2024-07
עדכון רבעון שני לשנת 2025
אני רשמית חוגג מעל 5 מיליון שקלים שווי נקי ביומן מסע. למעשה אני מעל 5.5 מיליון בזכות התאוששות השוק מאז העידכון האחרון. חזרתי להיות on-track עבור 7.5 מיליון שקלים לפני 2027.
אחד הדברים שאני חושב עליהם הרבה בחודשים האחרונים הוא איפה אגור ב2027 אחרי הפרישה. אם אשאר לעבוד באותו חברה, ההחלטה קלה, אשאר בארהב. טוב לי פה בסהכ. אבל אם אאזור את האומץ להתפטר, אז כנראה שאצטרך לעזוב את ארה"ב כי לא סביר שאספיק להוציא כרטיס ירוק (גרין קארד) עד אז. עומדות לפני כמה אופציות:
- להמשיך לעבוד עד הכרטיס הירוק ואז להשאר בארהב
- לקפץ בין מדינות שונות ולקוות שהאזרחות הפורטוגלית תאושר (הצפי הוא 2028) ואז לעבוד לאירופה
- להשיג תושבות (ואז אזרחות) על בסיס הכנסה פסיבית ושווי נקי - יש לא מעט מדינות שמאפשרות את זה. לדוגמה, באיטליה דורשים €31,000 הכנסה פסיבית בשנה.
- אתחתן עד 2027 עם אמריקאית. לא סביר בהתחשב בזה שאני רווק.
לחזור לישראל היא לא אופציה מבחינתי בשלב הזה. האפשרות השלישית מסקרנת אותי מכיוון שלא חשבתי על זה עד היום, אבל ההון העצמי בעצם פותח לי אפשרויות תושבות חדשות בעולם. בדוגמה של איטליה, הדרישה היא הכנסה פסיבית של כ10K שקלים בחודש, שעל הנייר, אני כבר שם לפי חוק ה-4%. משהו שאני צריך לחקור הוא האם מספיק להראות את הרווחים על הנייר או שצריך לממש אותם והאם רווחי הון נחשבים בכלל או שצריך הכנסה קבוע כמו ריבית או דיבידנד. אם המצב הוא האפשרות השניה, אז יתכן שלקראת הפנסיה אני צריך להשקיע בתיק דיבידנדים שמאפשר מצד אחד להראות הכנסה יציבה לרשויות ומצד שני נותן איזושהי יציבות יחסית לשינויים בשוק. אם יש למישהו ניסיון או דעה - אשמח לשמוע.