אגב, שמתי לב שתגובה שלמה כתבתי ולא עניתי לך

רשמתי מה אני עשיתי כי אוהב לדבר על עצמי.
סליחה.
אין לי שום עניין להמליץ לך מה לעשות, אבל אם אני אתה (ואני אתה כי הסכומים שלי ושלך בקופות הגמל להשקעה דומים):
1. קודם כל מטפל בדמי הניהול הגבוהים.
דואג, דורש, רוקע ברגליים ומשיג בקלות קופת גמל להשקעה בדמי ניהול זולים יותר, לכיוון ה- 0.5% בלי שום בעיה.
רק החודש השגתי לגיסי קופת גמל להשקעה בדמי ניהול של 0.6% מהצבירה, חדשה לגמרי מהאריזה, ואין לו אפילו 1 ש"ח אצלם, ככה שלך יש מנוף כי אתה כבר מושקע וכבר לקוח משלם... אז מתחיל קודם כל מדמי הניהול, מוריד אותם מ- 0.7% לסביבות 0.5% ומשם מרגיש יותר טוב לגבי המוצר הזה... לא הייתי מסכים להישאר באף חברה בדמי ניהול מהצבירה של 0.7%, כי מבחינתי כל 0.05% חשוב.
כשתגיע לסביבות ה- 100,000 ש"ח אפשר בכיף גם לרדת מ- 0.5% מטה לדעתי. אבל אני כבר לא סגור על זה.
2. את קופות הגמל להשקעה הנ"ל שהזכרת, אני דווקא הייתי משאיר ולא פודה... זה קצת כסף, אין מה להתאבסס עליו.
קודם כל, לפחות מבחינתי, ואני מדבר על עצמי הרי, זה נחמד ממש שמנהלים לך את הכסף, שלא צריך לעשות כלום, שמקבלים דוח"ות רבעוניים יפים וברורים ב- PDF בכל רבעון, שהכול מסודר ונוח להבנה.
שנית כל, אני לוקח את קופות הגמל להשקעה שלי בחשבון כרובד פנסיוני משלים לפרישה (בגיל 60)
וגם כמכשיר השקעה הגנתי, למקרה שאצטרך, כי בכמה קליקים על עכבר המחשב מהבית אני יכול לעבור בקלות מסלול ממנייתי לאג"חי/כללי
ללא אירוע מס (=מבלי למשוך את הכסף ולהצטרך לשלם מס רווחי הון של 25% על כל מה שהרווחתי מבחינת התשואה), ובכך להוריד חשיפה למניות.
3. אני לא הייתי מכניס עוד שקל אחד לקופות הגמל להשקעה הנ"ל... בטח ובטח שלא בדמי הניהול הללו וגם לא בדמי ניהול מופחתים.
זהו, מה שהפקדתי הפקדתי, נותן להן לעשות את שלהן, לכסף לעבוד, יושב ומסתכל מהצד.
4. עוזב את קופות הגמל להשקעה בצד - פותח תיק השקעות עצמאי בלי שום קשר אליהן
דרך קישור השותפים של הסולידית כי הרבה יותר ממגיע לה, ומתחיל להפקיד אליו כסף חדש.
רוכש קרנות איריות כי
אני ומייק אחים בדם ופעם חלקנו רוטוויילר ביחד, ממשיך הלאה בחיים, לא מסתכל על הכסף יותר מדי, ממשיך במסע להיות הבנאדם הראשון שמנחית אשכולית אדומה על נפטון.
בהצלחה במסע