• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

התלבטות על המשך הדרך סטודנט מדמח

• פותח הנושא פותח הנושא VanilaCream
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

VanilaCream

משתמש רשום
דירוג
0
היי לכולם,
אני סטודנט בן 23- לומד מדמח דו חוגי. השנה תיהיה האחרונה שלי בתואר, כעת אני בחופשת הקיץ.
שוחחתי עם כמה אנשים שכולם עבדו בתעשייה בהייטק, וההמלצה הגורפת היא למצוא משרת סטודנט. זו הייתה העדפה שלי עד לפני חצי שנה ובנוסף גם ביצעתי מעט חיפוש, הגשתי ואף ביצעתי מטלות בית אך בעקבות עומס לא צפוי בלימודים,הייתי צריך לדחות את ההחלטה והפסקתי את החיפוש. כעת מצבי גם שונה- אני מאוד רוצה לסיים את התואר בזמן שכן אני לא אוהב את האוניברסיטה בה אני נמצא ובגדול לא כיף לי שם יותר, ומציאת עבודה בהכרח תאלץ אותי לפתוח סמסטר נוסף עד שנה נוספת (בגלל המסלול הדו חוגי). לכן אני מתלבט פה עד כמה הסיכון הוא גדול בסיום תואר ללא ניסיון מעשי בהייטק, כלומר אם אני למשל הולך על כיוון סיום ללא משרת סטודנט אז ככל הנראה יקח לי כמה חודשים למצוא עבודה, אך כאשר אמצא זה יהיה משרה מלאה, לעומת הארכת הלימודים (בהנחה ואמצא משרת סטודנט), אני אעבוד במשרת סטודנט לא במשרה מלאה ועד שאגיע למשרה מלאה יקח לי עוד מספר חודשים נוספים בעקבות פתיחת סמסטר/ שנה.
אשמח לדעות על כך,
האם להכנס למרוץ על משרת סטודנט או שזה לא באמת כזה קריטי ולסיים את התואר בלי ניסיון זה בסדר.
*הייטק- הכוונה משרות תכנות/פיתוח וכו'

בוא נשאל הפוך - כמה סטודנטים יש איתך במחזור ולכמה מהם יש נסיון מעבר ללימוד?

בזמנו עבדתי בחברה שנתנה קורס במכללה ומי שסיים את הקורס התחיל/המשיך לעבוד בחברה בזמן שמסיים את הלימודים.
אחת מהסטודנטיות ראתה שלא מצליחה לסיים ושאלה אותי האם להתפטר ולחזור לסיים את התואר או להמשיך?

התשובה היתה "במקום הראשון שואלים אותך מה הממוצע, במקום הבא פשוט תרשמי "20XX - 20XY - תואר ב..." ושנות נסיון במקום הנוכחי."

בקיצור, תמצא עבודה שיהיה גם נסיון.

בוא נשאל הפוך - כמה סטודנטים יש איתך במחזור ולכמה מהם יש נסיון מעבר ללימוד?

בזמנו עבדתי בחברה שנתנה קורס במכללה ומי שסיים את הקורס התחיל/המשיך לעבוד בחברה בזמן שמסיים את הלימודים.
אחת מהסטודנטיות ראתה שלא מצליחה לסיים ושאלה אותי האם להתפטר ולחזור לסיים את התואר או להמשיך?

התשובה היתה "במקום הראשון שואלים אותך מה הממוצע, במקום הבא פשוט תרשמי "20XX - 20XY - תואר ב..." ושנות נסיון במקום הנוכחי."

בקיצור, תמצא עבודה שיהיה גם נסיון.
תודה על התשובה, אני כן רוצה לציין שממה שאני מכיר פחות נהוג במסלול שלנו לעבוד במקביל היסטורית ולא ממש ראיתי מקרים במסלול גם בלינקדין,
כרגע במסלול שלנו יש אולי 1 שעובד וזה אחד עם ניסיון מהצבא ואם אני לא טועה התחיל את הלימודים כשהוא כבר עובד.

יש חברות שהמקור הראשי שלהם לג'וניורים הוא משרות סטודנט פנימיות, אז משרת סטודנט בחברה שיתאים לך לעבוד בה בהמשך מעלה בצורה משמעותית את הסיכוי שלך לקבל שם את המשרה המלאה. וגם מהכיוון השני - אותה חברה כמעט ולא מחפשת ג'וניורים בחוץ אז בלי שתעבוד שם במשרת סטודנט כמעט ואין לך שום סיכוי להכנס לשם כג'וניור.

בנוסף גם משרת סטודנט לא בהכרח מוצאים מהיום למחר, אז עדיף להתחיל בחיפוש כמה שיותר מוקדם.

תודה על התשובה, אני כן רוצה לציין שממה שאני מכיר פחות נהוג במסלול שלנו לעבוד במקביל היסטורית ולא ממש ראיתי מקרים במסלול גם בלינקדין,
כרגע במסלול שלנו יש אולי 1 שעובד וזה אחד עם ניסיון מהצבא ואם אני לא טועה התחיל את הלימודים כשהוא כבר עובד.
אתה מתכוון ל-דו מסלול באוניברסיטה הספציפית?
כי לא בטוח שבחוץ אתה תהיה בתחרות מול סטודנטים "דו מסלוליים", סיכוי טוב שגם סטודנט במסלול יחיד מתאים למקום העבודה ויש יותר מאוניברסיטה/מכללה אחת שמוציאה סטודנטים כל שנה.

ולמקרה שתחשוב שאני עונה "תמצא עבודה" רק כאן... גם לקרובי משפחה בשיחות פנים אל פנים, אני שולח למצוא עבודה כבר תוך כדי התואר, כדי שלא יחזרו על הטעויות שלי.

היי לכולם,
אני סטודנט בן 23- לומד מדמח דו חוגי. השנה תיהיה האחרונה שלי בתואר, כעת אני בחופשת הקיץ.
שוחחתי עם כמה אנשים שכולם עבדו בתעשייה בהייטק, וההמלצה הגורפת היא למצוא משרת סטודנט. זו הייתה העדפה שלי עד לפני חצי שנה ובנוסף גם ביצעתי מעט חיפוש, הגשתי ואף ביצעתי מטלות בית אך בעקבות עומס לא צפוי בלימודים,הייתי צריך לדחות את ההחלטה והפסקתי את החיפוש. כעת מצבי גם שונה- אני מאוד רוצה לסיים את התואר בזמן שכן אני לא אוהב את האוניברסיטה בה אני נמצא ובגדול לא כיף לי שם יותר, ומציאת עבודה בהכרח תאלץ אותי לפתוח סמסטר נוסף עד שנה נוספת (בגלל המסלול הדו חוגי). לכן אני מתלבט פה עד כמה הסיכון הוא גדול בסיום תואר ללא ניסיון מעשי בהייטק, כלומר אם אני למשל הולך על כיוון סיום ללא משרת סטודנט אז ככל הנראה יקח לי כמה חודשים למצוא עבודה, אך כאשר אמצא זה יהיה משרה מלאה, לעומת הארכת הלימודים (בהנחה ואמצא משרת סטודנט), אני אעבוד במשרת סטודנט לא במשרה מלאה ועד שאגיע למשרה מלאה יקח לי עוד מספר חודשים נוספים בעקבות פתיחת סמסטר/ שנה.
אשמח לדעות על כך,
האם להכנס למרוץ על משרת סטודנט או שזה לא באמת כזה קריטי ולסיים את התואר בלי ניסיון זה בסדר.
*הייטק- הכוונה משרות תכנות/פיתוח וכו'
היי, אני עצמי לא למדתי מדעי המחשב אך יש לי מספר חברים שהיו במצבך עד לא מזמן, אחשוב איתך בקול רם תוך מתן דוגמאות מהאנשים שאני מכיר.
דבר ראשון, אני מבין לגמרי את הרצון לסיים את התואר כמה שיותר מהר כי אתה כבר לא נהנה אבל אתן לך נקודת מבט אחרת. אולי מציאת עבודת סטודנט תתן לך בוסט קטן של מוטיבציה ללימודים מכמה סיבות, אחת היא שאשר תתעסק בתחום תבין את החשיבות של כל קורס ותוכל לקשר אותה לעיסוק היום יומי, והשנייה היא שעצם הפריסה של התואר לעוד סמסטר יוריד לך עומס ותוביל למצב בו הלימודים הם לא 100% מחייך וכך המצב יהפוך ליותר נוח.
דבר שני, יש מצב שאם תסיים את התואר ותחפש ישר משרה מלאה, יקח לך זמן למצוא עקב המצב הנוכחי בשוק, אז אולי בעצם להתחיל לחפש עכשיו עבודת סטודנט ולסיים את התואר סמסטר או 2 אחרי אך עם נסיון בעבודת סטודנט שכנראה גם תוכל לקבל באותו מקום חוזה למשרה מלאה, לא יהווה לך עיקוב בכלל.

אני מציע דבר כזה - אני לא יודע עד מתי אתה צריך להחליט בין לפרוס עוד שניה או לא אבל תתחיל לחפש משרת סטודנט באופן אגריסיבי, אם תמצא תשקול את הדברים לפי זה, ואם לא אז תסיים בזמן המינימלי. ככה או ככה נשמע שכדאי להתחיל לחפש שכן זה יפתח בפנייך את שתי האופציות.

קודם כל, לסיים את התואר בלי ניסיון זה "בסדר", זה עדיף על לא לסיים תואר בלי ניסיון, וזה פחות עדיף מלסיים תואר עם ניסיון, מקום טוב באמצע.
מהתרשמות שלי אני רואה שהיקף של גיוס סטודנטים משמעותית קטן יותר ביחס לשנים קודמות, אם הייתי צריך לנחש אז הייתי אומר שחברות מחליפות סטונדטים בAI אולי בלי לשים לב. משרת סטודנט זה משהו שהיה רלוונטי בעבר ואני אישית חושב שזה משהו שהופך ליותר ויותר נדיר, כמובן שלעבוד תמיד עדיף על לא לעבוד אם אתה רוצה להתקדם מקצועית ולהרוויח כמה גרושים, אז אם נותנים לך - תיקח, אבל אל תרגיש כישלון אם אתה לא מצליח למצוא.

אתה הרי עושה תואר כדי לשפר את הסיכויים שלך להיכנס לתעשיה ומהר, אבל כשאתה מחפש משרת סטודנט אתה פוגע בסיכויים שלך להיכנס לתעשיה ומהר כי הרי יש הרבה פחות משרות סטודנט מאשר משרות junior ולכן יש הרבה יותר מועמדים על כל משרה.
במקום (כי הרי מתישהו יהיה מאוחר מדי אם לא תמצא) לחפש משרת סטודנט - תחפש משרת junior, סביר להניח שעד שתמצא - את מה שישאר אם ישאר מהתואר תוכל לעשות בסופשים.

ו2 תחזיות קודרות לסיום, לדעתי AI יכחיד לגמרי את משרות הסטודנט ואם לפני הקורונה האקדמיה הייתה נחשבת לאינדיקטור הכי טוב לאיכות מועמדים, הקורונה פגעה בתדמית הזאת מאוד והAI עוד יהרוג אותה לגמרי.

פרקטית מאוד קשה למצוא משרת ג'וניור. יכול לקחת לך גם יותר מכמה חודשים.
לדעתי שווה בתקופה הנוכחית למצוא משרת סטודנט ולהאריך את התואר ב1-2 סמסטרים.

- לא אמור להיות לך כיף, זה בסדר.

- אם היה עכשיו 2019 הייתי אומר שבכיף תסיים ותחפש.

ממש תודה לכולם על התשובות והדעות, אני חושב שאני באמת אנסה למצוא משרת סטודנט כמה שיותר מהר :)

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
D התלבטות בין רכישת דירה 3 להשקעה לבין המשך השקעה בקרן כספית + קה"ל נדל"ן 9
H התלבטות - המשך קריירה בעולם הדאטא התפתחות אישית 1
ה התלבטות לגבי הנהלת חשבונות ויעוץ מס התפתחות אישית 17
S התלבטות: השארת ירושה של 1.2 מליון בקרן כספית עד צורך עתידי שוק ההון 5
A התלבטות בבחירת דרך למעבר מברוקר ישראלי לברוקר בחו"ל שוק ההון 2
M התלבטות בין השקעה לכיסוי משכנתא שוק ההון 3
S התלבטות קריירה 23 התפתחות אישית 14
D התלבטות בלימודים - הנדסה כלכלה או מתמטיקה? התפתחות אישית 6
נ התלבטות על הקצאת נכסים בשלב המשיכה שוק ההון 9
א התלבטות קריירה - להישאר בעבודה או לעזוב התפתחות אישית 15
Lamur התלבטות לגבי מימון בית נדל"ן 13
ע התלבטות התפתחות אישית 1
I התלבטות באיחוד שתי קרנות קיימות (פנסיה וביטוח מנהלים) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
G התלבטות נדלנית גושדן-ית נדל"ן 19
G התלבטות לגבי מכירת בית להשקעה בארה"ב נדל"ן 4
S התלבטות פיננסית רצינית שוק ההון 17
E הנדסת מכונות - התלבטות קריירה התפתחות אישית 0
O התלבטות לרכישת משרד להשקעה בבת ים נדל"ן 15
ע הון עצמי גבוה התלבטות ללקיחת משכנתא נדל"ן 2
D התלבטות לגבי מהלך - קרן של אינווסקו או אירית צוברת זולה - סחירות ועלות שוק ההון 4
J התלבטות לגבי סגירת משכנתא כנגד השקעה בנכסים "סולידיים" נדל"ן 4
twister התלבטות - רכישת דירה להשקעה נדל"ן 6
L הטבת משכנתא לעולים חדשים - התלבטות נדל"ן 2
A התלבטות עקב שינוי קריירה התפתחות אישית 4
H התלבטות לגבי מכירת דירה לטובת רכישת צמוד קרקע נדל"ן 1
M זכייה במחיר למשתכן עם הון עצמי יחסית גבוה - התלבטות נדל"ן 69
ש התלבטות לגבי תואר שני במדעי המחשב - האם יש לי את הסיבות הנכונות? התפתחות אישית 5
ד התלבטות בין 2 דירות מקבלן נדל"ן 2
I פוסט שיתוף + התלבטות לגבי רכישת דירה אוף טופיק 46
B התלבטות לגבי פתיחת תיק השקעות בצל רילוקיישן לאוסטרליה שוק ההון 6
D התלבטות דווקא פסיכולוגית שוק ההון 8
D התלבטות ברכישת רכב עד 85 אלף שח אוף טופיק 2
D התלבטות בנוגע לעסקת פליפ לנדלן ותכנון מיסוי - דירה שניה נדל"ן 6
ק התלבטות אסטרטגית קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
M התלבטות בין דירה בפרויקט בבניה לבין דירה בבנין ישן יותר נדל"ן 9
ח התלבטות לגבי דירה להשקעה - להחזיק או למכור נדל"ן 21
ז התלבטות בנוגע ללימודי תעשייה וניהול התפתחות אישית 5
S התלבטות לגבי עסקת נדלן בתוך המשפחה לפני ירושה נדל"ן 7
tsachi123 התלבטות לגבי הפלח הסולידי של תיק ההשקעות שלי שוק ההון 11
F התלבטות בין שני בתי השקעות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
א התלבטות לגבי מהלך נדל"ני נדל"ן 2
I התלבטות לגבי התחלת תואר במדעי המחשב בגיל 29 – האם זה הצעד הנכון? התפתחות אישית 10
M התלבטות/ סקר להורים- האם כדאי לעשות ביטוח בריאות פרטי לתינוק מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
Y התלבטות לגבי מימוש רווחים בקרן כספית מול תעודות סל מנייתיות שוק ההון 8
D התלבטות לגבי שדרוג דירה נדל"ן 5
NachYur התלבטות | מיסים אמריקאיים מיסים 0
A התלבטות - החלפת רכב קילומטראז' גבוה או טיפול יקר מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 22
ש התלבטות - איך לעזור להורים לקנות דירה? נדל"ן 4
T מגרש לבנייה עצמית מרמ"י בהנחה משמעותית (אזור עדיפות לאומית ב) - התלבטות קשה נדל"ן 42
R התלבטות השקעת כסף נזיל לזוג בטיול ארוך ובפרישה מעבודה. שוק ההון 2

נושאים דומים

Back
למעלה