• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

התלבטות בנוגע למשיכת כספי פיצויים פטורים ממס

כמו ש- @מתכנת כתב לפניי, רק התשלומים עצמם (הקרן) הם פטורים. הרווחים הנומינליים שהם צברו חייבים במס של 15%. זה נכון גם אם תמשוך אותם עכשיו וגם אם תמשוך אותם (הונית) בפרישה.
מצד שני אם אתה מושך עכשיו אין לך כמעט רווחים ולכן המס עליהם כנראה די זניח, לעומת זאת אם תמשוך בפרישה יהיו לך הרבה יותר רווחים.
תשלומים חייבים (והרווחים שלהם) - חייבים במס שולי על כל הסכום, בין אם מושכים עכשיו ובין אם בפרישה (הונית או כקצבה).
לא בדיוק.
אם אתה מושך עכשיו אז הרווחים שתעשה (אחרי שמשכת את הכסף ועד הפרישה) יהיו חייבים רק במס רווחי הון.
וכמובן יש את החלק של פיצויים פטורים מתחת לתקרה, שהם פטורים עד סכום מסויים (כולל הרווחים) שמעליו תשלם מס לפי המדרגות הרגילות שלך.

מצד שני אם אתה מושך עכשיו אין לך כמעט רווחים ולכן המס עליהם כנראה די זניח, לעומת זאת אם תמשוך בפרישה יהיו לך הרבה יותר רווחים.
הממם... לא יודע אם הבנתי את המסר שניסית להעביר. בשורה התחתונה אני מסכים עם המשפט שכתבת אבל במקרה השני (משיכה בפרישה) אתה תישאר עם יותר כסף ביד, כן? פשוט כי גם רווחים בחשבון ממוסה חייבים במס רווחי הון :)
כמו שכתבתי באחת ההודעות למעלה, זה בהנחה שמתעלמים לצורך הדיון מאינפלציה.

רק התשלומים עצמם (הקרן) הם פטורים. הרווחים הנומינליים שהם צברו חייבים במס של 15%. זה נכון גם אם תמשוך אותם עכשיו
לזכרוני פיצויים פטורים, למרות היותם כספי קצבה מוכרת חייבים במס 25% על הרווח (בניגוד לקופות גמל) קרא כאן
להבנתי לגבי תשלומים פטורים אתה עדיין תחוייב במס על הרווח כמו במשיכה רגילה... כך שהיתרון על פני משיכה רגילה הוא יחסית שולי (= משאיר לך את האופציה להשתמש בכסף הזה לקצבה בעת הפרישה, וכך לא לשלם מס על הרווחים החדשים שנצברו מרגע ההתחשבנות)
לא הבנתי את החלק הזה

לא בדיוק.
אם אתה מושך עכשיו אז הרווחים שתעשה (אחרי שמשכת את הכסף ועד הפרישה) יהיו חייבים רק במס רווחי הון.
נכון. אם לנסח במדוייק יותר את מה שכתבתי קודם לגבי תשלומים חייבים:
אם מושכים עכשיו - גם הקרן וגם הרווחים (ברגע המשיכה, כלומר עכשיו) חייבים במס שולי.
אם מושכים בפרישה - גם הקרן וגם הרווחים (ברגע המשיכה, כלומר בפרישה) חייבים במס שולי.
אכן, במקרה הראשון (משיכה מיידית), הרווחים שצבר הסכום שנשאר אחרי ששילמנו מס, שנצברו מרגע המשיכה עד הפרישה, יהיו חייבים רק במס רווחי הון בזמן משיכתם. אבל גם פה - בסופו של דבר תישאר עם פחות כסף ביד מאשר אם היית מחכה עם המשיכה.

וכמובן יש את החלק של פיצויים פטורים מתחת לתקרה, שהם פטורים עד סכום מסויים (כולל הרווחים) שמעליו תשלם מס לפי המדרגות הרגילות שלך.
אתה צודק. התייחסתי רק לחלק שמעל תקרת הפטור. לגבי הפיצויים הפטורים יש את הדיון בהודעות הראשונות בשרשור.

אבל במקרה השני (משיכה בפרישה) אתה תישאר עם יותר כסף ביד, כן?
לא בהכרח.
פשוט כי גם רווחים בחשבון ממוסה חייבים במס רווחי הון
מצד שני אין דמי ניהול שנתיים.
חוץ מזה שממש לא בטוח ש15% נומינלי עדיף על 25% ריאלי (וכן, לא בטוח שהמיסוי של ה25% באמת יהיה ריאלי, למשל אם אתה משקיע בנייר נקוב במט"ח, אבל עדיין).
כמו שכתבתי באחת ההודעות למעלה, זה בהנחה שמתעלמים לצורך הדיון מאינפלציה.
אפשר להתעלם מהרבה דברים ולהגיע להרבה מסקנות שונות...
אכן, במקרה הראשון (משיכה מיידית), הרווחים שצבר הסכום שנשאר אחרי ששילמנו מס, שנצברו מרגע המשיכה עד הפרישה, יהיו חייבים רק במס רווחי הון בזמן משיכתם. אבל גם פה - בסופו של דבר תישאר עם פחות כסף ביד מאשר אם היית מחכה עם המשיכה.
להיפך - פה דוקא תישאר ברוב המקרים עם יותר כסף ביד, כי תשלם הרבה פחות מס במשיכה (בהנחה שאתה במדרגת מס גבוהה מ25%).
במיוחד אם אתה מושך היום רק את החלק שמתחת לתקרת הפטור.
אתה צודק. התייחסתי רק לחלק שמעל תקרת הפטור. לגבי הפיצויים הפטורים יש את הדיון בהודעות הראשונות בשרשור.
אהה, אוקי. זה משהו אחר.
אכן לגבי הכספים שמעל התקרה (ומתחת לתקרה השניה), משיכה מוקדמת כנראה פחות כדאית.

תסתכל על מה ציטטתי (תשלומים פטורים).
אבל דיברת על מס שולי, ובמקרה של תשלומים פטורים שום דבר לא חייב במס שולי (לא הקרן ולא הרווחים, לא במשיכה מיידית, לא בהיוון בפרישה ולא בשימוש לקצבה)

אבל דיברת על מס שולי, ובמקרה של תשלומים פטורים שום דבר לא חייב במס שולי (לא הקרן ולא הרווחים, לא במשיכה מיידית, לא בהיוון בפרישה ולא בשימוש לקצבה)
למעט רווחים על פיצויים מתחת לתקרת הפטור, שהרווח שלהם יכול להיות מעבר לתקרת הפטור ולכן הרווחים יחוייבו במס שולי

ובמקרה של תשלומים פטורים שום דבר לא חייב במס שולי
זה לא נכון. כאשר אתה מושך פיצויים פטורים, אתה גם מקטין את הפטור בפרישה (בקנס 1.35), וגם מכניס עוד שקלים בפרישה למדרגות שוליות יותר גבוהות.

ומה שרונן אמר.

למעט רווחים על פיצויים מתחת לתקרת הפטור, שהרווח שלהם יכול להיות מעבר לתקרת הפטור ולכן הרווחים יחוייבו במס שולי
זה לא נכון. כאשר אתה מושך פיצויים פטורים, אתה גם מקטין את הפטור בפרישה (בקנס 1.35), וגם מכניס עוד שקלים בפרישה למדרגות שוליות יותר גבוהות.

ומה שרונן אמר.

אני דיברתי (במשפט המקורי ש- @FIYaacov הגיב עליו ובשרשרת התגובות מאז) על "תשלומים פטורים", שהם תשלומי פיצויים שחויבו במס בעת ההפקדה - הפרשות מעסיק לפיצויים מעל לתקרה (2908 ש"ח בחודש בשנת 2021)
אתם מדברים, אם הבנתי נכון, על כספי פיצויים מתחת לתקרת הפטור במשיכה (12340 ש"ח בשנת 2021, או משכורת אחרונה, לשנת עבודה. ויש עוד עד כדי כל מיני מקרי קצה שלא פירטתי - רק מסביר לאיזה פטור הכוונה). לגבי הכספים האלו אני מסכים שהשיקולים הם שונים לגמרי. למעשה, אפילו פתחתי את השרשור הנוכחי לפני שלוש שנים בדיוק בנושא הזה :)

השמות אכן מבלבלים, אני מסכים. אלו המונחים שמופיעים בפקודה וברוב הפרסומים ולכן השתמשתי בהם כדי לא ליצור בלבול נוסף.
אולי אכתוב סיכום כדי שדברים יהיו ברורים.

לזכרוני פיצויים פטורים, למרות היותם כספי קצבה מוכרת חייבים במס 25% על הרווח (בניגוד לקופות גמל) קרא כאן
יש פה נקודה עדינה בנוגע לתשלומים פטורים (למען הסר ספק - הכוונה שלי היא לתשלומי פיצויים שחויבו במס בעת ההפקדה - הפרשות מעסיק לפיצויים מעל לתקרה):
* אם מושכים (או היום, או במועד הפרישה ע"י היוון קצבה) - המס הוא 15% על הרווח הנומינלי (ברגע המשיכה).
* אם מבצעים התחשבנות מס ומעבירים לחשבון חדש (לפי תיקון 190 כספי פיצויים):
** הרווחים מרגע ההפקדה ועד רגע ההתחשבנות חייבים במס 15% נומינלי (בדיוק כמו במשיכה)
** הרווחים מרגע ההתחשבנות ועד רגע המשיכה / היוון - או בפרישה או בכל רגע לפני - חייבים במס 25% ריאלי (אלא אם משתמשים בסכום לקצבה, ואז אין מיסוי נוסף).

לא הבנתי את החלק הזה
כתבתי במקור על זה שעדיף מבחינת מיסוי לא למשוך את התשלומים הפטורים (ר' הבהרה לעיל בנוגע לכוונה שלי ב"תשלומים פטורים").
נדב כתב, ובצדק, שיש חסרון למהלך כזה (רצף קצבה) והוא חוסר ההפיכות שלו: אם התחרטת ואתה רוצה את הכסף, צריך לבצע חרטה מרצף קצבה על כל הפיצויים. לא טוב!
אתה הגבת, אם הבנתי נכון, שאפשר לפתור את זה ע"י התחשבנות והעברה לחשבון חדש (תיקון 190 כספי פיצויים).
ואז אני עניתי, שזה אמנם נכון, אבל אז אתה מפסיד את היתרון המיסויי שמראש דיברתי עליו (כי כאמור - משלמים את המס כאילו משכת את הכסף). והוספתי שלמרות שהאופציות של משיכה ושל התחשבנות לפי תיקון 190 כספי פיצויים שקולות מבחינת מיסוי ברגע המשיכה / התחשבנות - יש יתרון קטן לאופציה של תיקון 190, והוא זה שאם תבחר להשאיר את הכסף שם עד לפרישה, ותשתמש בו לקצבה - לא תהיה חייב במס על הרווחים שנצברו מרגע ההתחשבנות.
אבל ברטרוספקטיבה, התוספת הייתה סתם מבלבלת וגם ככה יש עוד הרבה שיקולים אחרים חוץ ממה שכתבתי שמבדילים בין משיכה לתיקון 190 כספי פיצויים (דמי ניהול, אפשרות לניצול שכבות מס במכירה, ועוד דברים)

כאשר אתה מושך פיצויים פטורים, אתה גם מקטין את הפטור בפרישה (בקנס 1.35), וגם מכניס עוד שקלים בפרישה למדרגות שוליות יותר גבוהות.
אתה מדבר על כספי פיצויים שלא נזקפו כהכנסה במעמד הפקדה - משיכה של כספים אלו עד לתקרה של כ 12K לשנת עבודה.
החלק הראשון ברור כי נוצלו פיצויים פטורים,
תוכל להסביר את החלק השני ? או שזה פשוט תוצאה ישירה של הקנס 1.35 ולא מדובר על 2 חסרונות (למרות שכתבת ״גם וגם״)

יש פה נקודה עדינה בנוגע לתשלומים פטורים (למען הסר ספק - הכוונה שלי היא לתשלומי פיצויים שחויבו במס בעת ההפקדה - הפרשות מעסיק לפיצויים מעל לתקרה):
* אם מושכים (או היום, או במועד הפרישה ע"י היוון קצבה) - המס הוא 15% על הרווח הנומינלי (ברגע המשיכה).
* אם מבצעים התחשבנות מס ומעבירים לחשבון חדש (לפי תיקון 190 כספי פיצויים):
** הרווחים מרגע ההפקדה ועד רגע ההתחשבנות חייבים במס 15% נומינלי (בדיוק כמו במשיכה)
** הרווחים מרגע ההתחשבנות ועד רגע המשיכה / היוון - או בפרישה או בכל רגע לפני - חייבים במס 25% ריאלי (אלא אם משתמשים בסכום לקצבה, ואז אין מיסוי נוסף).
וואו פספסתי את זה! אתה צודק (לפחות לפי הפרשנות של אתר ״פרישה״)
לדעתי האישית בלבד - לאדם בגיל 20-40 עדיף 25% ראלי על פני 15% נומינלי אבל זה תלוי כמובן בהנחות לגבי המדד.

אתה יודע מה הבאסה ? עוד 5-10 שנים חלק גדול ממה שנכתב כאן בשרשור יהיה לא רלוונטי בגלל החוקים ותקנות שמשתנים כל הזמן, עוד 30 שנים כמעט כלום לא יהיה רלוונטי, ומצחיק אותי שאנחנו (ארבעת הדומיננטיים בשרשור - בעשור השלישי הרביעי לחייהם) לוקחים כאן הנחה על עוד עשרות שנים שאם נמשוך עכשיו פיצויים אז בפרישה הרווח יהיה הוני בלבד, ואילו יש סיכוי לא רע בכלל שעד אז מס הוני יהיה לפחות כמו מס פירותי..

נערך לאחרונה ב:
בעשור השלישי לחייהם
ואיי,
בעיניי, שלושת המילים הללו - הן המפתח

למיטב ידיעתי, בהתאם לתיקון 190 ההתחשבנות בפטורים שכבר נוצלו הינה ב30 השנה האחרונות
מה שאומר שמי שטרם הגיעה לגיל ~ 37 יכול למעשה לנצל פטורים ללא קנס בפרישה.
הנחת העבודה שלי היא שהחוק שיתנה פעמים רבות עד לפרישה,
ולכן מוטב למשוך כעת בפטור.

מכאן, נשאר רק לחשב את עלויות ההשקעה בתיק הממוסה, בהשוואה לפנסיה
והכי חשוב: החלק הפיסכולוגי - לתעל את הסכומים לחיסכון ולא לצריכה

מה דעתכם?

תוכל להסביר את החלק השני ?
התשואה על אותו סכום.
אם אתה מושך את הסכום אז התשואה תיהיה חייבת במס של 25% לכל היותר, אם אתה משאיר אותו אז התשואה תיהיה חייבת במס שולי (כל שקל נוסף זה עוד שקל שיש לך בפנסיה שאתה צריך לשלם עליו מס).
למיטב ידיעתי, בהתאם לתיקון 190 ההתחשבנות בפטורים שכבר נוצלו הינה ב30 השנה האחרונות
אם את מתכוונת למשיכת כספי פיצויים, אז מדברים על ניצול במהלך 32 שנות העבודה האחרונות ולא סתם 32 שנה לפני הפרישה הרשמית.
כלומר אדם בן 30 שיהיו 5 שנים כלשהם בין היום לבין גיל 67 שבהן הוא לא יעבוד (שנת שבתון, פרישה מוקדמת וכו') כבר פוגע בתקרת הפטור אם הוא מושך פיצויים
אם כי זה כנראה עדיין משתלם ברוב המקרים, גם אם זה אומר לפגוע בפטור בפרישה

בעיניי, שלושת המילים הללו - הן המפתח

הנחת העבודה שלי היא שהחוק שיתנה פעמים רבות עד לפרישה,
ולכן מוטב למשוך כעת בפטור.
ראשית טעיתי ותיקנתי - בעשור הרביעי (30-40).
שנית, לא מדובר על 30 שנים אחרונות, אלא על 32 שנות עבודה דהיינו שנים שבהם עבדתי בפועל - בכל שנה ושנה מגיל 35 ועד 67 צריכים להתקיים התנאים הבאים: (1) שאוכל לעבוד (2) וארצה לעבוד (3) ואמצא מעסיק שיסכים להעסיק אותי בתנאים שיתאימו לי,
מי ערב לכך ?

עריכה: רונן הקדים אותי.

נערך לאחרונה ב:
אם אתה מושך את הסכום אז התשואה תיהיה חייבת במס של 25% לכל היותר, אם אתה משאיר אותו אז התשואה תיהיה חייבת במס שולי (כל שקל נוסף זה עוד שקל שיש לך בפנסיה שאתה צריך לשלם עליו מס).
עם זה אני מסכים,
אבל יעקב כתב רק על מקרה שבו מושכים עכשיו - גם יש את הקנס 1.35 וגם זה מכניס עוד כסף למדרגות שוליות גבוהות
הוא לא ציין שמדובר על שתי חלופות - קרא שוב את הציטוט.

או שזה פשוט תוצאה ישירה של הקנס 1.35 ולא מדובר על 2 חסרונות (למרות שכתבת ״גם וגם״)
זה תוצאה ישירה אבל הרבה מתייחסים רק לחלק הראשון, שיש פחות פטור, אבל שוכחים שהם דוחפים את אותם 1.35 שקלים + הרווחים שלו למדרגת מס שולי (ולא למדרגה של 10%)

זה תוצאה ישירה אבל הרבה מתייחסים רק לחלק הראשון, שיש פחות פטור, אבל שוכחים שהם דוחפים את אותם 1.35 שקלים + הרווחים שלו למדרגת מס שולי (ולא למדרגה של 10%)
בדיוק להיפך - הרווחים (בכסף שנשאר בפנסיה) הרי בכל מקרה ימוסו במס שולי. והדבר היחיד שאתה מפסיד זה פטור על 0.35 ש''ח (ולא 1.35)
הייתרון של המשיכה זה שהרווחים (של החלק שנמשך) לא ימוסו במס שולי אלא ימיסו ב25% לכל היותר.

כלומר אומנם אתה מפסיד 0.35 שח פטור על כל שקל שמשכת, אבל אתה מרוויח מזה שתשלם הרבה פחות מס על הרווחים שהשקל הזה יעשה עד הפרישה

נערך לאחרונה ב:
מעניין שכולם כאן נותנים משקל למס שולי מול 25% מס רווחי הון.
לפי מה שנראה לי היום, המס שלי בגיל בו אני מושך מקרן פנסיה יהיה נמוך בהרבה מ 25%. מישהו עשה כאן חישוב גס או שהטיעון הוא ברמה העקרונית בלבד (לגיטימי כמובן)?

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
לפי מה שנראה לי היום, המס שלי בגיל בו אני מושך מקרן פנסיה יהיה נמוך בהרבה מ 25%. מישהו עשה כאן חישוב גס או שהטיעון הוא ברמה העקרונית בלבד (לגיטימי כמובן)?
הקטע שזה לא באמת כזה משנה, הרי בכל מקרה מס רווחי הון בפרישה (כלומר אחרי גיל 60) יהיה הנמוך מבין [25%, המס השולי שלך].
כלומר מס רווחי הון יהיה תמיד קטן או שווה למס השולי שלך, וזה עוד לפני שלוקחים בחשבון כל מיני דברים כמו lifo ושאר מניפולציות שאפשר לעשות עם רווחי הון ואי אפשר לעשות עם קצבה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
J התלבטות בנוגע למשיכת כספי פנסיה בצורה חד פעמית לפורש לפנסיה עקב הכנסות אחרות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 27
מ התלבטות בנוגע למשיכת כספי פיצויים צרכנות פיננסית 17
T התלבטות בנוגע לתואר שני התפתחות אישית 1
D התלבטות בנוגע לעסקת פליפ לנדלן ותכנון מיסוי - דירה שניה נדל"ן 6
ז התלבטות בנוגע ללימודי תעשייה וניהול התפתחות אישית 5
N התלבטות בנוגע לפרעון משכנתא נדל"ן 15
N התלבטות בנוגע למסלולי השקעה בכל המוצרים הפנסיונים ומעבר לחברה אחרת פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
Z התלבטות בנוגע לכספי פיצויים/קרן השתלמות/הלוואה לצורך רכישת רכב צרכנות פיננסית 9
M התלבטות בנוגע לסידור מחדש של התיק שוק ההון 2
P התלבטות בנוגע לרכישת נכס מההורים נדל"ן 30
O התלבטות בנוגע לפלח נדל"ן בתיק נדל"ן 30
ה התלבטות קשה בנוגע לתואר ראשון התפתחות אישית 12
לאונל התלבטות בנוגע ליחס נכסי אינפלציה/דיפלציה בתיק הארי בראון שוק ההון 5
O התלבטות בנוגע ללימודים אוף טופיק 1
O התלבטות בנוגע ללימודים התפתחות אישית 1
G התלבטות בנוגע לבחירת מקצוע התפתחות אישית 26
מ התלבטות בנוגע ללימודים ותעסוקה התפתחות אישית 1
נ התלבטות בנוגע לרכישת דירה במחיר למשתכן נדל"ן 4
A התלבטות בנוגע לילדים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 52
י התלבטות בנוגע לקרן השתלמות שוק ההון 21
M התלבטות בנוגע ללימודים וקריירה התפתחות אישית 1
ד התלבטות בנוגע לVTI או VOO בתיק השקעות שוק ההון 23
ס התלבטות בנוגע לשינוי מסלול השקעה בקרן הפנסיה/השתלמות שוק ההון 28
S התלבטות בנוגע ללימודים פול-טיים התפתחות אישית 40
ה התלבטות על מה להשקיע שוק ההון 1
D התלבטות לגבי הגרלת דירה בהנחה יוני 26 נדל"ן 1
A התלבטות לגבי איך לבנות תיק. שוק ההון 6
א התלבטות לגבי חיסול חלק מהמשכנתא נדל"ן 10
1 התלבטות לגבי המשך התואר התפתחות אישית 6
1 תואר במדעים, התלבטות של אמצע החיים התפתחות אישית 0
N התלבטות לגבי קרן עולמית Invesco MXWO (0.05% דמי ניהול) שוק ההון 12
K התלבטות לגבי אופי השקעה בחשבון מסחר עצמאי שוק ההון 12
R התלבטות ברכישת דירה למגורים נדל"ן 5
S התלבטות לגבי השקעה ביורו בפלח הסולידי של התיק שוק ההון 0
G התלבטות על החלק הסולידי על פי מחקר טריניטי שוק ההון 2
ה התלבטות לגבי הנהלת חשבונות ויעוץ מס התפתחות אישית 17
S התלבטות: השארת ירושה של 1.2 מליון בקרן כספית עד צורך עתידי שוק ההון 5
A התלבטות בבחירת דרך למעבר מברוקר ישראלי לברוקר בחו"ל שוק ההון 2
M התלבטות בין השקעה לכיסוי משכנתא שוק ההון 3
S התלבטות קריירה 23 התפתחות אישית 14
D התלבטות בלימודים - הנדסה כלכלה או מתמטיקה? התפתחות אישית 6
נ התלבטות על הקצאת נכסים בשלב המשיכה שוק ההון 9
א התלבטות קריירה - להישאר בעבודה או לעזוב התפתחות אישית 15
Lamur התלבטות לגבי מימון בית נדל"ן 13
ע התלבטות התפתחות אישית 1
I התלבטות באיחוד שתי קרנות קיימות (פנסיה וביטוח מנהלים) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
G התלבטות נדלנית גושדן-ית נדל"ן 19
G התלבטות לגבי מכירת בית להשקעה בארה"ב נדל"ן 4
V התלבטות על המשך הדרך סטודנט מדמח התפתחות אישית 8
S התלבטות פיננסית רצינית שוק ההון 17

נושאים דומים

Back
למעלה