• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

משיכת כסף מקופת גמל להשקעה לטובת מסחר עצמאי?

• פותח הנושא פותח הנושא narod
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

narod

משתמש רשום
דירוג
1
שלום לכולם,

יש לי כסף בקופות גמל להשקעה בילין (דמי ניהול 0.7 אחוז) לפי הפירוט הבא: 75 אש"ח על שמי, 45 אש"ח על בת זוגתי

אני מתלבט אם לשבור את הקופות של בת זוגתי ושלי (120 אש"ח), לשלם את מס רווחי ההון , לפתוח חשבון מסחר עצמאי ולקנות קרנות איריות מחקות SP500 או להשאיר
את הקופות שם ולהתחיל להפקיד סכומים עתידיים דרך חשבון עצמאי.

אני לא מתכנן להוציא את הכסף בקרוב אבל קשה לי להגיד שלא אגע בכסף ב5 שנים הקרובות.

מה עליי לעשות?

שלום לכולם,

יש לי כסף בקופות גמל להשקעה בילין (דמי ניהול 0.7 אחוז) לפי הפירוט הבא: 75 אש"ח על שמי, 45 אש"ח על בת זוגתי

אני מתלבט אם לשבור את הקופות של בת זוגתי ושלי (120 אש"ח), לשלם את מס רווחי ההון , לפתוח חשבון מסחר עצמאי ולקנות קרנות איריות מחקות SP500 או להשאיר

אני לא מתכנן להוציא את הכסף בקרוב אבל קשה לי להגיד שלא אגע בכסף ב5 שנים הקרובות.

מה עליי לעשות?
כמה מתוך זה קרן וכמה ריבית? באיזה מסלול הקופה כיום?

אם הקופה צברה רווחים רבים, כנראה שעבור 5 שנים יהיה משתלם יותר לשמור על הקופג. בכל מקרה אפשר לעשות סימולציה ולראות מה יותר משתלם.

הקופה במסלול מנייתי, עשתה 22% בשנה האחרונה.
בנוגע לקרן וריבית, איך אני יכול לדעת ממה היא מורכבת? (זה לא מופיע בדוחות השנתיים), ולמה זה חשוב? כדי לדעת כמה מס אשלם אם אפדה אותה?
תודה על העזרה

אם זה תשתמש בה תוך 3 שנים אז לעבור לקופת גמל עם דמי ניהול נמוכים יותר. יש מס רווח הון 25% ריאלי.
אם אתה רוצה הלוואה אז יותר קל לקבל מקרן גמל מאשר ממסחר עצמאי.

אתה משלם על הקופ"ג כ- 840 ש"ח לשנה רק על דמי הניהול+ הוצאות ניהול עקיפות.
בבית השקעות תשלם בערך 180 ש"ח שנתיים דמי ניהול על התיק וכ60 ש"ח ( 0.05) דמי ניהול על הקרן.
סה"כ כ240 ש"ח לא כולל עמלות נוספות של קניה שלעתים הן מתקזזות מדמי הניהול.
עם המס לא משמעותי ץ אני באופן אישי הייתי עובר לניהול עצמאי.

***לא ממליץ או מייעץ.

תודה על התגובות

אתחיל מזה ש0.7 זה לא משהו ולהערכתי בקלות תוכל למצוא טוב יותר.
אגיד מה אני עושה, לא אומר שזה הפתרון המושלם ולא ממליץ.
משכתי כמה שהייתי צריך כדי לפתוח חשבון עצמאי, פתחתי חשבון עצמאי ומפקיד לשם את רוב הכסף שלי כל לודש (או 2) ונשאר בעו"ש על סכומים נמוכים.

כשיש צורך בכסף לכל סיבה שהיא אני מושך מהקופת גמל להשקעה עד שלא יהיה שם כלום.

מניח ששאלו פה כבר את השאלה הזו כבר כמה וכמה פעמים...
אבל בכל מקרה אכתוב לך בדיוק מה אני עשיתי בשבוע שעבר (כי ממש בשבוע שעבר התלבטתי בשאלה שלשמה פתחת את השרשור הזה).

משכתי 150,000 ש"ח מקופת הגמל להשקעה שלי במור בית השקעות (מסלול S&P500, דמי ניהול 0.35%).
למה?
כי מלכתחילה קופת הגמל להשקעה הייתה בשבילי שלב ביניים התחלתי קל וקליל לכניסה לשוק ההון בדרך לפתיחת תיק השקעות עצמאי ישראלי (ממוסה) באקסלנס טרייד.
סוג של "קרן השתלמות" בניהול עצמי, מפקידים כסף ורק בוחרים מסלול ומסתכלים על הדו"ח הרבעוני.
רציתי לראות איך זה מרגיש כשיש כסף בשוק ההון... איך זה מרגיש בעליות, בירידות, עברתי את הקורונה והפסדתי מלא מלא כסף (וצחקתי על זה, לא הזיז לי בכלל), לראות איך מרגיש לי עם כל המסביבים, להכיר את עצמי יותר אל מול הכסף שאין לי.
גיליתי שאני אדיש לגמרי למספרים דיגיטליים על צג המחשב, ושסיבולת הסיכון שלי חולקת פלטפורמה משותפת עם חוש ההישרדות של קואלה.
מסקנה אישית שלי?
אני מוכן לעבור לשלב הבא, מקופת גמל להשקעה לתיק השקעות עצמאי.
להיות המנהל של עצמי.
גם לא שכחתי שבקופת גמל להשקעה יש דמי ניהול נסתרים של "הוצאות ניהול השקעות" בסביבות ה- 0.05-0.12% (הם קטנים יותר ככל שמספר הלקוחות בקופת הגמל להשקעה גדול יותר), אז לקחתי ריזיקה של דמי ניהול שורה תחתונה של 0.5%~ סופיים בקופת הגמל להשקעה (אתה משלם הרבה יותר).
זה לעומת דמי הניהול של קרנות איריות מחקות מדד עולמי - שהם 0.2% (אצל iShares על MSCI World) או 0.15% (אצל Invesco על FTSE World).
מחקה מדד S&P500 כבר יש לי מספיק והותר במוצרי השקעה אחרים (קרן פנסיה מקיפה + קרן השתלמות), אז עכשיו אני עובר בתיק ההשקעות לקרנות מחקות על מדד עולמי...
תוסיף על דמי הניהול של הקרנות האיריות עצמן את עמלות הקנייה/מכירה של אקסלנס טרייד (שאליהם הצטרפתי דרך קישור השותפים של הסולידית בשמחה רבה), בעלות של 0.08% ק/מ.
תוסיף דמי ניהול של 15 ש"ח בחודש לאקסלנס טרייד על תיק ההשקעות (מזכיר חשבון סלולארי - 15 ש"ח/חודש וזהו), אבל דמי הניהול הללו מתקזזים עם עמלות הקנייה (אני קונה בכל חודש בהוראת קבע, משלם סביבות 5~ ש"ח עמלת קנייה, ככה שחוסך עוד כמה שקלים ויוצא לי לשלם לאקסלנס 10~ ש"ח בחודש דמי ניהול על תיק ההשקעות, no brainer).
שורה תחתונה בתיק ההשקעות העצמאי יוצא לי חשבון מפית סופי של 0.36% דמי ניהול (עם iShares על MSCI World) או 0.31% דמי ניהול (עם Invesco על FTSE World).
אבל, וזה משהו שצריך לחשוב עליו - עמלות ק/מ הן מאורע חד-פעמי, ובאחוזים הן בעצם סוג של "דועכות" ל- 0%~ ככל שהתיק גדל וגדל וצובר יותר ויותר.
זאת לעומת קופת גמל להשקעה שבה אתה תמיד משלם % מסוים על כל הצבירה כולה גם ברווח וגם בהפסד (!).
אז בא לי לרשום שאפשר קצת "להתעלם" מעמלות הק/מ ככל שהתיק גדול יותר וממשיך לגדול, אבל אני לא בטוח שזה יהיה לגמרי נכון.

אז משכתי 150,000 ש"ח, נתתי למדינה במתנה 14,000~ ש"ח ולחשבון הבנק נכנס 136,000~ ש"ח.
מתוכם הפקדתי לתיק ההשקעות באקסלנס טרייד 125,000 ש"ח (בשאר הכסף חגגתי את החיים והלכתי לפזר לחם ארז לדגים בירקון).

זהו.

נ.ב. - בקופת הגמל להשקעה שלי אצל מור בית השקעות עדיין נשארו מעל 70,000 ש"ח, רק כי מעל סכום זה הם מחויבים לשלוח לי דו"חות רבעוניים.
ואני רוצה לקבל דו"חות רבעוניים...
אני כבר לא מפקיד אליה שקל, וכל מה שיש בה זה רק בגלל שהפקדתי שנתיים ברצף עד התקרה (70,000 ש"ח בכל שנה, למשך שנתיים רצופות).
מתחת לסכום של 70,000 ש"ח הם מחויבים רק בדו"ח שנתי בלבד (זאת הרגולציה שחלה עליהם על פי רשות שוק ההון - "דוחות רבעוניים יופקו רק בגין חשבונות בהם הופקדו כספים (או הועברו אליהם כספים) במהלך הרבעון הרלוונטי ו/או שיתרת החיסכון הצבורה בחשבון שווה או עולה על 50 אלף ₪").
בנוסף:
1. דמי הניהול שלי בקופת הגמל להשקעה במור בית השקעות נמוכים יחסית (0.35% דמי ניהול מהצבירה) ורציתי לשמר את זה.
2. מתכנן להשתמש בהטבת המס לפרישה של קופת הגמל להשקעה ולמשוך את הכסף שיהיה בה כקצבה בגיל 60 (צריך להיזהר שקצבת הפרישה שלי ביחד עם הקצבה הצפויה מקרן הפנסיה לא תהיה יותר מדי טובה כי אז משלמים על קצבת הפרישה מס הכנסה).
3. במעבר מסלול בקופת גמל להשקעה אין אירוע מס, רק כמה קליקים במחשב, וזה יכול להיות סוג של מהלך "הגנתי" אולי מתישהוא אם אחליט להעביר ממסלול S&P500 למסלול אג"חים כשאהיה מבוגר יותר ואצטרך להוריד חשיפה למניות בשוק ההון.
4. חלילה וחס, אבל אפשר לקבל הלוואה זולה מאוד מקופת הגמל להשקעה בדומה להלוואות מקרן ההשתלמות (כתלות בשיעבוד הצבירה למסלול כללי).

שורה תחתונה: מעבר לכל אופטימיזציות המס והאם שווה או שלא למשוך מקופת גמל להשקעה ולהעביר את הכסף לתיק השקעות עצמאי, שווה לפעמים להפסיד או לא לעשות אופטימיזציות על גבי אופטימיזציות, להתקדם הלאה, לא להסתכל אחורה ולקבל את התקופות או השלבים שאנחנו עוברים בחיים בהשלמה.
eyez on the balls.
חוץ מזה אני רואה את ה- 14,000 ש"ח מס רווחי הון שהענקתי למדינה כתרומה למאמץ המלחמתי וכיציקה לשעת חירום.

שורה תחתונה תחתונה: למשקיע פאסיבי עצלן מאוד כמוני שיודע רק לקנות קרנות איריות בשקלים ולא מתעניין בשוק ההון בכלל, שיודע ומוכן לנהל את הכסף שלו לבדו, מכיר את עצמו ואת סיבולת הסיכון שלו, ולא מוכן לשלם פרמיה מיותרת על נוחות - אין מה לחפש בקופת גמל להשקעה.

אגב נוחות, אין שום בעיה לעשות הוראת קבע מחשבון הבנק לאקסלנס טרייד, ולראות את הכסף נכנס לחשבון ההשקעות גם בלי להיכנס לאתר של אקסלנס טרייד ולדווח בכל חודש בחודשו על הפקדת הכספים. זה עובד וזה נוח. אין אסמכתא, אבל הכסף עובר והכל בסדר, יש לי הוראת קבע כזו כבר שנתיים ועד עכשיו לא הייתה בעיה בכלל. השירות של אקסלנס טרייד מעולה כי אני לא זקוק לו.

נערך לאחרונה ב:
מאוד מזדהה עם @ביולוג ירושלמי

קרן גמל להשקעה גם עוזרת בשני דברים נוספים:
1) שינוי מסלול/חברת השקעות בלי אירוע מס. חשוב למי שמנסה לאזן את התיק או לתזמן את השוק (כפירה בעיקר לדוגלים בפאסיביות). וגם להשיג דמי ניהול זולים בחברה אחרת.
2) התנהגותית: מורידה את יצר הסקרנות ובזבוז הזמן לראות מה קרה לתיק. וכך גם מפחיתה את המכירות מתוך פאניקה. (לא חשוב למשקיעים עצלנים באמת).

אגב, שמתי לב שתגובה שלמה כתבתי ולא עניתי לך :lol:
רשמתי מה אני עשיתי כי אוהב לדבר על עצמי.
סליחה.

אין לי שום עניין להמליץ לך מה לעשות, אבל אם אני אתה (ואני אתה כי הסכומים שלי ושלך בקופות הגמל להשקעה דומים):
1. קודם כל מטפל בדמי הניהול הגבוהים.
דואג, דורש, רוקע ברגליים ומשיג בקלות קופת גמל להשקעה בדמי ניהול זולים יותר, לכיוון ה- 0.5% בלי שום בעיה.
רק החודש השגתי לגיסי קופת גמל להשקעה בדמי ניהול של 0.6% מהצבירה, חדשה לגמרי מהאריזה, ואין לו אפילו 1 ש"ח אצלם, ככה שלך יש מנוף כי אתה כבר מושקע וכבר לקוח משלם... אז מתחיל קודם כל מדמי הניהול, מוריד אותם מ- 0.7% לסביבות 0.5% ומשם מרגיש יותר טוב לגבי המוצר הזה... לא הייתי מסכים להישאר באף חברה בדמי ניהול מהצבירה של 0.7%, כי מבחינתי כל 0.05% חשוב.
כשתגיע לסביבות ה- 100,000 ש"ח אפשר בכיף גם לרדת מ- 0.5% מטה לדעתי. אבל אני כבר לא סגור על זה.
2. את קופות הגמל להשקעה הנ"ל שהזכרת, אני דווקא הייתי משאיר ולא פודה... זה קצת כסף, אין מה להתאבסס עליו.
קודם כל, לפחות מבחינתי, ואני מדבר על עצמי הרי, זה נחמד ממש שמנהלים לך את הכסף, שלא צריך לעשות כלום, שמקבלים דוח"ות רבעוניים יפים וברורים ב- PDF בכל רבעון, שהכול מסודר ונוח להבנה.
שנית כל, אני לוקח את קופות הגמל להשקעה שלי בחשבון כרובד פנסיוני משלים לפרישה (בגיל 60) וגם כמכשיר השקעה הגנתי, למקרה שאצטרך, כי בכמה קליקים על עכבר המחשב מהבית אני יכול לעבור בקלות מסלול ממנייתי לאג"חי/כללי ללא אירוע מס (=מבלי למשוך את הכסף ולהצטרך לשלם מס רווחי הון של 25% על כל מה שהרווחתי מבחינת התשואה), ובכך להוריד חשיפה למניות.
3. אני לא הייתי מכניס עוד שקל אחד לקופות הגמל להשקעה הנ"ל... בטח ובטח שלא בדמי הניהול הללו וגם לא בדמי ניהול מופחתים.
זהו, מה שהפקדתי הפקדתי, נותן להן לעשות את שלהן, לכסף לעבוד, יושב ומסתכל מהצד.
4. עוזב את קופות הגמל להשקעה בצד - פותח תיק השקעות עצמאי בלי שום קשר אליהן דרך קישור השותפים של הסולידית כי הרבה יותר ממגיע לה, ומתחיל להפקיד אליו כסף חדש.
רוכש קרנות איריות כי אני ומייק אחים בדם ופעם חלקנו רוטוויילר ביחד, ממשיך הלאה בחיים, לא מסתכל על הכסף יותר מדי, ממשיך במסע להיות הבנאדם הראשון שמנחית אשכולית אדומה על נפטון.

בהצלחה במסע ;)

אגב, שמתי לב שתגובה שלמה כתבתי ולא עניתי לך :lol:
רשמתי מה אני עשיתי כי אוהב לדבר על עצמי.
סליחה.

אין לי שום עניין להמליץ לך מה לעשות, אבל אם אני אתה (ואני אתה כי הסכומים שלי ושלך בקופות הגמל להשקעה דומים):
1. קודם כל מטפל בדמי הניהול הגבוהים.
דואג, דורש, רוקע ברגליים ומשיג בקלות קופת גמל להשקעה בדמי ניהול זולים יותר, לכיוון ה- 0.5% בלי שום בעיה.
רק החודש השגתי לגיסי קופת גמל להשקעה בדמי ניהול של 0.6% מהצבירה, חדשה לגמרי מהאריזה, ואין לו אפילו 1 ש"ח אצלם, ככה שלך יש מנוף כי אתה כבר מושקע וכבר לקוח משלם... אז מתחיל קודם כל מדמי הניהול, מוריד אותם מ- 0.7% לסביבות 0.5% ומשם מרגיש יותר טוב לגבי המוצר הזה... לא הייתי מסכים להישאר באף חברה בדמי ניהול מהצבירה של 0.7%, כי מבחינתי כל 0.05% חשוב.
כשתגיע לסביבות ה- 100,000 ש"ח אפשר בכיף גם לרדת מ- 0.5% מטה לדעתי. אבל אני כבר לא סגור על זה.
2. את קופות הגמל להשקעה הנ"ל שהזכרת, אני דווקא הייתי משאיר ולא פודה... זה קצת כסף, אין מה להתאבסס עליו.
קודם כל, לפחות מבחינתי, ואני מדבר על עצמי הרי, זה נחמד ממש שמנהלים לך את הכסף, שלא צריך לעשות כלום, שמקבלים דוח"ות רבעוניים יפים וברורים ב- PDF בכל רבעון, שהכול מסודר ונוח להבנה.
שנית כל, אני לוקח את קופות הגמל להשקעה שלי בחשבון כרובד פנסיוני משלים לפרישה (בגיל 60) וגם כמכשיר השקעה הגנתי, למקרה שאצטרך, כי בכמה קליקים על עכבר המחשב מהבית אני יכול לעבור בקלות מסלול ממנייתי לאג"חי/כללי ללא אירוע מס (=מבלי למשוך את הכסף ולהצטרך לשלם מס רווחי הון של 25% על כל מה שהרווחתי מבחינת התשואה), ובכך להוריד חשיפה למניות.
3. אני לא הייתי מכניס עוד שקל אחד לקופות הגמל להשקעה הנ"ל... בטח ובטח שלא בדמי הניהול הללו וגם לא בדמי ניהול מופחתים.
זהו, מה שהפקדתי הפקדתי, נותן להן לעשות את שלהן, לכסף לעבוד, יושב ומסתכל מהצד.
4. עוזב את קופות הגמל להשקעה בצד - פותח תיק השקעות עצמאי בלי שום קשר אליהן דרך קישור השותפים של הסולידית כי הרבה יותר ממגיע לה, ומתחיל להפקיד אליו כסף חדש.
רוכש קרנות איריות כי אני ומייק אחים בדם ופעם חלקנו רוטוויילר ביחד, ממשיך הלאה בחיים, לא מסתכל על הכסף יותר מדי, ממשיך במסע להיות הבנאדם הראשון שמנחית אשכולית אדומה על נפטון.

בהצלחה במסע ;)
דבר ראשון תודה על רבה על התשובה המפורטת והכנה.
כמה דברים שעשיתי ואעשה:
1. בדקתי מה הרווחים בקופות עצמן (1000 שח בקטנה יותר ו2000 בגדולה) כדי שאדע מה אירוע המס בעת הפדיון (האמת לא כזה הרבה) ודרשתי דמי ניהול נמוכים יותר- עדיין לא קיבלתי תשובה אבל אני חושב שההנחה לא תביא אותי ל0.5%
2. אני מתכוון לפדות את הקופה הקטנה (40 אשח) ולהזרים עוד איזה 20 אשח ולפתוח חשבון מסחר עצמאי. חשבתי על מיטב טרייד אבל אולי כדאי לי לי לבדוק בנוגע לאקלסנס לאור ההמלצה שלך ולעשות הוראת קבע חודשית (שאלה: אפשר לעשות הוראת קבע חודשית לקניית ניירות? או שזה מועבר אליהם ואני צריך לעשות פעולה אקטיבית ברכישת הנייר?)

תודה!!

דבר ראשון תודה על רבה על התשובה המפורטת והכנה.
בשמחה רבה מאוד.
שמח לעזור ולהיות מועיל.

1. בדקתי מה הרווחים בקופות עצמן (1000 שח בקטנה יותר ו2000 בגדולה) כדי שאדע מה אירוע המס בעת הפדיון (האמת לא כזה הרבה) ודרשתי דמי ניהול נמוכים יותר- עדיין לא קיבלתי תשובה אבל אני חושב שההנחה לא תביא אותי ל0.5%
אם תשאל אותי, אם לא יורידו לך דמי ניהול מ- 0.7% מוגזמים מדי (רשמתי לך שבקלות אתה משיג 0.6% וזה בלי שקל אחד בחשבון, אז למה שלא תשיג 0.5% אם יש לך כמה עשרות אלפי ש"חים בחשבון?!?!?!) - אז אין לך מה לעשות שם.

חשבתי על מיטב טרייד
אין לי ניסיון איתם. אחרים יוכלו לענות במקומי.

שאלה: אפשר לעשות הוראת קבע חודשית לקניית ניירות? או שזה מועבר אליהם ואני צריך לעשות פעולה אקטיבית ברכישת הנייר?
אני בבנק יהב (שום עמלות Whatsoever).
>>> פעולה אקטיבית פעם בשנתיים: אופציית "העברת כספים למוטב מזדמן" (פעם בשנתיים כי אני עושה הוראת קבע לשנתיים שלמות, ובכל שנתיים מגדיל קצת את ההפקדה החודשית ומכניס יותר לחיסכון).
יש שם תיבת סימון בדף של "העברת כספים למוטב מזדמן" שמסמנים V והיא הופכת להעברת כספים קבועה (=הוראת קבע, גם כתוב "הוראת קבע).
יש את הדף הרשמי של מספרי החשבונות להעברת כספים באתר של אקסלנס טרייד - קובץ PDF מסודר (קל להגיע אליו).
>>> הכסף נכנס לתיק ההשקעות בכל חודש כמו שעון יום למחרת.
>>> טכנית (אבל לא בפועל!), בכל העברת כספים אתה צריך להיכנס לאתר של אקסלנס טרייד ולדווח על הפקדת כספים בצורה מסודרת - אבל אני עושה את זה רק כשאני מעביר סכום כסף אקראי של כמה עשרות אלפי ש"חים פעם בכמה זמן, אבל לא עושה את זה בהוראת הקבע החודשית הנ"ל.
הוראת הקבע החודשית הנ"ל נכנסת לתיק ההשקעות כמו שעון גם בלי לדווח אצלם רשמית באתר.
זה בדוק.
>>> פעולה אקטיבית פעם בחודש: הכסף נכנס לתיק ההשקעות פעם בחודש בהוראת הקבע הנ"ל.
אין קנייה אוטומטית של ניירות ערך וזה גם לא הגיוני בשבילי כי אני אמור לבחור מה אני רוצה לקנות... פשוט בוחר את הקרן האירית שלי מהמדף בסופר (עשיתי לעצמי מנהג שאני נצמד לקרן אירית אחת בשנה, ושנה שלמה רוכש אך ורק אותה וככה "מאזן" את התיק).
>>> אני מתחבר לחשבון ההשקעות שלי וקונה את הקרן האירית שחפצתי בה בפקודת LMT בכמה עשרות אגורות מתחת למחיר השוק כי אני מצ'וגע (אין הבדל בין זה לבין פקודת MKT בגדול, אני לא מנסה לתזמן כלום או לקנות המון מתחת לשער היציג של נייר הערך, ותכל'ס בשביל לקנות את נייר הערך ולא לפספס עדיף פקודת MKT, אבל לא בא לי).
לוקח בדיוק 3 דקות פעם בחודש להתחבר (חצי דקה), לקנות קרן אירית (דקה שלמה), להתנתק מהחשבון (חצי דקה), לחזור יום למחרת ולהתחבר שוב (חצי דקה) ולבדוק אם הקרן האירית נרכשה בפועל (שוב, בפקודת MKT היא בטוח תירכש, בפקודת LMT לא בטוח שתירכש).
רואה מה עמלת הרכישה (0.08%) ומזין את כל הפרטים לגיליון האקסל של תיק ההשקעות שלי.
>>> זהו. באמת שזה פשוט.
באמת ש"לנהל" תיק השקעות זה פשוט כמה קליקים על עכבר המחשב פעם בחודש וזהו... יש אפילו דו"חות חודשיים של אקסלנס, אבל הם לא כיפיים לקריאה וברורים ומסכמים הכל כמו הדו"ח הרבעוני הסופר נוח של קרן השתלמות/קופ"גלהש.
שוב, מקווה שעזרתי :)

1. דמי הניהול שלי בקופת הגמל להשקעה במור בית השקעות נמוכים יחסית (0.35% דמי ניהול מהצבירה) ורציתי לשמר את זה.
יש לשים לב שהעלות שונה בין מסלולי ההשקעה.

או שרק בהראל זה ככה.

ולמה השוני הזה?

מה ההבדל בין מסלול המניות (יקר) לבין מסלול עוקב מדדי מניות (זול יותר). לא ברור.

ולמה השוני הזה?

מה ההבדל בין מסלול המניות (יקר) לבין מסלול עוקב מדדי מניות (זול יותר). לא ברור.
וויליאם, נדמה לי שלא הבנתי את השאלה?...
היסטורית, פה בארץ, מסלולים עוקבי מדד (בדר"כ מדד S&P500 כי הם הראשונים שנפתחו ספציפית למדד ספציפי) הם מראש זולים יותר ממסלולים כלליים ושאר מיני בישין, גם בקרן ההשתלמות וגם בקופ"גלהש.
פשוט יותר זול לנהל מסלולים פאסיבים וטיפשים עוקבי מדד, וככה זה היה בעשור האחרון כשאני הצטרפתי למסלולים הנ"ל כשהם נפתחו בסביבות 2014.
אני לא יודע איך זה היום ולא יודע אם יש עדיין את ההנחה המובנית הזו למסלולים עוקבי מדד ספציפי.
הראשונה שרצה פה בפורום ומוכרת נורא אצל הסולידית הייתה IBI (שמכרה את הפעילות להלמן אלדובי שמכרו את הפעילות להפניקס) שגבתה 0.5% דמי ניהול על מסלול S&P500, ואלו היו דמי ניהול בוננזה אם אתה לא מקושר לאיזה מועדון קבע וכו'.
אחריהם הצטרפה אינטרגמל (שקנו אותם מור בית השקעות) עם 0.35% דמי ניהול עוד יותר מעולים, ואני אצלם גם בקרן ההשתלמות וגם בקופ"גלהש.
לזה התכוונת?

ממה שאני יודע, והלוואי ואני טועה - אי אפשר לעשות הוראת קבע חודשית לקנות נייר ערך X כלשהוא בבית השקעות (אקסלנס טרייד או מיטב טרייד), רק בבנק לדעתי, ואני גם לא בטוח בזה כי אין לי תיק השקעות פרופר בבנק (קרנות כספיות זה לא נחשב מבחינתי).
בבתי ההשקעות אי אפשר לשים פקודה אוטומאטית (שמקושרת ברקע להוראת קבע) לקנות נייר ערך X כלשהוא בפקודה אוטומטית ללא יד אדם לגמרי, ונניח לא לבקר בחשבון שנה שלמה ולא לדאוג...
אתה בטוח במה שכתבת? הלוואי ואני טועה.

קלאסיקה של רונן מרגוליס.
המאמר הזה כבר די מוכר, לא?
הייתי מסייג החוצה את כל בילבולי השכל הנכונים מאוד במאמר הנ"ל כי יש יותר מדי אנשים שמוכנים לשלם הרבה מאוד על הרבה מאוד על נוחות.
והאמת היא שקופת גמל להשקעה היא סופר נוחה עד כדי כאב.
אז אין טעם בכלל להתעכב על זה.

לך ולרבים כאן כנראה שהוא מוכר, ייתכן ופותח השרשור לא נתקל בו.
אכן זה כלי נוח ופשוט.
אפשר ליצור הוראת קבע ולקנות באופן אוטומטי, קרן נאמנות מחקה אם אתה משקיע דרך fair.
אבל תמיד יכול להיות סיכוי שתדפק בגלל העלאת דמי ניהול.

אכן, אבל שם אם לא עשית התמקחות מיוחדת הבנק יאכל אותך בעמלות.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
N משיכת כסף מ-IB שלא דרך IBAN - אפשרי? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 14
edangz משיכת כסף מחשבון הIB שוק ההון 13
S משיכת כסף בנסיבות משמחות - באיזה צורה? צרכנות פיננסית 7
A מס על משיכת כסף מקרן מחקה מדד מיסים 9
O משיכת כסף מBinance קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 4
U משיכת כסף מהחשבון *** ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
O משיכת כסף מתיק פטור מול משיכה מתיק ממוסה, בפנסיה שוק ההון 2
stass משיכת כסף מ-PayPal לחשבון הבנק. דרך נכונה? אוף טופיק 18
milx משיכת כסף מ-IB ללאומי - לא מקבל קוד SWIFT שוק ההון 11
H משיכת פנסיה וכו פוסטים מאיכות נמוכה 1
M משיכת USDC מקראקן לישראל קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 0
M משיכת סכום קטן מהפיצויי פיטורין לצורך מימון אופציות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
D אסטרטגיית משיכת מסלולי משכנתא נדל"ן 4
J משיכת כספי פיצויים בגיל 60 והשלכות מס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ה משיכת כספי פיצויים לאחר זמן פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
E משיכת פיצויים פטורים ממס טופס 161 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
A משיכת קופת גמל ותיקה אל מול מכירת ניירות ערך פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
R משיכת נתונים לגוגל שיטס מאתר הבורסה שוק ההון 5
N משיכת קרן פנסיה מעבר לסכום חודשי מינימלי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
א משיכת קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
O האם יתכן שעמלות הפנסיה הגבוהות שוות משיכת הפנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 19
D בנק ללא עמלת משיכת מט"ח צרכנות פיננסית 1
M משיכת כספי פיצויים - איך מחושב מס שולי מיסים 3
A משיכת קופת גמל בפטור באותה שנה של ההפקדה האחרונה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
R משיכת פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
G משיכת קופת גמל להשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
G משיכת קרן פנסיה בעקבות מעבר לחו״ל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
D כרטיס אשראי עם עמלות משיכת מטח נמוכות צרכנות פיננסית 7
H תשלום מס בשל משיכת כספי פנסיה מיסים 2
I משיכת כספי פנסיה עם פטור ממס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
S משיכת דולרים מקראקן, למישהו יש ניסיון? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
M איך לחשב כדאיות משיכת תגמולים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 29
M משיכת כספי פנסיה בפטור ממס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
T משיכת כספים ******************* פוסטים מאיכות נמוכה 13
K תשלום מיסים על משיכת קרנות השתלמות ופנסיה כשאני תושבת גרמניה מיסים 16
F משיכת פנסיה ורילוקיישן לארה"ב - אופטימיזציה של מיסוי מיסים 40
ג משיכת פיצויים ממעביד ישראלי - Windfall Elimination Provision ( WEP) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
D משיכת משכורות חודשית מהשקעה בשוק ההון שוק ההון 3
N משיכת כספים מקרן השתלמות לאחר 6 שנים שוק ההון 26
ש משיכת פיצויים מעל תקרת הטבות מס בהפקדה / קצבה מוכרת - בסיום העסקה או רק בפנסיה? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 4
M משיכת נתוני אינפלציה לgoogle sheets אוף טופיק 11
O משיכת פנסיה מחו"ל לקופה בארץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
M משיכת כספי פנסיה בעקבות נכות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
I משיכת פנסיה - עניין של מיסוי אוף טופיק 4
S משיכת כספים מפוליסת חיסכון שוק ההון 9
S משיכת כספי תגמולים והגבלת ניוד עתידי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
G משיכת כספי פיצוים עבור משכנתא? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
R משיכת קופת גמל להשקעה עבור תיק השקעות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
A משיכת קרן השתלמות לטובת העברה לתיק ממוסה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
L דוח שנתי רישום משיכת כספי פיצויים ופנסיה מיסים 3

נושאים דומים

Back