• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

איך לבדוק אילו תביעות וביטוחים של אבא ז"ל עוד לא מוצהו או כספים שלא נמשכו

• פותח הנושא פותח הנושא soulstaker7
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

soulstaker7

משתמש רשום
דירוג
6
שלום לכולם,

אבא שלי ז"ל נפטר ב-16/4/2023, באופן פתאומי, והאירוע היה קשה מאוד לעיכול עבור אמא שלי ועבורי, ואני כבן יחיד הייתי צריך להתמודד עם כל הניירת והתביעות.
בתקופה ההיא ביצעתי את כל ההליכים באופן אוטומטי, מבלי להבין באמת מה נדרש ממני או מה מגיע לי.

עכשיו, כמעט שלוש שנים לאחר פטירתו, אני מבין שישנם חוקי התיישנות לגבי ביטוחים וכספים מסוימים, ולכן חשוב לי לפעול מהר.

השאלה שלי היא: איך אפשר לדעת מה כבר תבעתי, מה בתהליך ומה עדיין לא תבעתי?

בנוסף, האם קיימים אנשי מקצוע שיכולים לעזור בבדיקה הזו?
חשוב לי להדגיש: אינני מחפש עזרה בתביעה עצמה, אלא בהבנת המצב – מה כבר תבעתי ומה עוד ניתן לתבוע או למשוך.

תודה רבה מראש לכל מי שיכול לכוון.

פיננסים אתה יכול לבצע בדיקה בהר הכסף ולקיים שיחה עם כל אחד מהגופים. לא תמיד היה למנוח מוצר או ביטוח פעיל בעת הפטירה.
אם הוא נפטר תוך כדי עבודה צריך לבדוק שפיצויים שולמו כדין מהמעסיק. קצבת שאירים בהתאם למוצר שבו הוא חסך.
אין מאגר אחד או דשבורד מרוכז שאומר לך מה ניתן לתבוע ומה הם טופל. זה לצערינו רק בעולם וורוד או בעתיד שהכל ידבר עם הכל.

עכשיו, כמעט שלוש שנים לאחר פטירתו, אני מבין שישנם חוקי התיישנות לגבי ביטוחים וכספים מסוימים, ולכן חשוב לי לפעול מהר.
האם אכן יש חוקי התיישנות על משיכת כספים של נפטרים מחשבונות בנק / ביטוחים / קרנות השתלמות וכו'?

האם אכן יש חוקי התיישנות על משיכת כספים של נפטרים מחשבונות בנק / ביטוחים / קרנות השתלמות וכו'?
אין התיישנות על משיכת כספים מחשבונות.
יש התיישנות על פוליסות ביטוח חיים ועל קצבאות מסויימות שניתן לקבל רטרואקטיבית.

בנוסף למקומות שהוזכרו:

א. אם יש לך גישה לתדפיסי חשבון בנק / אשראי שלו בחודשים שלפני הפטירה תבדוק אילו חיובים יש שם
אם יש חיובים שעדיין יורדים תפנה אליהם לבטל
אם יש חיובים של חברות פיננסים או ביטוח - תברר על מה הם

ב. לרוב חברות הביטוח והפיננסים שולחות אחת לשנה או רבעון מכתב פיזי בדואר עם מידע על הפוליסה, לך לבית שהיה של אבא וחפש את המכתבים האלו

על משיכה אין, ראיתי מקרים שעשרות שנים לא ידעו על קופת גמל שנפתחה בעבר בבנקים לפני עליית ממשק הר הכסף

על משיכה אין, ראיתי מקרים שעשרות שנים לא ידעו על קופת גמל שנפתחה בעבר בבנקים לפני עליית ממשק הר הכסף
מאד לא מומלץ, אחרי X זמן האפוטרופוס הכללי יכול לנכס לעצמו את הכספים:

מאד לא מומלץ, אחרי X זמן האפוטרופוס הכללי יכול לנכס לעצמו את הכספים:
כן זה נכון שגוף מוסדי אחרי מספר שנים יעביר את המידע, האפוטרופוס לפני שילך למהלך יבדוק אם יש יורשים חוקיים ולמטיב ידיעתי רק אם אין, יחל בתהליך איתור לפי סדר משפחה מרוחבת ורק אם הוא לא צלח ולא השיבו לו למכתב זה באמת יעבור לניהולו. תהליך דיי ארוך מרגע שהוא נכנס לתמונה. אני גם עבדתי בגוף מוסדי וגם קיבלתי בעבר מכתב על רחוק שאומר שאולי יש לי זכאות לרשת את הנכסים שלו וזה היה כלכך רחוק עד שהייתי צריך לעשות אילן יוחסין להבין מה הקרבה שלו. והסתבר שבאמת נפטר ערירי ללא ילדים ופנו למעגלים רחבים יותר. החלטתי לא לעסוק בזה וגם אם יש נכסים לא מעוניין בחלק מהם.

קרן השתלמות הייתי מותח כי נהנים מהפטור ככול והכל פטור אצל הנפטר.
בקופת גמל אין הטבה מיוחדת יחול מס רווחי הון 90 יום מהפטירה ועדיף להעביר על שם המוטב לחשבון חדש וככה גם אפשר לשנות מסלולים או גוף מנהל

כן זה נכון שגוף מוסדי אחרי מספר שנים יעביר את המידע, האפוטרופוס לפני שילך למהלך יבדוק אם יש יורשים חוקיים ולמטיב ידיעתי רק אם אין, יחל בתהליך איתור לפי סדר משפחה מרוחבת ורק אם הוא לא צלח ולא השיבו לו למכתב זה באמת יעבור לניהולו. תהליך דיי ארוך מרגע שהוא נכנס לתמונה. אני גם עבדתי בגוף מוסדי וגם קיבלתי בעבר מכתב על רחוק שאומר שאולי יש לי זכאות לרשת את הנכסים שלו וזה היה כלכך רחוק עד שהייתי צריך לעשות אילן יוחסין להבין מה הקרבה שלו. והסתבר שבאמת נפטר ערירי ללא ילדים ופנו למעגלים רחבים יותר. החלטתי לא לעסוק בזה וגם אם יש נכסים לא מעוניין בחלק מהם.
וגם ממשיכים לשלם דמי ניהול על כל הסכום ללא יכולת להתמקח עליהם, צריך לבדוק אם זה כלכלי כל הסיפור ועד בעיה:
אם השוק דווקא ירד מאז הפטירה ועד המשיכה גם תפסיד את המגן מס וגם את דמי הניהול.

קרן השתלמות הייתי מותח כי נהנים מהפטור ככול והכל פטור אצל הנפטר.
אמנם נהנים פטור ממס אבל לא ניתן לקבל דוח שנתי, לא ניתן לשנות מסלול השקעות ואין שום דבר שמונע מבית ההשקעות להעלות את דמי הניהול למקסימום.
וזאת עוד מבלי לדבר על הסיבוך במקרה שיש מספר יורשים, או אם במקרה שהיורש עצמו נפטר והיורשים שלו כלל לא יודעים שיש עוד קרן נוספת, כי היא על שם המוריש המקורי.
בהסתברות גבוהה שהדבר הנכון כלכלית זה למשוך את הקרן ולהשקיע את הכסף בתיק מסחר עצמאי, זה ישתלם יותר מהפטור ממס.

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
N איך אני יכולה לבדוק על כמה סכום מגיע לי פטור ממסס בקרן ההשתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
הירהורים דירה ראשונה להשקעה - מה עוד לבדוק לפני שמתחילים ענייני חוזים עם עו"ד ? נדל"ן 12
א כיצד לבדוק באיזו בורסה נייר נסחר? פוסטים מאיכות נמוכה 4
ק איפה אני יכול לבדוק? פוסטים מאיכות נמוכה 3
S מה כדאי לבדוק לפני שמחליפים קופת חולים? צרכנות פיננסית 11
A איפה לבדוק מתי תהיה חלוקת דיבידנדים SSAC שוק ההון 14
ט מה הדרך הכי פשוטה לבדוק אם מניה X נמצאת במדדים? שוק ההון 2
A השוכרים יצאו מהדירה - מה לבדוק? נדל"ן 9
פ כיצד לבדוק ולהשוות דמי ניהול ועמלות שוק ההון 5
L האם ניתן לבדוק באתר ממשלתי עיקול על חשבון בנק? וצ'ק בחשבון מעוקל צרכנות פיננסית 2
yossik לבדוק קבלות בקופה צרכנות פיננסית 29
unrealx פינוי ובינוי - מה צריך לבדוק? נדל"ן 17
מ לא זוכרת האם בחרתי רצף פיצויים או רצף קצבה, איך לבדוק? אוף טופיק 22
L כדאי לבדוק היטב את נכונות הדוחות השנתיים של הברוקר שוק ההון 102
K רוצה לבדוק אם הבנתי נכון את הרעיונות המרכזיים של האיזון שוק ההון 88
sali איך לבדוק אם כדאי להשקע בקרן שוק ההון 17
yossik לבדוק חשבוניות חברים, שיטת מצליח על ימין ושמאל מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 7
flower אל סלבדור — אילו אפשרויות השקעה פתוחות למשקיעים זרים? שוק ההון 10
J אילו דוחות להוציא מ-IBKR לטובת דוח מס שנתי? מיסים 3
algo.il אילו הטבות\תנאים\הוזלות אפשר לקבל כעובד עיריית ת"א? צרכנות פיננסית 1
G אילו מסמכים כדי להוריד לפני סגירת חשבון? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
X אילו מניות כדאי למכור? האם כדאי למכור מניות שהערך שלהן עלה לאחרונה, או דווקא מניות שנמצאות בירידה? שוק ההון 24
esho אילו ברוקרים פרט ל IBKR משרתים לקוחות ישראלים ? (גם ברוקרים אירופאים אפשרי) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 26
Nons Ense מצאתי דירה שאני רוצה לרכוש, אילו שאלות חשוב לשאול את בעל הדירה? נדל"ן 6
E אילו יריחונים/מגזינים אתם קוראים? פוסטים מאיכות נמוכה 4
ט מתכנת - עוסק פטור או זעיר? אילו הוצאות מוכרות? מיסים 10
א אילו קרנות כספיות כרגע לא "חסומות"? שוק ההון 5
C אילו נותני שירותים אתם מחזיקים שרצים אתכם במסע לחופש פיננסי ולאחר מכן? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
D אילו מגזינים או עיתונות זרה שווה את כספכם? אוף טופיק 14
S אילו מרכיבים נכללים בחישוב מדרגת המס לשכיר? צרכנות פיננסית 1
YoniLevy אילו המלצות יש לכם לבן 19? פוסטים מאיכות נמוכה 9
T על אילו עמלות אני יכול לקבל פטור/הנחות בהעברות מט"ח לחו"ל? שוק ההון 7
ט אילו בטוחות אתם מבקשים מהשוכרים? נדל"ן 36
א אילו סקטורים ונכסים כדאי לקנות אם אני מאמין שהאינפלציה היא לא זמנית ? שוק ההון 33
E אילו אפיקי השקעה אטרקטיביים יש כרגע? פוסטים מאיכות נמוכה 7
ש אילו פלטפורומות מסחר מומלצות בארה''ב? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
שיר הלל לטבע מתלבט על אילו נכסים לבסס את התיק שוק ההון 17
ד מה הייתם עושים אילו הייתם אני? שוק ההון 9
S קרנות הנסחרות בדולרים מול אילו בשקלים שוק ההון 17
R אילו עלויות אני צריך לקחת בחשבון בניהול תיק השקעות? שוק ההון 0
L יזמים או בעלי עסקים, אילו תכונות וכישורים צריך וכדאי לשפר? התפתחות אישית 34
A מה הייתם עושים אחרת אילו הייתם צעירים ב20 שנה? התפתחות אישית 146
unrealx אילו יתרונות יש להשקעה בקרנות אג"ח ממשלתי על אג"ח בודדת? שוק ההון 15
unrealx אילו סיבות יש לפתוח חשבון באינטרקטיב ישראל ולא ישירות מול אינטרקטיב ברוקרס? שוק ההון 2
unrealx אילו זכויות מתבטלות כשעוברים ל- IRA? שוק ההון 6
S אילו דברים יקרים קניתם ? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
Y אילו מניות אפשר לקנות בקופת גמל בניהול אישי? שוק ההון 7
ר אילו אפיקי השקעה צפויים לעלות כשהריבית עולה? שוק ההון 44
? אני רוצה לתזמן את השוק בזמן הכניסה אילו. לקנות סל מניות עכשיו? שוק ההון 57
ע מול אילו עמלות מתקזזים דמי הטיפול החודשיים בבית ההשקעות? שוק ההון 3

נושאים דומים

Back
למעלה