• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

גרין קארד לבן זוג - תזמון מועד ההגירה

• פותח הנושא פותח הנושא bigbang
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

bigbang

משתמש בכיר
דירוג
2,985
במקרה בו בני הזוג חיים בישראל, לאחד מהם אזרחות אמריקאית ורוצים לקבל גרין קארד לשני -- ממה שהצלחתי להבין מבין כל הטפסים שצריך למלא, אם כל ההליך מסתיים בהצלחה מקבלים ויזת הגירה, איתה נכנסים לארה"ב, ושם מקבלים את הגרין קראד.

הקטע המוזר (לטעמי) הוא שויזת ההגירה ניתנת בד"כ לחצי שנה בלבד בה ניתן להשתמש בה (אלא אם הבדיקות הרפואיות פגות תוקף לפני), ועם קבלת הגרין קארד צריך לשהות רוב הזמן בארה"ב. כלומר אם מתחילים בהליך הגרין קארד שיכול לקחת שנה או יותר (?), מרגע שיש ויזה צריך לעבור תוך חצי שנה או לאבד את הויזה ולהתחיל את התהליך שוב.
האם פספסתי משהו או שהתהליך עד כדי כך לא גמיש?

מקבלים ויזת הגירה, איתה נכנסים לארה"ב, ושם מקבלים את הגרין קראד
נכון
ויזת ההגירה ניתנת בד"כ לחצי שנה בלבד בה ניתן להשתמש בה
נכון, אבל בפועל זה יכול להיות אפילו פחות (שלי הייתה לחמישה חודשים בערך, אני כבר לא זוכר למה)
עם קבלת הגרין קארד צריך לשהות רוב הזמן בארה"ב
אני ממש לא בטוח שזה המצב. ממליץ לבדוק את הנושא.
כלומר אם מתחילים בהליך הגרין קארד שיכול לקחת שנה או יותר (?), מרגע שיש ויזה צריך לעבור תוך חצי שנה או לאבד את הויזה ולהתחיל את התהליך שוב
לפי החוק היבש אני חושב שאתה צודק אבל בפועל, ניתן לקבל את ויזה ההגירה, להיכנס לארה"ב, לקבל את הכרטיס הפיזי, ולצאת. אף אחד לא באמת אמר שצריך כבר בשלב הזה להעתיק את החיים למדינה אחרת. זה אפילו יכול להיות יתרון- אחרי הכניסה הראשונה עם ויזת ההגירה קחו את הזמן ומצאו סטייט / עיר / שכונה שאולי תרצו לגור בה.

בכל מקרה, בנושאים מסוג זה הייתי מתייעץ עם עו"ד מומחה, ואני ממש לא אחד כזה אז נא לקחת את כל הרשום למעלה בערבון מוגבל.

אגב, תוך כמה זמן מהכניסה לארה"ב מקבלים את הגרין קארד?

לפי החוק היבש אני חושב שאתה צודק אבל בפועל, ניתן לקבל את ויזה ההגירה, להיכנס לארה"ב, לקבל את הכרטיס הפיזי, ולצאת. אף אחד לא באמת אמר שצריך כבר בשלב הזה להעתיק את החיים למדינה אחרת. זה אפילו יכול להיות יתרון- אחרי הכניסה הראשונה עם ויזת ההגירה קחו את הזמן ומצאו סטייט / עיר / שכונה שאולי תרצו לגור בה.
כתוב בכל מיני מקומות שאם לא שוהים בארה"ב למשך פרק זמן מסוים (לפחות חצי שנה מתוך שנה), בכניסה הבאה צריך לשכנע את שוטר הגבול שהשהייה הייתה זמנית בלבד, שלא ויתרת על הגרין קארד, יאדה יאדה...
ישנה טענה שניתן לבקש מראש לצאת מארה"ב לתקופת זמן ארוכה כך שלא תהיה בעיה (במילוי טופס יעודי, תשלום אגרה, נימוקים טובים וכו').
בכל מקרה, בנושאים מסוג זה הייתי מתייעץ עם עו"ד מומחה, ואני ממש לא אחד כזה אז נא לקחת את כל הרשום למעלה בערבון מוגבל.
הקושי הוא למצוא מומחה ולא רק אחד שנחזה להיות כזה.

תוך כמה זמן מהכניסה לארה"ב מקבלים את הגרין קארד?
לצערי אני כבר לא זוכר. אולי כמה שבועות אבל יכול להיות שאני טועה. יש פורומים של הגירה לארה"ב שמדברים בהם הרבה על הזמנים של התהליך והרבה משתמשים משתפים את הזמנים שלהם ב real time. חפש כאלה בגוגל....
כתוב בכל מיני מקומות שאם לא שוהים בארה"ב למשך פרק זמן מסוים (לפחות חצי שנה מתוך שנה), בכניסה הבאה צריך לשכנע את שוטר הגבול שהשהייה הייתה זמנית בלבד, שלא ויתרת על הגרין קארד, יאדה יאדה...
ישנה טענה שניתן לבקש מראש לצאת מארה"ב לתקופת זמן ארוכה כך שלא תהיה בעיה (במילוי טופס יעודי, תשלום אגרה, נימוקים טובים וכו').
בדיוק בשביל דברים כאלה רצוי להתייעץ עם עו"ד.
הקושי הוא למצוא מומחה ולא רק אחד שנחזה להיות כזה.
היחידי ששמעתי את שמו בארץ הוא ליעם שוורץ. עם זאת, מעולם לא עבדתי איתו אז לא באמת יכול לחוות דעה.
שמעתי אותו פעם בהרצאה על ויזות סטודנט, עבודה וכו'. עשה רושם שהוא יודע על מה הוא מדבר.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
R מעבר לארה"ב עם ויזת L (עם תהליך מיידי של גרין קארד לאחר ההגעה)- מה עושים עם הפנסיה וקרנות ההשתלמות? מיסים 0
eivgeni תשלומי מיסים למחזיקי גרין קארד צרכנות פיננסית 1
ג לבטל את כרטיס הפליי קארד של אלעל? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 5
משקיעה בפוטנציה ביקורת: max לאומי קארד צרכנות פיננסית 21
ג פליי קארד פרימיום, היכן לעשות? צרכנות פיננסית 6
R לאומי קארד MAX חסימות? צרכנות פיננסית 14
amidar חסימה יזומה של אשראי על ידי לאומי קארד -wtf??? צרכנות פיננסית 10
the_newbie לאומי קארד pay-back צרכנות פיננסית 18
מ המכירה של לאומי קארד צרכנות פיננסית 13
T העברת תיק השקעות מאבא לבן שוק ההון 3
צ חסכון לבן 75 ללא פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
Michel פטור רווח הון ע"י שימוש בתיקון 90 לבן זוג שאינו עובד. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 17
yossik פספורט ישראלי לאמריקאי לבן לישראלים אוף טופיק 10
I הסברתי לבן שלי שזה יעלה לו חצי אם הוא ייערך לזה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 11
O הפעלת ביטוח נסיעות לחו"ל - אופן התייחסות חב' הביטוח לבן/בת זוג לצורך כיסוי הוצאות צרכנות פיננסית 3
S בניית תיק פשוט מאפס לבן משפחה מבוגר שוק ההון 3
ס פתיחת חשבון השקעות "סודי" לבן משפחה מקרבה ראשונה שוק ההון 4
YoniLevy אילו המלצות יש לכם לבן 19? פוסטים מאיכות נמוכה 9
O דיבידנד לבן ליום שחור? התפתחות אישית 38
ת המלצות לספרי השקעה בשוק ההון כחול-לבן אוף טופיק 13
S העברת מתנה מהורה לבן מיסים 24
מ אסטרטגית השקעה לבן 65 שוק ההון 6
S האם ניתן להעביר תיק מניות לבן משפחה. שוק ההון 1
ה סכום כסף לבן משפחה שוק ההון 10
D האם גרעון אקטוארי הוא רעש לבן? צרכנות פיננסית 3
W העברת ניירות ערך במתנה מאב לבן - אירוע מס? שוק ההון 82
ב קרן השתלמות לבן 60 שוק ההון 11