• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

התלבטות בנוגע למשיכת כספי פנסיה בצורה חד פעמית לפורש לפנסיה עקב הכנסות אחרות

judi

משתמש סולידי
דירוג
17
היי,

אבא שלי אמור לצאת לפנסיה בקרוב בגיל 67

להורים שלי (לפני קבלת הפנסיה של אבא שלי) יש הכנסה קבועה של 19,000 שח שפטורה ממס (כולל קצבאות זקנה וכו) שמספיקות למחיה שלהם ויותר. + גרים בבית שלהם ללא משכנתא ששווה 4M.
כעת בפנסיה הצוברת של אבא שלי יש בערך 800,000 שח + קופות גמל והשתלמות של בערך 1M שח
בנוגע להתשלמות וגמל כנראה שיעבור ל IRA ואני מתלבטת על תמהיל התיק שנבחר לו שם (רוצים משהו יחסית סולידי)

השאלה הגדולה היא בנוגע לפנסיה:
האם כדאי לפדות אותה כולה(ולהוון אותה בפטור של עד 800,000 שח ללא מס אם זה אפשרי)? או ללבחור לקחת אותה כקצבה של 4000 שח בחודש?
כמובן שאם נפדה אותה, נשקיע אותה בצורה עצמאית..
מציינת שמתוך ה 800,000 שח 300,000 שח זה פיצויים.

תודה על כל תובנה והצעה.

יש כמה שיקולים שצריך לקחת בחשבון:
- האם הכנסה הקבועה תספיק להם גם בעתיד?
- האם במקרה פטירה חלילה של אחד מבני הזוג, לבן הזוג שנותר בחיים תיוותר הכנסה מספקת?
- האם במקרה של התדרדרות רפואית למצב סיעודי של אחד או שניים מבני הזוג, תיוותר הכנסה שמאפשרת להם להתקיים?
- האם הם בריאים כיום ובעלי רקע בריאותי נקי במשפחתם?

צריך להיערך גם לתרחישים פחות אופטימיים ולראות שהם יכולים לעמוד בהם. ככל והתשובה היא כן, הם יכולים לייעד יותר מהכספים למטרת העברה בינדורית, ולהימנע ממשיכת הכסף כקצבה (בין אם היוון שלו והעברה לתיק עצמאי או לשמור כצבירה לא ממומשת בקרן הפנסיה).

לא כדאי פשוט להוון ולהשקיע עצמאית, בהערכה שמרים 4 אחוז רווח בשנה על 800,000 שח זה כמעט הקצבה שיתנו לו ששווה 4000 שח, וככה הכסף נשאר אצל אבא שלי ולא שייך לאחת מחברות הפנסיה?

לא כדאי פשוט להוון ולהשקיע עצמאית, בהערכה שמרים 4 אחוז רווח בשנה על 800,000 שח זה כמעט הקצבה שיתנו לו ששווה 4000 שח, וככה הכסף נשאר אצל אבא שלי ולא שייך לאחת מחברות הפנסיה?
צריך להוריד מס - זה כבר נטו 3%.
והבעיה הגדולה היא שיכולות להיות שנים ראשונות של ירידות, כך שנגיסה בתיק באותן שנים תגרום לו לא להתאושש.

אוקי. אבל יש גם 1M של קרנות השתלמות וגמל. השאלה היא אם שווה לקחת קצבה, או את הסכום ולהשקיע אותו.
חוץ מזה, אני מחפש אפיק סולידי, שיתן תשואה של 4%-5% אגח כלשהו או אפילו קרן כספית.
זאת בדיוק השאלה שלי, אם כדאי לקחת ולהשיקע במקום אחר. שיתן כמעט את אותה קצבה של הפנסיה והתיק ישאר "שלם" כביכול

השאלה היא אם שווה לקחת קצבה, או את הסכום ולהשקיע אותו.
לדעתי לא שווה לקחת קצבה אם לא צריך.
ברגע שלוקחים קצבה הלכה הקרן-כלומר במקרה שלך הלך 800K.
אם יודעים שהכסף מיועד לירושה אפשר להעביר לקופת גמל, גם אפשר IRA ואז להמשיך לנהל את הכסף שכל הרווחים פטורים ממס.
אחרי 120 הכסף בקופת גמל יעבור בירושה ליורשים בפטור ממס.
(פיצויים חייבים במס כן הייתי מושך ומשקיע עצמאית מאחר ובכל מקרה יוטל מס שולי על הכספים האלה בפטירה)

לא ייעוץ.

4% מ 800 אלף זה 2660 בחודש, לא 4000.
3% זה 2000 בחודש.
הכמה אלפי ש"ח הראשונים בחודש של הפנסיה פטורים ממס.
ובנוסף אם מדובר בקרן פנסיה מקיפה אז יש סבסוד מאוד משמעותי של המדינה על 60% מהכסף.
בכל מקרה אי אפשר להוון בלי מיסוי גבוה לפני שיש קצבה מינימאלית של כמה אלפים.

אפשר לחסוך ולהשקיע את ה 4000 האלו כל חודש ולהוריש את החיסכון.

יש גם אופציה שלישית - לא לקחת קצבה וגם לא למשוך את הכסף, פשוט להשאיר אותו בקופת גמל ולהוריש אותה.

המיסוי שונה בין תגמולים ופיצויים. ייתכן שייצא עדיף לקחת קצבה מהפיצויים ולהוריש את התגמולים.

4% מ 800 אלף זה 2660 בחודש, לא 4000.
3% זה 2000 בחודש.

מדברת על זה שאפשר לקבל היום 5 אחוז ריבית לשנה שזה 3300 שח לחודש.

אולי אפילו ניתן למקסם את זה ולקנות אגח מיןעדות בריבית גבוהה יותר אבל אני לא כל כך מכירה.

ואם יש לאבא שלי הכנסה שפטורה ממס בדמות קצבת נכות , עדיין הם לא יוכלו להוון את בפנסיה ויצטרכו להוכיח שיש קצבה מפנסיה בגובה כמה אלפי שח?

4 אחוז אחרי מס, והאינפלציה היא 5 אחוז.
ברגע שהאינפלציה תרד, אז גם הריבית שנותנים בפקדונות וקרנות כספיות.
בפועל האסטרטגיה הזאת סולידית מדי, לא מפיקה רווחים ראלים.
זאת בדיוק השאלה שלי, אם כדאי לקחת ולהשיקע במקום אחר. שיתן כמעט את אותה קצבה של הפנסיה והתיק ישאר "שלם" כביכול
דירה או מניות.

אם אין הכנסות נוספות, לא משלמים מס שולי על הרווחים מהתיק הפרטי בשוק ההון?
משמע קצבה של 4000 שח תשאר 4000 שח.
יכול להיות שההנחה שלי שגויה

מדברת על זה שאפשר לקבל היום 5 אחוז ריבית לשנה שזה 3300 שח לחודש.

אולי אפילו ניתן למקסם את זה ולקנות אגח מיןעדות בריבית גבוהה יותר אבל אני לא כל כך מכירה.

ואם יש לאבא שלי הכנסה שפטורה ממס בדמות קצבת נכות , עדיין הם לא יוכלו להוון את בפנסיה ויצטרכו להוכיח שיש קצבה מפנסיה בגובה כמה אלפי שח?
בסביבת אינפלציה גבוהה גם הקצבה תעלה.
האג"ח המיועדות הן הטבה שחבל לוותר עליה. אין לך שום סיכוי לקבל תשואה דומה בהשקעות בדרגת סיכון דומה.

בסביבת אינפלציה גבוהה גם הקצבה תעלה.
האג"ח המיועדות הן הטבה שחבל לוותר עליה. אין לך שום סיכוי לקבל תשואה דומה בהשקעות בדרגת סיכון דומה.
לא הבנתי בדיוק למה אתה מתכוון. שכדאי להשאיר את הכסף ולמשוך עצמאית? עדיפות לקצבה?

יכול לפרט יותר?

לא הבנתי בדיוק למה אתה מתכוון. שכדאי להשאיר את הכסף ולמשוך עצמאית? עדיפות לקצבה?

יכול לפרט יותר?
יש עדיפות לקרן הפנסיה כי את מקבלת בה תשואה גבוהה יחסית לתשואת השוק.
מאחר שהריבית על האג"ח המיועדות היא ריבית ריאלית, יש לך הגנה די טובה נגד אינפלציה והיא חסרת סיכון (בניגוד למניות).

אז לא הבנתי מה העדיפות, לקחת קצבה? או להשאיר ככה את הכסף ולמשוך ממנו מדי פעם?
או להוון ולהשקיע בהשקעה יותר טובה?
כרגע הכסף במנורה שנמצאת באיזון אקטוארי גרוע.

אז לא הבנתי מה העדיפות, לקחת קצבה? או להשאיר ככה את הכסף ולמשוך ממנו מדי פעם?
או להוון ולהשקיע בהשקעה יותר טובה?
כרגע הכסף במנורה שנמצאת באיזון אקטוארי גרוע.
דיברתי על כדאיות משיכה כדין מהקרן. אני לא חושב שאם תמשכי סכום הוני ותשקיעי אותו בעצמך תקבלי יחס תשואה סיכון טוב מאשר בקרן הפנסיה.
השאלה מתי למשוך קצבה היא שאלה שונה שתלויה בהרבה גורמים אחרים.

אז איך אוכל לקחת את הכסף ולמקסם אותו?
מבחינת השקעה ופיזור?
נניח כסף שיושקע לטווח ארוך עם משיכה קצבתית של 3 אחוז מהתיק.
תרחיש יותר סביר זה שלא נמשוך מהתיק כלום כי יש גם הרבה כסף שיושב במזומן בחשבון הבנק ועוד 1M שח בקופות גמל והשתלמות.
או שאבי ימשוך קצבה בעוד כמה שנים ולא כעת.

תודה על כל תובנה והצעה.
מציעה להיפגש עם יועץ פנסיוני בלתי תלוי ולפרוש בפניו את כל הנתונים היחודיים של הורייך ולקבל הצעות מושכלות.
אין פה מישהו אחד שיכול לתת לך עצות ותובנות, את לא יודעת מי מסתתר מאחורי הניקים ומה הידע שלהם, ואנחנו לא יודעים את כל הפרטים האישיים שלכם.

מציעה להיפגש עם יועץ פנסיוני בלתי תלוי ולפרוש בפניו את כל הנתונים היחודיים של הורייך ולקבל הצעות מושכלות.
אין פה מישהו אחד שיכול לתת לך עצות ותובנות, את לא יודעת מי מסתתר מאחורי הניקים ומה הידע שלהם, ואנחנו לא יודעים את כל הפרטים האישיים שלכם.
מסכים, אם כי השאלה כאן היא לא רק לגבי הפנסיה, אלא גם לגבי החלופות אם מושכים את הכסף ומשקיעים לבד, ובזה יועץ פנסיוני לא תמיד מבין (ולכן אף עלול להיות מוטה נגד הצעד הזה).

ב
מסכים, אם כי השאלה כאן היא לא רק לגבי הפנסיה, אלא גם לגבי החלופות אם מושכים את הכסף ומשקיעים לבד, ובזה יועץ פנסיוני לא תמיד מבין (ולכן אף עלול להיות מוטה נגד הצעד הזה).
דיוק בגלל זה אני שואלת.
התייעצנו עם יועץ פנסיוני, הוא ישר אמר לקחת קצבה, למרות שלהורים יש כבר הכנסה גדולה יותר ממה שהם צריכים.

לכן שואלת פה כדי להפתח לאופציות וכיוונים שונים.

התייעצנו עם יועץ פנסיוני, הוא ישר אמר לקחת קצבה
ובזה יועץ פנסיוני לא תמיד מבין
מסכימה לגבי החידוד, צריך יועץ חכם שמסתכל באופן מערכתי על מצבו של הלקוח (נכסיו, רצונותיו, משפחתו, מצבו הבריאותי, יחסים במשפחה וכו') ויודע לשאול שאלות טובות וגם להקשיב לתשובות. מעריכה שיש מעט מדי יועצים כאלה :)
אולי @נדב יכול לעזור כאן.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
מ התלבטות בנוגע למשיכת כספי פיצויים צרכנות פיננסית 17
ש התלבטות בנוגע למשיכת כספי פיצויים פטורים ממס צרכנות פיננסית 97
D התלבטות בנוגע לעסקת פליפ לנדלן ותכנון מיסוי - דירה שניה נדל"ן 6
ז התלבטות בנוגע ללימודי תעשייה וניהול התפתחות אישית 5
N התלבטות בנוגע לפרעון משכנתא נדל"ן 15
N התלבטות בנוגע למסלולי השקעה בכל המוצרים הפנסיונים ומעבר לחברה אחרת פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
Z התלבטות בנוגע לכספי פיצויים/קרן השתלמות/הלוואה לצורך רכישת רכב צרכנות פיננסית 9
M התלבטות בנוגע לסידור מחדש של התיק שוק ההון 2
P התלבטות בנוגע לרכישת נכס מההורים נדל"ן 30
O התלבטות בנוגע לפלח נדל"ן בתיק נדל"ן 30
ה התלבטות קשה בנוגע לתואר ראשון התפתחות אישית 12
לאונל התלבטות בנוגע ליחס נכסי אינפלציה/דיפלציה בתיק הארי בראון שוק ההון 5
O התלבטות בנוגע ללימודים אוף טופיק 1
O התלבטות בנוגע ללימודים התפתחות אישית 1
G התלבטות בנוגע לבחירת מקצוע התפתחות אישית 26
מ התלבטות בנוגע ללימודים ותעסוקה התפתחות אישית 1
נ התלבטות בנוגע לרכישת דירה במחיר למשתכן נדל"ן 4
A התלבטות בנוגע לילדים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 52
י התלבטות בנוגע לקרן השתלמות שוק ההון 21
M התלבטות בנוגע ללימודים וקריירה התפתחות אישית 1
ד התלבטות בנוגע לVTI או VOO בתיק השקעות שוק ההון 23
ס התלבטות בנוגע לשינוי מסלול השקעה בקרן הפנסיה/השתלמות שוק ההון 28
S התלבטות בנוגע ללימודים פול-טיים התפתחות אישית 40
M זכייה במחיר למשתכן עם הון עצמי יחסית גבוה - התלבטות נדל"ן 39
ש התלבטות לגבי תואר שני במדעי המחשב - האם יש לי את הסיבות הנכונות? התפתחות אישית 5
ד התלבטות בין 2 דירות מקבלן נדל"ן 2
I פוסט שיתוף + התלבטות לגבי רכישת דירה אוף טופיק 46
B התלבטות לגבי פתיחת תיק השקעות בצל רילוקיישן לאוסטרליה שוק ההון 5
D התלבטות דווקא פסיכולוגית שוק ההון 8
D התלבטות ברכישת רכב עד 85 אלף שח אוף טופיק 2
ק התלבטות אסטרטגית קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
M התלבטות בין דירה בפרויקט בבניה לבין דירה בבנין ישן יותר נדל"ן 9
ח התלבטות לגבי דירה להשקעה - להחזיק או למכור נדל"ן 21
S התלבטות לגבי עסקת נדלן בתוך המשפחה לפני ירושה נדל"ן 7
tsachi123 התלבטות לגבי הפלח הסולידי של תיק ההשקעות שלי שוק ההון 11
F התלבטות בין שני בתי השקעות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
א התלבטות לגבי מהלך נדל"ני נדל"ן 2
I התלבטות לגבי התחלת תואר במדעי המחשב בגיל 29 – האם זה הצעד הנכון? התפתחות אישית 10
M התלבטות/ סקר להורים- האם כדאי לעשות ביטוח בריאות פרטי לתינוק מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
Y התלבטות לגבי מימוש רווחים בקרן כספית מול תעודות סל מנייתיות שוק ההון 8
D התלבטות לגבי שדרוג דירה נדל"ן 5
NachYur התלבטות | מיסים אמריקאיים מיסים 0
A התלבטות - החלפת רכב קילומטראז' גבוה או טיפול יקר מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 22
ש התלבטות - איך לעזור להורים לקנות דירה? נדל"ן 4
T מגרש לבנייה עצמית מרמ"י בהנחה משמעותית (אזור עדיפות לאומית ב) - התלבטות קשה נדל"ן 42
R התלבטות השקעת כסף נזיל לזוג בטיול ארוך ובפרישה מעבודה. שוק ההון 2
B התלבטות לגבי קופת גמל להשקעה והלוואה כנגדה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
מ קושי בתואר, התלבטות לגבי העתיד התפתחות אישית 8
S התלבטות לגבי רכישת דירת גן מקבלן - עצות? נדל"ן 6
D התלבטות אם למכור RSUs שוק ההון 1

נושאים דומים

Back
למעלה