לא לזה התכוונתי. קיימות השלכות פסיכולוגיות ובריאותיות להיותך זקן ערירי, גם אם לא תצטרך אנשים שיעזרו לך באופן חומרי או באתגרי היומיום.
מה גם, לכל אדם זקן צריכה להיות היכולת ליצור איזשהו סיפור חיים קוהרנטי בראשו על חייו שעומדים לחלוף, נכון שהסיפור לא באמת ישקף את המציאות ושהיו לו במהלך חייו אתגרים בלתי נסבלים אשר העלו לא אחת את השאלה למה צריך את החיים האלה בכלל, אבל ליכולת לסכם אותם באופן קוהרנטי-חיובי יתרון פסיכולוגי מסוים, יש מצב שמדובר באיזושהי תרופת נגד סכנות הגיל השלישי לפחות מבחינה רגשית ונפשית. עד היום אני זוכר את המרצה לפסיכולוגיה התפתחותית מזהירה אותנו מפני החשש לחוסר איזון נפשי של גיל הזיקנה עבור אנשים שלא מסוגלים ליצור לעצמם סיפור חיים שכזה.
כל זאת מבלי להזכיר את הרצון הקמאי של הרבה מאיתנו להשאיר אחרינו משהו בעולם המוזר הזה, ועוד רעיונות בסגנון.
אני חושב שכל מי שממש נכנס לשאלות של רווח והפסד, אם זה משתלם לו, אם זה כדאי לו, שיחשוב טוב אם הוא צריך להביא ילדים.
אני אישית מאוד מבין את מי שרוצה ומי שלא רוצה. אני מאוד דיסוננסי בעניין הזה. אני לא רוצה ילדים באמת, יכול להסתדר בלי, אין בי שום צורך עז ובספק אם יהיה. אבל כן מאמין שזה דבר חשוב ושאני אצטער על כך יום אחד (אם לא אביא ילדים).
כמות ההקרבה שהילדים דורשים קשורה מאוד ל-child fetish היסטרי שיש היום בישראל ובערך בכל העולם המערבי. מקדישים לזה הרבה יותר מדי תשומת לב, מחשבה, התעסקות ולכן מדובר לכאורה בהקרבה מטורפת. אפשר להירגע ולגדל ילדים בצורה שפויה, מבלי שזה יהרוס את כל שאר החיים האישיים והפרטיים. עצם צמיחת כל מיני מרכזי הורות ומומחים להורות מראה שהגענו למצב מוגזם. גידלו ילדים גם הרבה לפני הספירה הנוצרית. זה שאנשים בוחרים להחריב את כל הזהות הקודמת שלהם ולהפוך ל-"הורים" בלבד או ל-"הורים במשרה מלאה", זאת בעיה וטעות שלהם. ילד צריך לשחק בחוץ, להשתדל לא להיהרג (סליחה על הבוטות), ומותר לו בחייו אפילו קצת לסבול, ולהתמודד עם קשיים, ומזה לצמוח ולהפוך לבנאדם אמיתי. לא הכל חייב להיות נופת צופים, אלו החיים. ולא חייבים גם לקנות לו 5 ארונות בגדים או לרשום אותו לגן פרטי. הוא יהיה בסדר גם בלי.
תכלס נשמע שאתה בדיוק בגיל לעשות את "הסולידית" - לעבוד כמה שנים בעבודה רווחית שאתה לא כ"כ אוהב ואז להיות פנסיונר בגילאי ה30 (אולי הדלת עדיין תהיה פתוחה אז למקצועות הפחות רווחיים).
אלה לא הבחירות שאני עשיתי עד כה, אבל הרהרתי בכך שיכולתי לעשות אותן בדיעבד.