• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מסלולי 500 S&P בקרנות השתלמות

גוג-אל שמע עליהם עוד לפניי... חברה ללא מטרות רווח (?) באחזקה ישירה של ממשלת ישראל והסתדרות האקדמאים.
משקיעים בניהול של IBI והפניקס.
דמי ניהול של 0.28% זה לא רע בכלל - 0.23% דמי ניהול מהצבירה + 0.08% הוצאות ניהול השקעות לשנת 2024 (משתנה משנה לשנה).
מחר מרים אליהם צלצול.
כנראה אצטרף אליהם גם כן, נראה אחלה הצעה

נערך לאחרונה ב:
ריש, תוכל להסביר מדוע קישרת למאמר הזה של הסולידית?... לא הבנתי.
("פיזור גאוגרפי: למה לא להחזיק את כל הכסף בישראל")
קרנות ההשתלמות הנ"ל שצויינו פה (קרן ההשתלמות לאקדמאים במח"ר) מנוהלות על ידי חברה בישראל שהיא שותפה עם ממשלת ישראל... הן בישראל, ומשקיעות את הכסף כתלות במסלול שנבחר בישראל או במדדים וכו' כמו כל השאר.
מה בהן פיזור גיאוגרפי שלא מחזיק את הכסף בישראל?
לא הבנתי.

כנראה אצטרף אליהם גם כן
דיברת איתם כבר?...
לא הספקתי השבוע. מאוד רוצה למצוא את הזמן ולהרים אליהם צלצול, לשמוע מה דמי הניהול.
כרגע משלם 0.35% מהצבירה בקרן ההשתלמות במור בית השקעות.
אם הם מציעים 0.23% דמי ניהול מהצבירה על מסלול S&P500 (מבחינתי בצורה די טיפשית כל המסלולים מחקי המדד S&P500 הם פחות או יותר דומים בערך) אין שום סיבה שבעולם שלא אעביר אליהם את הכסף מחרתיים.

נערך לאחרונה ב:
ריש, תוכל להסביר מדוע קישרת למאמר הזה של הסולידית?... לא הבנתי.
("פיזור גאוגרפי: למה לא להחזיק את כל הכסף בישראל")
קרנות ההשתלמות הנ"ל שצויינו פה (קרן ההשתלמות לאקדמאים במח"ר) מנוהלות על ידי חברה בישראל שהיא שותפה עם ממשלת ישראל... הן בישראל, ומשקיעות את הכסף כתלות במסלול שנבחר בישראל או במדדים וכו' כמו כל השאר.
מה בהן פיזור גיאוגרפי שלא מחזיק את הכסף בישראל?
לא הבנתי.

דיברת איתם כבר?...
לא הספקתי השבוע. מאוד רוצה למצוא את הזמן ולהרים אליהם צלצול, לשמוע מה דמי הניהול.
כרגע משלם 0.35% מהצבירה בקרן ההשתלמות במור בית השקעות.
אם הם מציעים 0.23% דמי ניהול מהצביר על מסלול S&P500 (מבחינתי בצורה די טיפשית כל המסלולים מחקי המדד S&P500 הם פחות או יותר דומים בערך) אין שום סיבה שבעולם שלא אעביר אליהם את הכסף מחרתיים.

שמתי את הקישור הלא נכון בטעות, תוקן לשרשור שפתחתי עם המידע שהיה לי - ובשרשור הפנו טותי חזרה לכאן עם מידע רלוונטי חחח.

הספקתי לעשות דרך טופס הצטרפות אלקטרוני שהיא קיבלה,
שולח לך אותו בפרטי על מנת לא לפגוע בחוקי הפורום, דמי הניהול שהציעו זה 0.28%, עם מגבלת עמלת ניהול חיצוני של עד 0.1% ב2025. מקווה שהקישור יעבוד לך חיים שלי

ריש היקר..
יש דרך שגם אוכל אני לקבל את הקישור להצטרפות ולדבר איתם? גם מחפש לעבור קרן השתלמות בימים אלה וכך ההצעות שקיבלתי לא היו טובות בעיני

ריש היקר..
יש דרך שגם אוכל אני לקבל את הקישור להצטרפות ולדבר איתם? גם מחפש לעבור קרן השתלמות בימים אלה וכך ההצעות שקיבלתי לא היו טובות בעיני
שולח לך בפרטי גם כן,

אחראי פורום יקרים (יוסי?) זה בסדר אם אפרסם כאן את הקישור?

עברתי אליהם גם. מחכה לראות אם מור יתקשרו כדי להשוות.

בדיוק מתחיל לחפש לאיפה לנייד את הקרן השתלמות לטובת שיפור דמי ניהול.
בהתחלה מאוד התלהבתי מה0.28 שהוצג פה, אבל אז בדקתי בגמל נט ונראה שלפחות לפי התשואה בשנה האחרונה, היא נופלת ביכולת המעקב שלה ביחס לקרנות השתלמות האחרות בכ3 עד 4 % (לדוגמא - 16.82% של מגדל מול 12.68% של קרן האקדמים). רציתי לצרף פה תמונה אבל זה לא עבד, מוזמנים לבדוק באופן עצמאי.
אז במידה ולמישהו כאן יש המלצה על קרנות השתלמות עוקבות S&P שבהן ניתן לקבל דמי ניהול של 0.5 ומטה אשמח לדעת.

בהתחלה מאוד התלהבתי מה0.28 שהוצג פה, אבל אז בדקתי בגמל נט ונראה שלפחות לפי התשואה בשנה האחרונה, היא נופלת ביכולת המעקב שלה ביחס לקרנות השתלמות האחרות בכ3 עד 4 %
לא מוצא איפה כתבתי את זה, חיפשתי, אבל בקרנות ההשתלמות של הסתדרות המח"ר, מסלול ה- S&P500 הוא חדש למדי ונפתח השנה או בשנה שעברה.
זה מה שהבנתי מהנציג, אז הלכתי לבדוק בעצמי ובאמת אין נתונים של שנה אחורה לקרנות השלמות המח"ר S&P500 בגמל נט...
הסתכלתי בעצמי, ולא ראיתי, אבל אולי אני גרוע בלחפש.
אתה בטוח בזה?

לא מוצא איפה כתבתי את זה, חיפשתי, אבל בקרנות ההשתלמות של הסתדרות המח"ר, מסלול ה- S&P500 הוא חדש למדי ונפתח השנה או בשנה שעברה.
זה מה שהבנתי מהנציג, אז הלכתי לבדוק בעצמי ובאמת אין נתונים של שנה אחורה לקרנות השלמות המח"ר S&P500 בגמל נט...
הסתכלתי בעצמי, ולא ראיתי, אבל אולי אני גרוע בלחפש.
אתה בטוח בזה?
nuRJQqE.jpeg

נראה שבעיקר בחודש הראשון הייתה שם בעיה...אבל באמת שקשה לדעת בלי להסתכל על הרכב הנכסים שלהם איך הם מנהלים עכשיו.

נראה שבעיקר בחודש הראשון הייתה שם בעיה...אבל באמת שקשה לדעת בלי להסתכל על הרכב הנכסים שלהם איך הם מנהלים עכשיו.
מוזר... אני חיפשתי ועברתי על כל הרשימה שם לפני שבוע ולא מצאתי את זה!... אינעל אמו.
גם אתה שמת לב למה שגם אני שמתי לב - הם נראים דומים מאוד לכל השאר מלבד 03/2024, ששם יש איזה גליץ'... וכאן נכנס המידע שאמר לי הנציג שלהם מהפוסט שקישרתי אליו - שהם פתחו את מסלול ה- S&P500 ממש לאחרונה, רק לפני שנה~.
היום 03/2025 והם פתחו את המסלול רק ב- 03/2024 או אולי חודש לפני, מה שעושה הגיון בתשואה העקומה שם.
בכל מקרה, זה מסלול חדש ומי שמנהל/מייעץ להם הוא אקסלנס, וזה בסה"כ S&P500, ככה שבאמת לדעתי הלא מבוססת ולא חפרתי להם במסמכים (גם לא מתכוון) - לא אמור להיות הבדלים אקוטיים בתשואה.
שוב, עובדתית הגם שהם ישנם וקיימים ב- 03/2024 (בהתחשב בפתיחת מסלול, מתקבל על הדעת).

מוזר... אני חיפשתי ועברתי על כל הרשימה שם לפני שבוע ולא מצאתי את זה!... אינעל אמו.
נשמע הגיוני.
מניח שהנתונים של פברואר עדיין לא היו זמינים לפני שבוע, ואם המסלול אכן נפתח רק במרץ האחרון אז לפני שבוע עדיין לא היו 12 חודשים ולכן הם לא הוצגו.
היום 03/2025 והם פתחו את המסלול רק ב- 03/2024 או אולי חודש לפני, מה שעושה הגיון בתשואה העקומה שם.
אכן, לא הייתי מסתכל על התושאות בחודש הראשון.
עם איך שהמערכת עובדת, לא יפתיע אותי אם הם פתחו רק באמצע מרץ וחישבו להם את התשואות החלקיות של החודש כאילו היו תשואות של חודש שלם.
אבל גם אם לא, וגם אם אלו באמת תשואות של חודש מלא, עדיין לא הייתי מתייחס לתשואות של חודש ראשון. לוקח זמן עד שדברים מתחילים לעבוד כמו שצריך.

מעניין מה שאתם אומרים, כלומר לדעתכם אין פה איזה יתרון לגדול (אלא טעות עקב החודש הראשון ) ומח״ר יכול לתת תשואה דומה למה שמציעות החברות הגדולות ?

מעניין מה שאתם אומרים, כלומר לדעתכם אין פה איזה יתרון לגדול (אלא טעות עקב החודש הראשון ) ומח״ר יכול לתת תשואה דומה למה שמציעות החברות הגדולות ?
זה לא רק אנחנו אומרים, זה מה שהנתונים מראים.

כלומר לדעתכם אין פה איזה יתרון לגדול (אלא טעות עקב החודש הראשון )
כולם פה שכחו את מה שחווינו רובנו פה בפורום על בשרנו ב- 2015~ לפני כעשור בקרנות ההשתלמות מחקות המדד - בכמה חודשים הראשונים (?) כש- IBI וכל השאר אחריהם (משום מה אני זוכר ש- IBI היו הראשונים, אבל ייתכן שזה לא נכון טכנית) פתחו את מסלולי ה- S&P500 שלהם בקרנות ההשתלמות, ובמקביל כשהסולידית תבדל"א כתבה עליהם ומשם הגיעה כל בוננזת קרנות ההשתלמות מחקות מדד S&P500 שכולם נהרו אליה (בחיי שבזכותה) - התשואות היו "מבולגנות", "מבולבלות", בעיקר בכל מה שנוגע לעלות הוצאות ניהול השקעות שהיו גבוהות בקטע מפחיד של עשרות % (עלות הקמה וכו' וכו') וכל מיני גליצ'ים מוזרים.
מי שהיפוכונדר - היה מזיע לכרית במהלך הלילות ההם את כל ה- % של הגליצ'ים הללו וקם בבוקר עם זיעת מדד קרה.
מי שטיפש כמוני, עצלן (הרבה לפני מנדבושקס!) ולא עוקב באדיקות - המשיך לעשן פייסלים בגודל של נקניקיית זוגלובק בזמן שהוא צופה בג'ורג' קרלין על Repeat (הלוואי, לא באמת, אני סאחי בלטה).
אין טעם להתעכב מה בדיוק מה, ולמה וכמה כי זו היסטוריה והיו סיבות להכל שנידונו כבר בפורום.

ומח״ר יכול לתת תשואה דומה למה שמציעות החברות הגדולות ?
לא יכול, לדעתי ייתנו.
אני לא נביא ואני לא יודע מה בדיוק הם מתכוונים לעשות, ואני מקווה מאוד שכמה שפחות... שפשוט יחקו את המדד בעזרתם של אקסלנס המנוסים בכלים המקובלים וזהו.
אין פה איזו גאונות גדולה לחקות את המדד שאחרים לא עושים אותה ולא עשו אותה ולא יעשו אותה, למרות שיש הרבה מתחת למכסה המנוע.
מה שכן, ממש מצחיק אותי שקרנות ההסתדרות של המח"ר נזכרו רק עכשיו, עשור אחרי (!), לפתוח מסלול S&P500 בקרן ההשתלמות...
הזייה.
אני מניח שזה רק כי הם עתיקים, ורק כי מותר להם ולכולם לפתוח ("להחזיק") מספר מוגבל X של מסלולים ולא אינסוף מסלולים לכל דכפין ייתי וישקיע, אז כנראה שהמיקוד שלהם היה על מסלולים אחרים ולא על S&P500 (וגם קצת הגיוני כי בטח הלקוחות שלהם מאוד שמרניים ועתיקים כמוהם, בכל זאת חברי הסתדרות של המח"ר, עם כל הכבוד, ובטח מפחיד אותם להיות 100% מניות או שלא היה לזה פשוט ביקוש).
ממש Late Bloomers בקטע אחר לגמרי.

שורה תחתונה, אפשר כבר לכבות את הדוד... יש מים רותחים.
מי שאקדמאי (זה מה שהנציג אמר לי, שהם מקבלים רק אקדמאים ולא משנה אקדמאים במה, העיקר שיש דופק של תואר 1 ביד) - יכול להצטרף לקרנות ההסתדרות של המח"ר בדמי ניהול של 0.28% (בניהול/ייעוץ של אקסלנס - לא ברור איך ומה בדיוק לפרטים מדוקדקים), שלפחות לכרגע ממה שאני מכיר זה הכי זול שמציעים לבנאדם "רגיל" ככה סתם בלי להתמקח ובלי להגיע עם שק ביצים של צבירה בגודל כמה מאות אלפי ש"חים.

ג.נ. - אני בתהליך מעבר (איטי בכוונה) אליהם.
משלם במור בית השקעות 0.35% דמי ניהול מהצבירה על קרן השתלמות במסלול S&P500, שלכל הדעות אלו דמי ניהול מצויינים שקשה מאוד כבר להשיג היום, גם עם צבירה מכובדת מאוד.
שוקל אם להעביר את הכסף ממור בית השקעות להסתדרות המח"ר, או להעביר רק את ההפקדות החדשות.
או שכן להעביר את כל הכסף ממור בית השקעות אל הסתדרות המח"ר, אבל להשאיר את ההפקדות החדשות עדיין אצל מור כדי לשמר דמי ניהול.
מתלבטת.

נערך לאחרונה ב:
אני מניח שזה רק כי הם עתיקים, ורק כי מותר להם ולכולם לפתוח ("להחזיק") מספר מוגבל X של מסלולים ולא אינסוף מסלולים לכל דכפין ייתי וישקיע, אז כנראה שהמיקוד שלהם היה על מסלולים אחרים ולא על S&P500 (וגם קצת הגיוני כי בטח הלקוחות שלהם מאוד שמרניים ועתיקים כמוהם, בכל זאת חברי הסתדרות של המח"ר, עם כל הכבוד, ובטח מפחיד אותם להיות 100% מניות או שלא היה לזה פשוט ביקוש).
לפעמים זה עניין של חוזה מול בית ההשקעות המתפעל, שלא רוצים לפתוח באמצע ומחכים שתסתיים תקופת החוזה כדי לקיים מכרז חדש עם תנאים חדשים.

עברתי אליהם גם. מחכה לראות אם מור יתקשרו כדי להשוות.
מעדכן. מור התקשרו - אבל לא יכולים להשוות.
במקום זה ניסו להגיד לי שעדיף לי לעבור למסלול ניהול אקטיבי שלהם, כי הוא חשוף לנכסים בלתי סחירים ובלה בלה בלה :)

חברים, אתם מוזמנים להתעדכן פה.
בינתיים זה אני מתכתב בעיקר עם עצמי, אבל זה בסדר גמור. אני לגמרי רגיל לזה.

עצלן (הרבה לפני מנדבושקס!)
לא מסכים איתך.
לביולוג החרוץ, עלה והצלח על החריצות והעבודות שטח שאתה עושה בשביל להביא כמה שיותר מידע ברור ואמין.
מה שמעניין זה שאם זה דמי ניהול משתנים ,שלא יום אחד יקומו בבוקר ויקחו דמי ניהול מופקעים בעקבות טעויות שעשו.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
מה שמעניין זה שאם זה דמי ניהול משתנים ,שלא יום אחד יקומו בבוקר ויקחו דמי ניהול מופקעים בעקבות טעויות שעשו.
תראה, מי שמנהל/מייעץ להם את קרן ההשתלמות במסלול ה- S&P500 הם אקסלנס... ואקסלנס יודעים את העבודה (שהיא פשוטה למדי, בהינתן עוקב מדד).
אני לא חושב שהסתדרות המח"ר מעסיקה בקרן ההשתלמות הצדדית שלה גאוני השקעות שמנסים לנצח את הקוף, וכאלו ש"יעשו טעויות".
אין פה טעויות לעשות מלבד ללכת עם מה שאקסלנס ייעצו להם... לדעתי, זה יהיה מסלול פשוט, עם ניהול פשוט, והצמדה פשוטה.
דעתי לא נחשבת במיוחד כי אין לי שום מידע.
מה שכן, ככל שיצטרפו יותר אנשים - ככה דמי ניהול הוצאות השקעות יתחלקו בין כולם ויהיה זול יותר (אחרי הקפיצה הראשונית של ההצטרפות שעולה בכסף).
מה שכן #2 - זה מעניין לראות שיש דבר כזה בכלל קרן השתלמות הסתדרותית (איכס), שכל מטרתה היא להביא מקסימום רווח לעמיתים שלה (חברי הסתדרות), מתוך הצהרה גלויה, ומלבד תשלום מנהלות/משרדים/מיחשוב וכו', הם לא אמורים ולא רוצים להרוויח, הכל נשאר אצל העמיתים.
זו הסיבה שדמי הניהול משתנים - כי בכל שנה ההוצאות הם שונות, והם מנסים (ימים יגידו!) לצמצם את ההוצאות עד כמה שניתן ולקחת מהעמיתים כמה שפחות.
כמובן שאני אופטימי ותמים. מותר לי.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ה מסלולי השקעה בקרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ה מסלולי השקעה בפנסיה - שאלה לשועלי השקעות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
ה השוואת 2 מסלולי S&P500 של מגדל בתשואה שונה לחלוטין פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
Y מסלולי השקעה בקופגי"ם וכו' על מדד ת"א 35 / 125 - קיימים? שוק ההון 10
מ השוואה של 2 מסלולי פרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
P רשימת נכסי מסלולי השקעה - למה הפורמט החדש "מאוחד"? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
D אסטרטגיית משיכת מסלולי משכנתא נדל"ן 4
ה מסלולי משכנתא שמיועדת למינוף נדל"ן 8
ע עצה בפירעון מסלולי משכנתא נדל"ן 6
N מסלולי השקעה הגנתיים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ד למה מסלולי קופות הגמל להשקעה מנוהלים אקטיבית? שוק ההון 10
mk1 הבדלים בין מסלולי השקעה בקרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
Y מסלולי השקעה בפוליסת חיסכון (2) שוק ההון 3
V הון עצמי לקניית דירה - מאיזה מסלולי השקעה עדיף למשוך? נדל"ן 0
אדריאן מסלולי IRA בפנסיה\גמל ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
A מסלולי מיסוי שכר דירה מיסים 1
K התלבטות לגבי מסלולי השקעה בקופת גמל בתיקון 190 שוק ההון 0
ב האם מעבר בין מסלולי השקעה בקרן הפנסיה מצריך חיתום רפואי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
itaied מהן יתרונות מסלולי המניות בבתי ההשקעות? שוק ההון 13
K השקעה בשוק ההון מסחר עצמי/סגירת מסלולי משכנתא שוק ההון 20
G מעבר בין מסלולי הביטוח בקרן הפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
flower ביטול מסלולי ההשקעות בחו"ל - קרן השתלמות ופנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
T התלבטות בין 2 מסלולי קריירה בראיית חשבון התפתחות אישית 1
T ראיית חשבון - מסלולי קריירה התפתחות אישית 133
S שינוי מסלולי השקעה וחשיפה למניות לשם הקטנת הדימום - עצתכם שוק ההון 13
ב האם לשנות מסלולי השקעה בקופת גמל בעת משבר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
ש מסלולי מס על שכירות נדל"ן 10
S התלבטות בין מסלולי פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
M האם מסלולי הבטחת קצבאות בקרנות הפנסיה מתומחרים בצורה מאוזנת? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 17
פ קרן השתלמות מקסום תשואות ע"י פיזור הכסף בין מסלולי ההשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
לא חשוב שמות הדילמות העיקריות לגבי מסלולי S&P500 בקרנות הפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 32
ש השוואה בין מסלולי קרנות פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
I מסלולי השקעה לבחור בן 18 שוק ההון 1
T מעבר בין מסלולי קרן פנסייה לפני/בזמן משבר שוק ההון 1
כ מסלולי פנסיה סנופי ממונפים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 225
G מסלולי משכנתא מומלצים לאור התקופה נדל"ן 20
S מעבר בין מסלולי פנסיה צרכנות פיננסית 1
מ פרעון מוקדם של מסלולי משכנתא צרכנות פיננסית 1
מ השוואת מסלולי השקעה בפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
ע דרכים להשוות בין מסלולי פנסיה צרכנות פיננסית 8
S מסלולי ביטוח בקרן פנסיה - הבדלים צרכנות פיננסית 0
סטרבו פירעון מסלולי המשכנתא השונים צרכנות פיננסית 11
לאץ' פיזור מסלולי פנסיה צרכנות פיננסית 32
F התלבטות בין 3 מסלולי השקעה - אשמח לדעות שוק ההון 36
לא חשוב שמות זקוק להסבר ורקע בנושא מסלולי ברירות מחדל לפנסיה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 124
Golan מסלולי מיסוי שכר דירה - שינוי למפרע? (לצורך החזר מס) נדל"ן 32
D מתלבט בין מסלולי פנסיה מקיפה וכללית, גמל והשתלמות‎ צרכנות פיננסית 24
מ עלויות מסלולי ביטוח בקרן פנסיה צרכנות פיננסית 6
E מסלולי בחירה בקרן פנסיה צרכנות פיננסית 1
ש מסלולי קצבה לפנסיה צרכנות פיננסית 2

נושאים דומים

Back
למעלה