Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
שלום רב,
בשנה הבאה זו תהיה הפעם הראשונה בה אגיש בקשה להחזר מס כנשוי.
1.אם יש קבלה לתרומה על שם אישתי- האם אוכל לצרף אותה לבקשת ההחזר שלי?
2. אם לא, האם ניתן לבקש מהנתרם לשנות את הקבלה שתהיה על שמי לאחר שהיא הונפקה?
שלום רב,
בשנה הבאה זו תהיה הפעם הראשונה בה אגיש בקשה להחזר מס כנשוי.
1.אם יש קבלה לתרומה על שם אישתי- האם אוכל לצרף אותה לבקשת ההחזר שלי?
2. אם לא, האם ניתן לבקש מהנתרם לשנות את הקבלה שתהיה על שמי לאחר שהיא הונפקה?
שאתה זוג נשוי ששנכם שכירים
זה בעצם בקשת החזר אחת לשניכם ביחד (אי אפשר להגיש רק על עצמך)
אז הכל מקרה כל מסמך את מצרף בנפרד גם עבורך וגם עבור אישתך (אישורי לימודים, ביטוחי חיים וכו)
כנל תרומות
זה נכון שצריך להגיש עבור שניהם, אבל זה לא טריוויאלי שניתן להעביר סכומים שרשומים על אחד על זכות בן/בת הזוג.
המקרים היחידים* שניתן להעביר בין בני זוג זה הפרשות פנסיוניות (שדות 45/86, 135/180, 268/269) וגם תרומות.
צריך לשים לב שיש מקרים שחייבים להעביר בין בני זוג (הכנסות פאסיביות למשל שרשומות על שם בן הזוג שמרוויח פחות מיגיעה אישית).
תלוי בהכנסות של בן הזוג שלו, ואם בן הזוג עמית מוטב או לא.
כל החוקים מופיעים בחוברת "דע את זכויותיך", אבל יותר יעיל פשוט לשחק עם סימולטור שכירים של מס הכנסה (להזין פעם אחת את הנתונים לפי ה-106 של כל אחד מבני הזוג, ואז להתחיל להעביר סכומים בין שדות 45 ו-86).
זה נכון שצריך להגיש עבור שניהם, אבל זה לא טריוויאלי שניתן להעביר סכומים שרשומים על אחד על זכות בן/בת הזוג.
המקרים היחידים* שניתן להעביר בין בני זוג זה הפרשות פנסיוניות (שדות 45/86, 135/180, 268/269) וגם תרומות.
הגשתי דו"ח משותף וחילקתי את התרומות ביני לבין בן זוגי לפי הסכומים הנכונים שכל אחד תרם.
הפקיד חישב לפי הסכומים שרשמתי, לבן זוגי זיכויים יותר מהצורך ולי פחות מהנדרש.
אני מבינה שעשיתי טעות ועלי לעשות בשבילם את העבודה ולחלק את הסכומים לשדות איך שאני רוצה שיחושב (ולא לפי הקבלות)
אני צודקת?
בנוסף, בחישוב הנוכחי התעלמו בכוונה או שבטעות מתרומות משנים קודמות שהיו מעל לתקרת המס.
יש סיבה שלא יתחשבו בהן?
שאלה נוספת לגבי מה שרשמת פה שאפשר להעביר הפרשות פנסיוניות, זה חדש לי
האם אני יכולה נניח לאפס את הסכום של בן זוגי ולשים את כל ההפרשות שלו לזכותי ? הגיוני?
אכן חובה לרשום את היתרה בשדות המתאימים (364/292), אלה שדות שונים מהתרומות בשנת הדו״ח.
נספח לדעתי כדאי, אבל לא חובה.
נספח יסביר את החישוב של העברת התרומות ומאיזו שנה.
הגשתי דוחות בשנים הקודמות, לא צירפתי נספח אבל שמתי את היתרה בשדות המתאימים.
אני ממשיכה להתכתב איתם ובאיטיות פניה אחר פניה להסביר את הטעויות שהם עשו (באשמתם או באשמתי) והם לאיטם מתקנים.
למשל, ביקשתי פריסת דמי לידה, סימנתי V בבקשה לפריסה אבל לא חילקתי את הסכומים נכון.
אחרי שסגרו לי פניה בלי מענה ופניתי למבקר המדינה , חזרו אלי יפה והסבירו שהפקיד לא קורא את מה שכתבתי למעלה שאני מבקשת לפרוס ..
אז למה באמת יש שדה כזה..
הגשתי דוחות בשנים הקודמות, לא צירפתי נספח אבל שמתי את היתרה בשדות המתאימים.
אני ממשיכה להתכתב איתם ובאיטיות פניה אחר פניה להסביר את הטעויות שהם עשו (באשמתם או באשמתי) והם לאיטם מתקנים.
אז אי אפשר להעביר
אם בשנה הרווחת 200 אלף, ותרמת 60 אלף, אז אי אפשר להעביר גם אם לא הכל נוצל להטבת מס,.
רק את החלק שמעל 30% אפשר.
כלומר אם תרמת 70 אלף, אז תוכלי להעביר 10 אלף לשנה הבאה.
אז את כבר עמית מוטב והוא לא.
ככל ותעבירי הפקדות שלך אליו, לא תוכלו להתייחס אליו כעמית מוטב גם אם הסה"כ שרשום אצלו גדול מתקרת עמית מוטב (הפקדות מכל המקורות של 22,790 בשנת 2023).
אז אי אפשר להעביר
אם בשנה הרווחת 200 אלף, ותרמת 60 אלף, אז אי אפשר להעביר גם אם לא הכל נוצל להטבת מס,.
רק את החלק שמעל 30% אפשר.
כלומר אם תרמת 70 אלף, אז תוכלי להעביר 10 אלף לשנה הבאה.
פרקטית - הפקידים בוודאות מעבירים , העבירו לי גם משנה שבה לא חויבתי בכלל במס לשנה הבאה.
וגם במקרה של 2022 שלא התחשבו בזה , אחרי הפנייה שלי עשו שם שינוי וזיכו אותי בסכום מסוים.
אני רואה הפקדה בחשבון בנק , וזה קורה הרבה לפני שהדו"ח באזור האישי מתעדכן והפניה גם, ודאי לפני המכתב בדואר.
לאתר של רשות המיסים הפתרונים איך זה עובד..