• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.
  • חל איסור על אזכור ניירות ערך ספציפיים בפורום זה בהקשר שעשוי ללמד על כדאיות ההשקעה או אי-ההשקעה בהם

התלבטות קריירה 23

• פותח הנושא פותח הנושא Shalev7495
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Shalev7495

משתמש רשום
דירוג
1
היי חברים, אז אני בן 23 מרוויח משכורת די לא משהו. עובד בעבודה שאני לא עושה בה יותר מדי, רוב הזמן נמצא בבית ומקבל שכר גלובלי.

אני ממש חושב לעשות עם הזמן שלי משהו אבל אני ללא בגרות ללא פסיכומטרי, מנסה להוציא הקלות לפסיכומטרי כי יש לי לקות למידה חמורה. כל פעם שאני חושב על הלימודים אני נכנס ללחץ מה יהיה עם העתיד שלי. ככה יראה כל חיי?.. שילמתי בפתוחה על שני קורסים ובמשך חצי שנה שנה כל פעם למדתי ואז וויתרתי מהלחץ . פשוט זה עושה לי רע ובכי . חשבתי הרבה על מכללה אבל זה פשוט עושה לי רע גם לחשוב על הכיוון הזה כי באמת החלום שלי זה ללמוד באונבירסטה ולהכיר חברים ולהצליח בחיים

ממש מפחיד לחשוב על זה . ברור לי מאליו שאין דרך אחרת מלבד לשנות משהו בחיים. אבל כל פעם שאני קצת מנסה אני נכנס ללחץ הרי יש כל כך הרבה לפניי. בכל מה שקשור "להתקבל" ללימודים ואז אני מוותר. אבל בו זמנית לחוץ להשאר במצב הקיים..

התחלתי ללכת לפסיכולוג בשנתיים האחרונות ודיברתי על זה גם פה ואני משתף שכנראה אני על הרצף האוטיסטי ואני צריך כלים על מנת להתמודד עם אתגרים מהסוג הזה כמו לימודים, אם זה טיפול תרופתי מסווים, או שיחות מהסוג של CBT לעבוד על הלחץ.

אבל אחרי הכל בעבודה שלי אני מקבל שכר גלובלי של 6 אלף (יחסית נמוך) ואני רוב הזמן גם בבית. אני מדבר על 70% מהזמן בערך. עבודה שאנשים בגיל שלי אולי חולמים עלייה כי אפשר ל"מקבל" דברים .

אשמח לעצות אם מישהו עבר את אותו דבר..

לא עברתי אותו דבר, אבל נניח ולימודים אקדמאיים זה משהו שאתה לא תעשה בקרוב אז אתה יכול לנסות לעבור לעבודה אחרת שמשלמת יותר (ועם אפיק התקדמות) אם זה מה שאתה מחפש. או לחילופין לפתוח עסק עצמאי בתחום מסויים. (אם יש משהו שאתה טוב בו או מעניין אותך וכו')

לא עברתי אותו דבר, אבל נניח ולימודים אקדמאיים זה משהו שאתה לא תעשה בקרוב אז אתה יכול לנסות לעבור לעבודה אחרת שמשלמת יותר (ועם אפיק התקדמות) אם זה מה שאתה מחפש. או לחילופין לפתוח עסק עצמאי בתחום מסויים. (אם יש משהו שאתה טוב בו או מעניין אותך וכו')
מתלבט אם לחפש עבודה אחרת. בדיוק מהסיבות האלה.. חושב כמה זמן להשאר בעבודה הנוכחית אם בכלל. כי אחרי הכל היא מאוד נוחה ללימודים

כל פעם שאני חושב על הלימודים אני נכנס ללחץ מה יהיה עם העתיד שלי. ככה יראה כל חיי?
מי אמר שאתה חייב להוציא תואר? אנשים מתפרנסים יפה מאד גם בלי זה. ואפשר לעשות קורס קצר או הנדסאי אם אתה מתקשה ללמוד.
אני מקבל שכר גלובלי של 6 אלף (יחסית נמוך) ואני רוב הזמן גם בבית.
אתה גר אצל ההורים? אם כן, תוכל להתחיל לחסוך ולהשקיע לעתיד כבר עכשיו.
העבודה היא מהבית או פשוט מעט שעות? ולמה בעצם אתה לא מגדיל את השעות? יש משהו שאתה יודע לעשות ותוכל לעזור לאחרים תמורת תשלום בשעות הבית שלך?

מי אמר שאתה חייב להוציא תואר? אנשים מתפרנסים יפה מאד גם בלי זה. ואפשר לעשות קורס קצר או הנדסאי אם אתה מתקשה ללמוד.
סיקרנת. במה משתכרים יפה מאד גם בלי (למעט תכנות וכד')?
והאם לדעתך העבודות האלו זמינות בצפון?

אתה גר אצל ההורים? אם כן, תוכל להתחיל לחסוך ולהשקיע לעתיד כבר עכשיו.
העבודה היא מהבית או פשוט מעט שעות? ולמה בעצם אתה לא מגדיל את השעות? יש משהו שאתה יודע לעשות ותוכל לעזור לאחרים תמורת תשלום בשעות הבית שלך?
העבודה היא מהבית. אני מקבל אותו שכר בין אם אני מגיע לעבודה ובין אם לא.. זה פשוט להיות זמין.
ואני עושה מדי פעם שיעורים פרטיים ב50 שח לשעה. אבל זה ממש מעט. (תוך כדי העבודה ובזמן העבודה הנוכחית)

לא חייבים ללכת לאקדמיה, בטח שלא למכללה שאחוז גבוה מבוגרי מכללות לא עובדים בתחום שלמדו.

יש המון תחומים שלא מצריכים תואר ואפשר להתפרנס מהם יפה בארץ, אתה צעיר אז לדעתי זה השלב לנסות ולהבין מה מעניין אותך.

יכול ללכת לעבוד במטבח של מסעדה כדי להבין אם עולם הבישול הוא בשבילך.
להיות עוזר חשמלאי או עוזר של בעל מקצוע אחר.
יכול גם לגבות הרבה יותר מ50 שקל לשיעורים פרטים, זה משהו שמשלמים עליו המון בימינו, יכול גם לפרסם באתר לימוד נעים.
ויש עוד המון מקצועות שלא מצריכים תואר אקדמי, שיעלה לך בהמון זמן וכסף.

מדוע שלא תנסה ללמוד סיעוד? לא מכיר את תנאי הקבלה, אבל כנראה תצטרך ללמוד לפסיכומטרי.

מדוע שלא תנסה ללמוד סיעוד? לא מכיר את תנאי הקבלה, אבל כנראה תצטרך ללמוד לפסיכומטרי.
לא מדבר אליי בשום צורה
לא חייבים ללכת לאקדמיה, בטח שלא למכללה שאחוז גבוה מבוגרי מכללות לא עובדים בתחום שלמדו.

יש המון תחומים שלא מצריכים תואר ואפשר להתפרנס מהם יפה בארץ, אתה צעיר אז לדעתי זה השלב לנסות ולהבין מה מעניין אותך.

יכול ללכת לעבוד במטבח של מסעדה כדי להבין אם עולם הבישול הוא בשבילך.
להיות עוזר חשמלאי או עוזר של בעל מקצוע אחר.
יכול גם לגבות הרבה יותר מ50 שקל לשיעורים פרטים, זה משהו שמשלמים עליו המון בימינו, יכול גם לפרסם באתר לימוד נעים.
ויש עוד המון מקצועות שלא מצריכים תואר אקדמי, שיעלה לך בהמון זמן וכסף.
בישול לגמרי לא בשבילי, ועוזר מקצוע איך מגיעים לזה בכלל? צריך תעודה לא.
ואני לא ממש אוהב לעשות שיעורים פרטיים . אולי רק לשכנים שאני מכיר

בחירת מקצוע זה משהו שצריך לעשות באופן מושכל. אני ממליץ קודם להתנסות בתחום ורק אז ללכת ללמוד (אם צריך. אפשר להתפרנס יפה בלי תואר)

הזכרת לקויות למידה. ממליץ לחפש עזרה מקצועית בתחום וגם ללמוד קצת על התאוריה של הלמידה. לדעת ללמוד זו מיומנות שאפשר להשתפר בה. מניסיון

אחד הדברים שעוזרים ללמידה זה כושר גופני. הספר הזה מסביר את הקשר בין כושר ללמידה, מצב רוח ועוד.

בהצלחה

סיקרנת. במה משתכרים יפה מאד גם בלי (למעט תכנות וכד')?
והאם לדעתך העבודות האלו זמינות בצפון?
אני לא משווה להייטק, אפשר לחיות יפה מאד גם ממשכורות נמוכות יותר.
הפות"ש לא ציין איזה תחומים מעניינים אותו (ואיזה קורסים ניסה ללמוד בפתוחה, ואיזה שיעורים פרטיים הוא נותן) וגם לא מהי לקות הלמידה שלו ולכן לא יודעת על איזה כיוון להתמקד, אבל ככה בשלוף אני יכולה לציין - חשמלאות, אינסטלציה, ריתוך (רתכים מבוקשים מאד בתעשיות כמו ישקר למשל), גננות/הנדסאי נוף, הנהלת חשבונות - כולם לימודים קצרים יחסית ואחרי צבירת ניסיון אפשר גם לפתוח כעסק עצמאי. אולי @צדיק נסתר יכול להוסיף מתובנותיו.
אני לא ממש אוהב לעשות שיעורים פרטיים . אולי רק לשכנים שאני מכיר
אז כסף הוא לא אישיו כרגע, אבל אם בכל זאת אתה רוצה להתאמן ביצירת מחויבות לעבודה ולפרנסה כדאי להתייחס לעבודה הנוספת ברצינות ולנסות להגיע לתוספת של שעתיים-שלוש ביום. אם אתה לא אוהב שיעורים פרטיים (באיזה תחום, אגב?) אולי תוכל לעשות דוג-ווקר או שליחויות או ניקיון חדר מדרגות.

אני לא משווה להייטק, אפשר לחיות יפה מאד גם ממשכורות נמוכות יותר.
הפות"ש לא ציין איזה תחומים מעניינים אותו (ואיזה קורסים ניסה ללמוד בפתוחה, ואיזה שיעורים פרטיים הוא נותן) וגם לא מהי לקות הלמידה שלו ולכן לא יודעת על איזה כיוון להתמקד, אבל ככה בשלוף אני יכולה לציין - חשמלאות, אינסטלציה, ריתוך (רתכים מבוקשים מאד בתעשיות כמו ישקר למשל), גננות/הנדסאי נוף, הנהלת חשבונות - כולם לימודים קצרים יחסית ואחרי צבירת ניסיון אפשר גם לפתוח כעסק עצמאי. אולי @צדיק נסתר יכול להוסיף מתובנותיו.

אז כסף הוא לא אישיו כרגע, אבל אם בכל זאת אתה רוצה להתאמן ביצירת מחויבות לעבודה ולפרנסה כדאי להתייחס לעבודה הנוספת ברצינות ולנסות להגיע לתוספת של שעתיים-שלוש ביום. אם אתה לא אוהב שיעורים פרטיים (באיזה תחום, אגב?) אולי תוכל לעשות דוג-ווקר או שליחויות או ניקיון חדר מדרגות.
תכלס הכיוונים שאתם נותנים מעולים וזה עושה לי אכן מוטבציה קצת להבין לאן להמשיך. אכן אבדוק תאופציות שאתה מציע. נשמע מעניין מאוד

בוקר טוב
אתה יכול לחפש עבודות כמו עוזר חשמלאי/ללמוד חשמלאי מוסמך
רתך
חרט/כרסם
טכנאי אם יש לך ידיים טובות
אינסטלטור
ועוד
לא צריך תואר אקדמי כן צריך רצון
מרוויחים יפה מאוד בתחומים פחות זוהרים

בישול לגמרי לא בשבילי, ועוזר מקצוע איך מגיעים לזה בכלל? צריך תעודה לא.
ואני לא ממש אוהב לעשות שיעורים פרטיים . אולי רק לשכנים שאני מכיר
בישול זאת הייתה סתם דוגמא.
תחליט איזה עוזר מקצוע ותחפש בפייסבוק, או תפנה לעסקים בתחום, לא אתגר גדול, יכול גם לכתוב פה ואולי יכוונו אותך.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א התלבטות קריירה - להישאר בעבודה או לעזוב התפתחות אישית 15
E הנדסת מכונות - התלבטות קריירה התפתחות אישית 0
A התלבטות עקב שינוי קריירה התפתחות אישית 4
V התלבטות קריירה קשה - קידום או עזיבה התפתחות אישית 17
ל התלבטות בין שני כיווני קריירה התפתחות אישית 6
T התלבטות בין 2 מסלולי קריירה בראיית חשבון התפתחות אישית 1
H התלבטות - המשך קריירה בעולם הדאטא התפתחות אישית 1
F התלבטות - תואר ראשון להעשרה למרות שיש כבר קריירה התפתחות אישית 10
ה התלבטות בבחירת קריירה ותואר התפתחות אישית 9
unrealx התלבטות קריירה קשה - מעבר עבודה בהייטק התפתחות אישית 77
S התלבטות: השארת ירושה של 1.2 מליון בקרן כספית עד צורך עתידי שוק ההון 5
A התלבטות בבחירת דרך למעבר מברוקר ישראלי לברוקר בחו"ל שוק ההון 2
M התלבטות בין השקעה לכיסוי משכנתא שוק ההון 3
D התלבטות בלימודים - הנדסה כלכלה או מתמטיקה? התפתחות אישית 6
נ התלבטות על הקצאת נכסים בשלב המשיכה שוק ההון 9
Lamur התלבטות לגבי מימון בית נדל"ן 13
ע התלבטות התפתחות אישית 1
I התלבטות באיחוד שתי קרנות קיימות (פנסיה וביטוח מנהלים) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
G התלבטות נדלנית גושדן-ית נדל"ן 19
G התלבטות לגבי מכירת בית להשקעה בארה"ב נדל"ן 4
V התלבטות על המשך הדרך סטודנט מדמח התפתחות אישית 8
S התלבטות פיננסית רצינית שוק ההון 17
O התלבטות לרכישת משרד להשקעה בבת ים נדל"ן 15
ע הון עצמי גבוה התלבטות ללקיחת משכנתא נדל"ן 2
D התלבטות לגבי מהלך - קרן של אינווסקו או אירית צוברת זולה - סחירות ועלות שוק ההון 4
J התלבטות לגבי סגירת משכנתא כנגד השקעה בנכסים "סולידיים" נדל"ן 4
twister התלבטות - רכישת דירה להשקעה נדל"ן 6
L הטבת משכנתא לעולים חדשים - התלבטות נדל"ן 2
H התלבטות לגבי מכירת דירה לטובת רכישת צמוד קרקע נדל"ן 1
M זכייה במחיר למשתכן עם הון עצמי יחסית גבוה - התלבטות נדל"ן 69
ש התלבטות לגבי תואר שני במדעי המחשב - האם יש לי את הסיבות הנכונות? התפתחות אישית 5
ד התלבטות בין 2 דירות מקבלן נדל"ן 2
I פוסט שיתוף + התלבטות לגבי רכישת דירה אוף טופיק 46
B התלבטות לגבי פתיחת תיק השקעות בצל רילוקיישן לאוסטרליה שוק ההון 6
D התלבטות דווקא פסיכולוגית שוק ההון 8
D התלבטות ברכישת רכב עד 85 אלף שח אוף טופיק 2
D התלבטות בנוגע לעסקת פליפ לנדלן ותכנון מיסוי - דירה שניה נדל"ן 6
ק התלבטות אסטרטגית קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
M התלבטות בין דירה בפרויקט בבניה לבין דירה בבנין ישן יותר נדל"ן 9
ח התלבטות לגבי דירה להשקעה - להחזיק או למכור נדל"ן 21
ז התלבטות בנוגע ללימודי תעשייה וניהול התפתחות אישית 5
S התלבטות לגבי עסקת נדלן בתוך המשפחה לפני ירושה נדל"ן 7
tsachi123 התלבטות לגבי הפלח הסולידי של תיק ההשקעות שלי שוק ההון 11
F התלבטות בין שני בתי השקעות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
א התלבטות לגבי מהלך נדל"ני נדל"ן 2
I התלבטות לגבי התחלת תואר במדעי המחשב בגיל 29 – האם זה הצעד הנכון? התפתחות אישית 10
M התלבטות/ סקר להורים- האם כדאי לעשות ביטוח בריאות פרטי לתינוק מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
Y התלבטות לגבי מימוש רווחים בקרן כספית מול תעודות סל מנייתיות שוק ההון 8
D התלבטות לגבי שדרוג דירה נדל"ן 5
NachYur התלבטות | מיסים אמריקאיים מיסים 0

נושאים דומים

Back
למעלה