• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מסלולי 500 S&P בקרנות השתלמות

עשויות לחול עליה יותר עלויות מאשר על קרן בצבירה גבוהה.
לא עשויות. יחולו ועוד איך.
הרכישות החדשות בכסף החדש ודמי הניהול עליהם נחלקים בין כלל מעט החוסכים בקרן החדשה.
קרה לי בזמנו ב- IBI בסביבות 2015-2017 כשרק התחלנו כולנו פה להתחנזר על ה- S&P500 ומסלולים פאסיביים.
היה קצת מבאס, אבל עבר מהר מכדי להיכוות מזה.
לא שיקול שיש להתחשב בו ולהכניס למרחב השיקולים הגם ככה מבלבל ומטריח.

אשמח באם תוכל לשתף אותי באיזה חברה ועם כמה צבירה ?
תודה רבה
מנורה, וסכום הצבירה פחות רלוונטי במקרה הזה. מה שיותר רלוונטי זה אח ששייך לסגל בכיר באוניברסיטה, וכך יוצא שגם דביל גמור עם צבירה של שקל ושליש, מקבל ד"נ שלא היו מביישים הייטקיסט עם צבירה של מיליון פלוס.

מנורה, וסכום הצבירה פחות רלוונטי במקרה הזה. מה שיותר רלוונטי זה אח ששייך לסגל בכיר באוניברסיטה, וכך יוצא שגם דביל גמור עם צבירה של שקל ושליש, מקבל ד"נ שלא היו מביישים הייטקיסט עם צבירה של מיליון פלוס.
אז בעצם כל מה שאני צריך כדי לקבל דמי ניהול נמוכים זה לא לחסוך כמו משוגע, לא להשקיע חכם – אלא פשוט להיוולד עם אח בסגל הבכיר? מעולה, איפה נרשמים להחלפת משפחות?

אז בעצם כל מה שאני צריך כדי לקבל דמי ניהול נמוכים זה לא לחסוך כמו משוגע, לא להשקיע חכם – אלא פשוט להיוולד עם אח בסגל הבכיר? מעולה, איפה נרשמים להחלפת משפחות?
על זה נאמר - כשיש קשרים לא צריך קומבינות.

יותר טוב, אם תמצא אבא מיליונר אולי גם לא תצטרך לעבוד, ולא תהיה מוטרד מדמי הניהול בקרן ההשתלמות.

יותר טוב, אם תמצא אבא מיליונר אולי גם לא תצטרך לעבוד, ולא תהיה מוטרד מדמי הניהול בקרן ההשתלמות.
כותב לך 5 אופציות בחר את המושלם מבחינתך
  • רעיון גאוני! אני הולך לבדוק אם במקרה פספסתי איזה אבא מיליונר איפשהו, אולי שלחו אותי בטעות למשפחה הלא נכונה... כי איך לא חשבתי על זה קודם?!
  • ברור! ולמה לעצור באבא מיליונר? אם כבר, עדיף סבא טייקון, דודה יורשת נפט, ואולי איזה דוד באיי קיימן עם חשבון בנק מנופח. מי צריך לתכנן פיננסית כשאפשר פשוט להיוולד נכון?
  • נשמע כמו אחלה אסטרטגיה! בוא נעשה עסק – אתה מוצא לי אבא מיליונר, ואני מבטיח להפסיק להתעסק עם דמי ניהול. עד אז, אני אמשיך להיות מוטרד מהכסף שלי כמו כל שאר בני התמותה.
  • רעיון לא רע, אבל תכלס, נראה לי למצוא אבא מיליונר זה יותר קשה מלמצוא קרן השתלמות עם דמי ניהול הוגנים. אז בינתיים, נאלץ להמשיך להיות מוטרד…
  • האמת? לא הייתי מסתפק רק באבא מיליונר. אם כבר, אז שימצאו לי גם אחיין גאון סטארטאפים, בת זוג עם קרן משפחתית, וחתול שמצמיח ביטקוינים. למה להסתפק בפחות?

• חחח
Reactions: HHH
הרכישות החדשות בכסף החדש ודמי הניהול עליהם נחלקים בין כלל מעט החוסכים בקרן החדשה.
קרה לי בזמנו ב- IBI בסביבות 2015-2017 כשרק התחלנו כולנו פה להתחנזר על ה- S&P500 ומסלולים פאסיביים.
היה קצת מבאס, אבל עבר מהר מכדי להיכוות מזה.
לא שיקול שיש להתחשב בו ולהכניס למרחב השיקולים הגם ככה מבלבל ומטריח.
אבל אם דמי הניהול נמוכים?

אבל אם דמי הניהול נמוכים?
אין קשר לדמי ניהול נמוכים או גבוהים... זה חוק טבע - לכל קרן השתלמות חדשה שנפתחת (בחברה חדשה וכו'), או מסלול חדש שנפתח וכו', יש עלויות הקמה ותפעול ובילבולי ביציות X מסוימות על ההתחלה שהן הבסיס של הבסיס של העלות של צוות ההקמה והתפעול, מערכות המחשב וכו' וכו'.
מצטרפים אליו בחודש הראשון 100 איש - עלויות X נחלקות בין 100 איש.
מצטרפים אליו בחודש השישי עוד 900 איש (וסה"כ 1,000 איש) - עלויות X נחלקות בין 1,000 איש.
כמובן שתוך כדי הצטרפויות ל עוד ועוד אנשים גם העלויות משתנות ועולות או צונחות וכו' וכו'.
זה פחות או יותר לב העניין, וזה למה בסביבות 2015 (אם אני לא טועה) מסלול ה- S&P500 החדש דנדש והאטרקטיבי מאוד שנפתח ב- IBI בקרן ההשתלמות (שלדעתי התחיל את המקלחת החמה של המסלולים מחקי המדד בקרנות ההשתלמות, קופות הגמל להשקעה וקרנות הפנסיה המקיפות) הביא אותה בדמי ניהול שלא היו מביישים מאפיונר אוקראיני ממוצא סובייטי-ניגרי.
מתמטיקה פשוטה.
ולאחר כמה זמן חזר לעצמו.
זה ידוע, זה מוכר וזה דובר עוד אז בזמנו בפורום... אפשר לעשות חיפוש על זה וכנראה שמגיעים לאיזו תשובה או שניים של חכמים ויודעים יותר ממני.

אין קשר לדמי ניהול נמוכים או גבוהים... זה חוק טבע - לכל קרן השתלמות חדשה שנפתחת (בחברה חדשה וכו'), או מסלול חדש שנפתח וכו', יש עלויות הקמה ותפעול ובילבולי ביציות X מסוימות על ההתחלה שהן הבסיס של הבסיס של העלות של צוות ההקמה והתפעול, מערכות המחשב וכו' וכו'.
מצטרפים אליו בחודש הראשון 100 איש - עלויות X נחלקות בין 100 איש.
מצטרפים אליו בחודש השישי עוד 900 איש (וסה"כ 1,000 איש) - עלויות X נחלקות בין 1,000 איש.
כמובן שתוך כדי הצטרפויות ל עוד ועוד אנשים גם העלויות משתנות ועולות או צונחות וכו' וכו'.
זה פחות או יותר לב העניין, וזה למה בסביבות 2015 (אם אני לא טועה) מסלול ה- S&P500 החדש דנדש והאטרקטיבי מאוד שנפתח ב- IBI בקרן ההשתלמות (שלדעתי התחיל את המקלחת החמה של המסלולים מחקי המדד בקרנות ההשתלמות, קופות הגמל להשקעה וקרנות הפנסיה המקיפות) הביא אותה בדמי ניהול שלא היו מביישים מאפיונר אוקראיני ממוצא סובייטי-ניגרי.
מתמטיקה פשוטה.
ולאחר כמה זמן חזר לעצמו.
זה ידוע, זה מוכר וזה דובר עוד אז בזמנו בפורום... אפשר לעשות חיפוש על זה וכנראה שמגיעים לאיזו תשובה או שניים של חכמים ויודעים יותר ממני.
לא הבנתי כלום
אתה מתחיל עם אמירה שאין קשר לדמי ניהול ומסיים שIBI התחילו עם דמי ניהול גבוהים בגלל זה

אתה מתחיל עם אמירה שאין קשר לדמי ניהול ומסיים שIBI התחילו עם דמי ניהול גבוהים בגלל זה
אתה מתבלבל בין דמי ניהול לבין הוצאות ניהול השקעות.
אלו 2 דברים שונים לחלוטין שאין ביניהם שום קשר.

אז למה הוא הכניס את העניין של מה שהיה ב2015 עם IBI?
קראת את השרשור?
הוא הסביר את התגובה הזאת והביא דוגמא:

נ.ב. זה בעייתי שההשתלמות מחקה סנופי שלהם ממש קטנה (19 מיליון ש"ח!!! מול ממוצע של 2 מיליארד!) וחדשה (שנה)?

עשויות לחול עליה יותר עלויות מאשר על קרן בצבירה גבוהה.

אני מתבלבל או ביולוג ירושלמי?
אז למה הוא הכניס את העניין של מה שהיה ב2015 עם IBI?
אחד, תקרא אחורה את השירשור... נדמה לי שהסברתי בסדר בסה"כ, אבל יכול להיות שלא הייתי ברור או מפורט מספיק.
דמי ניהול זה דמי ניהול. נקודה.
נניח והצטרפת לקרן בדמי ניהול של 0.5% מהצבירה - אתה תשלם דמי ניהול של 0.5% מכל הצבירה (בחישוב שנתי).
בהתחלה כשהקרן חדשה דמי הניהול (שכוללים הוצאות ניהול השקעות כמו שאני תמיד מקפיד לפרט) - יכולים להיות גבוהים יותר בגלל מה שהסברתי מקודם...
הוצאות ניהול השקעות הם המרכיב בדמי הניהול הכוללים שמשתנה - גבוהים יותר כשהקרן חדשה מהניילונים, יורדים אחר כך כשהקרן מתאזנת ויותר משקיעים נכנסים אליה.

שוב, חוזר על עצמי בפוסטים קודמים (לא זוכר אם פירטתי דווקא פה) - דמי ניהול בקרן השתלמות (וקופת גמל להשקעה, וקרן פנסיה מקיפה) כוללים את דמי הניהול שקבעת מול החברה המנהלת (תקנון) + הוצאות ניהול השקעות שמשתנים לפי מצב הרוח/כיס/עלויות/משב הרוח (היום הם חייבים לפרט בדו"ח השנתי את הוצאות ניהול ההשקעות הצפויות ולהתחייב למקסימום שהם יכולים לגבות).
הסברתי בסדר?...

אחד, תקרא אחורה את השירשור
מה צריך לקרוא אחורה מהסוף כשקראתי קדימה מההתחלה?
... נדמה לי שהסברתי בסדר בסה"כ, אבל יכול להיות שלא הייתי ברור או מפורט מספיק.
דמי ניהול זה דמי ניהול. נקודה.
נניח והצטרפת לקרן בדמי ניהול של 0.5% מהצבירה - אתה תשלם דמי ניהול של 0.5% מכל הצבירה (בחישוב שנתי).
בהתחלה כשהקרן חדשה דמי הניהול (שכוללים הוצאות ניהול השקעות כמו שאני תמיד מקפיד לפרט) - יכולים להיות גבוהים יותר בגלל מה שהסברתי מקודם...
הוצאות ניהול השקעות הם המרכיב בדמי הניהול הכוללים שמשתנה - גבוהים יותר כשהקרן חדשה מהניילונים, יורדים אחר כך כשהקרן מתאזנת ויותר משקיעים נכנסים אליה.

שוב, חוזר על עצמי בפוסטים קודמים (לא זוכר אם פירטתי דווקא פה) - דמי ניהול בקרן השתלמות (וקופת גמל להשקעה, וקרן פנסיה מקיפה) כוללים את דמי הניהול שקבעת מול החברה המנהלת (תקנון) + הוצאות ניהול השקעות שמשתנים לפי מצב הרוח/כיס/עלויות/משב הרוח (היום הם חייבים לפרט בדו"ח השנתי את הוצאות ניהול ההשקעות הצפויות ולהתחייב למקסימום שהם יכולים לגבות).
הסברתי בסדר?...
תודה רבה
אז ה"דמי ניהול ממוצעים" שמצוינים במיי גמל נט הם ככל הנראה לא כוללים "הוצאות ניהול השקעות" ולכן אינפינטי עדיין הכי זולה למרות שהיא רק עם 19 מיליון?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ה מסלולי השקעה בפנסיה - שאלה לשועלי השקעות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
ה השוואת 2 מסלולי S&P500 של מגדל בתשואה שונה לחלוטין פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
Y מסלולי השקעה בקופגי"ם וכו' על מדד ת"א 35 / 125 - קיימים? שוק ההון 10
מ השוואה של 2 מסלולי פרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
P רשימת נכסי מסלולי השקעה - למה הפורמט החדש "מאוחד"? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
D אסטרטגיית משיכת מסלולי משכנתא נדל"ן 4
ה מסלולי משכנתא שמיועדת למינוף נדל"ן 8
ע עצה בפירעון מסלולי משכנתא נדל"ן 6
N מסלולי השקעה הגנתיים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ד למה מסלולי קופות הגמל להשקעה מנוהלים אקטיבית? שוק ההון 10
mk1 הבדלים בין מסלולי השקעה בקרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
Y מסלולי השקעה בפוליסת חיסכון (2) שוק ההון 3
V הון עצמי לקניית דירה - מאיזה מסלולי השקעה עדיף למשוך? נדל"ן 0
אדריאן מסלולי IRA בפנסיה\גמל ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
A מסלולי מיסוי שכר דירה מיסים 1
K התלבטות לגבי מסלולי השקעה בקופת גמל בתיקון 190 שוק ההון 0
ב האם מעבר בין מסלולי השקעה בקרן הפנסיה מצריך חיתום רפואי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
itaied מהן יתרונות מסלולי המניות בבתי ההשקעות? שוק ההון 13
K השקעה בשוק ההון מסחר עצמי/סגירת מסלולי משכנתא שוק ההון 20
G מעבר בין מסלולי הביטוח בקרן הפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
flower ביטול מסלולי ההשקעות בחו"ל - קרן השתלמות ופנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
T התלבטות בין 2 מסלולי קריירה בראיית חשבון התפתחות אישית 1
T ראיית חשבון - מסלולי קריירה התפתחות אישית 133
S שינוי מסלולי השקעה וחשיפה למניות לשם הקטנת הדימום - עצתכם שוק ההון 13
ברבור האם לשנות מסלולי השקעה בקופת גמל בעת משבר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
ש מסלולי מס על שכירות נדל"ן 10
S התלבטות בין מסלולי פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
M האם מסלולי הבטחת קצבאות בקרנות הפנסיה מתומחרים בצורה מאוזנת? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 17
פ קרן השתלמות מקסום תשואות ע"י פיזור הכסף בין מסלולי ההשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
לא חשוב שמות הדילמות העיקריות לגבי מסלולי S&P500 בקרנות הפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 32
ש השוואה בין מסלולי קרנות פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
I מסלולי השקעה לבחור בן 18 שוק ההון 1
T מעבר בין מסלולי קרן פנסייה לפני/בזמן משבר שוק ההון 1
כ מסלולי פנסיה סנופי ממונפים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 225
G מסלולי משכנתא מומלצים לאור התקופה נדל"ן 20
S מעבר בין מסלולי פנסיה צרכנות פיננסית 1
מ פרעון מוקדם של מסלולי משכנתא צרכנות פיננסית 1
מ השוואת מסלולי השקעה בפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
ע דרכים להשוות בין מסלולי פנסיה צרכנות פיננסית 8
S מסלולי ביטוח בקרן פנסיה - הבדלים צרכנות פיננסית 0
סטרבו פירעון מסלולי המשכנתא השונים צרכנות פיננסית 11
לאץ' פיזור מסלולי פנסיה צרכנות פיננסית 32
F התלבטות בין 3 מסלולי השקעה - אשמח לדעות שוק ההון 36
לא חשוב שמות זקוק להסבר ורקע בנושא מסלולי ברירות מחדל לפנסיה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 124
Golan מסלולי מיסוי שכר דירה - שינוי למפרע? (לצורך החזר מס) נדל"ן 32
D מתלבט בין מסלולי פנסיה מקיפה וכללית, גמל והשתלמות‎ צרכנות פיננסית 24
מ עלויות מסלולי ביטוח בקרן פנסיה צרכנות פיננסית 6
E מסלולי בחירה בקרן פנסיה צרכנות פיננסית 1
ש מסלולי קצבה לפנסיה צרכנות פיננסית 2
O רווחים בקופות גמל/מסלולי השקעות אקטיבים באופן עקבי, אז למה השקעות פאסיביות? שוק ההון 65

נושאים דומים

Back
למעלה