• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.
  • חל איסור על אזכור ניירות ערך ספציפיים בפורום זה בהקשר שעשוי ללמד על כדאיות ההשקעה או אי-ההשקעה בהם

התלבטות בלימודים - הנדסה כלכלה או מתמטיקה?

• פותח הנושא פותח הנושא DrEran
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

DrEran

משתמש רשום
דירוג
0
היי,
בשנה שעברה התחלתי תואר במדעי המחשב באונ' העברית, לא מתוך עניין אלא סתם כי לא ידעתי מה ללמוד ופרשתי בסוף הסמסטר בגלל דיכאון שנוצר גם בגלל העומס מהלימודים אבל בעיקר בגלל שרשרת אירועים די מבאסת בחיי האישיים שהשפיעה עלי מאוד.
לקחתי הפסקה והתחלתי עכשיו תואר בפכ"ם (פילוסופיה כלכלה מדעי המדינה), כי כל הנושאים הנ"ל די מעניינים אותי ושמעתי דברים טובים על התוכנית... אבל האמת? זה פשוט משעמם! לא מסוגל להקשיב למרצים מבלבלים את המוח, לקרוא מאמרים ולכתוב עבודות זה סבל, והכל מרגיש לי קצת מטופש אחרי המתמטיקה שדי נפתחה לי בשנה שעברה. כל חיי חשבתי שאני הומאני ומסתבר שאני ממש ריאלי כנראה...
קשה לי לראות את עצמי ממשיך ככה עוד 3 שנים.
מה שכן, התחלתי לחשוב על הנדסה, ספציפית על חשמל. נשמע מעניין, טכנולוגי מאוד, ומגוון מבחינת תעסוקה (לא מאוד נהנה מקוד, לפחות לא ברמה שארצה להתעסק רק בקוד ולא כקוד רק כאמצעי).
אבל שנת הלימודים כבר החלה ואני לא יכול לעבור... מה גם שחשמל בעברית נחשב די גרוע לפי מה שהבנתי. חשבתי גם על לימודי מתמטיקה, במקרה הזה אני יכול פשוט להתחיל בסמסטר אביב. נשמע מעניין אבל זו גם התפשרות בגדול...
הייתי מחכה עוד שנה בכיף אבל אני כבר בן 26!! וכבר דיי מותש מכל ההרפתקאות שעברתי בשנה האחרונה... להתחיל תואר בהנדסת חשמל רק עוד שנה, בגיל 27, מרתיע אותי מבחינת כניסה מאוחרת מאוד לשוק והאמת שגם מבחינה חברתית, שמאוד חשובה לי למרות מרומי גילי...

כמו שאני רואה את זה יש לי כמה אופציות:
1. להשאר בפכ"ם, להרחיב כלכלה ו"לזרום", לעשות את המינימום הנדרש ולנצל את הזמן הפנוי כדי להתפתח ולהנות מהחיים ומהחברים, לנסות ולהתחיל לעבוד בתור כלכלן כבר בשנה הבאה, או אפילו לכוון להייטק בתור אנליסט.
2. לעבור בסמסטר הבא למתמטיקה, לעשות תואר במתמטיקה או אולי בדו חוגי עם כלכלה/ לחזור כבר למדמ"ח... (כמו שאמרתי העיסוק המאסיבי בקוד זה turn off, אבל אולי אוכל לכוון לקריירה מעט פחות טכנית).
3. לעבור בשנה הבאה לחשמל בבן גוריון או תל אביב (אני מתקבל), יכול בנתיים בסמסטר הבא לקחת קורסים במתמטיקה בפתוחה או באונ' העברית.

חייב להוסיף עוד הערה שלדעתי היא דיי חשובה - האמת שכסף הוא לא פקטור מאוד משמעותי מבחינתי כרגע. אף פעם לא היה לי את הרצון להיות עשיר אבל כן לחיות בכבוד כמובן. מה שכן, האתגר הקוגניטיבי כן חשוב לי. יש בי מן צמא לידע ואני מרגיש שאני רוצה לממש את הפוטנציאל שלי. הסיוט הכי גדול שלי הוא להרקב בעבודה שלא מעניינת ולא מאתגרת אותי ולהעביר 40 שנה כמו בוט בקיוביקל. כמו כן הדגשתי את המילה 'כרגע' כי יכול מאוד להיות שהמצב יהיה שונה אחרי שאקים משפחה...

מה דעתכם? אשמח לקצת מחכמת ההמונים כי אני מבולבל ברמות ומרגיש ששיקול הדעת שלי לא רציונלי כרגע...

לימודי פיזיקה בעברית נחשבים טובים.
תדבר עם בוגרי פכם האם זה נהיה יותר מעניין בהמשך בלימודים ובעבודות הרלוונטיות.
גיל 26 או 27 לא נחשב מבוגר בארץ. גם נראה לי שתצליח להסתדר עם בני 23-25 שהם הרוב.

נערך לאחרונה ב:
הנדסת חשמל זה תחום מצויין ורחב עם פוטנציאל לתעסוקה גם בצד המקצועי, גם בצד הניהולי, וגם בתחומים משיקים. הוא גם יותר מגוון מעולם התיכנות, עולם השבבים למשל הוא תחום מאד חם וכנראה ימשיך להיות כזה גם בעתיד והאופי שלו מאד וירטואלי, לעומת זאת אם אתה טיפוס של מייקר אז גם יש תחומים יותר "פיזיים" באופיים. כמו כן עבדתי עם לא מעט מהנדסי חשמל שהשתלבו בחברות תוכנה כמהנדסי מערכת ומנהלי פרוייקטים וגם כמתכנתים (מה שפחות מעניין אותך). תביא בחשבון שלומדים במסלול גם תיכנות אבל זה בקטנה בהשוואה למדמ"ח.
יכול בנתיים בסמסטר הבא לקחת קורסים במתמטיקה בפתוחה או באונ' העברית
נשמע רעיון טוב, ולמה רק מתמטיקה? כמו כן הסמסטר הנוכחי רק התחיל, שווה לבדוק אם יש לך אפשרות להשתחל בדיעבד לקורסים, אולי לנצל בשביל זה קורסים שהתחלת ולא סיימת שנה שעברה לטובת מדמ"ח.
מרומי גילי
אין חיה כזו, אתה אף פעם לא מבוגר מידי בשביל ללמוד. מעבר לזה מה הברירה שעומדת בפניך, להמשיך בפכ"ם רק כי השקעת בזה כבר חודש וחצי שלמים?

מה שלא תחליט, בין השורות נראה שחשוב עבורך גם לעבוד על הסיבולת הנפשית כדי שתוכל לקבל החלטה ולרוץ איתה קדימה עד הסוף.

חבר שלי סיים תואר בהנדסת חשמל בבן גוריון בממוצע סבבה בקיץ האחרון, הוא מחפש עבודה בכל מה שקשור לשבבים או אלגו ואפשר לספור על יד אחת את כמות הראיונות שקיבל.

מה אתה רוצה לעשות כשתהיה גדול?
עזוב רגע את התואר, בהתאם לתשובה נוכל לחשוב איזה תואר אם בכלל כדאי להמשיך/להתחיל.

אני חושבת שאתה רואה קשר הדוק בין הלימודים לבין העבודה, ומבצע השלכה מלימודים/קורס פחות מעניין לאיך תהיה העבודה גם הרבה שנים קדימה.

אז זה לא בדיוק כך - העבודה היא גם מה שאתה מביא מעצמך, יוצר, איך שאתה מתקשר ומתנהל וכמובן סביבת העבודה ומי האנשים שאיתך - ולא רק יישום של קורס מהאוניברסיטה.

תהנה בלימודים, ותבנה את עצמך בהמשך ולא בהכרח איפה שיש כסף זה גם משעמם. קצת פחות קוביות והכללות, יהיה לך יותר נחמד ומעניין.

בהצלחה!

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
S התלבטות: השארת ירושה של 1.2 מליון בקרן כספית עד צורך עתידי שוק ההון 5
A התלבטות בבחירת דרך למעבר מברוקר ישראלי לברוקר בחו"ל שוק ההון 2
M התלבטות בין השקעה לכיסוי משכנתא שוק ההון 3
S התלבטות קריירה 23 התפתחות אישית 14
נ התלבטות על הקצאת נכסים בשלב המשיכה שוק ההון 9
א התלבטות קריירה - להישאר בעבודה או לעזוב התפתחות אישית 15
Lamur התלבטות לגבי מימון בית נדל"ן 13
ע התלבטות התפתחות אישית 1
I התלבטות באיחוד שתי קרנות קיימות (פנסיה וביטוח מנהלים) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
G התלבטות נדלנית גושדן-ית נדל"ן 19
G התלבטות לגבי מכירת בית להשקעה בארה"ב נדל"ן 4
V התלבטות על המשך הדרך סטודנט מדמח התפתחות אישית 8
S התלבטות פיננסית רצינית שוק ההון 17
E הנדסת מכונות - התלבטות קריירה התפתחות אישית 0
O התלבטות לרכישת משרד להשקעה בבת ים נדל"ן 15
ע הון עצמי גבוה התלבטות ללקיחת משכנתא נדל"ן 2
D התלבטות לגבי מהלך - קרן של אינווסקו או אירית צוברת זולה - סחירות ועלות שוק ההון 4
J התלבטות לגבי סגירת משכנתא כנגד השקעה בנכסים "סולידיים" נדל"ן 4
twister התלבטות - רכישת דירה להשקעה נדל"ן 6
L הטבת משכנתא לעולים חדשים - התלבטות נדל"ן 2
A התלבטות עקב שינוי קריירה התפתחות אישית 4
H התלבטות לגבי מכירת דירה לטובת רכישת צמוד קרקע נדל"ן 1
M זכייה במחיר למשתכן עם הון עצמי יחסית גבוה - התלבטות נדל"ן 69
ש התלבטות לגבי תואר שני במדעי המחשב - האם יש לי את הסיבות הנכונות? התפתחות אישית 5
ד התלבטות בין 2 דירות מקבלן נדל"ן 2
I פוסט שיתוף + התלבטות לגבי רכישת דירה אוף טופיק 46
B התלבטות לגבי פתיחת תיק השקעות בצל רילוקיישן לאוסטרליה שוק ההון 6
D התלבטות דווקא פסיכולוגית שוק ההון 8
D התלבטות ברכישת רכב עד 85 אלף שח אוף טופיק 2
D התלבטות בנוגע לעסקת פליפ לנדלן ותכנון מיסוי - דירה שניה נדל"ן 6
ק התלבטות אסטרטגית קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
M התלבטות בין דירה בפרויקט בבניה לבין דירה בבנין ישן יותר נדל"ן 9
ח התלבטות לגבי דירה להשקעה - להחזיק או למכור נדל"ן 21
ז התלבטות בנוגע ללימודי תעשייה וניהול התפתחות אישית 5
S התלבטות לגבי עסקת נדלן בתוך המשפחה לפני ירושה נדל"ן 7
tsachi123 התלבטות לגבי הפלח הסולידי של תיק ההשקעות שלי שוק ההון 11
F התלבטות בין שני בתי השקעות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
א התלבטות לגבי מהלך נדל"ני נדל"ן 2
I התלבטות לגבי התחלת תואר במדעי המחשב בגיל 29 – האם זה הצעד הנכון? התפתחות אישית 10
M התלבטות/ סקר להורים- האם כדאי לעשות ביטוח בריאות פרטי לתינוק מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
Y התלבטות לגבי מימוש רווחים בקרן כספית מול תעודות סל מנייתיות שוק ההון 8
D התלבטות לגבי שדרוג דירה נדל"ן 5
NachYur התלבטות | מיסים אמריקאיים מיסים 0
A התלבטות - החלפת רכב קילומטראז' גבוה או טיפול יקר מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 22
ש התלבטות - איך לעזור להורים לקנות דירה? נדל"ן 4
T מגרש לבנייה עצמית מרמ"י בהנחה משמעותית (אזור עדיפות לאומית ב) - התלבטות קשה נדל"ן 42
R התלבטות השקעת כסף נזיל לזוג בטיול ארוך ובפרישה מעבודה. שוק ההון 2
B התלבטות לגבי קופת גמל להשקעה והלוואה כנגדה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
מ קושי בתואר, התלבטות לגבי העתיד התפתחות אישית 8
S התלבטות לגבי רכישת דירת גן מקבלן - עצות? נדל"ן 6

נושאים דומים

Back
למעלה