היי אשמח לשמוע את דעתכם:
התחלתי לאחרונה את תיק ההשקעות שלי ומתלבטת לגבי הצעדים הבאים ואשמח ממש לעזרתכם.
רקע עלי:
בת 30, רווקה בלי ילדים, משכורת 37,000 ברוטו, 20,000 נטו.
יכולה לחסוך מידי חודש באיזור ה12 אלף שקל.
פנסיה וקרן השתלמות אני מושקעת 100% בs&p500(התחלתי לחסוך לפנסיה בגיל יחסית צעיר- ישר אחרי הצבא, אז לכאורה מסודרת בגיל הפנסיה, וכמובן שעם הגיל לא אמשיך להיות 100% מנייתית בפנסיה).
יש לי תיק השקעות קטן על סך 30,000 שקל ש70% מתוכו מושקעים ב-VTI ועוד 30% ב-VXUS.
וכמה אלפי שקלים בודדים מושקעים בביטקוין.
בנוסף אופציות של החברה שאני עובדת בה.
יש לי כרגע 300,000 שקל שיושבים סתם בבנק ואני מתלבטת מה לעשות איתם-
50 אלף שח אני רוצה להשאיר ככסף לשעת חירום.
מצד אחד, חשבתי לקחת 250,000 שקל ולשים פשוט כמו בשאר התיק- 70% ב-VTI ועוד 30% ב-VXUS.
מצד שני, כיוון שאני 100% מנייתית בפנסיה וקרן השתלמות חשבתי אולי שווה להשקיע במקורות אחרים(אג״ח, נדלן וכו׳)
הסתכלתי על תשואות של מניות נדלן והייתי מופתעת לרעה, אז חשבתי אולי כן שווה לקנות דירה ממש אבל מפחדת מהבלאגן סביב ותוהה אם לא פשוט עדיף להיות 100% מושקעת במניות כרגע(אני יודעת שאני אמורה להיות רק 71% לפי ג׳ון בוגל ולכן גם תוהה מה עוד יכולה לעשות ב29% הנותרים וגם בעייתי אבל לפי המודל של הארי בראון (משקל רב מדי לאפיק השקעה בודד(מניות)))
גם תוהה אם לא שווה לי להשקיע את ה250,000 במניות דיבדנדים ואז אולי זה יוכל לעזור לי במחיה החודשית אם ארד ממשרה מלאה?
בגדול המטרה שלי היא להצליח לא להיות תלויה בעבודה ולהפסיק לעבוד לתקופות אם ארצה(אני באקדמיה במקביל לעבודה במשרה מלאה) וגם לשקט כלכלי(שפע כלכלי גם יתקבל בשמחה ).
מה המחשבות שלכם? המלצות? כמובן שמבינה שאין אחריות וכו׳
התחלתי לאחרונה את תיק ההשקעות שלי ומתלבטת לגבי הצעדים הבאים ואשמח ממש לעזרתכם.
רקע עלי:
בת 30, רווקה בלי ילדים, משכורת 37,000 ברוטו, 20,000 נטו.
יכולה לחסוך מידי חודש באיזור ה12 אלף שקל.
פנסיה וקרן השתלמות אני מושקעת 100% בs&p500(התחלתי לחסוך לפנסיה בגיל יחסית צעיר- ישר אחרי הצבא, אז לכאורה מסודרת בגיל הפנסיה, וכמובן שעם הגיל לא אמשיך להיות 100% מנייתית בפנסיה).
יש לי תיק השקעות קטן על סך 30,000 שקל ש70% מתוכו מושקעים ב-VTI ועוד 30% ב-VXUS.
וכמה אלפי שקלים בודדים מושקעים בביטקוין.
בנוסף אופציות של החברה שאני עובדת בה.
יש לי כרגע 300,000 שקל שיושבים סתם בבנק ואני מתלבטת מה לעשות איתם-
50 אלף שח אני רוצה להשאיר ככסף לשעת חירום.
מצד אחד, חשבתי לקחת 250,000 שקל ולשים פשוט כמו בשאר התיק- 70% ב-VTI ועוד 30% ב-VXUS.
מצד שני, כיוון שאני 100% מנייתית בפנסיה וקרן השתלמות חשבתי אולי שווה להשקיע במקורות אחרים(אג״ח, נדלן וכו׳)
הסתכלתי על תשואות של מניות נדלן והייתי מופתעת לרעה, אז חשבתי אולי כן שווה לקנות דירה ממש אבל מפחדת מהבלאגן סביב ותוהה אם לא פשוט עדיף להיות 100% מושקעת במניות כרגע(אני יודעת שאני אמורה להיות רק 71% לפי ג׳ון בוגל ולכן גם תוהה מה עוד יכולה לעשות ב29% הנותרים וגם בעייתי אבל לפי המודל של הארי בראון (משקל רב מדי לאפיק השקעה בודד(מניות)))
גם תוהה אם לא שווה לי להשקיע את ה250,000 במניות דיבדנדים ואז אולי זה יוכל לעזור לי במחיה החודשית אם ארד ממשרה מלאה?
בגדול המטרה שלי היא להצליח לא להיות תלויה בעבודה ולהפסיק לעבוד לתקופות אם ארצה(אני באקדמיה במקביל לעבודה במשרה מלאה) וגם לשקט כלכלי(שפע כלכלי גם יתקבל בשמחה ).
מה המחשבות שלכם? המלצות? כמובן שמבינה שאין אחריות וכו׳
נערך לאחרונה ב: