• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

עוד אחד שהגיע למשבר גיל ה 40.

• פותח הנושא פותח הנושא azmaz
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

azmaz

משתמש רשום
דירוג
4
שלום לכולם, בן 39 נשוי + 4. סה"כ חיים טובים.
עובד בהיי טק, באותה חברה כבר 15 שנה, שזה בעצם העבודה הראשונה והיחידה שלי יד כה, בעשר שנים האחרונות בתפקיד של פיתוח עסקי/מכירות. מגיע מעולמות יותר טכניים אבל כבר לא שם המון המון זמן. שכר מצויין (40 אשח) + בונוסים + תנאים טובים ותרבות ארגונית מדהימה. רק תחושת מיצוי טוטאלי בעבודה, משעמם לי, אין אתגר, אין עניין, ובסוף גם מרגיש שאין לי לאן להתקדם לא מבחינת התפקיד אבל בעיקר מבחינת גרף הלמידה. אין עוד משהו שמהחברה הזו אני אקבל, שיעזור לי במקום אחר. בקיצור רוצה שינוי. לאחרונה התחלנו (אשתי ואני) בתהליך של בניית בית. גיליתי שעולם הבנייה מרתק אותי. תכנון, אדריכלים, מהנדסים, מעצבים, קבלנים, מימון, משכנתאות וכו' וכו'. כל הפלייליסט שלי פודקאסטים על בנייה. ואני חושב ברצינות להיכנס לעולם הזה. כאן יש כמה שאלות:
1. איזה תפקיד בעולמות הבנייה יכולים להיות רלוונטים למישהו עם ניסיון כמו שיש לי? הכי אוויוס זה מכירות, אבל דווקא העולמות היותר "אמיתיים" קוסמים לי. לרדת לשטח, לדבר עם פועלים לשתות קפה שחור בחמש בבוקר ..
2. אני מניח שארד ברמת השכר, השאלה עד כמה?
3. הכי אני מפחד שזה קוסם לי סתם כי זה חדש וככה מיציתי את העבודה הנוכחית שלי שזה סתם, כמו רומן סוער, אבל לא זוגיות ארוכה...

בקיצור אלו היו מחשבותיי. אם יש לכם עצות, או מחשבות, אשמח לשמוע.

הכי אני מפחד שזה קוסם לי סתם כי זה חדש וככה מיציתי את העבודה הנוכחית שלי שזה סתם, כמו רומן סוער, אבל לא זוגיות ארוכה...
ניחוש....אכן כך - מיצית את התפקיד והחברה ואתה מחפש עניין חדש. ממש לגיטימי.

- אתה יכול להישאר בעבודה הנוכחית / להחליף למשהו דומה ומקביל ולפתח יותר חיים ועניין מחוץ לעבודה (תכנון הבית לדוגמה)

- אתה יכול לנסות לגשת לתפקידים אחרים, בחברה או מחוצה לה, שהרקע שלך משמעותי ותורם.

אם זה אכן משהר גיל ה 40 הצפוי והטיפוסי, רק תיזהר מלעשות החלטות נמהרות בעניין העבודה. תפעל בחוכמה. בהצלחה!

חשבת אולי לשלב את מה שאתה עושה היום עם התחביב החדש? יש חברות הייטק שעוסקות בתחום הבנייה...(Buildots קופצת לראש)
גם לא תאבד את יתרון הותק שלך ולא תרד בשכר וגם תעסוק בתחום שמעניין אותך

ניחוש....אכן כך - מיצית את התפקיד והחברה ואתה מחפש עניין חדש. ממש לגיטימי.

- אתה יכול להישאר בעבודה הנוכחית / להחליף למשהו דומה ומקביל ולפתח יותר חיים ועניין מחוץ לעבודה (תכנון הבית לדוגמה)

- אתה יכול לנסות לגשת לתפקידים אחרים, בחברה או מחוצה לה, שהרקע שלך משמעותי ותורם.

אם זה אכן משהר גיל ה 40 הצפוי והטיפוסי, רק תיזהר מלעשות החלטות נמהרות בעניין העבודה. תפעל בחוכמה. בהצלחה!
תודה רבה על התשובה, אכן זה הפחד שלי, החלטות נמהרות לא אעשה... (15 שנה באותו מקום בכל זאת ;)).

חשבת אולי לשלב את מה שאתה עושה היום עם התחביב החדש? יש חברות הייטק שעוסקות בתחום הבנייה...(Buildots קופצת לראש)
גם לא תאבד את יתרון הותק שלך ולא תרד בשכר וגם תעסוק בתחום שמעניין אותך
וואלה זה רעיון מצויין. למרות שייתכן שמיציתי את כל הרעיון של לשבת מול מחשב, רוצה יותר שטח. אבל אם יש תפקיד שמשלב בין הדברים זה יכול להיות מאוד מאוד מעניין! תודה רבה על זה.

הכי אני מפחד שזה קוסם לי סתם כי זה חדש וככה מיציתי את העבודה הנוכחית שלי שזה סתם, כמו רומן סוער, אבל לא זוגיות ארוכה...
אם יש לך תשוקה ועניין חדש, זה ממש נחמד, אתה חי.
כל הראיונות עם האנשים המבוגרים שמצטערים שלא עשו מה שרצו בגלל כל מיני פחדים...

בקיצור אלו היו מחשבותיי. אם יש לכם עצות, או מחשבות, אשמח לשמוע.
אני מניח לפי מה שאתה כותב שאתה מאוד טוב בעבודה שלך היום ועושה אותה בצורה מצויינת

דווקא הייתי נותן לך רעיון של לרדת באחוזי משרה
נניח ל80 אחוז
הפגיעה בשכר שלך תיהיה יחסית קטנה
אתה עדין תרוויח 90 אחוז מהנטו
כי החלק הגבוה של השכר שלך שאתה מוריד הוא כמעט 50 אחוז מיסוי 35 אחוז מס הכנסה, 7 אחוז ביטוח לאומי, 5.14 אחוז מס בריאות

ואתה תרוויח יום פנוי בשבוע לעסוק או ללמוד כל מה שחפצה נפשך

בהמשך גם אחרי שהעבודה תראה שהכל טוב ואתה תכלס נותן את אותה התפוקה תוכל גם לבקש לעבור ל60 אחוז משרה או לבקש העלאה וכו

בתוך הזמן שמתפנה תבדוק מה ממלא אותך

מהניסיון שלי בניה זה עסק באמת מעניין
אבל מאוד לא "היי טק"
ולא בגלל הקפה או העבודה בשטח
הפועלים לרוב לא קבועים על גבול החוקיים להעסקה בכלל
מאוד מאוד קשה למצוא בעלי מקצוע טובים או אפילו עובדים פשוטים שישארו
וחלק גדול מהזמן אתה מתעסק בזה או מכבה שריפות שקשורות לזה

וכמובן באקלים שנוצר לנו היום בישראל הממשק עם הלקוח הןא לא פשוט
כי אנשים מוצאים מיליוני שקלים על בית
ממשכנים את עצמם ל30 שנה
ומצפים לקבל מרצדס מהניילונים עם אחריות לכל החיים

ובניה זה לא הייטק ואחרי כמה חודשים יש סדקים בקירות
והנגר של המטבח בורח באמצע
ופתאום לא ייבשו את החצץ וצריך להחליף ריצוף
הגג מתחיל לדלוף כי הגגן לא ריתך את היריעות מתחת לרעפים והוא עכשיו בפרויקט הבא ולך תרוץ אחריו 6 חודשים
והאינסטלטור התקין את בבריכות ביוב לא לפני התוכנית שהיתה מראש לא מושלמת
ועכשיו יש בעייה של ביוב וסתימות בבית חדש
ולסדר את זה אומר לחפור מתחת לבית
אז זה משהו שלא פשוט לתקשר ללקוחות ולצאת מזה בצורה טובה
וצריך הרבה יחסי אנוש לצלוח מהמורות כאלה

נניח ל80 אחוז
כי החלק הגבוה של השכר שלך שאתה מוריד הוא כמעט 50 אחוז מיסוי 35 אחוז מס הכנסה, 7 אחוז ביטוח לאומי, 5.14 אחוז מס בריאות

תשמע, בחיי שרעיון מעולה!.
בעצם זה לרדת בהכנסות (לרדת ה- % המשרה), כדי לשלם פחות מס בגלל ברוטו נמוך יותר, ולהעניק פחות מתנה למדינה.
גם מרוויחים יום לעצמך שזה נפלא ונהדר..
זה מה שכל פעם משגע אותי בלעשות שעות נוספות (שונא לעבוד גלובאלי), שכל שעה נוספת שאני עושה שווה לי פחות משעה רגילה כי היא ממוסה יותר משעה רגילה...

• אהבתי
Reactions: A42
לאחרונה התחלנו (אשתי ואני) בתהליך של בניית בית. גיליתי שעולם הבנייה מרתק אותי.
אוי :)
זה קרה לבעלי כאשר בנינו את הבית. הוא כל-כך התלהב, שבחר ללכת ללמוד כמה נושאים בתחום (הנדסאי בנין, חשמלאי ואינסטלטור). חוץ מלהטריף לי את השכל כשנשארתי מפרנסת יחידה לתקופה לא קצרה (עם 2 ילדים קטנים, כן?) והייתי צריכה לפצל שעות עבודה כדי לאפשר לו ללמוד, ולצמצם את רמת החיים ל"עדשים ומקלחות קרות" - הוא לא עבד יום אחד באף אחד מהנושאים האלה (וגם לא התכוון, זה פשוט עניין אותו). הרווח היחיד מההשתגעות הזאת שהבנאדם מתחזק כמעט לבדו את רוב ענייני הבית והחצר. אה...וגם שהוא היה מאושר.

אני מניח לפי מה שאתה כותב שאתה מאוד טוב בעבודה שלך היום ועושה אותה בצורה מצויינת

נניח ל80 אחוז

בהמשך גם אחרי שהעבודה תראה שהכל טוב ואתה תכלס נותן את אותה התפוקה תוכל גם לבקש לעבור ל60 אחוז משרה או לבקש העלאה וכו

בתוך הזמן שמתפנה תבדוק מה ממלא אותך

מהניסיון שלי בניה זה עסק באמת מעניין
אבל מאוד לא "היי טק"
ולא בגלל הקפה או העבודה בשטח
הפועלים לרוב לא קבועים על גבול החוקיים להעסקה בכלל
מאוד מאוד קשה למצוא בעלי מקצוע טובים או אפילו עובדים פשוטים שישארו
וחלק גדול מהזמן אתה מתעסק בזה או מכבה שריפות שקשורות לזה

וכמובן באקלים שנוצר לנו היום בישראל הממשק עם הלקוח הןא לא פשוט
כי אנשים מוצאים מיליוני שקלים על בית
ממשכנים את עצמם ל30 שנה
ומצפים לקבל מרצדס מהניילונים עם אחריות לכל החיים

ובניה זה לא הייטק ואחרי כמה חודשים יש סדקים בקירות
והנגר של המטבח בורח באמצע
ופתאום לא ייבשו את החצץ וצריך להחליף ריצוף
הגג מתחיל לדלוף כי הגגן לא ריתך את היריעות מתחת לרעפים והוא עכשיו בפרויקט הבא ולך תרוץ אחריו 6 חודשים
והאינסטלטור התקין את בבריכות ביוב לא לפני התוכנית שהיתה מראש לא מושלמת
ועכשיו יש בעייה של ביוב וסתימות בבית חדש
ולסדר את זה אומר לחפור מתחת לבית
אז זה משהו שלא פשוט לתקשר ללקוחות ולצאת מזה בצורה טובה
וצריך הרבה יחסי אנוש לצלוח מהמורות כאלה
זה באמת רעיון מעולה - נראה אם יסכימו. תודה על זה.

• אהבתי
Reactions: A42
זה קרה לבעלי כאשר בנינו את הבית. הוא כל-כך התלהב, שבחר ללכת ללמוד כמה נושאים בתחום (הנדסאי בנין, חשמלאי ואינסטלטור). חוץ מלהטריף לי את השכל כשנשארתי מפרנסת יחידה לתקופה לא קצרה (עם 2 ילדים קטנים, כן?) והייתי צריכה לפצל שעות עבודה כדי לאפשר לו ללמוד, ולצמצם את רמת החיים ל"עדשים ומקלחות קרות" - הוא לא עבד יום אחד באף אחד מהנושאים האלה (וגם לא התכוון, זה פשוט עניין אותו). הרווח היחיד מההשתגעות הזאת שהבנאדם מתחזק כמעט לבדו את רוב ענייני הבית והחצר. אה...וגם שהוא היה מאושר.
חחח... נראה לי שזה שווה את זה, לא? העיקר שנהיה מאושרים. סתם שאלה - במה הוא עובד (או עבד) שהוא הלך ללמוד את הג'וק הזה שנכנס לו...?

במה הוא עובד (או עבד) שהוא הלך ללמוד את הג'וק הזה שנכנס לו...?
בתחומים אחרים...אבל הוא כאדם, מאז שאני מכירה אותו שזה בערך 40 שנה, תמיד היה עם ראיה הנדסית ומרחבית מעולה ועם ידי זהב.

זה שהוא היה מאושר זה חשוב לא??? חח אבל כן זה קורה איך אומרים בשביל לפתוח בית דפוס לא צריך לשתול יער שיהיה עצים לדפים את זה תשאיר לאחרים

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
N עוד בנושא קרנות ללא TICKER עבור מעקב בפורטפוליו שוק ההון 1
N עוד לגבי קרנות שאין להם TICKER, אבל רוצים לשתף במעקב הפורטפוליו (GoogleSheets) שוק ההון 0
אגוז_קוקוס דעה על תמהיל משכנתא (עוד אחד) נדל"ן 12
S איך לבדוק אילו תביעות וביטוחים של אבא ז"ל עוד לא מוצהו או כספים שלא נמשכו פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
M עוד דרכים לפזר את תיק ההשקעות? שוק ההון 42
P עוד מישהו לא מצליח להתחבר לאיביאי? (IBI) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 25
N עוד מישהו חושב שמערכת המסחר של אקסלנס לא טובה? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
E הלוואה כנגד נכס בכדי לקנות עוד נכס נדל"ן 3
מ חלק סולידי בתיק לפרישה עוד 10 שנים שוק ההון 7
M האם אפשר לשפר עוד את הריביות? נדל"ן 7
S עוד צעיר בהתלבטות לגבי לימודים. להיות זנב לאריות או ראש לשועלים? התפתחות אישית 16
ח עוד שרשור פוליטי פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 223
I נטפליקס "קנו עוד היום: קנוניית הקניות" מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 0
S עוד מבולבל התפתחות אישית 6
C אסרטגיית השקעה לאחר רכישת דירה על הנייר שתימסר עוד 4 שנים נדל"ן 7
הירהורים דירה ראשונה להשקעה - מה עוד לבדוק לפני שמתחילים ענייני חוזים עם עו"ד ? נדל"ן 12
N איפה אתם חושבים שהביטקוין יהיה עוד 5-7 שנים מהיום קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 39
פ עוד על זיכוי מס ששולם בחו"ל מיסים 13
A מיסוי דירה שניה - שהדירה הראשונה עוד בבנייה. נדל"ן 2
Z בשעתיים אחרונות לא מצליח לקבל קוד אימות חד פעמי לאיזור אישי במס הכנסה, מישהו עוד נתקל בבעיה כזו? מיסים 0
ו קווים מנחים לשכירות בפעם הראשונה - עוד אדם פיקח נפל מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 139
R תיק מנייתי - כל כמה זמן לקנות עוד ניירות? שוק ההון 1
Z עוד סיבה לא להיות רשום כנשוי בישראל. אוף טופיק 41
N האם עוד מישהו מרגיש מתוסכל מהאופן בו מתנגדי שינוי שיטת המשטר מציגים את הסכנה במהפכה? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 64
B אחוז משכנתא רצוי עוד 2-6 שנים + השקעה עד אז נדל"ן 5
I שער הדולר\שקל + לקנות VT (כן... עוד שרשור על זה) שוק ההון 16
P עוד בנק אונלייני חדש בארץ: esh / אש ישראל צרכנות פיננסית 4
G עוד שאלות על מניות ערך שוק ההון 0
S תיק השקעות ראשון- עוד הייטקיסטית יומני מסע אישיים 15
I רכישת דירה להשקעה וקניית דירה למגורים עוד כעשור נדל"ן 2
tomer111 האם עוד מישהו כאן חושש ממצב שחשבון ההשקעות נעלם? שוק ההון 12
א יש עוד טעם להשקיע את החלק הכי סולידי בתיק בקרנות של אג"ח ממשלתי? שוק ההון 45
M אופטימיזציה של הפרשות לפנסיה - עוד פוסט עם טוויסט? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
Body Solid בנק ישראל בטיוטת הוראות לבנקים: לא יוכלו עוד לסרב באופן גורף לפעול בתחום הקריפטו קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 56
F חוץ מהייטק איזה תחומים רווחים עוד היום בסקטור השכיר ? התפתחות אישית 70
E לא יכול לקנות עוד מנייר ערך מסוים שוק ההון 3
שם משתמש בעייתי כמעט מוכן לפתוח תיק השקעות. מה עוד צריך לדעת? שוק ההון 10
M עוד פוסט של איך להתחיל, דומה אבל אולי קצת שונה שוק ההון 12
K להשכיר או למכור? עוד התלבטות נדל"ן 37
J יומנו של 'סתם עוד אחד' יומני מסע אישיים 7
P עוד זליגת תמונות ת"ז של אזרחים? אוף טופיק 24
deussex מה עוד חסר לי לאושר ? פוסט שיתוף התפתחות אישית 20
S אז מה עוד אפשר לעשות עם הפנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 35
Y האם אפשר היום לקחת הלוואה בריבית קבועה ולהתחיל לשלם אותה רק עוד כמה שנים? צרכנות פיננסית 5
unrealx עוד אשכול על אופציות: חישוב שווי אוף טופיק 1
M שאלה לגבי מה עוד ניתן לעשות על מנת להגיע לפרישה מוקדמת. פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 73
S עוד לא החלטתי למי להצביע ורוצה לשמוע דעות של אחרים פוסטים מאיכות נמוכה 154
Mr. Bigglesworth עוד שרשור על זליכה אוף טופיק 32
בייניש רק עוד מילניאל שמחפש לחסוך יומני מסע אישיים 4
א משתחרר עוד שמונה חודשים: היה לי מסלול בראש אני אני מחשב מסלול מחדש (עו"ד) התפתחות אישית 5

נושאים דומים

Back
למעלה