• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

זוג הייטקיסטים אל הוריים בצומת דרכים

• פותח הנושא פותח הנושא סנופקין
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

סנופקין

משתמש רשום
דירוג
3
שלום לכולכם ✌

אנחנו זוג נשואים אל-הוריים. אני 37, אשתי 34, אשמח להתייעץ בנוגע ללבטים שיש לנו בנוגע להשתקעות בארץ או חיפוש הזדמנויות במקום אחר.

הכנסות:

אני עובד באחת מחברות הגמפא 4 שנים ורב החסכונות שלנו מגיעים ממני. אשתי עברה דרך חתחתים בקריירה והצליחה להתברג בחברת הייטק גדולה לפני שנה.

הכנסות (כיום): 32K נטו בחודש.

אנחנו מתנהלים ב-2 חשבונות נפרדים כי זה היה לנו נוח מאז ומתמיד. אשתי לא חובבת שופינג. אני כן, אבל בגבול הפיצ׳יפקעס.

עו״ש משותף כרגע: 140K (בעקבות בונוס גדול מהעבודה)

הוצאות:

גרים בדירה שכורה ברמת גן ומשלמים 5K.

יש לנו רכב במסגרת ליסינג פרטי-תפעולי שעולה 2.8K שקל בחודש (כולל ביטוחים ודלק). אחרי שנים של רכב יד שנייה ושלישית, רצינו רכב חדש יותר מבלי לשפוך 140K במכה. הרכב ללא קנס יציאה, כך שנוכל להחזיר אותו בכל עת.

הוצאות נוספות סביב 6-10K בחודש (דינמי). אנחנו לא ראוותניים אבל כן יש לנו בדרך כלל חופשה בחו״ל פעם בכמה חודשים, כן יוצאים למסעדות פעם בכמה שבועות ומזמינים אוכל 2-3 בשבוע.

חסכונות:

הפנסיה של שנינו ביחד באיזור ה-800K, מושקעת 90% במסלול סנופי, 10 אג״ח מזה שנתיים.

4 קרנות השתלמות בגובה: 400K, מושקעות 100% במסלול סנופי מזה שנתיים.

מחזיקים תיק השקעות ב IB בגובה 150K ומושקעים שם בנאסדק, ו Vnaguard. בכסף של הבונוס בעבודה (80K) אני מתכוון לגוון את התיק.

RSU בגובה 400K אחרי מיסים.

לבטים:

עד היום נמנענו מלחשוב על דירה בישראל מכמה סיבות. הראשונה היא שאנחנו כן רוצים לנסות את החוויה של רילוקיישן, וללא ילדים זה ׳אמור׳ להיות קל יותר. האופציה קיימת בחברה שלי והיא אף מעודדת את זה. הסיבה השנייה היא חוסר אמון בעתיד של המדינה, נוכח מימדי הילודה של האוכלוסיות החלשות, התשתיות המחורבנות והעובדה שהכמות העצומה של המיסים שאנחנו משלמים לא חוזרת לסביבה שלנו.

כעת, עם מצב בריאותי במשפחה שלי שמצריך זמינות והקריירה החדשה של אשתי שלא נרצה שתגדע בהתחלתה, אנחנו בצומת דרכים:

חשבנו על דירה באיזור שלנו באיזור ה 2.2-2.8 (אלה המחירים). בשביל ההון העצמי ובשביל לא לשבור את כל החסכונות שלנו, אנחנו מתכוונים לשים בצד 10K כל חודש (שוקלים פיקדון קרמבולה - אם יש המלצות, אשמח).

המצב של ההורים שלי (פנסיונרים) בסדר, אבל אין לי כוונה לבקש מהם עזרה ולגעת בחסכונות שלהם. המצב הכלכלי של ההורים של אשתי אינו טוב והם מה שנקרא בקושי סוגרים את החודש. גם מולם כמובן אין לנו רצון לבקש עזרה.

מצד שני (ובניגוד ללחץ של ההורים משני הצדדים), אנחנו לא נואשים לדירה ואין לנו בעיה גם להמשיך לגור בשכירות בדירה שאנחנו מאוד אוהבים ועם בעל בית שאנחנו מסתדרים היטב איתו.

חשבנו גם לשדרג מהדירה השכורה הנוכחית שלנו, אבל עדיף לנו להמשיך לחסוך בצד (מה גם שמשהו יותר טוב מהנוכחית המצוינת יעלה 2-3K לפחות).

זהו בגדול, אשמח לפידבק, בין אם זה על הכל, או רק חלק ממנו - תודה!

הראשונה היא שאנחנו כן רוצים לנסות את החוויה של רילוקיישן, וללא ילדים זה ׳אמור׳ להיות קל יותר. האופציה קיימת בחברה שלי והיא אף מעודדת את זה. הסיבה השנייה היא חוסר אמון בעתיד של המדינה, נוכח מימדי הילודה של האוכלוסיות החלשות, התשתיות המחורבנות והעובדה שהכמות העצומה של המיסים שאנחנו משלמים לא חוזרת לסביבה שלנו.

ככל שתדחו את זה, המעבר יהיה קשה יותר. גם ככה אתם כבר לא ממש צעירים.

אם היו לי ילדים אז הייתי עוזב בהקדם, מכיוון שאתם לא מתכננים אז ההחלטה קשה.

לא לעשות לאנשים FOMO בבקשה.

מצד שני (ובניגוד ללחץ של ההורים משני הצדדים), אנחנו לא נואשים לדירה ואין לנו בעיה גם להמשיך לגור בשכירות בדירה שאנחנו מאוד אוהבים ועם בעל בית שאנחנו מסתדרים היטב איתו.
*לדעתי* תגידו להורים תודה רבה על העצות ותמשיכו בשלכם.
אתם חוסכים יפה, משקיעים את כספכם באפיק עם הרבה יותר פיזור סיכונים מדירה ספיציפית, ולא צריכים להתמודד עם הלחץ והעבודה של השקעה בדירה.

יכול להיות שבדיעבד תגלו שיכלתם להרוויח עוד כמה אחוזי תשואה אם הייתם בוחירם אחרת, אבל זה ממש לא בטוח, ואף אחד לא יכול לדעת מה תהיה האפשרות העדיפה.

הסיבה השנייה היא חוסר אמון בעתיד של המדינה, נוכח מימדי הילודה של האוכלוסיות החלשות, התשתיות המחורבנות והעובדה שהכמות העצומה של המיסים שאנחנו משלמים לא חוזרת לסביבה שלנו.
אני לא נגד רילוקיישן, אך לדעתי זו לא סיבה מוצדקת מספיק לרילוקיישן.
כשעוברים לגור במקום אחר מתחילים להיות ערים לבעיות המקומיות.
את זה: "מימדי הילודה של האוכלוסיות החלשות, התשתיות המחורבנות והעובדה שהכמות העצומה של המיסים שאנחנו משלמים לא חוזרת לסביבה שלנו" אפשר לחוש כמעט בכל מקום.

היתי חושב על דברים שיותר קשורים ליום-יום ולחוויה האישית: האם צריך ללמוד שפה חדשה או מעבר למדינה דוברת אנגלית? מה לגבי קשרים חברתיים - האם יהיה קל להשתלב בחברה? האם אתם מוכנים למצב אפשרי של בדידות יחסית למה שהכרתם עד כה? קשרים עם המשפחה וכו'...
מבחינה כלכלית - תעסוקתית נדמה שאין בעיה בימינו להייטקיסטים.

צטט הודעה
*לדעתי* תגידו להורים תודה רבה על העצות ותמשיכו בשלכם.
אתם חוסכים יפה, משקיעים את כספכם באפיק עם הרבה יותר פיזור סיכונים מדירה ספיציפית, ולא צריכים להתמודד עם הלחץ והעבודה של השקעה בדירה.

יכול להיות שבדיעבד תגלו שיכלתם להרוויח עוד כמה אחוזי תשואה אם הייתם בוחירם אחרת, אבל זה ממש לא בטוח, ואף אחד לא יכול לדעת מה תהיה האפשרות העדיפה.
תודה הורדוס,

יש גם את האספקט החברתי-ישראלי של המעגל הקרוב שלנו שמבוסס בחלקו מאנשים בעלי דירות בעוד שאנחנו ׳עוף מוזר׳ ש׳לא מקשיב לעצות׳, אבל אנחנו בסדר עם זה :)

כשעוברים לגור במקום אחר מתחילים להיות ערים לבעיות המקומיות.
את זה: "מימדי הילודה של האוכלוסיות החלשות, התשתיות המחורבנות והעובדה שהכמות העצומה של המיסים שאנחנו משלמים לא חוזרת לסביבה שלנו" אפשר לחוש כמעט בכל מקום.

היתי חושב על דברים שיותר קשורים ליום-יום ולחוויה האישית: האם צריך ללמוד שפה חדשה או מעבר למדינה דוברת אנגלית? מה לגבי קשרים חברתיים - האם יהיה קל להשתלב בחברה? האם אתם מוכנים למצב אפשרי של בדידות יחסית למה שהכרתם עד כה? קשרים עם המשפחה וכו'...
מבחינה כלכלית - תעסוקתית נדמה שאין בעיה בימינו להייטקיסטים.

אני חושב שאת חוסר ההשקעה אפשר פחות לחוש במדינות אירופאיות. אני בקשר קרוב עם חברים ישראלים באיינדהובן וציריך. לגבי המימד החברתי, זאת הערה נכונה. במסעותינו בעולם כזוג (היו נסיעות גם של 3-4 שבועות), גילינו שאנחנו עם סבילות די טובה למרחק מהמשפחה ולהיות עם עצמנו. כמובן שזה לא משתווה ל 1-5 שנים.

מה יכול להיות קשה יותר בין גיל 37 לגיל 44? כאבי גב?

ברוכים הבאים! אהבתי את הכתיבה הברורה והמסודרת.

רילוקיישן - מציעה לכם להחליט כן/לא בהקדם. מניסיון.

רכישת דירה - להבדיל מישראלי ממוצע לא נשמע שחשוב לכם להיות בעלי דירה ולגור בה. זה גם נשמע באותו המישור של הרכב, שתרצו שיהיה חדש ואמין וזו לא ממש הבעיה שלכם.

מעבר לרצון להגדלת ההון, מה חשבתם לעשות עם זה בהמשך? אם תרצו לשתף אז זה יוביל את הדיון.

עלו והצליחו!

עד היום נמנענו מלחשוב על דירה בישראל מכמה סיבות. הראשונה היא שאנחנו כן רוצים לנסות את החוויה של רילוקיישן, וללא ילדים זה ׳אמור׳ להיות קל יותר. האופציה קיימת בחברה שלי והיא אף מעודדת את זה.
הסתכלות חיובית זה דבר טוב.

הסיבה השנייה היא חוסר אמון בעתיד של המדינה, נוכח מימדי הילודה של האוכלוסיות החלשות, התשתיות המחורבנות והעובדה שהכמות העצומה של המיסים שאנחנו משלמים לא חוזרת לסביבה שלנו
הסתכלות שלילית זה דבר רע.

איך רילוקיישן מסתדר עם:
כעת, עם מצב בריאותי במשפחה שלי שמצריך זמינות והקריירה החדשה של אשתי שלא נרצה שתגדע בהתחלתה, אנחנו בצומת דרכים

לגופו של עניין:
הייתי מפריד את הרצון ברילוקשיין מהרצון להשקיע את הנכסים. אפיק ההשקעה (נדל"ן, מניות) לא צריך להיות קשור למקום שבו אתה רוצה לגור, והראיה - אתם מרוצים בשכירות.

הסיבה השנייה היא חוסר אמון בעתיד של המדינה, נוכח מימדי הילודה של האוכלוסיות החלשות, התשתיות המחורבנות והעובדה שהכמות העצומה של המיסים שאנחנו משלמים לא חוזרת לסביבה שלנו.

אני היגרתי, וזו אחת מהסיבות שדחפו אותי לעזוב את הארץ.
אין דבר כזה מוצדק לא מוצדק, שכל אחד יעשה מה שטוב לו מאיזו סיבה שטוב לו.

אם אתם מעוניינים ברילוקיישן, אני לא ממליץ על התחיבויות כלכליות בארץ, מנסיון. התעסקויות בירוקרטיות עם הארץ זה דיכאון מתמשך, השכרת דירה זה כאב ראש, וברוך השם, גם במדינה שתעברו אליה יהיה נדל״ן.

לא הבנתי מה המוטיבציה שלכם לרכוש דירה אם נוח לכם בדירה בשכירות ואתם לא בטוחים איפה תחיו עוד כמה שנים.

• אהבתי
Reactions: HHH
ברוכים הבאים! אהבתי את הכתיבה הברורה והמסודרת.

רילוקיישן - מציעה לכם להחליט כן/לא בהקדם. מניסיון.

רכישת דירה - להבדיל מישראלי ממוצע לא נשמע שחשוב לכם להיות בעלי דירה ולגור בה. זה גם נשמע באותו המישור של הרכב, שתרצו שיהיה חדש ואמין וזו לא ממש הבעיה שלכם.

מעבר לרצון להגדלת ההון, מה חשבתם לעשות עם זה בהמשך? אם תרצו לשתף אז זה יוביל את הדיון.

עלו והצליחו!

תודה רבה,

לגבי הרילוקיישן, אפשר לדעת מדוע יש צורך להחליט בהקדם?

זאת בדיוק הסיבה שבאתי להתייעץ - אנחנו מבולבלים ואני מתנצל על כך. לגבי הרילוקשיין, עד לפני שנה, לאשתי לא הייתה בעיה לעזוב את המשרות הנוראיות שהיא עבדה בהן + ולא קיבלנו בלת״ם בריאותי במשפחה. כעת כל זה נמצא בסטנד ביי.

הרעיון שאני מבחבש בו כרגע הוא לחסוך ביחד בצד כל חודש 10K בשנתיים הקרובות (אולי יותר) - בערך 240K. במקביל אעשיר באופן רבעוני את התיק ב IB מהכיס שלי.

בעוד שנתיים נבחן את זה מחדש בהתאם למצב הבריאותי במשפחה / הקריירה של אשתי. אציין ששנינו מהווים אחים בכורים במשפחות ועוגנים מרכזיים.

במידה ותקרה הזדמנות בשוק הנדל״ן - נשקול זאת. אם לא, נשתמש בכסף הזה להעשיר את הפורטפוליו ב IB.

לגבי הרילוקיישן, אפשר לדעת מדוע יש צורך להחליט בהקדם?
כי אתם לא נהיים יותר צעירים והמעבר הזה מאתגר מקצועית ולא פחות אישית וזוגית, ובפרט במדינה שבה אנגלית היא לא השפה הרשמית. גם ההורים לא נהיים יותר צעירים והמעבר הזה לא פשוט גם למי שנשאר בישראל. אז זה מסוג הדברים שעדיף לחתוך ולהחליט, ולא לתת לזה להיות ״ענן״ מעליכם.
אז אם אתם רוצים בזה, תתחילו לארגן את זה ואם לא אז שמתם את זה מאחור.

תודה הורדוס,
יש גם את האספקט החברתי-ישראלי של המעגל הקרוב שלנו שמבוסס בחלקו מאנשים בעלי דירות בעוד שאנחנו ׳עוף מוזר׳ ש׳לא מקשיב לעצות׳, אבל אנחנו בסדר עם זה :)
אתם בסדר עם זה וזה מה שחשוב.

מה שצריך לענות לאנשים כאלו זה אחד או יותר מ:
- מה הייתה התשואה על ההון העצמי?
- יכול לשלוח לי את האקסל שלך?
- מה היה קורה אם היית שם הכל על הsp500 במקום וחוסך את הטרחה?

לרוב האנשים האלו, לא יהיו תשובות לאף אחת מהשאלות האלו, בטח שלא לשלושתן, אחרי שהם יבינו שהם לא באמת ערכו השוואה, אולי הם יבינו שהעולם יותר מורכב מזה, והשקעה בנדלן היא לא בהכרח טובה תמיד.

זהו בגדול, אשמח לפידבק, בין אם זה על הכל, או רק חלק ממנו - תודה!
היי
לדעתי אתם צרכים לחשוב על אופציית ביניים, לקנות דירה להשקעה עם מימון סביר, במחיר סביר ותזרים חודשי חיובי משכירות,
ביום שתפרשו מהעבודה או לא תהיו רלוונטיים בשוק העבודה לפני גיל הפרישה,
ולאחר סילוק המשכנתא, הדירה תגדר לכם את עלויות הדיור החודשיות.

אופציה זו חוסכת לכם התחייבות למקום מסוים, תחיו היכן ואיך שמתחשק לכם.

נ.ב הגישה של אנטי לגבי המדינה מיותרת, אין מדינה מושלמת, אך כאזרח ותיק הפועל במדינות מערביות שונות,
אני יכול להעיד שישראל היא סוג של מעצמה כלכלית קטנה, והעליה ברמת החיים בשלושים השנים האחרונות הייתה מאוד חדה.

ני יכול להעיד שישראל היא סוג של מעצמה כלכלית קטנה, והעליה ברמת החיים בשלושים השנים האחרונות הייתה מאוד חדה.
תוכל לפרט למה אתה חושב ככה?

לדעתי אם אתם מתכוונים לעבור אין לכם מה להשקיע בארץ אלא אם יש לכם מישהו שינהל לכם הכל. אחרת זה בירוקרטיה לא נגמרת.
אם אתם מתכוונים להישאר או לא סגורים אז כדאי לכם לקנות ולדעתי לשים כל מה שיש לכם כי המחירים יעלו ויעלו (גם אם תהיה איה התפוצצות קטנה בדרך).
ככול שאתם דוחים את המעבר ככה פחות סיכוי שהוא יקרה. אתם כבר לא צעירים ולי זה נשמע שאתם לא ממש סגורים לעבור, כאילו אולי ברמת העקרון אבל מתקשים לעשות את הצד ולכן לא נראה לי שתעשו.
אני כל החיים רציתי לעבור ודחיתי את הקץ כל פעם מסיבה אחרת והיום כנראה שלא אעבור. אני כן מפצה את עצמי בכל מיני חופשות בחו"ל. למדתי גם שאנשים שאני מכיר שגרים בחו"ל מכירים פחות מקומות במדינה שלהם מאשר אני מכיר כי הם עסוקים גם שם בלעבוד וחיי שגרה.

אתם בגיל שאתם צריכים לקבל החלטה לפה או לשם ואם לא סגורים הייתי משקיע פה את הכסף.

1) כמו שכתבו לפני, נתקו בין מקום ההשקעה של הכסף למקום המגורים. אתם יכולים להשקיע את כל הכסף בתאילנד ולגור בישראל או בגרמניה, או להיפך.

2) ביחרו היכן אתם רוצים לגור לפי איפה שטוב לכם היום, ולא לפי תחזיות ערטילאיות שלכם מה יהיה עוד 20-30 שנה. אף אחד לא יודע מה יהיה עוד 20-30 שנה. אין הגיון לסבול 30-20 שנה במיטב שנותיכם , רק כי אתם חושבים שעוד 20 שנה המקום הזה יהיה יותר מוצלח (אגב, מאיזה בחינה מוצלח? הדרישות היום שלכם יהיו שונות מעוד 20 שנה).

3) אל תניחו שתמצאו עבודות טובות כמו שמצאתם פה. הבום בארץ בתחום ההייטק יוצא דופן (אא"כ אתם נוסעים מהעבודה, ובכל מקרה קשה יותר לחסוך).

נערך לאחרונה ב:
2) ביחרו היכן אתם רוצים לגור לפי איפה שטוב לכם היום, ולא לפי תחזיות ערטילאיות שלכם מה יהיה עוד 20-30 שנה. אף אחד לא יודע מה יהיה עוד 20-30 שנה. אין הגיון לסבול 30-20 שנה במיטב שנותיכם , רק כי אתם חושבים שעוד 20 שנה המקום הזה יהיה יותר מוצלח (אגב, מאיזה בחינה מוצלח? הדרישות היום שלכם יהיו שונות מעוד 20 שנה).
+1. במיוחד כשאין ילדים.
אם יש כסף ודרכון מתאים תמיד אפשר יהיה לעבור ואולי אפילו קל יותר בגיל מבוגר יותר.

תוכל לפרט למה אתה חושב ככה?
היי
אני פועל כמשקיע נדל"ן גלובלי במספר ארצות כולל ישראל משנת 99, בעשורים האחרונים תעשיית ההייטק
התפתחה בעוצמה, אחוז הולך וגדל של עובדים נהנים מהשכר בתעשייה זו, זה הולך ותופס תאוצה,
בשנים שכלכלות מערביות שונות סבלו ממשבר הסאבפריים, הכלכלה בישראל שגשגה,
אפשר לראות את רמת החיים כאן בהשוואה למדינות מערביות אחרות,
ישראל היא אחת המדינות היקרות במערב, אוכלוסייה גדולה כאן יכולה לעמוד ברמת מחירים זו.

בחו"ל כאשר משכירים נכס, השוכר צריך להוכיח שכר בסביבות פי 3 מהשכירות החודשית,
בלונדון אני משכיר דירה במשך שנים ארוכות למהנדסי תוכנה מנוסים, הדירה קרובה לסיטי של לונדון(עיר הנחשבת ליקרה),
השכר השנתי שלהם ברוטו הוא בסביבות 50K עד 60K פאונד, בסביבות 250,000 ש"ח ברוטו בשנה, משמעותית פחות מעובדי ההייטק בישראל
(95% מהלקוחות שלי הם עובדי הייטק).
אני נחשף למשכורות ברוטו אלו באזורים שונים במספר ארצות, אני יכול להעיד שהשכר בישראל הוא במקום טוב למעלה.

אני לא רוצה לעשות הכללה, אבל בסך הכול אי אפשר להתעלם מעליית השכירויות, מחירי הדירות, יתר עלויות המחיה בעשורים
האחרונים בישראל, אם רוב האוכלוסייה לא הייתה יכולה לעמוד בזה זה לא היה קורה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Know one התיק שלנו - זוג הייטקיסטים שוק ההון 20
Cassandra Gemini יומן מסע של זוג הייטקיסטים יומני מסע אישיים 30
A הסכם ממון וקניית 2 דירות על הנייר טרום נישואין בין בני זוג מיסים 2
מ מתרחבים ומצטמצים - זוג עם ילד בדרך יומני מסע אישיים 7
ה ניהול השקעות בני זוג אמריקאית וישראלי שוק ההון 5
E זוג + 2 יומן מסע יומני מסע אישיים 7
מ מס יסף בני זוג שכירים מיסים 1
I זוג נשוי ישראלי-אמריקאי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
ישראלי מצוי הרכב סל קניות להזמנה לבית - זוג בתל אביב ללא ילדים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 23
להשיג - כסף בשקל האם זוג נשוי שחתם על הסכם הפרדה ממונית יכול לקנות דירה על שם כל אחד ללא מיסוי מיסים 15
ח דו"ח שנתי לבני זוג בשנה שבה אחד מבני הזוג נפטר מיסים 2
N זוג נשוי בגיל 28 מחפש את ההתכנות הכלכלית שלו יומני מסע אישיים 6
Z קרנות אמריקאיות או איריות עבור זוג חצי אמריקאי שוק ההון 0
B בת זוג לא עובדת פוסטים מאיכות נמוכה 4
מ דוח למס הכנסה -בן זוג רשום במערכת צרופות לרווק פוסטים מאיכות נמוכה 2
E מתלבט איך להשקיע- בן זוג אמריקאי מיסים 11
D חברה בעמ בבעלות בני זוג מיסים 6
H משכנתא על שני בני זוג כאשר הדירה רשומה רק על אחד מבני הזוג נדל"ן 3
Z בת זוג אמריקאית כנהנית בחשבון מיסים 4
א תכנון מס - זוג אמריקאי למחצה נדל"ן 3
D לעבור לגור עם הבת זוג ולהיכנס לבור כלכלי או להמשיך לגור עם ההורים? אוף טופיק 45
I מיסוי בין בני זוג מיסים 11
O מס רכישה בדירה של בן זוג אחד עם הסכם ממון מיסים 18
Michel פטור רווח הון ע"י שימוש בתיקון 90 לבן זוג שאינו עובד. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 17
נגב איך מסתדר בן זוג הייטקיסט של קרייריסטית שקיבלה משרה בארה"ב מבחינת ויזת עבודה ומיסים? מיסים 13
T זוג סולידי עם שאיפות לעצמאות כלכלית יומני מסע אישיים 13
ג זוג צעיר מחפש איפה לקנות דירה ראשונה להשקעה נדל"ן 9
I חשבון השקעות משותף לבני זוג צעירים - ברוקר נפרד? איך לפזר? שוק ההון 0
G זוג פנסיונרים עם 600 אש"ח - איך שומרים על הערך בתקופת אינפלציה? שוק ההון 16
M זוג צעיר - אפיקי השקעה אפשריים? נדל"ן 3
צ חשבון בנק משותף - זוג לקראת חתונה צרכנות פיננסית 7
צ קניית דירה - זוג לפני חתונה נדל"ן 24
ישראלי מצוי זוג אזרחים אירופאים עם נכות - מעבר לחו״ל פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 2
י לאקונה? רווחי הון קטין, ובן זוג רשום מיסים 9
R חובת דיווח על הוצאת כספים לחו"ל לבני זוג מיסים 1
K איפה לגור בגוש דן?- זוג צעיר אוף טופיק 13
ה בת זוג סולידית אוף טופיק 41
MaorRocky זוג שמתחתן בקרוב עם הון של 300K שח, מתלבט איך לתכנן את העתיד הפיננסי הקרוב שוק ההון 4
L הכנסות משקי בית (זוג) מיגיעה אישית בשנת 2022 ממוצע חודשי פוסטים מאיכות נמוכה 24
W זוג בני כמעט 30 שרוצים להתפתח כלכלית- חוסכים כל חודש 14 אלף ורוצים להשקיע שוק ההון 12
D זוג צעיר בצומת דרכים- האם לקנות דירה? נדל"ן 23
B גרין קארד לבן זוג - תזמון מועד ההגירה אוף טופיק 3
ב זוג שמנסה לחיות בחיסכון יומני מסע אישיים 32
ה הגשת בקשה להחזר מס- זוג נשוי מיסים 26
C בת זוג נוסעת לחו"ל ותשתמש בכרטיס אשראי שעל שמי, זה בעייתי? צרכנות פיננסית 25
A זוג באמצע הדרך יומני מסע אישיים 27
O הפעלת ביטוח נסיעות לחו"ל - אופן התייחסות חב' הביטוח לבן/בת זוג לצורך כיסוי הוצאות צרכנות פיננסית 3
W יומן מסע - זוג בני 28 יומני מסע אישיים 18
M שיקולי מיסוי בשילוב תיק השקעות ונדל"ן בארה"ב עבור זוג ישראלי-אמריקאי מיסים 10
מתכנת הצהרת נהנה על בן/בת זוג בחשבון יחיד (חוק איסור הלבנת הון) צרכנות פיננסית 3

נושאים דומים

Back
למעלה