הפילוסופייה שמשקיעים רבים בפורום פועלים לפיה היא להיצמד למשקל השוק. כך לדוגמה אם ארצות הברית מהווה כ60% מהשוק תשקיע בה ב60% מהחלק המנייתי. אם ההמזרח התיכון שווה כ0.2% מהשוק זה מה שמשקיעים בו וכו'.
הגיוני לבחור במשקלים שונים רק אם יש לך מידע שאין לשאר המשקיעים שמסביר למה מדינה / סקטור ספציפי הולכים להוביל. אחרת האסטרטגיה ההגיונית היא להיצמד למשקל השוק.
רשמת כאן את פירוט ההשקעות שלך במיטב ד"ש. חשוב שתזכור שיש לך
תיק השקעות אחד ולהסתכל על כולו בהתאם. נסה לערוך חישוב מסודר של סך המניות וסך האג"ח בכל כלי ההשקעה שלך (כולל פנסיות קרנות השתלמות וכו'). האם אחוז המניות מתאים לטווח ההשקעה וסיבולת הסיכון שלך? האם הוא אגרסיבי מספיק? אגרסיבי מידי?
כאן תוכל לראות את פירוט משקלי השוק של מדינות שונות בשוק. לצורך העניין ארצות הברית מהווה 63% מהשוק ואתה משקיע בה כ20% (קשה לי לדעת בוודאות כי כאמור רשמת כאן רק את ההשקעה במיטב ד"ש). האם יש סיבה ספציפית שבשלה אתה משקיע בארצות הברות כ1/3 ממשקל השוק שלה?
שורה תחתונה תעשה סדר
בכל תיק ההשקעות שלך. תחליט מה טווח ההשקעה שלך (כלומר עוד כמה שנים תצטרך את הכסף) ומה סיבולת הסיכון שלך (כלומר כמה מהתיק תוכל לראות צונח בנפילה בבורסה בלי להיכנס לפניקה ולמכור) ובהתאם לנתונים האלו תוכל לחשוב על אחוז המניות / אג"ח בתיק ההשקעות שלך.
חשוב שתתמקד. ההחלטה על כמות המניות / אג"ח
הרבה יותר חשובה מההחלטה על סוג הניירות הספציפים שתקנה.
אחרי שתחליט על זה אפשר להחליט על ניירות ספציפים להשקיע דרכם. אפשר לבנות תיק השקעות מפוזר וזול עם 2-3 ניירות. זה הופך אותו לקל בהרבה למעקב ותחזוקה.
כמובן לא יעוץ ולא המלצה. עשרת אלפי קופים השתלטו לי על המחשב ואחרי שנמאס להם לכתוב את שייקספיר הם החליטו להשאיר תגובות בפורום הסולידית.