(זה קצת שוק ההון, קצת פנסיה וגמל, אבל היות והכל פה זה לרגל קניית הדירה אז שם את זה בנדל"ן)
לקראת קניית דירה (משפר דיור, מכוון ל 45% או פחות משכנתא). דירה ב2 מליון, נטו 24 למשפחה, מכוון ל-5 אלף החזר חודשי.
שוקל באיזה סדר להנזיל השקעות בשביל ההון העצמי. אשמח לנקודות מבט.
0) כסף ממכירת הדירה הישנה - לא יודע מתי תימכר, לצורך התרגיל הזה אני מניח כאילו שהיא לא קיימת.
1) RSU שהבשילו לפי סעיף 102 מ-2 חברות גאמפא, בסכומים שעל הנייר הם זהים.
אפקטיבית, בגלל תזמון ההענקה באפלזון אין כמעט רווח הון וכל המיסוי הוא פירותי.
בגוגבוק כ-2/3 ימוסו לפי רווח הון.
- למה למכור: יחסית הרבה ביצים ב-2 סלים בלבד, אין פיזור.
- למה להשאיר: אולי אפלזון עוד יעלו, ובפנסיה אהנה ממיסוי פירותי נמוך.
2) מדד VWRA עולמי ב IB העולמית.
- למה למכור: מיסוי לפי שער הדולר ולא לפי אינפלציה. בדיעבד הייתי כנראה קונה את הקרן המקבילה בארץ, דמי ניהול יחסית גבוהים של 0.4%, וממילא עם הזמן השתכנעתי ש SP500 מבוזר לא פחות.
- למה להשאיר: אפקטיבית זה חשבון דולרי בחו"ל. כל שאר ההשקעות שלי יושבות בישויות בארץ.
3) קצת מט"ח שקניתי באוקטובר במחיר גבוה מהנוכחי ויושב בבנק.
למה למכור: אין לי כוונה לעשות ספוקלציות מטבע, קניתי אימפולסיבית, בדיעבד החשבון ב IB שכבר היה קיים אז יכל לתפקד כעתודת מט"ח.
למה להשאיר: לא רואה סיבה
מקורות מימון אפשריים נוספים:
4) קרנות השתלמות שאפקטיבית כולן נזילות בגלל האפשרות של החלת ותק.
למה למכור: לא רואה סיבה למכור. יכול לקחת הלוואה על חצי מהסכום בפריים מינוס חצי אם אהיה ממש לחוץ.
למה להשאיר: להשאיר.
5) הלוואה מקרן פנסיה ב3% קבועה צמודת מדד.
אפשרות נוספת שלא יודע אם היא כדאית בסביבת הריבית הנוכחית: ללכת על החזר חודשי גבוה יותר, לכוון ליותר מ 45% משכנתא ולהשתמש בסעיפים 4 ו-5 בשביל שיהיו כמה שפחות אירועי מס בסעיפים 1 ו -2.
לקראת קניית דירה (משפר דיור, מכוון ל 45% או פחות משכנתא). דירה ב2 מליון, נטו 24 למשפחה, מכוון ל-5 אלף החזר חודשי.
שוקל באיזה סדר להנזיל השקעות בשביל ההון העצמי. אשמח לנקודות מבט.
0) כסף ממכירת הדירה הישנה - לא יודע מתי תימכר, לצורך התרגיל הזה אני מניח כאילו שהיא לא קיימת.
1) RSU שהבשילו לפי סעיף 102 מ-2 חברות גאמפא, בסכומים שעל הנייר הם זהים.
אפקטיבית, בגלל תזמון ההענקה באפלזון אין כמעט רווח הון וכל המיסוי הוא פירותי.
בגוגבוק כ-2/3 ימוסו לפי רווח הון.
- למה למכור: יחסית הרבה ביצים ב-2 סלים בלבד, אין פיזור.
- למה להשאיר: אולי אפלזון עוד יעלו, ובפנסיה אהנה ממיסוי פירותי נמוך.
2) מדד VWRA עולמי ב IB העולמית.
- למה למכור: מיסוי לפי שער הדולר ולא לפי אינפלציה. בדיעבד הייתי כנראה קונה את הקרן המקבילה בארץ, דמי ניהול יחסית גבוהים של 0.4%, וממילא עם הזמן השתכנעתי ש SP500 מבוזר לא פחות.
- למה להשאיר: אפקטיבית זה חשבון דולרי בחו"ל. כל שאר ההשקעות שלי יושבות בישויות בארץ.
3) קצת מט"ח שקניתי באוקטובר במחיר גבוה מהנוכחי ויושב בבנק.
למה למכור: אין לי כוונה לעשות ספוקלציות מטבע, קניתי אימפולסיבית, בדיעבד החשבון ב IB שכבר היה קיים אז יכל לתפקד כעתודת מט"ח.
למה להשאיר: לא רואה סיבה
מקורות מימון אפשריים נוספים:
4) קרנות השתלמות שאפקטיבית כולן נזילות בגלל האפשרות של החלת ותק.
למה למכור: לא רואה סיבה למכור. יכול לקחת הלוואה על חצי מהסכום בפריים מינוס חצי אם אהיה ממש לחוץ.
למה להשאיר: להשאיר.
5) הלוואה מקרן פנסיה ב3% קבועה צמודת מדד.
אפשרות נוספת שלא יודע אם היא כדאית בסביבת הריבית הנוכחית: ללכת על החזר חודשי גבוה יותר, לכוון ליותר מ 45% משכנתא ולהשתמש בסעיפים 4 ו-5 בשביל שיהיו כמה שפחות אירועי מס בסעיפים 1 ו -2.