלדובי צרכנות פיננסית 32
R לא מצליח לקבל כרטיס אשראי למטרות חסכנות עקב חוק נתוני האשראי החדש צרכנות פיננסית 25
A זכאות למענק קורונה - עקב הכנסה משכר דירה שוק ההון 8
ש הפסד עקב עיכוב ביורוקרטי בשיוך כספים שהועברו לקרן פנסיה מחברה אחרת צרכנות פיננסית 16
D טיפול נכון במזומנים עקב הקורונה שוק ההון 15
noa877 מבקשת עזרה בהתמודדות עם הירידות עקב הקורונה שוק ההון 718

נושאים דומים

Back
למעלה