מההיכרות שלי, המחיר תלוי בשוק שאליו פונה המסעדה.
יש מסעדות ערביות ויהודיות יקרות בפריפריה אבל השוק שלהם (כרגיל) זה הפודיז מהמרכז. הפודיז אוהבים למתג מסעדות (במיוחד אם יש שם "שף" מוכר) ואוהבים להמליץ עליהן הלאה (אל תקשיבו להם, רובם חסרי אבחנה
).
שוב, זה תלוי בשוק.
קבלני בתים מהצפון, למשל, מתמחרים מחיר יקר לעבודה במרכז, קצת פחות לישוב כמו כפר-ורדים, עוד פחות למושבים בצפון והכי מעט לכפרי הצפון.
רוב מה שכתבת הוא נכון.
אני מסתייגת בנושא פיקוח על הבשר. לא חושבת שיש הבדל לפי מגזר אלא לפי גאוות המקצוע. חאפרים יש אצל כולם.
אגב, חבר טוב שלנו הוא מסעדן ערבי כבר 30 שנה. יותר יקה ממנו אני לא מכירה. הוא גם לא סומך על אף אחד אחר שיטפל בבשר אצלו במסעדה.