DanielJhony
משתמש רשום
- דירוג
- 12
אני וחברה שלי שמונה חודשים יחד.
אני בן 27, היא בת 26.
אנחנו חושבים לגור יחד, דיברנו על זה כבר ורצינו לתכנן את המעבר יחד.
מצאנו דירת 3 חדרים בגודל 70 מ"ר, משופצת בתל אביב, בעל דירה נחמד ודי הגון.
היא גרה עם שותפות, וכרגע ההורים שלה עוזרים לה עם חלק מההוצאות כי היא לא עובדת והיא משתמשת בחלק מהחסכון שלה שחסכה (150,000).
אני גר עם ההורים וחסכתי באיזור ה100,000 ש"ח
אני מפחד להיכנס לבור כלכלי רק בכדי שנגור יחד בתל אביב. היא לא מוכנה להתפשר על אף מקום אחר כי היא רוצה לעבוד בתור עצמאית בתחום הכושר במרכז.
התחום שבו היא רוצה לעבוד בו הוא פילאטיס מכשירים וכל התחום של התזונה והכושר.
עשיתי חישוב של כול ההוצאות החודשיות החשובות:
הוצאות שמתחלקות ביננו ואני רושם כאן את החצי שאני אמור לשלם.
לדוגמא שכר הדירה הוא 5,000 אז אני משלם חצי, 2,500.
הוצאות שמתחלקות ביננו (חצי חצי):
שכר דירה – 2,500
ועד – 40
ארנונה – 105
מים – 100
חשמל – 100
גז – 25
מזון – 1,250
סה"כ: 4,120 ₪ לצורך דיור, חשמל, מים, ארנונה, גז, מזון.
הוצאות של הרכב שלי (חודשי):
ביטוח חובה + צד ג' – 352 ₪
דלק נסיעות – 720 ש"ח נטו נסיעות ללימודים.
תחב"צ לעבודה - 150 ש"ח בערך בחודש.
הוצאה חריגה לא צפויה: 1550 ש"ח טיפול לרכב.
סה"כ הוצאה על רכב(כולל טיפול קבוע) + תחב"צ = 1,262 ש"ח
עריכה: האוטו אוכל 10 ליטרים לק"מ, ויש לי שלוש נסיעות למכללה בשבוע.
הלוך חזור 80 ק"מ, השתמשתי במחשבון ק"מ לליטר, יצא לי בערך 60 ש"ח לכיוון.
עריכה: טיפול שנתי לאוטו, קונה חלקים לבד עולה לי 250 ש"ח , עבודה של המוסכניק 200 ש"ח
חלקים שאני קונה: מסנן שמן,אוויר,מזגן,גלון שמן מנוע,4 פלגים.
סה"כ 450 ש"ח. לשנה יוצא - בערך 40 שח לחודש.
היו לי כמה בעיות בצינורות של הרכב בגלל שזה רכב ישן - קיה ריו 2008 לכן אלו הוצאות חד פעמיות שמצטברות,אבל חוץ מזה הטיפולים זולים יחסית, פעם ב 3 שנים צריך להחליף חיישן קראנק, כי זו מחלה של הרכב, עולה באיזור 150 ש"ח.
טיפולים: טיימיניג + החלפת צינור + החלפת משאבת מים + מילוי גז למזגן = 1550 ש"ח. זה סכום חד פעמי ששילמתי ולכן אני מחשיב אותו כהוצאה חריגה.
לימודים:
על הלימודים עצמם כבר שילמתי את כול הסכום בערך 2200 ש"ח לשנה. (90% מלגה חיילים משוחררים)
סה"כ יוצא לי בחודש ₪5342 הוצאות קבועות.
עריכה:
הרכב ישמש אותי לצורכי נסיעה ללימודים – הנדסאי חשמל, שלוש פעמים בשבוע.
שקלתי לעשות מנוי שנתי ברב קו בעלות של בערך 1,300 שח ולחסוך את העלויות של הרכב אבל פשוט יותר יעיל לסוע עם הרכב. בתחבצ אני מבזבז שעה וחצי יותר בדרכים.
יש לי ניסיון בחיווט וחשמל בייתי(אני חשמלאי מעשי) ומצאתי עבודה התחלתית בשכר של 60 ₪ לשעה.
זה היה נשמע לי הרבה אבל אני אעבוד פחות שעות בימים של הלימודים שזה יוצא 3 ימים בשבוע.
אז אעבוד באיזור 38 שעות שבועיות.
שזה 152 שעות בחודש, אז השכר ברוטו שיצא לי הוא 9120 ₪ - שבנטו זה יוצא – 7,300 ₪ לפי מחשבון שכר באינטרנט.
אז נשאר לי בפוטנציאל 1500-1,000 ₪ כול חודש שאני יכול לחסוך או "לבזבז".
אני קצת חושש שאני אכנס לבור כלכלי במידה ואני לא אוכל לעבוד ואצטרף לשרוף את כול החסכון שלי על ההוצאות.
*הצלחתי לחסוך באיזור 100,000 ש"ח (כרגע נמצאים בקרן כספית) שגרתי אצל ההורים ולכן מפחיד אותי לשרוף הכול לשווא כשאני יכול לגור איתם ולחסוך בכיף עוד 4,000 ₪ בחודש.
אני חושש ממעבר לעיר תל אביב כי אני נולדתי וגדלתי בעיר קטנה בפריפריה, בסביבה לא תומכת בלשון המעטה, ואין לי בדיוק את ההשכלה או הכישורים(כרגע) בכדי להרוויח שכר יותר גבוה באיזור המרכז.
יש לי תעודה של חשמלאי מעשי וניסיון בהרכבות מכאניות וחיווט לוחות. אני גם סוג של הנדימן, לא מקצוע כזה נדרש בתל אביב, ממה שראיתי יש הרבה.
אני כן רוצה לעבור למקום אחר כדי שאוכל לחוות סביבה אחרת מאיפה שגדלתי וגם אנשים אחרים שאוכל ללמוד מהם ואולי אפילו אשנה את אופי התעסוקה שלי כרגע.
יכול להיות שאני סוג של מפחד לצאת מאיזור הנוחות שלי, אבל אני די מרגיש לחוץ רק מלחשוב על לחיות מתלוש לתלוש
אני ממש מבולבל ולא יודע מה להחליט כי כבר חתמנו חוזה ואנחנו עתידים לעבור עוד חודשיים, עוד לא עברנו ככה שיש לי הזדמנות להתחרט.
תודה שקראתם עד כאן...
אני בן 27, היא בת 26.
אנחנו חושבים לגור יחד, דיברנו על זה כבר ורצינו לתכנן את המעבר יחד.
מצאנו דירת 3 חדרים בגודל 70 מ"ר, משופצת בתל אביב, בעל דירה נחמד ודי הגון.
היא גרה עם שותפות, וכרגע ההורים שלה עוזרים לה עם חלק מההוצאות כי היא לא עובדת והיא משתמשת בחלק מהחסכון שלה שחסכה (150,000).
אני גר עם ההורים וחסכתי באיזור ה100,000 ש"ח
אני מפחד להיכנס לבור כלכלי רק בכדי שנגור יחד בתל אביב. היא לא מוכנה להתפשר על אף מקום אחר כי היא רוצה לעבוד בתור עצמאית בתחום הכושר במרכז.
התחום שבו היא רוצה לעבוד בו הוא פילאטיס מכשירים וכל התחום של התזונה והכושר.
עשיתי חישוב של כול ההוצאות החודשיות החשובות:
הוצאות שמתחלקות ביננו ואני רושם כאן את החצי שאני אמור לשלם.
לדוגמא שכר הדירה הוא 5,000 אז אני משלם חצי, 2,500.
הוצאות שמתחלקות ביננו (חצי חצי):
שכר דירה – 2,500
ועד – 40
ארנונה – 105
מים – 100
חשמל – 100
גז – 25
מזון – 1,250
סה"כ: 4,120 ₪ לצורך דיור, חשמל, מים, ארנונה, גז, מזון.
הוצאות של הרכב שלי (חודשי):
ביטוח חובה + צד ג' – 352 ₪
דלק נסיעות – 720 ש"ח נטו נסיעות ללימודים.
תחב"צ לעבודה - 150 ש"ח בערך בחודש.
הוצאה חריגה לא צפויה: 1550 ש"ח טיפול לרכב.
סה"כ הוצאה על רכב(כולל טיפול קבוע) + תחב"צ = 1,262 ש"ח
עריכה: האוטו אוכל 10 ליטרים לק"מ, ויש לי שלוש נסיעות למכללה בשבוע.
הלוך חזור 80 ק"מ, השתמשתי במחשבון ק"מ לליטר, יצא לי בערך 60 ש"ח לכיוון.
עריכה: טיפול שנתי לאוטו, קונה חלקים לבד עולה לי 250 ש"ח , עבודה של המוסכניק 200 ש"ח
חלקים שאני קונה: מסנן שמן,אוויר,מזגן,גלון שמן מנוע,4 פלגים.
סה"כ 450 ש"ח. לשנה יוצא - בערך 40 שח לחודש.
היו לי כמה בעיות בצינורות של הרכב בגלל שזה רכב ישן - קיה ריו 2008 לכן אלו הוצאות חד פעמיות שמצטברות,אבל חוץ מזה הטיפולים זולים יחסית, פעם ב 3 שנים צריך להחליף חיישן קראנק, כי זו מחלה של הרכב, עולה באיזור 150 ש"ח.
טיפולים: טיימיניג + החלפת צינור + החלפת משאבת מים + מילוי גז למזגן = 1550 ש"ח. זה סכום חד פעמי ששילמתי ולכן אני מחשיב אותו כהוצאה חריגה.
לימודים:
על הלימודים עצמם כבר שילמתי את כול הסכום בערך 2200 ש"ח לשנה. (90% מלגה חיילים משוחררים)
סה"כ יוצא לי בחודש ₪5342 הוצאות קבועות.
עריכה:
הרכב ישמש אותי לצורכי נסיעה ללימודים – הנדסאי חשמל, שלוש פעמים בשבוע.
שקלתי לעשות מנוי שנתי ברב קו בעלות של בערך 1,300 שח ולחסוך את העלויות של הרכב אבל פשוט יותר יעיל לסוע עם הרכב. בתחבצ אני מבזבז שעה וחצי יותר בדרכים.
יש לי ניסיון בחיווט וחשמל בייתי(אני חשמלאי מעשי) ומצאתי עבודה התחלתית בשכר של 60 ₪ לשעה.
זה היה נשמע לי הרבה אבל אני אעבוד פחות שעות בימים של הלימודים שזה יוצא 3 ימים בשבוע.
אז אעבוד באיזור 38 שעות שבועיות.
שזה 152 שעות בחודש, אז השכר ברוטו שיצא לי הוא 9120 ₪ - שבנטו זה יוצא – 7,300 ₪ לפי מחשבון שכר באינטרנט.
אז נשאר לי בפוטנציאל 1500-1,000 ₪ כול חודש שאני יכול לחסוך או "לבזבז".
אני קצת חושש שאני אכנס לבור כלכלי במידה ואני לא אוכל לעבוד ואצטרף לשרוף את כול החסכון שלי על ההוצאות.
*הצלחתי לחסוך באיזור 100,000 ש"ח (כרגע נמצאים בקרן כספית) שגרתי אצל ההורים ולכן מפחיד אותי לשרוף הכול לשווא כשאני יכול לגור איתם ולחסוך בכיף עוד 4,000 ₪ בחודש.
אני חושש ממעבר לעיר תל אביב כי אני נולדתי וגדלתי בעיר קטנה בפריפריה, בסביבה לא תומכת בלשון המעטה, ואין לי בדיוק את ההשכלה או הכישורים(כרגע) בכדי להרוויח שכר יותר גבוה באיזור המרכז.
יש לי תעודה של חשמלאי מעשי וניסיון בהרכבות מכאניות וחיווט לוחות. אני גם סוג של הנדימן, לא מקצוע כזה נדרש בתל אביב, ממה שראיתי יש הרבה.
אני כן רוצה לעבור למקום אחר כדי שאוכל לחוות סביבה אחרת מאיפה שגדלתי וגם אנשים אחרים שאוכל ללמוד מהם ואולי אפילו אשנה את אופי התעסוקה שלי כרגע.
יכול להיות שאני סוג של מפחד לצאת מאיזור הנוחות שלי, אבל אני די מרגיש לחוץ רק מלחשוב על לחיות מתלוש לתלוש
אני ממש מבולבל ולא יודע מה להחליט כי כבר חתמנו חוזה ואנחנו עתידים לעבור עוד חודשיים, עוד לא עברנו ככה שיש לי הזדמנות להתחרט.
תודה שקראתם עד כאן...
נערך לאחרונה ב: