• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

כסף לעומת עניין

מנגד, קח בחשבון את ההשלכות החברתיות והפסיכולוגיות (בעיקר בגיל השלישי לדעתי) של מסלול חיים זה.
הגיל השלישי נשמע לי כמו סיבה גרועה לעשות ילדים.
גילוי נאות: אב לשניים שמת על הילדים שלו וממש לא בונה על זה שהם יהיו שם בשבילי בזקנתי.

גילוי נאות: אב לשניים שמת על הילדים שלו וממש לא בונה על זה שהם יהיו שם בשבילי בזקנתי.
לא לזה התכוונתי. קיימות השלכות פסיכולוגיות ובריאותיות להיותך זקן ערירי, גם אם לא תצטרך אנשים שיעזרו לך באופן חומרי או באתגרי היומיום.
מה גם, לכל אדם זקן צריכה להיות היכולת ליצור איזשהו סיפור חיים קוהרנטי בראשו על חייו שעומדים לחלוף, נכון שהסיפור לא באמת ישקף את המציאות ושהיו לו במהלך חייו אתגרים בלתי נסבלים אשר העלו לא אחת את השאלה למה צריך את החיים האלה בכלל, אבל ליכולת לסכם אותם באופן קוהרנטי-חיובי יתרון פסיכולוגי מסוים, יש מצב שמדובר באיזושהי תרופת נגד סכנות הגיל השלישי לפחות מבחינה רגשית ונפשית. עד היום אני זוכר את המרצה לפסיכולוגיה התפתחותית מזהירה אותנו מפני החשש לחוסר איזון נפשי של גיל הזיקנה עבור אנשים שלא מסוגלים ליצור לעצמם סיפור חיים שכזה.

כל זאת מבלי להזכיר את הרצון הקמאי של הרבה מאיתנו להשאיר אחרינו משהו בעולם המוזר הזה, ועוד רעיונות בסגנון.

והתגובה שלך אף מזכירה לי פוסט אשר פתחתי בעבר לגבי העניין:
http://www.hasolidit.com/kehila/threads/הסוד-לאריכות-ימים-ולאיכות-חיים-עקב-אכילס-של-הסולידית-לדעתי-האישית.5184/

נערך לאחרונה ב:
לא לזה התכוונתי. קיימות השלכות פסיכולוגיות ובריאותיות להיותך זקן ערירי, גם אם לא תצטרך אנשים שיעזרו לך באופן חומרי או באתגרי היומיום.
התכוונתי שאיני בונה על זה שהם יהיו שם בשבילי בשום מובן. לא בהכרח בקטע של טיפול אלא שייתכן גם שהם יחיו במדינה אחרת/ינתקו קשר ואהיה "ערירי".

הדעה שלי מבוססת על כך שלעניות דעתי כמות ההקרבה שילדים דורשים בכל השלבים עד הזיקנה היא לא פרופורציונאלית בכלל לרווח עתידי (מוטל בספק) שיתקבל מהם בזקנה.

אני חושב שכל מי שממש נכנס לשאלות של רווח והפסד, אם זה משתלם לו, אם זה כדאי לו, שיחשוב טוב אם הוא צריך להביא ילדים.
אני אישית מאוד מבין את מי שרוצה ומי שלא רוצה. אני מאוד דיסוננסי בעניין הזה. אני לא רוצה ילדים באמת, יכול להסתדר בלי, אין בי שום צורך עז ובספק אם יהיה. אבל כן מאמין שזה דבר חשוב ושאני אצטער על כך יום אחד (אם לא אביא ילדים).

התכוונתי שאיני בונה על זה שהם יהיו שם בשבילי בשום מובן. לא בהכרח בקטע של טיפול אלא שייתכן גם שהם יחיו במדינה אחרת/ינתקו קשר ואהיה "ערירי".

הדעה שלי מבוססת על כך שלעניות דעתי כמות ההקרבה שילדים דורשים בכל השלבים עד הזיקנה היא לא פרופורציונאלית בכלל לרווח עתידי (מוטל בספק) שיתקבל מהם בזקנה.
כמות ההקרבה שהילדים דורשים קשורה מאוד ל-child fetish היסטרי שיש היום בישראל ובערך בכל העולם המערבי. מקדישים לזה הרבה יותר מדי תשומת לב, מחשבה, התעסקות ולכן מדובר לכאורה בהקרבה מטורפת. אפשר להירגע ולגדל ילדים בצורה שפויה, מבלי שזה יהרוס את כל שאר החיים האישיים והפרטיים. עצם צמיחת כל מיני מרכזי הורות ומומחים להורות מראה שהגענו למצב מוגזם. גידלו ילדים גם הרבה לפני הספירה הנוצרית. זה שאנשים בוחרים להחריב את כל הזהות הקודמת שלהם ולהפוך ל-"הורים" בלבד או ל-"הורים במשרה מלאה", זאת בעיה וטעות שלהם. ילד צריך לשחק בחוץ, להשתדל לא להיהרג (סליחה על הבוטות), ומותר לו בחייו אפילו קצת לסבול, ולהתמודד עם קשיים, ומזה לצמוח ולהפוך לבנאדם אמיתי. לא הכל חייב להיות נופת צופים, אלו החיים. ולא חייבים גם לקנות לו 5 ארונות בגדים או לרשום אותו לגן פרטי. הוא יהיה בסדר גם בלי.

כמות ההקרבה שהילדים דורשים קשורה מאוד ל-child fetish היסטרי שיש היום בישראל.
מסכים עם הרבה ממה שאתה אומר אבל גם בלי "לצאת מגידרך" עניין ההורות הוא מאוד קשה, גם פיזית (חוסר שינה וכו), גם נפשית (השקעה הורית) וגם פיננסית .

נערך לאחרונה ב:
מסכים עם הרבה ממה שאתה אומר אבל גם בלי "לצאת מגידרך" עניין ההורות הוא מאוד קשה, גם פיזית (חוסר שינה וכו), גם נפשית (השקעה הורית) וגם פיננסית .
אין ספק, אבל זה הברור מאליו. מה שלא ברור מאליו זה שמקשים את זה עשרות מונים בלי סיבה.

אין ספק, אבל זה הברור מאליו. מה שלא ברור מאליו זה שמקשים את זה עשרות מונים בלי סיבה.
לא שונה מכל דבר אחר שעושים היום ולפני ספירת הנוצרים היה נראה הזוי - כמויות האוכל, מספר הבגדים, הנסיעות לחו"ל, מספר הגדג'טים.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
תכלס נשמע שאתה בדיוק בגיל לעשות את "הסולידית" - לעבוד כמה שנים בעבודה רווחית שאתה לא כ"כ אוהב ואז להיות פנסיונר בגילאי ה30 (אולי הדלת עדיין תהיה פתוחה אז למקצועות הפחות רווחיים).

אלה לא הבחירות שאני עשיתי עד כה, אבל הרהרתי בכך שיכולתי לעשות אותן בדיעבד.

שוב ההתלבטות אם באמת לסבול כמה שנים בשביל לחסוך יפה,
או לחיות בצניעות אבל עם עניין,

אגב הדיון הפך לדיון בנושא אל-הורות,
שוקל את זה , הבעיה קשה למצוא בחורה שגם רוצה, חוץ מזה שקשה למצוא זוגיות באופן כללי,

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Liron2035 כמה כסף ארוויח מקניית VT דרך IB לעומת קנייה דרך הבנק? שוק ההון 10
M החזקתי במשך שנים מניה בשווי יותר מ 10% ב IRA - מה יקרה כשארצה למשוך כסף מהתיק פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
SolidAce חניית כסף לקראת רכישת דירה (2-3 שנים) נדל"ן 12
F צומת דרכים - עבודה, כסף, תפיסות תרבותיות, סיפוק מקצועי, ומה שביניהם התפתחות אישית 14
ד קשיים בהעברת כסף ל kraken קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
א הוצאת קבלות על כסף שהגיע באפליקציה מיסים 5
M האם כסף ששוכב בקרן לא פעילה מושפע משינויים בשערי מטבעות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 26
ז האם משקיע "לוגי" יכול לעשות כסף גדול שוק ההון 11
מ האם מותר לבית השקעות מסחר עצמאי לתת אפשרות להוציא כסף על חשבון הביטחונות ? שוק ההון 1
ריש-לקיש כמות כסף מזומן חירום אוף טופיק 23
yoyo העברת כסף חייב במס מקרן השתלמות לאפיק חסכון אחר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
Y צומת דרכים עם כסף בקירות יומני מסע אישיים 5
ל ניוד כסף מחשבון מסחר עצמאי לבית השקעות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
tpr מישהו עושה כסף מפרויקטי צד אוף טופיק 0
T העברת סכום כסף גדול מחשבון ibkr לישראל צרכנות פיננסית 48
מ תיק "שהסתבך" + כסף חדש שוק ההון 12
yoyo שאלה ליחידים שפרשו- כמה כסף לחודש צריך אדם יחיד פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 22
א השקעה סולידית/חניית כסף באינטרקטיב ברוקרס שוק ההון 5
R איפה להחנות כסף בברוקר זר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 13
P לא מרגיש בנוח לדבר על כסף אפילו לא מהמשפחה אוף טופיק 41
מ פערים בזוגיות כלפי כסף שוק ההון 94
S כסף הלך לאיבוד בעת משיכה מאינטראקטיב ברוקרס שוק ההון 73
M צ'ארלס שוואב - העברת כסף והמרה כמה שאלות שוק ההון 4
M מילוי פרטים בהעברת כסף מהבנק ל IBKR USA שוק ההון 3
מ האם לא יתנו להוציא כסף מהארץ? אוף טופיק 101
M אחי פצוע צה"ל עם הורי כאפוטרופוס. חשבתי להשקיע את הכסף עם מנהל תיק השקעות. דיברתי עם מיטב, והם לא רצו אפוטרופוס. איך מומלץ להשקיע כסף לבעל אפוטרופוס? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 18
ב למה אני מרוויח כסף בתור בעל מניות שוק ההון 19
M כסף ראשון להשקעה, מאיפה להתחיל? שוק ההון 10
N קבלת כסף מחו"ל בדולרים עבור יעוץ יזמות והגדלת הכנסות 5
ז שאלה לגבי החזרה של כסף לישראל מחשבון השקעות בין לאומי שוק ההון 4
ה יותר שעות עבודה, פחות כסף? (לשעה) מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 32
ל כסף עד בלי די/עד שיבלו שפתותיכם מלומר די אוף טופיק 59
Z העברת כסף ל-IB מתוך חשבון משותף עם אזרחית אמריקאית שוק ההון 1
D אני עושה המון כסף יזמות והגדלת הכנסות 27
R הכנסת כסף חדש - בעקבות הירידות שוק ההון 10
N האם יש הגיון בלהעביר כסף לקרן השתלמות עצמאי IRA מעבר לסכום עליו יש הטבה? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 24
מ דרך איפה להכניס כסף נוסף להשקעה שוק ההון 8
V הוספת כסף לשוק ההון או נדל"ן בפורטוגל לאזרח? יזמות והגדלת הכנסות 1
N יש הגיון לסגור כסף בקרן כספית לכמה ימים ועד 20 ימים? שוק ההון 12
ת למה משקיעים פרטיים לא יכולים להלוות כסף לבנק ישראל? שוק ההון 5
ת מה הכוונה שריבית בנק ישראל היא אמצע המרווח שבין שיעור הריבית שבו מלווה בנק ישראל כסף לבנקים המסחריים לבין שיעור הריבית שבו בנק ישראל לווה כסף מהבנקים? שוק ההון 7
T ביטוח בריאות לתינוק בן חודש? חשוב לעשות או בזבוז כסף? צרכנות פיננסית 11
ת לקראת הוצאת כסף מבית השקעות- מיסים 2
ori_ להפקיד סכום כסף גדול - ולקבל קצבה חודשית שוק ההון 11
A התייעצות: מה לעשות עם כסף בקופת גמל ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
N משיכת כסף מקופת גמל להשקעה לטובת מסחר עצמאי? שוק ההון 19
G איזה מסלול/י משכנתא מומלץ לסלק בעת קבלת סכום כסף בירושה? נדל"ן 15
A העברת כסף לאינטראקטיב ברוקרס ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
E הכנסת כסף לKRAKEN - מה הדרך הטובה ביותר? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 5
D איזה בנק ישראלי הכי מתירני לקבל כסף שמקורו בקריפטו קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 7

נושאים דומים

Back
למעלה