• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

קרנות השתלמות לעובדי מדינה

• פותח הנושא פותח הנושא ריש-לקיש
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

ריש-לקיש

משתמש רגיל
דירוג
310
היי,
לאשתי יש אופציה לפתוח קרן השתלמות דרך "החברה לניהול קרן השתלמות לאקדמאים במדעי החברה והרוח בע"מ" ( I kid you not).

יש קרן עוקבת מדד s&p500 (והוא מדד הייחוס של הקרן ב100% לפי מסמך מדיניות ההשקעה ל2025), בדמי ניהול דיי טובים של 0.28%, עם מגבלת עמלת ניהול חיצוני ל2025 של 0.1%.

עד כאן נשמע אחלה תנאים, אבל האם יש ממה לחשוש כשמדובר באיזו חברה דיי קיקיונית ולא מהגדולות במשק?
לצורך העניין, לפי המידע שהם מציגים באתר שלהם במסלול הספיציפי של sp500 החברה מנהלת נכון להיום כמעט 24 מיליון שקלים, אבל במסלול הכללי היא מנהלת כמעט 2.5 מיליארד! ככה שאולי זו לא חברה קיקיונית ואפשר להשקיע דרכה בראש שקט?

אשמח לעצה מבעלי ניסיון

לאשתי יש אופציה לפתוח קרן השתלמות
כמה % דמי ניהול מהצבירה היא משלמת נכון להיום?...
שואל מתוך סקרנות.

דרך "החברה לניהול קרן השתלמות לאקדמאים במדעי החברה והרוח בע"מ" ( I kid you not).
משום מה הנחתי שלכל אחד יש אופציה להצטרף... אבל כנראה שזה לא הכי נכון במיוחד ושחגגתי את החיים מוקדם מדי.
ייתכן.
מסתבר שקרן ההשתלמות לאקדמאים הינה חברה ממשלתית המשרתת את ציבור האקדמאים בישראל בדירוג המח"ר.
מה הוא דירוג המח"ר?
"הסתדרות האקדמאים במדעי החברה והרוח (המח"ר), הינה הסתדרות אוטונומית שנוסדה על ידי ההסתדרות הכללית.
הסתדרות המח"ר מאגדת בתוכה עובדים שכירים, בעלי השכלה אקדמית מושלמת במדעי החברה והרוח."
כלומר שצריך להיות חבר בהסתדרות, ובעצם להיות משוייך (?) או להיות חבר בהסתדרות המח"ר, ואקדמאי במדעי החברה ורוח.
מה שבטוח שצריך לשלם דמי חבר להסתדרות, הגיוני, לא?
אני באמת שואל את עצמי כמה זה רלוונטי והאם הם מקבלים אך ורק אקדמאים מתחום מדעי החברה והרוח שחברים ומשלמים להסתדרות המח"ר או סתם פסאודו-פקקטה-אקדמאים אופוטורניסטיים כמוני שלמדו תואר ראשון בנהיגה מונעת במכללת "מוטי ששון השבחת נכסים וקאוצ'ינג לחדשנות ללא בע"מ".

יש קרן עוקבת מדד s&p500 (והוא מדד הייחוס של הקרן ב100% לפי מסמך מדיניות ההשקעה ל2025), בדמי ניהול דיי טובים של 0.28%, עם מגבלת עמלת ניהול חיצוני ל2025 של 0.1%.
אגב, מסלול ה- S&P500 שלהם, שמנוהל דרך הפניקס (אקסלנס ניהול השקעות וניירות ערך), קיבל כשרות של בד"צ העדה החרדית בירושלים...
איף.
דת וכסף.
איזה אישור מצחיק וסוראליסטי בחיי... היה עדיף לי שלא לראות את זה, לא מבין למה זה רלוונטי בכלל.

כמה % דמי ניהול מהצבירה היא משלמת נכון להיום?...
שואל מתוך סקרנות.

משום מה הנחתי שלכל אחד יש אופציה להצטרף... אבל כנראה שזה לא הכי נכון במיוחד ושחגגתי את החיים מוקדם מדי.
ייתכן.
מסתבר שקרן ההשתלמות לאקדמאים הינה חברה ממשלתית המשרתת את ציבור האקדמאים בישראל בדירוג המח"ר.
מה הוא דירוג המח"ר?
"הסתדרות האקדמאים במדעי החברה והרוח (המח"ר), הינה הסתדרות אוטונומית שנוסדה על ידי ההסתדרות הכללית.
הסתדרות המח"ר מאגדת בתוכה עובדים שכירים, בעלי השכלה אקדמית מושלמת במדעי החברה והרוח."
כלומר שצריך להיות חבר בהסתדרות, ובעצם להיות משוייך (?) או להיות חבר בהסתדרות המח"ר, ואקדמאי במדעי החברה ורוח.
מה שבטוח שצריך לשלם דמי חבר להסתדרות, הגיוני, לא?
אני באמת שואל את עצמי כמה זה רלוונטי והאם הם מקבלים אך ורק אקדמאים מתחום מדעי החברה והרוח שחברים ומשלמים להסתדרות המח"ר או סתם פסאודו-פקקטה-אקדמאים אופוטורניסטיים כמוני שלמדו תואר ראשון בנהיגה מונעת במכללת "מוטי ששון השבחת נכסים וקאוצ'ינג לחדשנות ללא בע"מ".

אגב, מסלול ה- S&P500 שלהם, שמנוהל דרך הפניקס (אקסלנס ניהול השקעות וניירות ערך), קיבל כשרות של בד"צ העדה החרדית בירושלים...
איף.
דת וכסף.
איזה אישור מצחיק וסוראליסטי בחיי... היה עדיף לי שלא לראות את זה, לא מבין למה זה רלוונטי בכלל.

כיום משלמת 0.4%.

לגבי התקנון של מי שזכאי להצטרף אז כדלהלן, כפי שמפורט בסעי, 1 ו3.3 בהתאמה:
"מי שהוא בעל תואר B.A לפחות במדעי החברה והרוח או בעל תואר מקביל אחר המוכר על ידי הסתדרות האקדמאים..."

לחלופין, יכול להיות שגם יקבלו אותך מבלי התנאי הראשון בהתאם לסעיף 3.3 שם: "לפי שיקול דעתה רשאית החברה המנהלת לאשר הצטרפותו של עמית לקרן, לאשר בסייגים או לסרב לאשרה".

כלומר, בשביל להיות זכאי להצטרף לא צריך להיות חבר בהסתדרות כלשהי, אלא או לעמוד בתנאי של הסעיף הראשון או לקבל אישור להחרגה.
ולצורך העניין לאשתי אין תואר במדעי החברה או הרוח בכלל.

תנסה, מקסימום תצליח ;)

זו קרן של עובדי מדינה, תנאים טובים, אין ממה לחשוש. ממש לא קיקיוני.

כיום משלמת 0.4%.

לגבי התקנון של מי שזכאי להצטרף אז כדלהלן, כפי שמפורט בסעי, 1 ו3.3 בהתאמה:
"מי שהוא בעל תואר B.A לפחות במדעי החברה והרוח או בעל תואר מקביל אחר המוכר על ידי הסתדרות האקדמאים..."

לחלופין, יכול להיות שגם יקבלו אותך מבלי התנאי הראשון בהתאם לסעיף 3.3 שם: "לפי שיקול דעתה רשאית החברה המנהלת לאשר הצטרפותו של עמית לקרן, לאשר בסייגים או לסרב לאשרה".

כלומר, בשביל להיות זכאי להצטרף לא צריך להיות חבר בהסתדרות כלשהי, אלא או לעמוד בתנאי של הסעיף הראשון או לקבל אישור להחרגה.
ולצורך העניין לאשתי אין תואר במדעי החברה או הרוח בכלל.

תנסה, מקסימום תצליח ;)
בעידן שקיימת מכללה תחת כל עץ רענן אז זה די לכל מי שיש לו דופק לב.

אתה בטוח לגבי הפרטים האלה? כי אני רואה אצלהם למסלול הזה דמי ניהול של 0.4%. להבנתי זה מה שצריך להסתכל עליו כשמשווים לדמי ניהול הקיימים כיום בגוף אחר, אם רוצים להשוות תפוחים לתפוחים.
המספר 0.28% בכלל לא מופיע בהקשר למסלול הזה.

0.4% זה כולל הוצאות הניהול, וזה מה שהיה ב2024.
הם עכשיו משווקים, לפחות במקום עבודה של אשתי את הקרן הזו עם דמי ניהול של 0.28 כמו שציינתי, כל מקום מפרסם ומשווק עם דמי ניהול לפני הוצאות ניהול כי הוצאות הניהול הן לא קבועות ותלויות בגודל הקופה ובמספר השינויים הנדרשים לאורך השנה.

כי אני רואה אצלהם למסלול הזה דמי ניהול של 0.4%
לא, אתה רואה את מה שכתוב בדיוק בכותרת של הטבלה - עלות שנתית צפויה עם * (כוכבית).
שמה אומרת אותה ה-* (כוכבית)?
כתוב שדמי הניהול הם 0.23% [מהצבירה] ב- 2024, אז הם 0.23% מהצבירה.
ריש-לקיש אמר שהם 0.28% מהצבירה ב- 2025.
אז לאיפה הולך ההפרש שבין 0.28% דמי ניהול מהצבירה לבין אותם 0.4% דמי ניהול כוללים?
בדיוק להוצאות ניהול השקעות [חיצוניות, מרכיב חיצוני], שהם דמי הניהול הנסתרים בכל המוצרים המנוהלים שקל לא לשים לב אליהם, אפילו שהם רשומים שחור על גבי צבעוני בדו"חות המסכמים של כל המוצרים המנוהלים (קרן פנסיה מקיפה, קרן השתלמות, קופת גמל להשקעה).
אי אפשר לדעת מה בדיוק הוצאות הניהול השקעות הללו יהיו, בגלל הרבה סיבות, אבל המחוקק הכריח את חברות הביטוח והפנסיה להעריך אותם בתחילת השנה, ולהתחייב מה יהיה המקסימום האפשרי שלהם - ולכן צפויה.

עידכון - 12.03.2025:
התקשרתי לקרן ההשתלמות של הסתדרות המח"ר (03-6576614) ודיברתי עם בחור חביב ושירותי מאוד בשם רז.
מתברר על פניו שמסלול ה- S&P500 אצלם הוא בן שנה בלבד (או פחות משנה), ולכן לא ניתן למצוא אותו ואת תשואות העבר שלו בגמל-נט.
ממש Late Bloomers שם בהסתדרות המח"ר.
דמי הניהול במסלול S&P500 הם כ- 0.28% מהצבירה (כרגע אני משלם 0.35% מהצבירה במור בית השקעות).
מסלול ה- S&P500 מנוהל בפועל (?) על ידי קרן ההשתלמות של הסתדרות המח"ר שמקבלת ייעוץ/ליווי ע"י הפניקס (אקסלנס).
ההצטרפות לקרן ההשתלמות של הסתדרות המח"ר פתוחה לאקדמאים (בלבד), כלומר בעלי תואר ראשון וכו', אך אין אפליה לגבי המקצוע הספציפי הנלמד בתואר - כל אקדמאי ברוך הבא ולאו דווקא בהכרח מתחום המח"ר :lol:
בשיחת הטלפון רז לקח ממני פרטים מזהים (שם מלא, ת.ז., מספר טלפון, כתובת וכו') ושלח לי ב- SMS קישור למסמך דיגיטלי שעליו הייתי צריך לחתום. המסמך הדיגיטלי הנ"ל הוא בסה"כ האישור שלי שרז (בתור משווק פנסיוני) יוציא עליי דו"ח של המסלקה הפנסיונית כדי לדעת את הנתונים עליי (פרוצדורה רגילה במקרים הנ"ל).
בנוסף, התבקשתי לשלוח לרז צילום של ת.ז. הביומטרית שלי (2 צדדים) במייל.
לאחר הבירור הנ"ל וקבלת הפרטים מהמסלקה הפנסיונית (מה שייקח כמה ימים), מתקדמים הלאה למעבר עצמו.
אמשיך לעדכן.

אגב, רז לא הכיר את פורום הסולידית וסיפרתי לו שהגעתי מכאן. אפילו רשמתי לו שהוא מוזמן להירשם ולהגיב או לענות לשאלות בתור נציג רשמי או שלא רשמי של קרן ההשתלמות של הסתדרות המח"ר, ושיש לו פה כמה לקוחות פוטנציאלים מעוניינים.

אגב, רז לא הכיר את פורום הסולידית וסיפרתי לו שהגעתי מכאן. אפילו רשמתי לו שהוא מוזמן להירשם ולהגיב או לענות לשאלות בתור נציג רשמי או שלא רשמי של קרן ההשתלמות של הסתדרות המח"ר, ושיש לו פה כמה לקוחות פוטנציאלים מעוניינים.
לא לשכוח כבדהו וחשדהו, כי אחרי הכל פורום הסולידית מטרתו לשמש כפורום לשיתוף מידע אמין ונקי ללא אינטרסים...

לא לשכוח כבדהו וחשדהו, כי אחרי הכל פורום הסולידית מטרתו לשמש כפורום לשיתוף מידע אמין ונקי ללא אינטרסים...
המתייעץ, אתה צודק, אבל אל תשכח שזה לא Stips פה...
זה גוב האריות של הפיננסים בבלוגוספירה הישראלית (לא חושב שאני מגזים), הגם שפעם הרבה יותר מהיום, ועדיין.
רמת הידע הכללית בפורום גבוהה מהממוצע בכמה סטיות תקן + אבק כוכבים.
המחרטט סופו יהיה להתכנס אל הממוצע.
בכל מקרה, אני מחכה לאחרי פורים כדי להתקדם עם התהליך ולקבל חוזה/תקנון/מסמך חתימה/העברת כספים כדי להבין מה התנאים בתכל'ס.

עדכון - 23.03.2025:
הנה משהו חדש בשבילי - קרן השתלמות עם דמי ניהול משתנים (משנה לשנה), ולא עם דמי ניהול קבועים.
כן, מה שקראתם.
מסתבר שמסלול ה- S&P500 בקרן ההשתלמות של הסתדרות המח"ר הוא לא עם דמי ניהול קבועים, אלא עם דמי ניהול משתנים... ממש כמו שהנציג אמר, ובגלל שלא ידעתי בכלל שיש דבר כזה ומעולם לא שמעתי על זה, הנחתי שהוא לא הסביר לי כמו שצריך.
בשנה שעברה דמי הניהול מהצבירה היו 0.23% (מישהו הזכיר את הנתון הזה), והשנה הם מעריכים שדמי הניהול יהיו כ- 0.28% מהצבירה (מעריכים כי שנת 2025 עוד לא הסתיימה)...
שנה הבאה? - לא יודעים.
שוב, מדגיש - קרן ההשתלמות של הסתדרות המח"ר היא קרן השתלמות עם דמי ניהול משתנים (משנה לשנה), ולא עם דמי ניהול קבועים.
ככה זה, יש דבר כזה (מסתבר), וזה מה שזה.

זה ממש מוזר ולא ידעתי שיש כאלו דברים כמו דמי ניהול משתנים בקרן השתלמות.
הנציג גם אמר שהם לא מתפעלים את המסלולים הנ"ל בשביל רווח, ודמי הניהול שנגבים משתנים משנה לשנה רק כדי לכסות את הוצאות התפעול עצמן ולא כדי להרוויח (נשמע הגיוני), כלומר סוג של תשלום של הוצאות ניהול השקעות + משרדים/וועד/מערכות מיחשוב/סוכנים/יועצים (אקסלנס) של הסתדרות המח"ר וזהו.
ולכן דמי הניהול משתנים משנה לשנה - כי בכל שנה יש הוצאות תפעול מעט שונות (ממש כמו הוצאות ניהול השקעות), והם גובים רק את מה שעלה להם לתפעל, ולכן הם זולים יותר מהאחרים.
לא שהם צדיקים, והם כן מתפעלים איזשהוא מנגנון ומערך של סוכנים/משרדים וכו' וכו', אבל הוא מינימלי (או משהו כזה).

מהחוזה שנשלח לי היום במייל (עוד לא חתמתי):
"קרן השתלמות לאקדמאים במדעי החברה והרוח מסלול כללי עוקבי מדדים - עוקב מדד S&P500 (מ.ה. 15046)".
"דמי ניהול מסך החיסכון (%) - 0.28% דמי הניהול נגבים על בסיס הוצאות בפועל וייקבעו באופן סופי בתום כל שנה".
"דמי הניהול בקופה ענפית מחושבים לפי הוצאות בפועל ונקבעים באופן סופי לאחר סגירת השנה".

שמעתם על דבר כזה?...

כתוב שדמי הניהול הם 0.23% [מהצבירה] ב- 2024, אז הם 0.23% מהצבירה.
ריש-לקיש אמר שהם 0.28% מהצבירה ב- 2025.
אז לאיפה הולך ההפרש שבין 0.28% דמי ניהול מהצבירה לבין אותם 0.4% דמי ניהול כוללים?
בדיוק להוצאות ניהול השקעות [חיצוניות, מרכיב חיצוני], שהם דמי הניהול הנסתרים בכל המוצרים המנוהלים שקל לא לשים לב אליהם
מצטט את עצמי... אז לא.
ההפרש שבין דמי הניהול של 0.23% ב- 2024 ל- 0.28% ב- 2025 (לא סופי!), הוא בדיוק ההפרש שבין השנה שעברה לשנה הנוכחית בדמי הניהול של הוצאות ניהול השקעות.

פה בשרשור הזה הכל התחיל (05.03.2025):
עדכון - חזרו אלי מ"קרן השתלמות לאקדמאים", הם פתחו מסלול עוקב סנפ500, ב-0.28%.
מישהו שמע עליהם?
נראה שהם קיימים לא מעט זמן.

נערך לאחרונה ב:
שוב, מדגיש - קרן ההשתלמות של הסתדרות המח"ר היא קרן השתלמות עם דמי ניהול משתנים (משנה לשנה), ולא עם דמי ניהול קבועים.
האמת ששמתי לב לב לזה, אפילו שאלתי את הנציג - כי אכן נכנסתי לאתר שלהם ושמתי לב שבשנת 2024 היו דמי ניהול יותר נמוכים.
פשוט לא ידעתי שזה לא נפוץ.
כאילו, גם אני לא נתקלתי בזה, אבל לא ייחסתי לזה חשיבות.

אני כבר בתהליך ניוד.

אז מה המסקנה שלך? אתה הולך איתם?
בפירוש כן, אבל עם שינוי אסטרטגיה קל.
במקום להעביר את כל הצבירה ואת ההפקדות החדשות לקרן ההשתלמות של הסתדרות המח"ר, אני מעדיף לחכות עם זה.
מתכנן לבקש מהנציג לפתוח לי קרן השתלמות חדשה אצלם, ולהעביר לשם רק את ההפקדות החדשות.
ניתן צ'אנסה, שנתיים-שלוש, נראה איך עובדים דמי הניהול המשתנים ואם אראה שהגיוני לי אז אמשיך הלאה ואעביר את הצבירה כולה.
עוד חזון למועד.

נערך לאחרונה ב:
בפירוש כן, אבל עם שינוי אסטרטגיה קל.
במקום להעביר את כל הצבירה ואת ההפקדות החדשות לקרן ההשתלמות של הסתדרות המח"ר, אני מעדיף לחכות עם זה.
מתכנן לבקש מהנציג לפתוח לי קרן השתלמות חדשה אצלם, ולהעביר לשם רק את ההפקדות החדשות.
ניתן צ'אנסה, שנתיים-שלוש, נראה איך עובדים דמי הניהול המשתנים ואם אראה שהגיוני לי אז אמשיך הלאה ואעביר את הצבירה כולה.
עוד חזון למועד.
אני עושה בדיוק הפוך. מעביר הכל.
אני היום משלם דמי ניהול של 0.6. מקסימום תהיה בעיה.. אוכל לקבל דמי ניהול כאלה (או נמוכים יותר) בעתיד.

אני הייתי עם הקרן הזו בעבר הרחוק מאוד, הם היו אחלה, זולים, והתשואות היו בסדר גמור. פדיתי את הקרן אחרי 15 שנה והיום אני לא איתם.
הייתה לי גם קרן השתלמות צבא קבע שהייתה אחלה. הצבא והסתדרות עובדי המדינה יודעים להשיג תנאים טובים לעמיתים

אני עושה בדיוק הפוך. מעביר הכל.
אני בעד.

אני היום משלם דמי ניהול של 0.6. מקסימום תהיה בעיה.. אוכל לקבל דמי ניהול כאלה (או נמוכים יותר) בעתיד.
הפוזיציות שלנו קצת שונות... מתחשק לי לשמר דמי ניהול טובים מאוד של 0.35% מהצבירה...
לבדוק את השטח.
האמת היא שבדמי ניהול של 0.6% מהצבירה דרגות החופש שלך גדולות משלי תיאורטית :lol:
יש לך פחות מה "להפסיד".

אני הייתי עם הקרן הזו בעבר הרחוק מאוד, הם היו אחלה, זולים, והתשואות היו בסדר גמור.
תודה על הפידבק!
הדו"חות הגיעו בזמן?
כשהיית צריך שירות - הם היו זמינים ויעילים או מושכים את הזמן?

פדיתי את הקרן אחרי 15 שנה והיום אני לא איתם.
הומר, לשפץ מטבח ב- 200,000 ש"ח?
קלפות משיש טוניסאי? ברזים מטונגסטן ארמני? כיור דה-לקס משנהב של דורבנים?...
ציפיתי ממך אחרת.
אותך לסולידית!!!

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M השלכת וותק במספר קרנות השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א פדיון קרנות השתלמות לא פעילות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
ת שתי קרנות השתלמות לאותו מקום עבודה - מה לעשות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
K תשלום מיסים על משיכת קרנות השתלמות ופנסיה כשאני תושבת גרמניה מיסים 16
M מעברים בין קרנות השתלמות וקופות גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 19
D מעקב אחרי קרנות השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
B הוצאת קרנות השתלמות לטובת תשלום משכנתא? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ש קרנות השתלמות של מורים פדיה והעברה למדדי מניות מובילים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 22
N IRA - איחוד קרנות השתלמות וקופות גמל - קושי במעקב פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
א פדיון קרנות השתלמות בשל רילוקיישן פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
בובין חוט-השני פנסיונר מעל גיל 60 - קרנות השתלמות, קופות גמל והגיון בשיגעון פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
A האם ניתן לאחד קרנות השתלמות? שוק ההון 5
M אתר שמשווה קרנות השתלמות מחקות S&P דמי ניהול פוסטים מאיכות נמוכה 0
י קרן השתלמות או קרנות אחרות שוק ההון 5
ז האם קרנות השתלמות מבוטחים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
נ מעבר בין קרנות השתלמות (sp500) ו״אזהרה״ של סוכנת ביטוח פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ש קרנות השתלמות מוטות חו"ל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
B התלבטויות בין קרנות השתלמות וקופות גמל להשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
I איחוד קרנות השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
פיטר גריפין קרנות השתלמות לעצמאים אחרי סגירת עוסק פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
פיטר גריפין שאלות לגבי קרנות השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
M השוואת קרנות השתלמות וקופות גלמל להשקעה מחקה מדד SP 500. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
efrat איחוד קרנות השתלמות, גמל ופנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
ה האם זה חוקי לפתוח יותר משתי קרנות השתלמות כשכיר וכעצמאי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
U הפקדת שכיר+מעסיק לשתי קרנות השתלמות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ח הפיכת קרן השתלמות לIRA ורכישת קרנות/תעודות סל עוקבות קריפטו קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 10
י איך כדאי לחלק את ההשקעות בין קרנות השתלמות לתיק בבנק שוק ההון 2
T קרנות השתלמות לעובד שכיר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
P עתירה לבג"צ בעניין קרנות השתלמות פוסטים מאיכות נמוכה 18
D מעקב אחרי קרנות השתלמות ופנסיה פוסטים מאיכות נמוכה 0
ש איחוד קרנות השתלמות לבני זוג פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
G השתלמות\גמל להשקעה - קרנות מחקות מדד SP500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
S כמה קרנות השתלמות יכולים לפתוח עצמאי ושכיר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
סשה תקרה פטורה ממס על 2 קרנות השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
S קרנות השתלמות מחקות S&P 500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
R התייעצות- קרנות השתלמות פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 3
מ איחוד קרנות השתלמות ופנסיה צרכנות פיננסית 1
R פתיחת שתי קרנות השתלמות - שכיר ועצמאי שוק ההון 15