• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

סגנון ההשקעה של הסולידית

אני אומר את זה רק כדי שהמשך הדיון יתנהל בחברת אנשים בעלי הבנה אלמנטרית בעסקים ובפרסום, ובלי טענות לא רלוונטיות על הפסיכולוגיה והמצב המשפחתי של בעל העסק.
לענ"ד יש לי הבנה יותר מאלמנטרית בעסקים ובפרסום ואני חושב שאתה טועה

אני יכול להעיד מכלי ראשון שהפרישה משנה הרבה תפיסות

תיאוריית הקונספירציה בהחלט אפשרית :lol:
בכל מקרה כמו כל מידע באינטרנט צריך לקחת הכל בערבון מוגבל. ומה שבטוח, שהיא אדם שונה מכל אחד אחר והשיקולים של כל אחד אינדבידואליים.

עסק שכניראה הולך לא רע בכלל
אל מול הערך שהביאה (המקורית לפחות ;)) לדעתי מגיע לה.

לגבי הנושא המקורי, לדעתי לאף אחד אסור להשקיע בשוק ההון לפני שקרא בעיון שרשורים כמו עזרה להתמודדות עם הירידות. אפילו אם זה בא על חשבון עוד קצת analysis paralysis.

אין שום סיבה לחשוב שכל הפוסטים בבלוג נכתבו כולם בידי אותו בן אדם
אין סיבה מספיק חזקה לחשוב אחרת. הרבה אנשים משנים את דעתם במהלך החיים. גם כאלה שעשו קריירה מוצלחת על הדעה הקודמת. למשל ויטגנשטיין ופרויד. וגם יהודים כמו הרצל והרב יששכר שלמה טייכטל.

יחסית השינויים של הסולידית הם קטנים ודי נפוצים.

לדעתי גם המניע של הרבה פעולות בחיים הוא לא כסף. למשל זה שהסולידית קראה את הספר השקעות לעצלנים זה כנראה לא היה בשביל לכתוב פוסט שיכניס טראפיק אלא מתוך סקרנות ולמצוא את הדומה והשונה בינה למישהו שאחרים משווים אותה אליו. האם אחרי המניע העמוק והראשוני הרבה פעמים נכנס הצד התועלתני של איך להרוויח מזה.

לדעתי גם המניע של הרבה פעולות בחיים הוא לא כסף.
בחיים האמיתיים הוא לא, אבל באינטרנט המניע הוא תמיד כסף ואך ורק כסף.
הסולידית יכולה לקרוא את הספר של תמיר ולומר לעצמה בלב "אני לא מסכימה עם זה" ואז ללכת לשחק עם הבת שלה.
אבל היא בחרה להקדיש מזמנה היקר כדי לכתוב באריכות ולקהל הרחב מדוע היא לא מסכימה עם תמיר - וברור שהסיבה לכך היא אך ורק להשיג טראפיק לאתר.

דווקא בגלל הפשטות של הספר גורם להרבה אנשים שלא היו עושים כלום בתחום להיכנס לשם {דוגמת הציבור החרדי שבקושי מכיר את שוק ההון {אין שם חינוך פיננסי כלל רק יודעים שנדלן זה הכי וחייבים שכל ילד יקנה דירה}ותמיר הביא אליו ממש ברכה!!!
חרטא, כמות המומחים בשקל חצתה כל גבול, ובספר של מנדובסקי לא כתוב כלום, הייתי פשוט בהלם כשקראתי אותו, איך הדבר הזה כל כך הצליח?

לא יודע, אין לי כוח לעבור על 8 עמודים, רק יודע שאם כולם ישקיעו - כולם יעשו את תשואת השוק, ואז אין באמת טעם להשקיע (השקעה תהיה כמו להשקיע באג"ח חסר סיכון).
אממה, המצב ש"כולם משקיעים" לא אפשרי מעשית. לא כולם מרוויחים, לא כולם במידה שווה, לא כולם בעלי רצון ברזל להשקיע, לא כולם מודעים. אפילו במק"מ חסר סיכון לא כולם.
ולכן השקעת מדד נותנת משהו שהוא טוב מכלום, והוא טוב מאג"ח, ומחקרים מראים שכרגע הוא אף טוב מכל פורטפוליו אחר ב90% מהמקרים לפחות.

מה יהיה בעתיד, לא יודע, ועל הטענות האחרות נגד השקעה פסיבית אין לי משהו חכם לומר.
דרך אגב "הפסקתי להשקיע פאסיבית" גם יכול לומר שלא מוזרם לתיק הפאסיבי כסף חדש, וזה לא חדש כמו שהיא כתבה.

משום מה זה נראה לי כמו הסבר טוב יותר לשינוי הדרמטי והקיצוני כל כך בפילוסופיה הכלכלית של הבלוג מאשר "החיים קורים". לומר שהבלוג עבר ידיים ממשהי שהתנגדה להשקעה בקריפטו ואהבה מקלחות קרות, למישהו אחר שהחליט לעשות שינוי ניהולי בארגון כדי לפנות לקהל יעד שונה לחלוטין.
לא מסכים איתך בכלל.
אנשים משתנים ומתבגרים והצרכים שלהם אחרים.
בן 20 יכול ורצוי שיאכל אורז ועדשים ובשר, ויתכלב עד שיהיה לו כסף, כשהוא בן 40 רצוי שיסע לחו"ל ויקנה מכוניות ויבזבז על הילדים.
והשינוי כאן אפילו לא כזה קיצוני.
זה גם לא הגיוני בכלל, כי למי הבלוג פונה עכשיו? למשקיעי דיבידנד? אין פה כיוון דיבידנדי ברור כמו דיבידעת, רק כמה פוסטים בנושא ואותו ארכיון פוסטים שמדבר על תזת השקעות.

אבל אכן מחשבה מעניינת העלת.
אני כן אגיד שגם הסולידית, וגם אושיות השקעות אחרות - שילמו מחירים על הבחירות שלהן. מנדובסקי עלה מטאורית, כנראה יותר, כי הוא מוכן להחשף.
ואם זה באמת עסק מצליח שרק מנסה למקסם רווח, היית כבר רואה סולידית תורנית מתראיינת בפנים גלויות בכל מיני פודקאסטים. מלא לידים. זה לא המצב.
הסולידית יכולה לקרוא את הספר של תמיר ולומר לעצמה בלב "אני לא מסכימה עם זה" ואז ללכת לשחק עם הבת שלה.
אבל היא בחרה להקדיש מזמנה היקר כדי לכתוב באריכות ולקהל הרחב מדוע היא לא מסכימה עם תמיר - וברור שהסיבה לכך היא אך ורק להשיג טראפיק לאתר.
אמירה משונה. יש דבר כזה שנקרא צדק, מוסר, רצון להשמיע את דעתך, מכיר? אם המניע היה רק כסף דברים כאן היו נראים אחרת.

אני חושב שאתה טועה בניתוח שלך

ברגע שהגעת לקו הפרישה הכסף הוא כבר לא העניין. רוב המערכות רצות על אוטומט ואתה די מתעלם מההתעסקות בלהרוויח יותר
מהסיבה הפשוטה שזה לא ישנה לך כלום

מי ש10-20 שנה התרגל לאורח חיים מסויים זה יהיה בטבע שלו לחסוך לא משנה כמה כסף יש לו או שהוא מרוויח כרגע

@הסולידית גם פעם כתבה על 5 מצבי תודעה פננסית והגדירה את עצמה כמספר 4 כאשר 5 זה לחיות באיזה שהוא יער ללא עניין או צורך בכסף
ורובנו החסכניים במצב 3...

אני כן חושב שהכתיבה עכשיו והביקורת על מנדובסקי נובעת יותר משיקולים של אגו
אולי גם החמצה אישית בהקשר לכמות השפעה שיש לכל אחד על השינוו באנשים
ולא מתועלת כלכלית

הרי אם בכסף עסקיננו
הסולידית היתה יכולה לאגד את כל הבלוג לסדרת ספרים (ובעידן הAI. זה לוקח דק) ולמכור אותה במיליונים...

אנשים משתנים ומתבגרים והצרכים שלהם אחרים.
נכון.
אבל עסק בדרך כלל מחליט האם הוא פונה לקהל של בני 20 או של בני 40, ודובק בכך לנצח.
אם העסק בוחר "להתבגר" זה לא בגלל שינויים פסיכולוגיים, אלא מתוך בחירה לפנות לקהל מסויים במקום לאחר.

זה גם לא הגיוני בכלל, כי למי הבלוג פונה עכשיו?
גם על המוצרים של מייקרוסופט אני שואל את אותה שאלה כל הזמן. נו אז מה?
יכול להיות העסק קיבל כמה החלטות גרועות וכעת הוא לא פונה לאף אחד. ויכול להיות שאני סתם בומר שלא מבין את קהל היעד החדש.
שתי אלה עדיין אופציות הגיוניות מאוד

יש דבר כזה שנקרא צדק, מוסר, רצון להשמיע את דעתך, מכיר?
האמת שלא.

הסולידית היתה יכולה לאגד את כל הבלוג לסדרת ספרים (ובעידן הAI. זה לוקח דק) ולמכור אותה במיליונים...
נו, ברצינות. אם ב"עידן ה-AI" אפשר היה תוך דקה לכתוב ספר שימכר במיליונים, הייתה נוצרת היפראינפלציה כי כולם היו כותבים ספרים ב-AI ומוכרים אותם.
אתה יודע איך הדברים האלו עובדים.

אני כן חושב שהכתיבה עכשיו והביקורת על מנדובסקי נובעת יותר משיקולים של אגו
אולי גם החמצה אישית בהקשר לכמות השפעה שיש לכל אחד על השינוו באנשים
ולא מתועלת כלכלית
אוקי. אתה אומר שהיא במשחק, מתחרה נגד המתחרים שלה, וחשוב לה לנצח אותם בזירה הכלכלית.
מספיק טוב לי. הרי אנחנו מודדים השפעה בכמות הכסף שכל אחד מהם הכניס, ולכן חשוב לה הכסף.

אני במקומה הייתי קונה כמה קרנות כמו schd (מחלקת דיבידנדים) וסוגר את הסיפור.

הערת אגב:
ממה שאני התרשמתי, משקיעי דיבידנד (מהסגנון שהסולידית מתארת) לא משקיעים בקרנות דיבידנד.
הם טוענים שזה לא נותן את התוצאה הרצויה, בגלל שלל סיבות.
היו הרבה דיונים על הנושא.

נכון.
אבל עסק בדרך כלל מחליט האם הוא פונה לקהל של בני 20 או של בני 40, ודובק בכך לנצח.
אם העסק בוחר "להתבגר" זה לא בגלל שינויים פסיכולוגיים, אלא מתוך בחירה לפנות לקהל מסויים במקום לאחר.
אז מה אנחנו למדים? שזה לא עסק. אלא מסע.
בכל הכבוד לאושיות החדשות בתחום, כשהסולידית התחילה האינטרנט היה נראה אחרת לגמרי. מוניטזציה ביוטיוב הייתה עדיין בחיתולים
גם על המוצרים של מייקרוסופט אני שואל את אותה שאלה כל הזמן. נו אז מה?
אז מה? אתה העלית את הטענה. כנראה שהברנד הישן של הסולידית מוכר, בדיוק כמו הברנד הישן של מיקרוסופט מוכר.
זה לא אומר שאי אפשר להתפתח לכיוונים חדשים
יכול להיות העסק קיבל כמה החלטות גרועות וכעת הוא לא פונה לאף אחד. ויכול להיות שאני סתם בומר שלא מבין את קהל היעד החדש.
אתה עושה לזה אובר-ת'ינקינג, העסק פונה לאלפים כי אחרת הוא לא היה מרוויח, עובדה שהוא כן. לא לכל דבר יש תת-תת-תת מיתוג. אולי יש, אבל בכל מקרה - זה פשוט עובד.
חבל. הסולידית ואושיות אחרות בתחום בחרו בחירות מסויימות, ומשלמים על זה מחיר מסויים. אם זה לא מוסר, לעמוד מאחורי הבחירות שלך, ולוותר על מיליונים - לא יודע מה כן
אוקי. אתה אומר שהיא במשחק, מתחרה נגד המתחרים שלה, וחשוב לה לנצח אותם בזירה הכלכלית.
מספיק טוב לי. הרי אנחנו מודדים השפעה בכמות הכסף שכל אחד מהם הכניס, ולכן חשוב לה הכסף.
אני תוהה אם אתה עושה את זה בכוונה, שאתה לא מצליח לקרוא, אולי איזה מין טרול עשוי רע. הוא אמר במפורש, אגו או החמצה, לא מתועלת כלכלית.
אנחנו כלל לא מודדים השפעה בכמות הכסף, זה מעולם לא היה המדד.
בואו רק נזכור מאיפה התחיל הדיון הנוכחי עם מנדובסקי - הוא העלה פוסט, שבעיניי לגיטימי, אבל יכול להתפס די מגוחך, על איך הוא נוקט הליכים נגד מי שהעתיקו לו את הקורס,
והרי החומר שלו "מועתק" (בחלקו\רובו).
אז אם יתכן שמנדובסקי קצת טיפס למעלה, וחסר מודעות עצמית לכך שזו בסך הכל הנגשה (וזה לגמרי בסדר, רוב המידע בעולם הוא עיבוד), הגיוני שירצו להחזיר אותו לקרקע המציאות.

ואני חושב שבכל מקרה, כמו במם של פו הדוב, יש מקום לכל משפיען, וכל אחד יפנה למי שהכי מתאים לו, מבחינת אופיו ומבנה האישיות שלו.
מנדובסקי לא מוכר שום תבשיל פילוסופי, זאת הסיבה שאליי הספר שלו לא פונה (כאדם, אחלה), וזאת הסיבה שלרוב האנשים הספר שלו כן פונה.
כנ"ל עוד ועוד אחרים - כל אחד מקבל את מה שמגיע לו וקונה במחיר שמגיע לו. אין פה עניין של "מי מנצח". זאת טעות, כי התחרויות שונות.

איזה שטויות אני מת
בזבזת איזה חצי שעה פלוס מינוס על קריאת השרשור? בחרת להגיב בזבזת עוד קצת זמן?
תגיד כמה כסף קיבלת על זה?

נו, ברצינות. אם ב"עידן ה-AI" אפשר היה תוך דקה לכתוב ספר שימכר במיליונים, הייתה נוצרת היפראינפלציה כי כולם היו כותבים ספרים ב-AI ומוכרים אותם.
אתה יודע איך הדברים האלו עובדים.
לא הבנת. הטקסט הרי כבר כתוב.
אם תאגד את כל המאמרים שהיא כתבה זה יותר מ1000 עמודים...

מה שצריך זה רק סידור במאמרים לפי נושאים וסדר הגיוני בספר / ספרים ואולי עריכה קלה
אם כבר אולי לקצר ולאחד ולסכם חלק מהפוסטים
ובעיקר לסדר את זה לפורמט של עמודים ריווח וכו
זה משהו שבקלות AI יודע לעשות

תכלס מלבד פתיחה וסיכום לספר לדעתי לא צריך בכלל לכתוב טקסט חדש

הרי אנחנו מודדים השפעה בכמות הכסף שכל אחד מהם הכניס, ולכן חשוב לה הכסף.
דווקא לא. זה בהחלט יכול להיות מדד אחד
מדד אחר יכול להיות כמות עוקבים
או ציטוטים בעיתונות הכלכלית
בעיקר אני חושב שאתה רוצה לדעת שאתה עושה השפעה ונוגע באנשים

מניח שהפורם הזה גם נוצר כחלק מהסיבה הזאת ונותן הרבה "דלק" לבעלת הבית
פעם זכןר לי שהיא התבטאה כמה לדעתה החלק הכי חשוב ומעניין בפורם זה יומני המסע האישיים

אתה מאוד מנסה למשוך לרווח כלכלי ישיר
אולי זה זה ואולי זה חלק משלם
אבל תכלס למה זה משנה לך כל כך?
כולנו נהנים מתוכן נהדר בחינם
וקהילה מיוחדת לדיוני עומק...

קראתם את הפוסט החדש מהבוקר?

במילים אחרות, השקעה פסיבית בהגדרה לא יכולה להיות אוניברסלית. וככל שיותר אנשים ישקיעו באופן פסיבי, התמריץ להשקיע אקטיבית רק גדל (*). מה שעבד כשניהול הפסיבי היה 10% מהשוק עלול שלא לעבוד כשנגיע ל-70%. במובן זה הפסיביות הופכת לקורבן של ההצלחה של עצמה. “השקעות לעצלנים” הוא חלק מהתהליך מכיוון שהוא משווק את הצלחת האתמול כאם כל השיטות של מחר.

(*) זו, בין היתר, אחת הסיבות שאני עצמי כבר לא משקיעה פסיבית.
בלת"ק - "הסולידית" כבר שנים לא משקיעה פסיבית. מניות דיווידנד וסטוק סלקשן, קריפטו, וכו'. זה לא חדש

לעיתים קרובות עולה בי אותה מחשבה החתרנית והמחליאה הבאה: שהטריידמארק הזה שנקרא "הסולידית" החליף ידיים מספר פעמים לאורך השנים שהבלוג קיים.

עוצרת את זה כאן ואתייחס לעניין פעם אחת בלבד בתקווה שבכך יהיה סוף לדבר.

אין לי בעיה עם ביקורת על עמדותיי, על שינויי השקפה, על מונטיזציה, על פרסומות ועל שיתופי פעולה מסחריים שאני עושה.

אבל לא מתכוונת להכיל כאן טענות דיבתיות כאילו מכרתי את הבלוג ושמאחוריו עומד עכשיו מישהו אחר מלבדי

זו קונספירציה דוחה וחסרת בסיס שמנסה לערער על עצם הלגיטימיות שלי כמובן בלי לשאת בנטל הוכחה.

בדיוק כמו שביביסטים טוענים שמכרתי את היוזר שלי בטוויטר "למחאה", כי איך עוד אפשר לתקוף אישית פרסונה אנונימית?

אני כותבת את הבלוג הזה ברציפות מאז 2013, הדומיין והאתר נמצאים בשליטתי לאורך כל השנים, ויש לכך תיעוד מלא, כולל מסמכי רישום רציפים, השמורים גם אצל עורך דיני ושותפי סוד נוספים.

אנשים משתנים. החיים משתנים. נסיבות משפחתיות, כלכליות ואישיות משתנות. בין 2013 ועד היום נכנסתי לזוגיות, נולדו לי שני ילדים, איבדתי את אמא שלי, המצב הכלכלי שלי השתנה, המטרות שלי השתנו, והמדינה בה חיה איבדה את מקומה בעולם המערבי-דמוקרטי.

אז כן, דעותיי השתנו. כתבתי על זה, לרוב בזמן אמת או סמוך לזמן אמת. צריך להיות קונספירטור דפוק על מלא כדי להסיק מזה שמכרתי את האתר. תערו של אוקאם, כן?

הרחקה לצמיתות, ר' סעיף 1 לכללי הפורום.

נערך לאחרונה ב:
אז כן, דעותיי השתנו.
במנותק לגמרי מהקונספירציה המדוברת, תזכרי שאנחנו צבר של רגשות, החלק הלימבי חוגג אצל הישראלי הממוצע, וזה מעציב את חלקנו לראות אדם חכם משנה עמדותיו. היית אחד העוגנים או המגדלורים שלנו בשיחות מול אנשים שטחיים ומתנשאים, וכעת המגדלור הזה עומד מאחוריהם ולא מאחורינו. במיוחד לאור התחושה שמה שהמייסטרים תמיד חשב, בתקופה שהוא קרא לך "מתכלבת", הולך ומתערער ונסדק מיום ליום. ברומנטיקה, בנדל"ן ישראלי, בשוק העבודה, בתחושת הביטחון האישי, באיכות השירותים המתדרדרים..

ההימור שלי הוא שהשנים הקרובות יהיו מאוד מאתגרות למי שהתנשא על תוכן הבלוג שלך בעבר ומצודד בציוצים שלך כיום.

נערך לאחרונה ב:

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
אורי התאמת מכשיר ההשקעה לפלטפורמה העדיפה שוק ההון 13
algo.il ניתן לכמת מספרית את חופש ההשקעה בIRA לעומת פקטורים אחרים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
T "בגיל צעיר,ההשקעה הכי טובה היא בעצמך" התפתחות אישית 1
B האם לדעכתכם זה הזמן להכנס לשוק (נניח לסנופי) אם ההשקעה היא לחמש שנים? פוסטים מאיכות נמוכה 15
K מדד עולמי - זאת באמת ההשקעה האולטימטיבית? שוק ההון 2
F יש איזה ברוקר שיכול לנעול לי את ההשקעה לטווח של כמה שנים ? שוק ההון 2
ש ההשקעה הראשונה שלי וקשה לקפוץ למים שוק ההון 4
Y אופן ההשקעה באג״ח ממשלתי בינוני/ארוך שוק ההון 2
S מספר שאלות להשוואה בין אפיקי ההשקעה הפופולריים שוק ההון 3
G קרנות ההשקעה של האפוטרופוס הכללי שוק ההון 1
A צריך קצת עזרה בלהבין את אופציות ההשקעה בבלנדר צרכנות פיננסית 2
S מיסוי ריאלי לעומת מיסוי נומינלי - חשיבות אופק ההשקעה. שוק ההון 66
G מחפש את האפיק ההשקעה השני שלי לאחר הACWI של BlackRock שוק ההון 13
נ מיטב דש משנה את מדיניות ההשקעה של מסלול מניות פאסיבי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 22
E בהנחה לאינפלציה והעלאת ריבית מה אפיקי ההשקעה במט"ח לשמירת ערך הקנייה שוק ההון 15
D ההשקעה ״האלטרנטיבית״ הטובה ביותר שעשיתם התפתחות אישית 43
פ קרן השתלמות מקסום תשואות ע"י פיזור הכסף בין מסלולי ההשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
O מה אינפלציה תעשה לכדאיות ההשקעה בנדל״ן? ואיך מתגוננים? נדל"ן 29
T התלבטות השקעה בין דירת קבלן לדירת יד 2 (סכום ההשקעה שונה) נדל"ן 3
A תשואה משכר דירה או פוטנציאל עליית הערך - כיצד אתם מתעדפים את ההשקעה שלכם? נדל"ן 15
ש מהם אפיקי ההשקעה/חיסכון הקיימים בשוק? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
M חלוקת ההשקעה בניירות ערך לפי מיסוי? מיסים 1
G ייעוץ לגבי גרייס ומיחזור משכנתא למטרות הגדלת הון ההשקעה נדל"ן 3
A 2/3 פריים, האם זה הופך את ההשקעה לנדלן עם 8% תשואה עדיפה על שוק ההון? נדל"ן 34
S תוכנית ההשקעה שלי - פוסט ראשון! שוק ההון 14
דור דורים תזמון/איזון מבוסס שיעור ריבית – ההשקעה של יוסי שוק ההון 0
M בחירת סוג ההשקעה בפלח הסולידי, אשמח לעזרה שוק ההון 4
I יתרונות ההשקעה ב IB שוק ההון 6
A מה אפיק ההשקעה הכי מומלץ לסכום של כ 30,000 ₪ ? שוק ההון 4
I כיצד ניתן להשקיע בשוק ההון ולהצמיד את תשואת ההשקעה למחירי הדירות? נדל"ן 2
M פער קיצוני בין רשימות הנכסים למדיניות ההשקעה שוק ההון 3
N אסטרטגיה לאחר עליה למכור את ההשקעה במניה שוק ההון 18
ר באלו מוצרים פיננסים אפשר להגיע לחוב שעולה על ההשקעה? שוק ההון 15
A שינוי תמהיל בשנים שלקראת הגעה ליעד ההשקעה שוק ההון 28
C תכנית ההשקעה שלי שוק ההון 22
ע שתפו את אסטרטגיית ההשקעה באג"ח שלכם :) שוק ההון 25