• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

מתלבט בין מסלולי פנסיה מקיפה וכללית, גמל והשתלמות‎

• פותח הנושא פותח הנושא Delver
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Delver

משתמש בכיר
דירוג
4,277
שלום לכולם,

לאחרונה התחלתי לעבוד במשרה מלאה ואני נדרש לקבל (שוב) החלטות בנושאים של פנסיה והשתלמות, אשמח לשמוע מה דעתכם על האלטרנטיבות שיש לי (כמובן לא בגדר ייעוץ וכו...):
1. קרן פנסיה מקיפה:

-כיום אני מנהל את כספי הפנסיה שלי במיטב-דש (ללא סוכן) עם התנאים הבאים:
0.9% דמי ניהול מהפקדות
0.09% דמי ניהול מצבירה

-במקום העבודה יש הסכם קיבוצי שמאפשר לי לעבור לקרן פנסיה של הראל עם התנאים הבאים:
1% דמי ניהול מהפקדות
0.16% דמי ניהול מצבירה

יתרונות של מיטב-דש - זולים יותר בדמי הניהול
יתרונות של הראל - קופה גדולה + יש סוכן שמתעסק בכל נושא ההפקדות/משיכות ובירוקרטיות + הראו תשואה גבוהה יותר באופן עקבי בחמש השנים האחרונות (כן, אני יודע שזו לא אינדיקציה לגבי תשואות עתידיות, אבל זה יכול להעיד על איכות או יעילות ניהול הכסף, כי הם בגדול עושים את אותו הדבר)

2. קרן פנסיה כללית/משלימה - אני מרוויח מעל תקרת ההטבות ולכן כל הכסף שמעבר לרף צריך ללכת או לקרן פנסיה כללית או לקופת גמל, אלו האפשרויות שלי:

- להפקיד בקרן כללית של מיטב-ד"ש בדמי ניהול של 1.9% מההפקדה ו- 0.19% מהצבירה, אין כיסויים ביטוחיים בכלל (נכות/שאירים).
- להפקיד בקרן כללית של הראל בדמי ניהול של 1% מההפקדה ו- 0.16% מהצבירה, יש אפשרות לכיסויים ביטוחיים.
- להפקיד בקופת גמל מחקה מדדים של IBI, דמי ניהול 0.48% מהצבירה.

בגדול, ההתלבטות היא בין הפנסיה הכללית של הראל לקופת הגמל, מה דעתכם? האם שווה ללכת על הפנסיה בשביל הכיסוי הביטוחי?

בונוס: שאלה למבינים - הבנתי מכמה גורמים שבחודש הבא אמורים לשחרר תקנות שיאפשרו לשווק מוצרים שכוללים ביטוח של אובדן כושר עבודה עיסוקי, ז"א שמכסה את העיסוק במקצוע הספציפי, בשונה מביטוח הנכות בקופות הפנסיה. האם להביא את זה בחשבון כיתרון להפקדות בקרן הפנסיה (שתהיה עתידה להציע את זה?). במיטב-דש קוראים למוצר הזה "פרוגמל מנהלים" או משהו, אם מישהו מכיר...

3. קרן השתלמות:

- אפשרות 1 - קרן השתלמות עוקבת מדדים ב- IBI, דמי ניהול של 0.48% (אין לי מספיק כסף בקופה כדי לפתוח IRA).
- אפשרות 2 - קרן השתלמות שבהסכם עם העבודה, ילין לפידות עם 0.75% דמי ניהול או אלטשולר שחם עם 0.8% דמי ניהול.

מצד אחד - פאסיבי זה אחלה וגם זול יותר, מצד שני, בניגוד לשאר החברות ה"גנריות" נראה ששני בתי ההשקעות הנ"ל וספיציפית אלטשולר-שחם מביאים ערך מוסף שמתבטא בתשואה ההיסטורית שלהם באופן עקבי למדיי. מה דעתכם?

תודה רבה לעונים!

אוקי, נניח לרגע שאנחנו מסיכמים שזה לא, יש לך אינפוט לגבי השאלות האחרות שלי?

יש סוכן שמתעסק בכל נושא ההפקדות/משיכות ובירוקרטיות
לא בהכרח יתרון. קרא את השרשור על תעלולי סוכנים.

יתרונות של מיטב-דש - זולים יותר בדמי הניהול
יתרונות של הראל - קופה גדולה
התעלמת מנושא המסלולים הקיימים בכל קרן פנסיה.

אין כיסויים ביטוחיים בכלל
השאלה הראשונה היא אם אתה צריך את הביטוחים.

קרן השתלמות עוקבת מדדים ב- IBI, דמי ניהול של 0.48%
עדיין זמין להייטק זון?

מביאים ערך מוסף שמתבטא בתשואה ההיסטורית שלהם באופן עקבי למדיי
בכל העולם כל הקרנות מנוהלות מפסידות למדד בטווח הארוך. למה אתה חושב שמר שחם או מר לפידות מסוגלים לכך?

לא בהכרח יתרון. קרא את השרשור על תעלולי סוכנים.
קראתי, מעניין, לא סביר שיקרה לי כי אני עוקב אחרי זה מקרוב מאוד. גם אם יהיה משהו, אני אעלה על זה מהר מאוד. ובאופן כללי התחום היום פחות פרוץ מפעם, אם רק יודעים לקרוא את הדוחות.

התעלמת מנושא המסלולים הקיימים בכל קרן פנסיה.
נכון, במיטב יש עוקב מדדי חו"ל ובהראל אין, אני תוהה כמה הנקודה הזו קריטית מכיוון שלפחות כרגע כספי הפנסיה מהווים אחוז קטן מאוד מהתיק שלי.

השאלה הראשונה היא אם אתה צריך את הביטוחים.
ברובד הבסיסי (פנסיה מקיפה) - כן. ברובד הנוסף, מאחר ומדובר בביטוח שאינו ביטוח עיסוקי, כנראה שלא.

עדיין זמין להייטק זון?
כן

בכל העולם כל הקרנות מנוהלות מפסידות למדד בטווח הארוך. למה אתה חושב שמר שחם או מר לפידות מסוגלים לכך?
על בסיס ההיסטוריה שלהם, הביצועים שלהם טובים יותר משל כל המתחרים שלהם באופן עקבי, שנה אחר שנה. נכון, ההיסטוריה מוגבלת יחסית, אבל בתקופת הזמן הזו היה עדיף לשים את הכסף אצלם ולא במדד (הישראלי).

נערך לאחרונה ב:
1. אם אתה במיטב דש למה שלא תתעקש כבר על קרן ברירת מחדל מקיפה?
2. מבחינת דמי ניהול נראה לי שהראל משלימה עדיפה על היתר אבל צריך לבדוק פרטנית
3. אם אתה מעדיף ניהול עוקב מדד ומעדיף את המדדים של ibi וזה שווה לך דמי ניהול מהצבירה אז סעיף 2 לא בתוקף

1. אם אתה במיטב דש למה שלא תתעקש כבר על קרן ברירת מחדל מקיפה?
התנאים שלי טובים יותר בינתיים מכיוון שהצבירה שלי נמוכה מאוד.

2. מבחינת דמי ניהול נראה לי שהראל משלימה עדיפה על היתר אבל צריך לבדוק פרטנית
3. אם אתה מעדיף ניהול עוקב מדד ומעדיף את המדדים של ibi וזה שווה לך דמי ניהול מהצבירה אז סעיף 2 לא בתוקף

נוטה להסכים, כנראה שאעדיף את קופת הגמל עבור הרובד הנוסף. עכשיו רק נשאר להכריע לגבי המפנסיה המקיפה וההשתלמות. תודה על התגובה :)

על בסיס ההיסטוריה שלהם, הביצועים שלהם טובים יותר משל כל המתחרים שלהם באופן עקבי, שנה אחר שנה
זה היה רק עניין של זמן עד שמישהו מראה לך את הגרף הזה.
זה לא סתם כסתח שאומרים שתשואות עבר לא מעידות על תשואות עתיד, יש לזה משמעות אדירה.

זה היה רק עניין של זמן עד שמישהו מראה לך את הגרף הזה.
הגרף מדבר על הענף בכללותו, ברור שזה נכון ואני גם מכיר מחקרים דומים על השוק האמריקאי שהוא גדול ומשוכלל יותר.
אבל אם היית חייב לשים כסף אצל מישהו מהגרף והיית יודע למי שייכת הנקודה מימין למעלה, לא היית מעדיף לשים את זה אצלם על פני אחד מהאחרים?

והיית יודע למי שייכת הנקודה מימין למעלה
איך ב-2010 אתה יודע מי הנקודה הימנית עליונה?
שים לב ששתי הנקודות הכי ימניות, היה להם 5 שנים עוקבות בינוניות ומטה.

איך ב-2010 אתה יודע מי הנקודה הימנית עליונה?
שים לב ששתי הנקודות הכי ימניות, היה להם 5 שנים עוקבות בינוניות ומטה.

אתה רואה את הגרף בשנת 2015 ולכן יודע שלא כולם מצייתים לכלל הזה, אצל מי תעדיף לשים את הכסף?

אתה רואה את הגרף בשנת 2015 ולכן יודע שלא כולם מצייתים לכלל הזה, אצל מי תעדיף לשים את הכסף?
ההחלטה שלי לגבי איפה לשים את הכסף לא קשורה למה החברה עשתה ב-5 השנים הקודמות להחלטה שלי.

ההחלטה שלי לגבי איפה לשים את הכסף לא קשורה למה החברה עשתה ב-5 השנים הקודמות להחלטה שלי.

לפי ההגיון הזה עדיף היה לא לשים כסף אצל וורן באפט בשום שלב בחייו.
אני לא טוען שאלטשולר שחם או כל אחד אחר הם באפט, אבל לא יכולים להיות יוצאי דופן? גם כשיש להם רקורד עקבי יוצא דופן (ולא רק החמש השנים האחרונות)?

באפט בעצמו לא ממליץ לשים את הכסף שלך אצל באפט.

אני לא טוען שאלטשולר שחם או כל אחד אחר הם באפט, אבל לא יכולים להיות יוצאי דופן?
הם יכולים. זה עדיין חתיכת הימור. מחקרית הראו שרק פחות מ-1% מהקרנות המנוהלות לא רק ששרדו אלא היכו את המדד.
אם אתה רוצה ללכת על הימור של 1%, בהצלחה.
(את המחקרים אתה יכול לראות בדף של @TunaGolem )

גם כשיש להם רקורד עקבי יוצא דופן (ולא רק החמש השנים האחרונות)?
כבר בשנה האחרונה הם הוכיחו שלא לעולם חוסן.

אני לא טוען שאלטשולר שחם או כל אחד אחר הם באפט, אבל לא יכולים להיות יוצאי דופן? גם כשיש להם רקורד עקבי יוצא דופן (ולא רק החמש השנים האחרונות)?
מכוון שאתה לא משקיע באנשים, אתה משקיע במדד הרצוי לך, תקנה אותו בעצמך או תקנה יחידה אצל מי שהוא קיים במלואו (או קרוב אליו)
מה שבטוח הוא לא לשלם מעבר למה שצריך על ה"מנהל"

בקיצור, באופן לא מפתיע, כולם פה תמימי דעים שעדיף קרנות פאסיביות וזולות בכלל המכשירים הנ"ל ולא מאמינים בלשים כסף תחת ניהול אקטיבי, לא במקרה של הראל ולא במקרה של ילין-לפידות / אלטשולר-שחם.

כבר בשנה האחרונה הם הוכיחו שלא לעולם חוסן.
בשנה האחרונה קרן ההשתלמות במסלול המניות שלהם עשתה כמעט 20%, על מה אתה מדבר?

@Delver

השאלה היא לא האם מנהל אקטיבי מוצלח יקרן עדיף על קרן פסיבי זולה
אני מניח שכן
אלא האם אתה יכול לזהות את אותו, והאם אתה יודע שאותו מנהל / צוות ישרוד לאורך שנים בקרן בין אם שמית או ברמת הביצועים .
לדעתי התשובה במרבית המיקרים היא -לא.

זה שכל בית השקעות מחזיק אין ספור קרנות/קופות רק מאפשר לו תמיד לנצח בסקטור מסויים את השוק.
זה סוג של הטיית שרידות , אם תטיל 100 מטבעות לא מאוזנחם שסיכוי הניצחון הוא 1/100- תוחלת הההצלחה היא 1, זה בקרוב מה שבתי ההשקעות מבצעים.

בגדול ההשקעות החופשיות בקרנות הפנסיה מטעמי שמרנות , בפועל, מאוד צמודים למדד יחוס של 35% מניות 65% אגח (קונצרני+מדינה) ומי שזה מתאים לו , בניטרול שיקולי ביטוח, ייטיב לבחור את הקרן הזולה

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
I בן 23 מתלבט אם להיכנס לתחום ההייטק אוף טופיק 8
NeonDrift מתלבט האם לעביר את הפנסיה ל IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
V מתלבט כמה משכנתא לקחת נדל"ן 5
koko85 מתלבט אם לפתוח קרן השתלמות רק בשביל להשקיע דרך IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
א מתלבט באיזו קרן לבחור עבור השווקים המתפתחים ואירופה שוק ההון 9
B מתלבט אם IB/IB Israel/בית השקעות ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 17
ג קרוב לשחרור. מתלבט איפה לעבוד לפני הלימודים התפתחות אישית 15
G מתלבט בין שתי תוכניות לימודים התפתחות אישית 1
ג תכף חייל משוחרר, מתלבט אם "מגזים" בפינוקים יומני מסע אישיים 11
K אזרח אמריקאי לא מדווח ל-IRS עם כמה שנים של PFIC, מתלבט אם לעבור לIB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 25
K מתלבט בין שני ניי'ע מה אתם חושבים שוק ההון 5
D מתלבט אם למכור את חלקי בירושה נדל"ן 2
E מתלבט איך להשקיע- בן זוג אמריקאי מיסים 11
M מתלבט אם להשקיע בנדלן או לסגור את המשכנתא נדל"ן 5
B מתלבט לגבי 2 השקעות נדלן דומות נדל"ן 7
S מתלבט האם כדאי לקנות דירה שניה - עזרה נדל"ן 4
M מתלבט על הצעד הבא בתחום הנדל״ן נדל"ן 6
L הגעתי למצב שבו אני מתלבט אם להפריש כספים לתיק מנוהל אישית שוק ההון 5
הבנקאי מתלבט מה ללמוד התפתחות אישית 5
Y מתלבט איזה מדד לבחור בין 3 מדדים ל-20-30 שנה הבאות שוק ההון 3
P מתלבט אם להשאיר בבנק או להעביר לאינטראקטיב שוק ההון 43
J מתלבט מאוד מה לעשות, אשמח לכל עצה והארה התפתחות אישית 9
F מתלבט אם לקנות דירה חדשה 20/80 ולקוות לטוב נדל"ן 51
Henchman34 מתלבט בין אג"ח לאג"ח צמוד מדד כחלק מ-ETF קצר טווח שוק ההון 10
N מתלבט מה לעשות ברקע הירידות האחרונות בשוק ההון שוק ההון 26
avivaviv מתלבט בין קרן 1159169 לבין 1159235 פוסטים מאיכות נמוכה 0
X מתלבט בין VOO לבין SPY שוק ההון 5
MaorRocky זוג שמתחתן בקרוב עם הון של 300K שח, מתלבט איך לתכנן את העתיד הפיננסי הקרוב שוק ההון 4
N מתלבט היכן להתחיל ללמוד השנה (בן 24) התפתחות אישית 12
N מתלבט בין 2 תארים באוניברסיטת רייכמן ומסלול לעתיד אוף טופיק 16
מ מתלבט האם ובאיזה אופן לקנות דירה למגורים נדל"ן 71
I מתלבט לגבי התיק שלי שוק ההון 1
F תיק חדש. מתלבט האם הוא מתאים שוק ההון 6
P תיק רולטה, מתלבט כיצד לנהוג. שוק ההון 64
Y יומן מסע של בחור מתלבט יומני מסע אישיים 25
T כמה גישות שאני, חייל ממוצע, מתלבט ביניהן שוק ההון 40
R מתלבט האם שווה לקחת פקדון "נטול סיכון" בבנק שוק ההון 30
שיר הלל לטבע מתלבט על אילו נכסים לבסס את התיק שוק ההון 17
K מתלבט לגבי רכישת תנור אפייה משולב כיריים חדש פוסטים מאיכות נמוכה 5
B מתלבט באפיקי השקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
N יומנו של מתלבט יומני מסע אישיים 38
ישראלי מצוי מתלבט לגבי תואר שני במדעי המחשב- מכללה או האוניברסיטה הפתוחה התפתחות אישית 5
E מתלבט כמה לשים בחתונה ללקוח שלי שמפרגן לי. מה אומרים? אוף טופיק 23
L מתלבט לאן לנתב את עתידי התפתחות אישית 9
O בדיקת כדאיות - מתלבט ברכישת דירה להשקעה לעומת המשך השקעה בשוק ההון - אשמח לפידבק על החישוב נדל"ן 6
מ מתלבט בנוגע ללימודים התפתחות אישית 6
P פנסיה - מתלבט האם לעבור ממסלול מחקה מדד מניות פאסיבי למסלול מחקה - S&P500. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
F מתלבט מה ללמוד אובד עצות התפתחות אישית 29
ב מתלבט בין הנדסת חשמל להנדסת בניין באוניברסיטת אריאל התפתחות אישית 9
ב מתלבט מה לעשות בנוגע ללימודים התפתחות אישית 1

נושאים דומים

Back
למעלה