• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

התלבטות בנוגע לעסקת פליפ לנדלן ותכנון מיסוי - דירה שניה

• פותח הנושא פותח הנושא Danidan
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Danidan

משתמש רשום
דירוג
0
שלום לכולם,
רכשתי דירה על הנייר (פרויקט ללא ליווי בנקאי ותשלום לפי קצב התקדמות הבניה), כאשר הדירה תהיה מוכנה בעוד כשנה וחצי לכל הפחות, בוא נניח שנה וחצי לצורך הדוגמא - נקרא לדירה הזו דירה א'.
כיום אני שוכר עם אשתי דירה ומשלם 4800 לחודש, כאשר יש בידינו הון עצמי נזיל נוסף של בערך 450K.
דירה א' התחלנו לשלם כבר משכנתא חלקית(לפי קצב התקדמות הבניה) לאחר שלקחנו מינוף מקסימלי של 75 אחוז משכנתא ושמנו 25 אחוז הון עצמי.
ההתלבטות היא כזאת, האם כדאי לרכוש דירה נוספת לצורך העניין דירה ב' באותו איזור מגורים סביב מחיר של 1.3M לכניסה מיידית, ע"י הצהרה של נכס חליפי לבנק וזאת בתקווה שהבנק יאשר לתת משכנתא של 70 אחוז(30 אחוז הון עצמי יש לנו).
המטרה לעשות רווח ממכירת דירה ב' לאחר כשנתיים אבל יש פה כמה היבטים שצריך לבחון מבחינת מס שבח ומס דירה שניה :
מס דירה שניה - דירה א' תהיה מוכנה בעוד שנה וחצי והספירה מתחילה מקבלת טופס 4, ז"א שיש לנו 18 חודשים אחרי קבלת טופס 4 למכור את דירה ב'
מס שבח - אם נכנס לדירה ב' בצורה כמעט מיידית, אנו נידרש לשהות בה מעל 18 חודשים כדי לא לשלם מס שבח
במצב כזה אני מרוויח כמה דברים:
1. בזמן שרכשתי את דירה ב' אני מביא לה להשתבח במשך שנתיים לפחות - מצפה לעשות סיבוב של 150K - 100K על הדירה.
2. חסכתי שכר דירה של 4800 כאשר אקח משכנתא של 900K ההחזר המצופה לפי תחשיב קליל שלי סביב ה5200 ש"ח לחודש.
3. בזמן שנעבור לדירה א'(כאמור עוד שנה וחצי), התכנון להשכיר את דירה ב' למשך שנה ולמכור אותה מיד לאחר מכן

מבחינת חסרונות ודברים שעלולים להיכשל מהפחות סביר אל היותר סביר:
1. הדירה נשארה באותו מחיר - פחות סביר בינתיים כל המחירי דירות עולים באיזור הזה
2. הרווח יהיה מינורי ולא שווה מאמץ ואת כל הכאב ראש הזה שאני עושה
3. חוסר הצלחה במכירה של דירה ב' - לצורך העניין אם יקח לנו מעל שנה וחצי למכור את דירה ב' ניאלץ לשלם מס דירה שניה 8 אחוז + 4 אחוז ריבית שנתית עקב ההצהרה שלא עמדתי בה
4. המחיר של דירה ב' ירד - הפסדנו כסף עליה + כסף על ריביות מהמשכנתא שניאלצתי לשלם ונמכרת בהפסד

האם מישהו מכם רואה פה איזה חסרון נוסף חוסר דיוק בפרטים מצידי? אשמח לשמוע דעותכם בנושא כי אולי אני לא רואה את כל התמונה.

האם מישהו מכם רואה פה איזה חסרון נוסף חוסר דיוק בפרטים מצידי? אשמח לשמוע דעותכם בנושא כי אולי אני לא רואה את כל התמונה.
שכחת מס רכישה 8% על דירה ב׳

שכחת מס רכישה 8% על דירה ב׳
אני חושב שהשקעתי מספיק בצורה מפורטת ואם היית קורא בקפדנות היית רואה שדיברתי על הנושא של 8 אחוז.
אם אני מוכר את דירה ב' תוך פרק זמן של שנה וחצי מאז קבלת טופס 4 של דירה א' למה אני אמור לשלם מס רכישה 8 אחוז ?

אני חושב שהשקעתי מספיק בצורה מפורטת ואם היית קורא בקפדנות היית רואה שדיברתי על הנושא של 8 אחוז.
אם אני מוכר את דירה ב' תוך פרק זמן של שנה וחצי מאז קבלת טופס 4 של דירה א' למה אני אמור לשלם מס רכישה 8 אחוז ?
לא ראיתי שרשמת מס רכישה, ועדיין לא מוצא שם מס רכישה.

כן, אם רכשת דירה, ואתה רוכש עוד דירה, אז רק במכירת הדירה הראשונה תוך הזמן הנקוב בחוק תוכל לשלם מס רכישה במדרגות דירה יחידה.
במקרה שלך, אתה מתכוון למכור את הדירה השניה, ולא את הדירה הראשונה, אז אתה משלם מס רכישה לפי דירה נוספת.

לא ראיתי שרשמת מס רכישה, ועדיין לא מוצא שם מס רכישה.

כן, אם רכשת דירה, ואתה רוכש עוד דירה, אז רק במכירת הדירה הראשונה תוך הזמן הנקוב בחוק תוכל לשלם מס רכישה במדרגות דירה יחידה.
במקרה שלך, אתה מתכוון למכור את הדירה השניה, ולא את הדירה הראשונה, אז אתה משלם מס רכישה לפי דירה נוספת.
אני אשאל בצורה אחרת - האם לצורך העניין שרוכשים דירה שניה ויש דירה ראשונה שהיא על הנייר האם בכל זאת צריך לשלם מס דירה שניה בגובה 8 אחוז ?
והאם הזמן נספר כאשר מקבלים טופס 4 או כבר שהיא על הנייר? כי אם זה מתחיל להיספר שהדירה עוד על הנייר לא עשיתי בזה כלום

אני אשאל בצורה אחרת - האם לצורך העניין שרוכשים דירה שניה ויש דירה ראשונה שהיא על הנייר האם בכל זאת צריך לשלם מס דירה שניה בגובה 8 אחוז ?
והאם הזמן נספר כאשר מקבלים טופס 4 או כבר שהיא על הנייר? כי אם זה מתחיל להיספר שהדירה עוד על הנייר לא עשיתי בזה כלום
לא יודע מה זה מס דירה שניה.

ברגע שרכשת דירה, כשיש התחייבות מהמוכר לסיום בנייתה, זו נחשבת דירת מגורים לעניין מס רכישה.
לכן במצב שיש לך אחת כזו, ואתה רוכש דירה מגורים נוספת, אז או שהיא דירה חליפית, אם תמכור את הדירה היחידה הקודמת תוך 18 חודש.
או שהיא נחשבת דירה נוספת ואז אתה משלם מס רכישה לפי מדרגות דירה נוספת.

במקרה שלך, היא דירה נוספת החייבת במס רכישה החל מ־8%.

אתה מבלבל בין 2 הדירות.
לעניין מניין הדירות שבבעלותך, זה לא משנה אם הדירה נמסרה או לא. מחשיבים את הדירה בבעלותך ממועד חתימת ההסכם וזה בגלל הגדרה של דירה, כמו שענו לך לפני.

אם אתה רוצה לשלם מס רכישה על דירה יחידה, אתה צריך למכור את דירה א (או את הזכות שיש לך מהקבלן לגביה אם בנייתה לא הושלמה) בתוך 18 חודשים מהמועד שחתמת על רכישת דירה ב׳ ואם דירה ב׳ היא דירה הנרכשת מקבלן אז בתוך 12 חודשים מהמועד שנקוב בחוזה של דירה ב׳ למסירתה ואם עדיין לא נמסרה במועד הזה והעיכוב לא בגללך, אז בתוך 12 חודשים מהמועד שהיא נמסרה בפועל.
(תיקון מס' 81) תשע"ה-2015

(2) על אף הוראות פסקה (1), יחיד תושב ישראל שרכש דירת מגורים ביום כ"ה באב התשע"ג (1 באוגוסט 2013) או לאחריו (בפסקה משנה זו – הדירה), והתקיים בו אחד מאלה:

(א) הדירה שרכש היא דירתו היחידה;

(תיקון מס' 102 הוראת שעה) תשפ"ג-2023

(ב) ב-18 החודשים שלאחר רכישת הדירה, מכר דירת מגורים אחרת שהיתה דירתו היחידה עד למועד רכישת הדירה; ואולם אם רכישת הדירה היתה מקבלן – ב-12 החודשים מהמועד שבו היתה החזקה בדירה שרכש אמורה להימסר לידיו על פי ההסכם עם הקבלן, מכר דירת מגורים אחרת שהיתה דירתו היחידה עד למועד רכישת הדירה, ואם חל עיכוב במסירת החזקה בשל נסיבות שאינן בשליטתו של הרוכש – ב-12 החודשים מהמועד שבו נמסרה לידיו החזקה בדירה בפועל, מכר את דירת המגורים שהיתה דירתו היחידה עד למועד רכישת הדירה;

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ז התלבטות בנוגע ללימודי תעשייה וניהול התפתחות אישית 5
J התלבטות בנוגע למשיכת כספי פנסיה בצורה חד פעמית לפורש לפנסיה עקב הכנסות אחרות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 27
N התלבטות בנוגע לפרעון משכנתא נדל"ן 15
N התלבטות בנוגע למסלולי השקעה בכל המוצרים הפנסיונים ומעבר לחברה אחרת פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
Z התלבטות בנוגע לכספי פיצויים/קרן השתלמות/הלוואה לצורך רכישת רכב צרכנות פיננסית 9
M התלבטות בנוגע לסידור מחדש של התיק שוק ההון 2
P התלבטות בנוגע לרכישת נכס מההורים נדל"ן 30
O התלבטות בנוגע לפלח נדל"ן בתיק נדל"ן 30
ה התלבטות קשה בנוגע לתואר ראשון התפתחות אישית 12
לאונל התלבטות בנוגע ליחס נכסי אינפלציה/דיפלציה בתיק הארי בראון שוק ההון 5
O התלבטות בנוגע ללימודים אוף טופיק 1
O התלבטות בנוגע ללימודים התפתחות אישית 1
G התלבטות בנוגע לבחירת מקצוע התפתחות אישית 26
מ התלבטות בנוגע ללימודים ותעסוקה התפתחות אישית 1
נ התלבטות בנוגע לרכישת דירה במחיר למשתכן נדל"ן 4
A התלבטות בנוגע לילדים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 52
י התלבטות בנוגע לקרן השתלמות שוק ההון 21
מ התלבטות בנוגע למשיכת כספי פיצויים צרכנות פיננסית 17
ש התלבטות בנוגע למשיכת כספי פיצויים פטורים ממס צרכנות פיננסית 97
M התלבטות בנוגע ללימודים וקריירה התפתחות אישית 1
ד התלבטות בנוגע לVTI או VOO בתיק השקעות שוק ההון 23
ס התלבטות בנוגע לשינוי מסלול השקעה בקרן הפנסיה/השתלמות שוק ההון 28
S התלבטות בנוגע ללימודים פול-טיים התפתחות אישית 40
A התלבטות עקב שינוי קריירה התפתחות אישית 4
H התלבטות לגבי מכירת דירה לטובת רכישת צמוד קרקע נדל"ן 1
M זכייה במחיר למשתכן עם הון עצמי יחסית גבוה - התלבטות נדל"ן 69
ש התלבטות לגבי תואר שני במדעי המחשב - האם יש לי את הסיבות הנכונות? התפתחות אישית 5
ד התלבטות בין 2 דירות מקבלן נדל"ן 2
I פוסט שיתוף + התלבטות לגבי רכישת דירה אוף טופיק 46
B התלבטות לגבי פתיחת תיק השקעות בצל רילוקיישן לאוסטרליה שוק ההון 5
D התלבטות דווקא פסיכולוגית שוק ההון 8
D התלבטות ברכישת רכב עד 85 אלף שח אוף טופיק 2
ק התלבטות אסטרטגית קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
M התלבטות בין דירה בפרויקט בבניה לבין דירה בבנין ישן יותר נדל"ן 9
ח התלבטות לגבי דירה להשקעה - להחזיק או למכור נדל"ן 21
S התלבטות לגבי עסקת נדלן בתוך המשפחה לפני ירושה נדל"ן 7
tsachi123 התלבטות לגבי הפלח הסולידי של תיק ההשקעות שלי שוק ההון 11
F התלבטות בין שני בתי השקעות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
א התלבטות לגבי מהלך נדל"ני נדל"ן 2
I התלבטות לגבי התחלת תואר במדעי המחשב בגיל 29 – האם זה הצעד הנכון? התפתחות אישית 10
M התלבטות/ סקר להורים- האם כדאי לעשות ביטוח בריאות פרטי לתינוק מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
Y התלבטות לגבי מימוש רווחים בקרן כספית מול תעודות סל מנייתיות שוק ההון 8
D התלבטות לגבי שדרוג דירה נדל"ן 5
NachYur התלבטות | מיסים אמריקאיים מיסים 0
A התלבטות - החלפת רכב קילומטראז' גבוה או טיפול יקר מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 22
ש התלבטות - איך לעזור להורים לקנות דירה? נדל"ן 4
T מגרש לבנייה עצמית מרמ"י בהנחה משמעותית (אזור עדיפות לאומית ב) - התלבטות קשה נדל"ן 42
R התלבטות השקעת כסף נזיל לזוג בטיול ארוך ובפרישה מעבודה. שוק ההון 2
B התלבטות לגבי קופת גמל להשקעה והלוואה כנגדה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
מ קושי בתואר, התלבטות לגבי העתיד התפתחות אישית 8

נושאים דומים

Back
למעלה