• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

איזה מסלול/י משכנתא מומלץ לסלק בעת קבלת סכום כסף בירושה?

• פותח הנושא פותח הנושא glitch
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

glitch

משתמש רשום
דירוג
0
שלום לכולם,
אנחנו זוג באמצע גילאי ה-30 לחיינו, מכניסים יחד כ-25,000 ש״ח נטו.
בעלי משכנתא על דירה אחת שרכשנו לפני מספר שנים, יתרת המשכנתא כיום היא 1 מיליון ש״ח וההחזר החודשי עומד על כ-7,000 ש״ח.
לאחרונה קיבלנו סכום של 350,000 ש״ח בירושה ואנו מעוניינים להשתמש בכולו כדי לסלק חלק מהמשכנתא במטרה להקטין את ההחזר החודשי.

נשמח לייעוץ איזה מסלול/ים כדאי לסלק בהתאם לתמהיל שיש לנו כיום

שם מסלוליתרהריבית בפועלתאריך סיוםהערות
קבועה, לא צמוד309,2274.65%2037
פריים, לא צמוד499,7526.60%2051
משתנה כל שנתיים וחצי, צמוד למדד המחירים198,4422.85%2047תחנת עדכון הריבית הקרובה של המסלול היא ב-9.2.2025

לציין שבשל הטבות שקיבלנו במשכנתא, יש לנו עמלת סילוק מוקדם סמלית בלבד (כמה מאות שקלים) במסלולי הקבועה והצמוד מדד.

תודה לכולם :)

נערך לאחרונה ב:
המשכנתא שלכם די יקרה, צריך למחזר אותה לדעתי, תתכננו באסטרטגיה של המחזור גם איזה מסלול לפרוע.

הפריים היא בתנאים של פריים+0.6%? ושאר המסלולים גם בריבית גבוהה ביחס ללפני שנה.

מסכים שצריך לבדוק היתכנות למחזור.
ללא מחזור הייתי מחזיר את הפריים כי המרווח גבוה במיוחד, שאר הריביות סבירות מינוס (וניתן להחזיר פריים ללא קנסות).

עריכה: עכשיו ראיתי שזו משתנה צמודה ולא קבועה צמודה. אז זה המסלול שהייתי מעיף קודם כי זה סופר סופר אקטרא גרוע, ורק אז את הפריים שהוא סתם גרוע.

נערך לאחרונה ב:
תסלק את הצמוד כמה שיותר מהר ,לדעתי המדד יטוס בקרוב . ברגע שזה קורה ההלוואה שלכם תתפח וההפסד בלתי הפיך.

בשאר הסכום הייתי מחזיר את הפריים. פריים +0.6 זה גבוה מאוד ,הסטנדרט היום הוא לפחות פריים מינוס חצי.

אבל כן ,אולי יש דרך טובה יותר -תמחזר להלוואה אחרת של 650,000 בתנאים מצויינים ו350,000 כמסלול פיתוי שאותו תסגור.

היי גיל,
עונה כבעלים של חברה לייעוץ משכנתאות.
תסלק את כל המשתנה הצמודה, אתה עומד בפני זינוק בריביות, והיא מלכתחילה לא הלוואה טובה.
אתה צריך למחזר כי אתה יכול היום לקבל תנאים טובים משמעותית.

בהצלחה
אייל מFINWIZ
שלום לכולם,
אנחנו זוג באמצע גילאי ה-30 לחיינו, מכניסים יחד כ-25,000 ש״ח נטו.
בעלי משכנתא על דירה אחת שרכשנו לפני מספר שנים, יתרת המשכנתא כיום היא 1 מיליון ש״ח וההחזר החודשי עומד על כ-7,000 ש״ח.
לאחרונה קיבלנו סכום של 350,000 ש״ח בירושה ואנו מעוניינים להשתמש בכולו כדי לסלק חלק מהמשכנתא במטרה להקטין את ההחזר החודשי.

נשמח לייעוץ איזה מסלול/ים כדאי לסלק בהתאם לתמהיל שיש לנו כיום

שם מסלוליתרהריבית בפועלתאריך סיוםהערות
קבועה, לא צמוד309,2274.65%2037
פריים, לא צמוד499,7526.60%2051
משתנה כל שנתיים וחצי, צמוד למדד המחירים198,4422.85%2047תחנת עדכון הריבית הקרובה של המסלול היא ב-9.2.2025

לציין שבשל הטבות שקיבלנו במשכנתא, יש לנו עמלת סילוק מוקדם סמלית בלבד (כמה מאות שקלים) במסלולי הקבועה והצמוד מדד.

תודה לכולם :)

יש סיבה לאמירה הזאת או רק תחושת בטן?
נשמח להחכים
זה מסלול בו הריבית משתנה כל שנתיים וחצי, והשינוי הקרוב הוא בעוד כחודש וחצי.
הריביות *היום* הן דרמטית גבוהות יותר משהיו לפני שנתיים וחצי, והן לא יכולות להספיק להשתנות הרבה בתוך חודש וחצי, אז ניתן להגיד בוודאות שהן יתעדכנו עבורו ספציפית כלפי מעלה בצורה דרמטית (שתשקף את עליית הריבית הגדולה שהיתה בשנתיים וחצי האלו)

תסלק את הצמוד כמה שיותר מהר ,לדעתי המדד יטוס בקרוב . ברגע שזה קורה ההלוואה שלכם תתפח וההפסד בלתי הפיך.

בשאר הסכום הייתי מחזיר את הפריים. פריים +0.6 זה גבוה מאוד ,הסטנדרט היום הוא לפחות פריים מינוס חצי.

אבל כן ,אולי יש דרך טובה יותר -תמחזר להלוואה אחרת של 650,000 בתנאים מצויינים ו350,000 כמסלול פיתוי שאותו תסגור.
היי,
תודה על התגובה
אפשר לשאול מה זה מסלול פיתוי וכמו כן כשאתה אומר הלאה חדשה של 650 אתה מתכוון למשכנתא חדשה?

היי גיל,
עונה כבעלים של חברה לייעוץ משכנתאות.
תסלק את כל המשתנה הצמודה, אתה עומד בפני זינוק בריביות, והיא מלכתחילה לא הלוואה טובה.
אתה צריך למחזר כי אתה יכול היום לקבל תנאים טובים משמעותית.

בהצלחה
אייל מFINWIZ
היי אייל,
תודה על התגובה
אנחנו כרגע בשליחות קצרת מועד של כמה חודשים לחו"ל מהעבודה וחוזרים רק בקיץ. אפשר לעשות מיחזור משכנתא מרחוק מבלי להיות פיזית בסניפי הבנק בארץ? הכוונה מבחינה חוקית ומנהלית..

אם לא, האם הצעד הנכון הוא לסגור כרגע לפי מה שכתבת ולאחר שנחזור לבצע מחזור?

היי,
תודה על התגובה
אפשר לשאול מה זה מסלול פיתוי וכמו כן כשאתה אומר הלאה חדשה של 650 אתה מתכוון למשכנתא חדשה?
הכוונה היא למחזר למשכנתא שונה שאותה תחלק ל650,000 בתנאים טובים ו350,000 בתנאים גרועים .
ככה תצליח לקבל ריביות טובות יותר מהבנק ,ואז תחזיר את כל ה350,000 ותישאר עם ההלוואה הטובה.

נשמח להחכים
1.המעמ עולה והמיסוי עולה -זה יביא לעליות מחירים.
2. המלחמה תסתיים איפשהו ב2025 ,כשהיא תסתיים אתה תראה זינוק בהשקעה הציבורית בצפון ובדרום ,ומימוש של ביקושים שכרגע תקועים בגלל המלחמה . לדוגמא : זוג שדחה את החתונה בגלל מילואים , כנ"ל את רכישת הבית ,את החופשה.

היי אייל,
תודה על התגובה
אנחנו כרגע בשליחות קצרת מועד של כמה חודשים לחו"ל מהעבודה וחוזרים רק בקיץ. אפשר לעשות מיחזור משכנתא מרחוק מבלי להיות פיזית בסניפי הבנק בארץ? הכוונה מבחינה חוקית ומנהלית..

בלאומי לקחתי משכנתא נוספת בדיגיטל . ממה שאני זוכר זה היה ללא הגעה לסניף.

הכוונה היא למחזר למשכנתא שונה שאותה תחלק ל650,000 בתנאים טובים ו350,000 בתנאים גרועים .
ככה תצליח לקבל ריביות טובות יותר מהבנק ,ואז תחזיר את כל ה350,000 ותישאר עם ההלוואה הטובה.
הבנתי. אם זה בסדר לבקש, אשמח אם תוכל לפרט אילו תנאים אפשר לקבל או לבקש מהבנק כיום שיהוו משכנתא בריביות טובות.
איך אני בעצם ״מוביל״ את הבנק לייצר משכנתא כזו שרק אני יודע שאני מתכוון לפרוע את החלק הגרוע בה?

נשמח להחכים
לקחת הלוואה משתנה, אם תסתכל בהלוואה הריבית נקבעת על פי עוגן + מרווח.
אתה ניהלת משא ומתן על המרווח, לצמצם אותו (זה הרווח של הבנק) ככל הניתן. העוגן הוא פרמטר אובייקטיבי שאין לבנק שליטה עליו. בדרך כלל זו תשואת אגרות החוב של ממשלת לישראל לפרק הזמן המתאים.
במקרה שלך ספציפית, זו הלוואה משתנה כל שנתיים וחצי שתתעדכן ב פברואר 25.
זאת אומרת שהיא נלחקה באוגוסט 2022.
העוגן של הלוואות הללו ל:
א. 3 שנים היה אז מינוס 0.41%, כעת הוא 1.96%, כלומר עליה של 2.37%.
ב. שנתיים היה אז מינוס 0.59%, כעת הוא 1.91%. כלומר, עליה של 2.6%.

בהצלחה,
אייל מFINWIZ

היי גיל,
אפשר לבצע מחזור בבנק מזרחי ובבנק לאומי, שמאפשרים לכם להגיע לקונסוליה במקום שבו אתה נמצא ולבצע את המחזור.
אתה גם יכול לתפור את זה בפעם הבאה שאתה מבקר בארץ (פשוט תתארגן על זה חודשיים מראש)
שנה אזרחית מתוקה.
אייל מFINWIZ
היי אייל,
תודה על התגובה

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
י משכנתא קטנה וקצרת טווח איזה מסלול כדאי? נדל"ן 5
S משכנתא - איזה מסלול לסגור קודם? נדל"ן 4
A איזה מסלול לפרוע במשכנתא? נדל"ן 5
Y פרעון חלקי במשכנתא - איזה מסלול לפרוע נדל"ן 11
V איזה מסלול בקרן פנסיה עדיף למישהו בן 35 - מניות, עוקב סנופי או משהו אחר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 17
א איזה מסלול כדאי לי לסגור במשכנתא? נדל"ן 13
א איך לבחור איזה מסלול לסגור במשכנתא נדל"ן 17
V איזה מסלול הייתם מסלקים? נדל"ן 26
E קופות גמל להשקעה. איזה מסלול לבחור באנליסט? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
Tsachi01 קרן השתלמות : איזה מסלול כדאי לבחור? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
A איזה מסלול אתם הייתם סוגרים מהמשכנתה נדל"ן 11
Jane Doe איזה מסלול בהפניקס הוא הכי סולידי פרנדלי? צרכנות פיננסית 12
N איזה גודל דירה להשקעה לקנות-מחיר למשתכן נדל"ן 4
E איזה בידוד יעיל על רעשים מכביש סואן? נדל"ן 5
D למי משמקיע דרך IB בקרנות איריות איזה אתם קונים? פוסטים מאיכות נמוכה 7
M איזה קרנות ריט ישראליות כיום יש? שוק ההון 2
A איזה קרנות סל/עוקבות בארץ מחלקות דיבידנדים? שוק ההון 9
A איזה סוג של קופה עדיף למכור לפני קניית דירה? שוק ההון 6
D איזה בנק ישראלי הכי מתירני לקבל כסף שמקורו בקריפטו קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 3
D איזה פלטפורמת מסחר הכי עדיפה?. ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
Nons Ense 200,000₪ איזה מטבעות עדיף להחזיק ולמה בהתחשב באינפלציה בארץ שוק ההון 35
A איזה מכשיר מאפשר השקעה סולידית עם מט״ח בלי להמיר לשקלים צרכנות פיננסית 5
ע איזה איש מקצוע צריך להזמין? אוף טופיק 5
K איזה ETF לקנות בתור ישראלית שגרה בארה"ב (לא אזרחית אמריקאית)? שוק ההון 1
ש איזה קרנות סל איריות ישראליות יש על מדד הדאו גונס ואיזה קרנות חו"ל יש? שוק ההון 22
T איזה בנק מספק כיום את המענה הדיגיטילי והישירותי הטוב ביותר? צרכנות פיננסית 62
E מקרר שהפסיק לעבוד. כדאי להשקיע בתיקון? ואם לא, איזה אתם ממליצים לקנות? אוף טופיק 6
F יש איזה ברוקר שיכול לנעול לי את ההשקעה לטווח של כמה שנים ? שוק ההון 2
מ מתלבטת איזה תואר ללמוד - איזה תואר בהנדסה או משהו אחר בכלל? התפתחות אישית 2
ס איזה הטבות פיננסיות זמינות לבעלי אזרחות אירופאית? צרכנות פיננסית 2
ש חוץ מיס/הוט איזה רשת אתם ולמה? צרכנות פיננסית 5
Y מתלבט איזה מדד לבחור בין 3 מדדים ל-20-30 שנה הבאות שוק ההון 3
מ מי שמעונין לקנות ביטקיון אמיתי ולא קרן שמחכה את הביטקיון איזה מהאפשריות עדיף קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
D איזה בית השקעות נותן דו"חות מס צרכנות פיננסית 8
מ איזה טופס אני צריך ממיטב דש? מיסים 8
מ איזה מסמך אני צריך לבקש ממיטב ד"ש שיביאו לי בשביל שאדע מה היה העלות של המניות כשקניתי אותם? שוק ההון 8
ד דרך איזה בית השקעות אפשר לקנות ביטקוין ? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
E איזה עתיד (נורא) מצפה לי? יומני מסע אישיים 74
E איזה מכשירים פיננסיים עדיף לפדות ברכישת דירה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
D לבעל עסק ריווחי - איזה סיבה יש לא להשקיע דרך חברה בעמ מיסים 8
F שכונה חדשה איזה קבלן ביקש היתר ואיזה קיבל נדל"ן 1
ד איזה אג"ח לקנות? שוק ההון 3
B מיסוי דיבידנדים מ-ETF אג"ח (או: איזה באלגן) מיסים 9
P איזה מחברות הפנסיה עם אאוטסורסינג לממשק מעסיקים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
fizban קרן השתלמות IRA - עם איזה בנק אתם עובדים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 36
O איזה הקצאת נכסים לעשות שוק ההון 3
S איזה חברות לדעתכם חסרות בתל אביב 125? פוסטים מאיכות נמוכה 0
tomer111 איזה ערוץ ספורט מספק שידורים חיים כדורגל ישראלי,אירופאי,טורנירי טניס,כדורסל? (ליגות מקצועיות לא בתי ספר) פוסטים מאיכות נמוכה 0
B קניית מט"ח לחשבון מט"ח מבנק - איזה שער? צרכנות פיננסית 6
א חיסכון חודשי - איזה מוצר הכי יתאים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1

נושאים דומים

Back
למעלה