כלומר לדעתכם אין פה איזה יתרון לגדול (אלא טעות עקב החודש הראשון )
כולם פה שכחו את מה שחווינו רובנו פה בפורום על בשרנו ב- 2015~ לפני כעשור בקרנות ההשתלמות מחקות המדד - בכמה חודשים הראשונים (?) כש- IBI וכל השאר אחריהם (משום מה אני זוכר ש- IBI היו הראשונים, אבל ייתכן שזה לא נכון טכנית) פתחו את מסלולי ה- S&P500 שלהם בקרנות ההשתלמות, ובמקביל
כשהסולידית תבדל"א כתבה עליהם ומשם הגיעה כל בוננזת קרנות ההשתלמות מחקות מדד S&P500 שכולם נהרו אליה (בחיי שבזכותה) - התשואות היו "מבולגנות", "מבולבלות", בעיקר בכל מה שנוגע לעלות הוצאות ניהול השקעות שהיו גבוהות בקטע מפחיד של עשרות % (עלות הקמה וכו' וכו') וכל מיני גליצ'ים מוזרים.
מי שהיפוכונדר - היה מזיע לכרית במהלך הלילות ההם את כל ה- % של הגליצ'ים הללו וקם בבוקר עם זיעת מדד קרה.
מי שטיפש כמוני, עצלן (הרבה לפני מנדבושקס!) ולא עוקב באדיקות - המשיך לעשן פייסלים בגודל של נקניקיית זוגלובק בזמן שהוא צופה בג'ורג' קרלין על Repeat (הלוואי, לא באמת, אני סאחי בלטה).
אין טעם להתעכב מה בדיוק מה, ולמה וכמה כי זו היסטוריה והיו סיבות להכל שנידונו כבר בפורום.
ומח״ר יכול לתת תשואה דומה למה שמציעות החברות הגדולות ?
לא יכול, לדעתי ייתנו.
אני לא נביא ואני לא יודע מה בדיוק הם מתכוונים לעשות, ואני מקווה מאוד שכמה שפחות... שפשוט יחקו את המדד בעזרתם של אקסלנס המנוסים בכלים המקובלים וזהו.
אין פה איזו גאונות גדולה לחקות את המדד שאחרים לא עושים אותה ולא עשו אותה ולא יעשו אותה, למרות שיש הרבה מתחת למכסה המנוע.
מה שכן, ממש מצחיק אותי שקרנות ההסתדרות של המח"ר נזכרו רק עכשיו, עשור אחרי (!), לפתוח מסלול S&P500 בקרן ההשתלמות...
הזייה.
אני מניח שזה רק כי הם עתיקים, ורק כי מותר להם ולכולם לפתוח ("להחזיק") מספר מוגבל X של מסלולים ולא אינסוף מסלולים לכל דכפין ייתי וישקיע, אז כנראה שהמיקוד שלהם היה על מסלולים אחרים ולא על S&P500 (וגם קצת הגיוני כי בטח הלקוחות שלהם מאוד שמרניים ועתיקים כמוהם, בכל זאת חברי הסתדרות של המח"ר, עם כל הכבוד, ובטח מפחיד אותם להיות 100% מניות או שלא היה לזה פשוט ביקוש).
ממש Late Bloomers בקטע אחר לגמרי.
שורה תחתונה, אפשר כבר לכבות את הדוד... יש מים רותחים.
מי שאקדמאי (זה מה שהנציג אמר לי, שהם מקבלים רק אקדמאים ולא משנה אקדמאים במה, העיקר שיש דופק של תואר 1 ביד) - יכול להצטרף לקרנות ההסתדרות של המח"ר בדמי ניהול של 0.28% (בניהול/ייעוץ של אקסלנס - לא ברור איך ומה בדיוק לפרטים מדוקדקים), שלפחות לכרגע ממה שאני מכיר זה הכי זול שמציעים לבנאדם "רגיל" ככה סתם בלי להתמקח ובלי להגיע עם שק ביצים של צבירה בגודל כמה מאות אלפי ש"חים.
ג.נ. - אני בתהליך מעבר (איטי בכוונה) אליהם.
משלם במור בית השקעות 0.35% דמי ניהול מהצבירה על קרן השתלמות במסלול S&P500, שלכל הדעות אלו דמי ניהול מצויינים שקשה מאוד כבר להשיג היום, גם עם צבירה מכובדת מאוד.
שוקל אם להעביר את הכסף ממור בית השקעות להסתדרות המח"ר, או להעביר רק את ההפקדות החדשות.
או שכן להעביר את כל הכסף ממור בית השקעות אל הסתדרות המח"ר, אבל להשאיר את ההפקדות החדשות עדיין אצל מור כדי לשמר דמי ניהול.
מתלבטת.