• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

התלבטות בנוגע ללימודי תעשייה וניהול

זבלן אוקראיני

משתמש רגיל
דירוג
40
שלום לכולם,
אתן קצת רקע על עצמי:
מתקרב לגיל 30, נשוי ללא ילדים (בתקווה לילד ראשון בשנים הקרובות), ללא תואר, בעל השכלה תיכונית (אנגלית 5 יח"ל, מתמטיקה 3 יח"ל).
הסיפור המשפחתי בשנות העשרה שלי לא היה הכי פשוט, ונאלצתי להתחיל לעבוד בגיל 16, מה שתרם ל3 יח"ל מתמטיקה, מאמין שיכולתי לסיים ב4 יח"ל בציון טוב אם היה לי את האמצעים להשקיע יותר.
לאחר השחרור מהצבא לא יכולתי לשפר בגרויות/פסיכומטרי, שוב בגלל עיניינים כלכליים, ויצא מצב ששוב נכנסתי לשוק התעסוקה בתפקידי IT שונים.
כיום, לאחר הרבה עבודה קשה,למידה עצמית (ומזל שיצא לי לעבוד עם קולגות נהדרים :)), אני עובד באחת מחברות הגאמפא, משתכר יפה (50,000 TC), נמצא במקום דיי טוב בקריירה בתפקיד טכנולוגי. (DevOps)

רוב האנשים מפרגנים שהגעתי לאן שהגעתי ללא תואר, אבל מידי פעם מקולגות מסויימים אני מרגיש ראייה קצת עקומה, קצת מזלזלת.
לפעמים מרגיש קצת left out כשזה נוגע לשיחות מסדרון אקדמאיות.
אשקר אם אגיד שאני לא מרגיש איזשהי צביטה בלב.

החברה בה אני עובד מוכנה לממן לי את רוב עלות התואר (למרות שהפן הכלכלי לא מהווה מכשול נכון להיום, אבל כמובן שזה בונוס נהדר), ומרגיש לי שזה יהיה קצת פספוס לא לנצל את זה.
מאמין שבמצבי כיום בזמן משרה מלאה ומחסור במתמטיקה 4/5 יח"ל האופצייה היחידה היא לימודים בפתוחה.
התואר שהכי "יקדם" אותי בתחום בו אני עובד יהיה מדמ"ח, אבל אני חושב שזה לא תואר ריאלי לעשות תוך כדי משרה מלאה.
האלטרנטיבה השנייה שחשבתי עליה היא הנדסת תעשייה וניהול.
להבנתי חלק מהקורסים חופפים, וגם יש קורסים כלכליים שיכולים להיות מעניינים.
אני לא בטוח אם כדאי לי לצאת להרפתקה הזאת בכלל... הלימודים יהיו בצד משרה מלאה, מניח שלא אוכל ללמוד יותר מ2 קורסים בסמסטר במקרה הטוב, מה שאומר שאסיים את התואר עמוק לתוך שנות ה30 שלי :lol:

מעבר לעניין של הדימוי העצמי שלי, 2 נושאים נוספים שמטרידים אותי בנוגע לתואר:
1. מתישהו בעתיד אהיה מעוניין לעשות רילוקיישן תמידי. סביר להניח שאם זה ייצא לפועל, ככל הנראה זה יהיה באמצעות ויזת עבודה מהמעסיק שלי, ואני לא יודע אם מחסור בתואר יכול להוות מכשול ליעדים מסויימים. (אין לי יעד קונקרטי כרגע אבל כמובן שהייתי רוצה להישאר עם כל האופציות פתוחות)
2. תקרת זכוכית לחסרי תואר. אני מניח שאוכל להמשיך לטפס בדרגות סניוריטי בתפקיד הנוכחי שלי, אבל מפחד שאם ארצה לעבור לתפקיד ניהולי המחסור בתואר יהווה מכשול.

מה דעתכם? האם החששות שלי מוצדקים וכדאי לי להיכנס לסיפור הזה?

תתחיל. לא ימצא חן? תפרוש.
ממילא זה הבוס משלם.

מה ההתלבטות כאן?

אני האחרון שמזלזל בהשכלה פורמלית
התחלתי ללמוד חשמל בטכניון בגיל 30 וסיימתי תואר שני תוך כדי עבודה במשרה מלאה.
ובכל זאת לדעתי לשיקול התדמיתי תן משקל מינימלי.
לגבי השיקולים האחרים הייתי הולך על מדמ"ח דו חוגי בפתוחה
התואר הנוסף יכול להיות כל משהו שמעניין אותך או יכול לקדם אותך (ניהול?).
קח את זה באיזי, בטח בהתחלה, ותעשה קורס הכנה במתימטיקה
המון בהצלחה

תתחיל. לא ימצא חן? תפרוש.
ממילא זה הבוס משלם.

מה ההתלבטות כאן?
לא חושב שאפשר לסכם את זה בצורה כזאת פשטנית.
לא מאמין שרוב האנשים עושים תואר כי "זה מוצא חן בעינהם" אלא בשביל לענות על דרישה/צורך מסויים.
בסופו של דבר גם אם הבוס מממן את זה אני אצטרך להשקיע זמן ויזע בזה.
אני מנסה להבין בעזרת חברי הפורום האם החששות שלי שדוחפים אותי לשקול לעשות את התואר מוצדקים או לא, בנוסף האם אולי כדאי לחשוב על חוג אחר.

אני האחרון שמזלזל בהשכלה פורמלית
התחלתי ללמוד חשמל בטכניון בגיל 30 וסיימתי תואר שני תוך כדי עבודה במשרה מלאה.
ובכל זאת לדעתי לשיקול התדמיתי תן משקל מינימלי.
לגבי השיקולים האחרים הייתי הולך על מדמ"ח דו חוגי בפתוחה
התואר הנוסף יכול להיות כל משהו שמעניין אותך או יכול לקדם אותך (ניהול?).
קח את זה באיזי, בטח בהתחלה, ותעשה קורס הכנה במתימטיקה
המון בהצלחה
תודה, אחקור קצת על דו חוגי כלכלה ומדעי המחשב, למרות שאני רואה שזה תואר BA ולא BSC כמו הנדסת תעשייה וניהול, תוהה אם תהיה לזה משמעות בהמשך הדרך

לא חושב שאפשר לסכם את זה בצורה כזאת פשטנית.
לא מאמין שרוב האנשים עושים תואר כי "זה מוצא חן בעינהם" אלא בשביל לענות על דרישה/צורך מסויים.
בסופו של דבר גם אם הבוס מממן את זה אני אצטרך להשקיע זמן ויזע בזה.
אני מנסה להבין בעזרת חברי הפורום האם החששות שלי שדוחפים אותי לשקול לעשות את התואר מוצדקים או לא, בנוסף האם אולי כדאי לחשוב על חוג אחר.

תודה, אחקור קצת על דו חוגי כלכלה ומדעי המחשב, למרות שאני רואה שזה תואר BA ולא BSC כמו הנדסת תעשייה וניהול, תוהה אם תהיה לזה משמעות בהמשך הדרך
שום משמעות

אני חושב ששווה ללכת על זה, אתה יכול לעשות את התואר בפתוחה בקצב שמתאים לך, לאף אחד לא אכפת גם אם זה יקח שנים, אתה כבר במקצוע טוב ובתפקיד טוב.
לדעתי תואר אקדמי זה כיף אמיתי לכשעצמו ולא צריך סיבות נוספות לעשות אותו (״מה זה ייתן לי בעתיד״)

מעבר לעניין של הדימוי העצמי שלי, 2 נושאים נוספים שמטרידים אותי בנוגע לתואר:
1. מתישהו בעתיד אהיה מעוניין לעשות רילוקיישן תמידי. סביר להניח שאם זה ייצא לפועל, ככל הנראה זה יהיה באמצעות ויזת עבודה מהמעסיק שלי, ואני לא יודע אם מחסור בתואר יכול להוות מכשול ליעדים מסויימים. (אין לי יעד קונקרטי כרגע אבל כמובן שהייתי רוצה להישאר עם כל האופציות פתוחות)
2. תקרת זכוכית לחסרי תואר. אני מניח שאוכל להמשיך לטפס בדרגות סניוריטי בתפקיד הנוכחי שלי, אבל מפחד שאם ארצה לעבור לתפקיד ניהולי המחסור בתואר יהווה מכשול.

מה דעתכם? האם החששות שלי מוצדקים וכדאי לי להיכנס לסיפור הזה?
1. לפי מה שאני יודע אחרי שאתה עובד עם נסיון בתפקיד נדרש אתה יכול להגיש בקשה לויזה גם ללא תואר, אז זה לא שיקול
2. לא מכיר שתואר זה חסם לתפקיד ניהולי

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
J התלבטות בנוגע למשיכת כספי פנסיה בצורה חד פעמית לפורש לפנסיה עקב הכנסות אחרות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 27
N התלבטות בנוגע לפרעון משכנתא נדל"ן 15
N התלבטות בנוגע למסלולי השקעה בכל המוצרים הפנסיונים ומעבר לחברה אחרת פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
Z התלבטות בנוגע לכספי פיצויים/קרן השתלמות/הלוואה לצורך רכישת רכב צרכנות פיננסית 9
M התלבטות בנוגע לסידור מחדש של התיק שוק ההון 2
P התלבטות בנוגע לרכישת נכס מההורים נדל"ן 30
O התלבטות בנוגע לפלח נדל"ן בתיק נדל"ן 30
ה התלבטות קשה בנוגע לתואר ראשון התפתחות אישית 12
לאונל התלבטות בנוגע ליחס נכסי אינפלציה/דיפלציה בתיק הארי בראון שוק ההון 5
O התלבטות בנוגע ללימודים אוף טופיק 1
O התלבטות בנוגע ללימודים התפתחות אישית 1
G התלבטות בנוגע לבחירת מקצוע התפתחות אישית 26
מ התלבטות בנוגע ללימודים ותעסוקה התפתחות אישית 1
נ התלבטות בנוגע לרכישת דירה במחיר למשתכן נדל"ן 4
A התלבטות בנוגע לילדים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 52
י התלבטות בנוגע לקרן השתלמות שוק ההון 21
מ התלבטות בנוגע למשיכת כספי פיצויים צרכנות פיננסית 17
ש התלבטות בנוגע למשיכת כספי פיצויים פטורים ממס צרכנות פיננסית 97
M התלבטות בנוגע ללימודים וקריירה התפתחות אישית 1
ד התלבטות בנוגע לVTI או VOO בתיק השקעות שוק ההון 23
ס התלבטות בנוגע לשינוי מסלול השקעה בקרן הפנסיה/השתלמות שוק ההון 28
S התלבטות בנוגע ללימודים פול-טיים התפתחות אישית 40
ח התלבטות לגבי דירה להשקעה - להחזיק או למכור נדל"ן 21
S התלבטות לגבי עסקת נדלן בתוך המשפחה לפני ירושה נדל"ן 6
tsachi123 התלבטות לגבי הפלח הסולידי של תיק ההשקעות שלי שוק ההון 11
F התלבטות בין שני בתי השקעות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
א התלבטות לגבי מהלך נדל"ני נדל"ן 2
I התלבטות לגבי התחלת תואר במדעי המחשב בגיל 29 – האם זה הצעד הנכון? התפתחות אישית 10
M התלבטות/ סקר להורים- האם כדאי לעשות ביטוח בריאות פרטי לתינוק מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
Y התלבטות לגבי מימוש רווחים בקרן כספית מול תעודות סל מנייתיות שוק ההון 8
D התלבטות לגבי שדרוג דירה נדל"ן 5
NachYur התלבטות | מיסים אמריקאיים מיסים 0
A התלבטות - החלפת רכב קילומטראז' גבוה או טיפול יקר מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 22
ש התלבטות - איך לעזור להורים לקנות דירה? נדל"ן 4
T מגרש לבנייה עצמית מרמ"י בהנחה משמעותית (אזור עדיפות לאומית ב) - התלבטות קשה נדל"ן 42
R התלבטות השקעת כסף נזיל לזוג בטיול ארוך ובפרישה מעבודה. שוק ההון 2
B התלבטות לגבי קופת גמל להשקעה והלוואה כנגדה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
מ קושי בתואר, התלבטות לגבי העתיד התפתחות אישית 8
S התלבטות לגבי רכישת דירת גן מקבלן - עצות? נדל"ן 6
D התלבטות אם למכור RSUs שוק ההון 1
ה התלבטות קשה בבחירת המסלול התפתחות אישית 5
ש התלבטות לגבי דירה יד שנייה בחיפה נדל"ן 2
D התלבטות בין רכישת דירה 3 להשקעה לבין המשך השקעה בקרן כספית + קה"ל נדל"ן 9
מ התלבטות בין שתי הצעות לדמי ניהול בפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
K התלבטות לגבי מסלולי השקעה בקופת גמל בתיקון 190 שוק ההון 0
F התלבטות מבחינת 2 דברים בפתיחת תיק אצל הברוקר שוק ההון 5
א קרן כספית - התלבטות שוק ההון 15