• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

התייעצות לגבי משכנתא ראשונה

• פותח הנושא פותח הנושא ציפורה
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
נקודה שעדיין לא ברורה לי היא הזכאות - מדובר על סביב 67K, ברור שזניח לעומת הסכומים האחרים, אבל האם שווה בכל זאת להתאמץ ולהכניס לתמהיל?

נקודה שעדיין לא ברורה לי היא הזכאות - מדובר על סביב 67K, ברור שזניח לעומת הסכומים האחרים, אבל האם שווה בכל זאת להתאמץ ולהכניס לתמהיל?
לא עניתי על החלק הזה את צודקת.
הזכאות היא בריבית קבועה צמודה, יכול להיות טוב לקחת אותה ולהוריד את ה67 מהקלצ במידה ומותר (אני לא בטוח), היתרון שלה הוא שאין עמלת פרעון מוקדם, אבל החוב צמוד למדד.

חסכון יוקדש לפרעון של מ״צ ואז קל״צ, בכל פעם שיש לפחות 10% מהיתרה (לא לחכות לתום החמש שנים).
לוקחת את התמהיל הזה ליועץ ואחזור לכאן להתייעצות אחרי שאראה מה הריביות שיתנו לי.
קודם מצ זה אני מסכים, לאחר מכן יש לבחון מחדש בהתאם למצב הריבית במשק זה ממש לא חד משמעי.

תודה רבה על ההכוונה, מרגישה שהשיקולים עכשיו הרבה יותר ברורים לי!
בשמחה

נשמע נכון.
אולי רק לגבי:
* מ״צ - אם הכרחי לצורך קבלת רביות זולות משמעותית - כ-15% (או המינימום הנדרש) - לזמן כמה שיותר קצר
המרווח הבנקאי בהלוואה צמודה תלוי באורך התקופה. ככל שהלוואה לתקופה ארוכה יותר, כך הבנק יתמחר מרווח גבוה יותר. לכן יש יתרון דווקא להאריך את מספר השנים של המסלול הצמוד, אבל לאחר נטילת ההלוואה לפעול לסגור אותו בתוך פרק זמן מהיר ככל הניתן (כי מדד יכול להיות דבר יקר).

היתרון בזכאות (גם בסכום נמוך) הוא שהיא נותנת הנחה בפירעון מוקדם, למיטב זכרוני.

פרישה מהירה יותר תהיה ע"י העלאת אחוזי משרה.
לנצל מומנטום, לצבור הון רב ואז תהיה לך האפשרות להחליט. לעבוד כמה שאפשר במשרה מלאה ולקראת הסוף להוריד לחלקית ולהפסיק אם תרצי.

אני חושב שמכאן יגיע הפתרון. לבצע אופטימיזציה למשכנתה כרגע זה נחמד אבל לא הדבר המשמעותי.
תשלבי בין הדברים ותגיעי מהר לתוצאות שביקשת.

אני באופן אישי פחות מסתכל על כל חצי אחוז במשכנתא אלא על הסכום שאני יכול למשוך.
ברגע שיש הכנסות גבוהות יותר קל להתפתח בעזרת מינוף במקום לחכות עד שחוסכים סכום.

בינתיים, מתבצעת שחיקת משכנתא, הכנסה גבוהה יותר גם תביא לקרנות השתלמות , פנסיה וגמל גבוהות יותר וזאת מסה מכובדת.

אז לסיכום, קצת מתאמצים היום, ממקסמים הכנסות, קופות ובהמשך את תראי שזה משתלם.
עדיף בגיל 40 מאשר ב50.

המדד בעולם נרגע וישראל בעקבותיו, גם העלאות הריבית
בהצהרה שפורסמה לפני עדותו בפני ועדת הבנקים של הסנאט, ציין פאוול כי חוזק נתוני הפעילות, התעסוקה והאינפלציה של ינואר הצביעו על כך ש"הלחצים האינפלציוניים גבוהים מאלו שנראו בזמן פגישת ה-FOMC הקודמת" ולכן "סביר להניח שרמת הריבית הסופית תהיה גבוהה מהצפוי בעבר".

בעקבות הדברים, השוק מעריך עתה שהריבית תגיע ל-5.5% ויותר. השוק הולך ומתקרב במהירות לצפי להעלאת ריבית של 50 נ"ב בהחלטה הקרובה של 22/3/2023, אך החלטה זו עשויה להיות תלויה בחוזק נתוני התעסוקה והאינפלציה של פברואר.

נראה עתה שיש פחות מקום להורדת ריבית בהמשך השנה.

* פרעון מוקדם - לפי מה שהבנתי מהיועץ, לא ניתן להבין כרגע מה יהיו העמלות, שכן זה תלוי בתנאי השוק בעת הפרעון - אני מפספסת משהו?
פרעון מוקדם מחושב בגדול בהפרש בין הריבית שקיבלת היום או הריבית הממוצעת שניתנת היום למסלול שלך (מה שיותר נמוך)
לבין הריבית שהבנק יוכל לקבל על ההלוואה שלך ביום שתרצי למחזר (שזה הריבית הממוצעת)

נניח היום את תקחי קלצ ל20 שנה (שם אותך בעמודה של 20-25 שנה) ב4.1 אחוז, הממוצע הוא 4 אחוז
ותבואי לסגור את הקלצ בעוד 10 שנים
אז אם תבואי בעוד 9.9 שנים יבדקו מה הממוצע על קלצ של 10-15 שנה שהוא יהיה יותר נמוך כי זה תקופה קצרה אבל גם יושפע מהריביות בעתיד (והריביות בעתיד זה מה שהיועת מתכוון שתלוי בתנאי השוק, אבל זה חלק קטן רק) נניח שיהיה 3 אחוז, אז תשלמי את ההפרש של 1 אחוז על הסכום כפול 10 שנים (הנוסחא מעט יותר מסובכת עם רכיבי הנחה במדרגות אבל זה בכללי הכי פשוט להבנה)
אם תבואי על אותו הדבר בעוד 10.1 שנים יבדקו את העמודה של 5-10 שנים שהיא יכולה להיות 2 אחוז באותם תנאי שוק בגלל התקופה ותשלמי פי 2 פרעון מוקדם

אותו הרבה אם תיקחי ל19.9 שנים מראש יבדקו לך את הממוצע של עמודה 15-20 ותקבלי בו ריבית יותר נמוכה בתחילת החישוב
ואז כל עוד תמחזרי בפחות מ4.9 שנים העמלת פרעון מוקדם תיהיה רק ההבדלי שוק ולא עוד הפרשי עמודות שהם לרוב מאוד משמעותיים

בגלל שהיום הריביות יחסית גבוהות זה לרעתך כי סביר להניח שבעתיד שתמחזרי הם ירדו ואז תשלמי עמלת פרעון (ואם הם יעלו אז כנראה לא תמחזרי)

ממליץ לבקש מהיועץ שיעשה לך סימולציה של עמלות פרעון מוקדם לטווחי שנים שאת חושבת עם המסלולים וריביות שלך
תגידי לו שיעשה לפי הנחה שהריביות לא משתנות
ולפי זה שיבחר לך את התקופה הכי אידיאלית לכל מסלול (לרוב זה יהיה חודש פחות מהתקופה של המכפלות 5 שנים

ריביות ממוצעות שבנק ישראל מפרסם ניתן למצוא פה:

טריק נחמד לתשלום מופחת לפרעון מוקדם הוא לפרוע רק חלק מהמסלול או הסכום שאת רוצה, כי שפורעים חלק, הסכום החודשי נשאר ובעצם התקופה מתקצרת
ואז למצוא את הסכום המדויק שיקצר את התקופה ככה שהיא תקפוץ עמודה ואז שוב לפרוע את משארית אבל הפעם בעמודה נמוכה יותר ובעמלת פרעון זולה יותר

לגבי כל השאר אמרו בהחלט שיקולים נכונים

אוקי, חוזרת לכאן אחרי מספרים שקיבלתי מהיועץ, משכנתא על 1.3M עם החזר חודשי של כ-8 (מכיוון שלא בטוח שיאושר החזר גדול, כי אין תלושים גבוהים של 3 חודשים אחרונים).
פריים: 650,000 (50% מהסכום) ל-30 שנה: 5.35%
קל״צ: 366,000, ל-9.5 שנים: 4.5%
זכאות: 108,000 ל9 שנים: 2.37%
מ״צ: 117000 (כ-9%) ל-10 שנים, 3.8%
מל״צ: 100,000 ל-30 שנה, 5.5%

מרגיש לי שהפריים והמל״צ קצת גבוהים מדי, אבל בגדול, האם התמהיל הזה נכון עבורי או שניתן עוד לשפר?

ממליץ לבקש מהיועץ שיעשה לך סימולציה של עמלות פרעון מוקדם לטווחי שנים שאת חושבת עם המסלולים וריביות שלך
תגידי לו שיעשה לפי הנחה שהריביות לא משתנות
ולפי זה שיבחר לך את התקופה הכי אידיאלית לכל מסלול (לרוב זה יהיה חודש פחות מהתקופה של המכפלות 5 שנים
דיברתי שוב עם היועץ היום - הוא אומר שלא ניתן לעשות סימולציה, שאי אפשר לחשב את זה אלא רק בעת הפרעון. יש דרך בה אוכל לחשב את זה עצמאית? (רואה מחשבוני עמלת פרעון מוקדם אבל תוהה מה להכניס בערכים של ריבית ממוצעת ביום הפרעון?)

היתרון בזכאות (גם בסכום נמוך) הוא שהיא נותנת הנחה בפירעון מוקדם, למיטב זכרוני.
אכן רואה שנותן הנחה (ככל שעוברות יותר שנים ההנחה יותר גדולה), אבל מסתבר שלקבל אישור כזה לוקח לא מעט זמן, שאין לי ממש, כי עוד חודש מגיע השלב הסופי של מסירת הכסף ועוד לא הוגש שום תמהיל לבנקים... ובמקביל היועץ לוחץ כי הריביות רק עולות. האם להתעקש על המסלול הזה או לשחרר?

יש דרך בה אוכל לחשב את זה עצמאית?
ככלל אצבע -
ההפרש בין
1. הנמוך מבין הריבית שקיבלת בפועל והריבית הממוצעת שהייתה בחודש שבו ההלוואה ניטלה.
לבין
2. הריבית הממוצעת בעת ביצוע הפירעון.
כפול
3. הסכום הנפרע
כפול
4. יתרת התקופה עד מועד שינוי הריבית (או עד תום התקופה, במסלולים בריבית קבועה).

כדי לדעת מה הריבית הממוצעת בחודש נתון, יש לבדוק בפרסום שבנק ישראל מעלה אחת לחודש (2 קבצי אקסל - אחד להלוואות צמודות מדד ואחד להלוואות לא צמודות). בקובץ יש שורה לכל חודש, כולל היסטוריה די ארוכה, ועמודות לפי קבוצות של 5 שנים. את צריכה לבדוק את הריבית הממוצעת לפי תקופת ההלוואה (או נקודת שינוי ריבית, בהלוואה לא קבועה).

במועד הפירעון את אותו דבר עבור החודש האחרון שפורסם, ולפי מדרגת השנים שנותרה לך (או עד למועד שינוי ריבית, בהלוואה לא צמודה).
האם להתעקש על המסלול הזה או לשחרר?
לשחרר.

דיברתי שוב עם היועץ היום - הוא אומר שלא ניתן לעשות סימולציה, שאי אפשר לחשב את זה אלא רק בעת הפרעון. יש דרך בה אוכל לחשב את זה עצמאית? (רואה מחשבוני עמלת פרעון מוקדם אבל תוהה מה להכניס בערכים של ריבית ממוצעת ביום הפרעון?)
או עצלן או שהוא לא באמת מבין במשכנתאות כמו שצריך.

מרגיש לי שהפריים והמל״צ קצת גבוהים מדי, אבל בגדול, האם התמהיל הזה נכון עבורי או שניתן עוד לשפר?
פריים - קיבלת פריים מינוס 0.4, יכולת לקבל גם חצי אחוז פחות בתמהילים אחרים, אבל זה מרווח טוב בהתחשב בזה שלקחת 50% פריים.

או עצלן או שהוא לא באמת מבין במשכנתאות כמו שצריך.
ייתכן, אבל כרגע לחוץ מדי להחליף יועץ, ובהחלט מזל שיש את המרחב הזה כדי לבנות משהו נכון יותר.

פריים - קיבלת פריים מינוס 0.4, יכולת לקבל גם חצי אחוז פחות בתמהילים אחרים, אבל זה מרווח טוב בהתחשב בזה שלקחת 50% פריים.
עשיתי עכשיו סימולציה עם הגדלת המ״צ ל195,000 (15% מהמשכנתא) ל20 שנה (הנחות: עליית ריבית ב0.5% כל שלושה חודשים, ומדד של 5%). נראה שעדיין אצליח לסגור אותה תוך פחות משנתיים, כאשר כל שלושה חודשים פורעת באמצעות 27,000 שחוסכת. יכולה גם לבקש העלאת ריבית במ״צ (סימולציה של העלאה ל4.5 עדיין מראה מספרים יפים).
האם יכול לעזור בהורדת הפריים?

אילו עוד כיוונים יכולה לנסות שיתנו אימפקט אמיתי?

נערך לאחרונה ב:
טיפ סיזיפי משהו, אבל לי הוא חסך כמה עשרות אלפי שקלים לפחות:

1. תקבעו מה ההחזר החודשי המקסימלי בו הבנק יתן לכם רמת סיכון נוחה, נניח, 8,250 ש"ח.
2. תייצרו את התמהיל שרציתם, נניח יוצא החזר חודשי של 8,100 ש"ח
3. תבקשו מהפקידה להוריד את התקופה של המ"צ, כך שההחזר החודשי יהיה בדיוק הסכום שרציתם, בדוגמאות שלפנינו - 8,250 ש"ח. במיקרה שלנו זה קיצר תקופה במסלול של 18 חודשים.
4. תקופה של 18 חודשים פחות - מאפשרת ריבית מעט יותר טובה
5. מה ששוב הוריד את ההחזר החודשי
6. ואפשר שוב קיצור של התקופה.

בפועל זו אופטימיזציה קצת מתישה,
כי באמת קשה לסמלץ בדיוק
וההצעה משתנה לפי מכלול הפרמטרים

אבל אני באופן אישי לא פחדתי להזיע קצת בכיסא
בכל אופן בחיים בשביל כמה עשרות אלפי שקלים מזיעים יותר.

למיטב זיכרוני בסבב כזה חסכנו כ60,000 ש"ח בסימולציה, לאור עליית הריבית והאינפלציה - כניראה שבפועל חסכנו אפילו יותר.

בהצלחה רבה!

הוא אומר שלא ניתן לעשות סימולציה
הוא טועה, סימולציה אפשר, בדיוק כמובן אי אפשר כי לא יודעים מה הפער ריבית יהיה בפועל
בגדול תעברי על השרשור הזה
כל הטריקים לפרעון מוקדם של המשכתנא
מפורט שם כל השיקולים והדרכים להוזיל
ויש גם באתר של משכנתאמן חישוב יותר גס וכללי ואולי יותר פשוט לזה
בלי קשר בגדול תבחרי תקופות של חודש חודשים פחות מהמכפלות של ה5 שנים העגולות וזה רוב האופטימיזציה שתוכלי לעשות כרגע (השאר יגיע בפרעון)
כלומר 24.9 שנים, 19.9 שנים וכו

תבקשי להוריד חודש מהתקופה של כל אחד
*דרך אגב בגלל שהריביות כרגע גבוהות אין הרבה הפרשים בטבלאות של בנק ישראל, אבל לפחות בעבר שהריביות היו יותר נמוכות היו פערים גדולים יותר
ומניח שסביר שזה יהיה המצב שתבואי לפרוע או למחזר בגלל זה ממליץ כן להתעכב על זה

מסכים הריביות שלך גבוהות, ואז גם את תיהיי בדילמה של למה להחזיר את הקל"צ קודם ולא הפריים שהריבית בו יותר גבוה
כרגע יצא שדווקא הקלצ זה המסלול הכי זול שלך מכולם
אילו עוד כיוונים יכולה לנסות שיתנו אימפקט אמיתי?
לדעתי משהו פשוט שאת יכולה לעשות ויעשה אימפקט גדול זה לחצות את המסלול פריים ל2

כלומר תיקחי 325K בפריים -0.9 כלומר 4.85%
ועוד 325K בפריים +0.1 כלומר ב5.85%
לבנק אין באמת הבדל זה בדיוק אותו כסף חודשי בשבילו (לפקידה אולי לא יהיה כוח לעוד סימולציה או מסלול אבל תבקשי יפה)
לך זה מאוד משמעותי כי תוכלי בהתחלה לסגור לאת המסלול הגבוה של הפריים ולהישאר במסלול היותר נמוך
ככה שגם עם עוד 5 שנים הפריים ירד יהיה לך תמיד מסלול מאוד זול של פריים שאולי אפילו תשמרי אותו עד הסוף/ מינוף

*בכללי אפשר לבקש פיצול כזה על כל מסלול אבל צריך לפעמים להשאיר את המשכנתא פשוטה באופן יחסי

הכנסות נטו: 22K (משרה חלקית, יכולה להגדיל את הנטו בעוד כ2K לפחות).
חסכון חודשי כרגע כ-14K (כאשר מתוך ההוצאות 3K לשכר דירה, שיעלמו ברגע שאעבור לדירה, כך שבזמן תשלומי המשכנתא החסכון יהיה לפחות 17K)
שווי דירה - 2M, מתוכם הון עצמי - 700K שכבר שולם.
אהיה זקוקה לעוד 100K עבור שיפוץ והוצאות נלוות.

אני מחזיקה עוד כ300K נזילים בגמל להשקעה ומניות, וכן עוד 330K בהשתלמות (נזילים לחלוטין).

היועץ המליץ לקחת 1.3M משכנתא בתמהיל הבא:
פריים: 390,000 ל-24 שנה (משערך בריבית 4.95)
קל״צ: 650,000, ל18 שנה (ריבית 4.5)
מ״צ: 260,000 ל-20 שנה (ריבית 3.5)

מה שמביא להחזר חודשי של 8,386.

תמהיל סהכ מאוזן וריביות בסדר גמור לעת הזו. אולי אופטימיזציה קטנה של חלק מהצמודה למל"צ
ההחזר תואם לסך ההכנסה שדווחה.
עם סכומים הוניים שיש לך תהיה יכולת לשקול בעתיד סילוק של הצמודה. תלוי צורך/אלטרנטיבות
גנ עוסק ועובד בחלק מהזמן בעולמות המימון. בהצלחה

תודה לכולם על התגובות.
מתלבטת אם לא כדאי להגדיל את המשכנתא בעוד 100,000 (או יותר?) ולקצר איתם מיד את אחד המסלולים... (חשבתי על הקל״צ - תחת ההנחה שאני לוקחת מינימום, עבור 1.4M אצטרך לקחת 400K, ואילו עבור 1.3M, אצטרך 366K, ככה שהקטנתי מעט את הקרן, וקיצרתי את התקופה)
כרגע ההצעה על 1.4 היא די זהה מבחינת הריביות

נערך לאחרונה ב:
קל״צ: 366,000, ל-9.5 שנים: 4.5%
זכאות: 108,000 ל9 שנים: 2.37%
בשביל מה הוא הציע לך 5 מסלולים שונים? ולמה 60% מהסכום ל30 שנה והשאר ל9 שנים?
עודף נתונים שיקשה עליך להבין אם עשית עסקה טובה.

אוקי, אז אם נסכם, אתם ממליצים על התמהיל הבא:
* פריים - כמה שיותר גבוה (כתלות בפגיעה בריביות, ככל הנראה 40-45%) - למשך 30 שנה.
* מ״צ - אם הכרחי לצורך קבלת רביות זולות משמעותית - כ-15% (או המינימום הנדרש) - לזמן כמה שיותר קצר
* קל״צ - שליש, כמה שיותר קצר
* את היתרה - משתנה לא צמודה ל30 שנה.

החזר חודשי - כתלות במה שהבנק ייתן.

חסכון יוקדש לפרעון של מ״צ ואז קל״צ, בכל פעם שיש לפחות 10% מהיתרה (לא לחכות לתום החמש שנים).
לוקחת את התמהיל הזה ליועץ ואחזור לכאן להתייעצות אחרי שאראה מה הריביות שיתנו לי.
התמהיל שהוא נתן מסתמך על הדרישות שנתתי לו.
ממליץ על תמהיל אחר?

מכיוון שהחסכון שלי גבוה משמעותית מההחזר האפשרי, רוצה לבנות מסלול שיאפשר סילוק בהקדם, עם הקטנת הסיכון לעמלות פרעון גבוהות.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
מכיוון שהחסכון שלי גבוה משמעותית מההחזר האפשרי, רוצה לבנות מסלול שיאפשר סילוק בהקדם, עם הקטנת הסיכון לעמלות פרעון גבוהות.
אז את מתכננת להחזיר את המקסימום שיתנו לך דהיינו 8000 לחודש. לחסוך סכום חודשי גבוה וכל כמה שנים לסגור הלוואות.

הייתי עושה אחרת , מנצל את הסכומים הקיימים ולוקח משכנתא של 700 בלבד.את הכסף הנוסף שאת חוסכת הייתי משקיע מחדש ותוך כמה שנים חוזר ליתרת ההשקעות הנוכחית.

משכנתא של 700k בהחזרים של 8000 תוכל להסגר בתקופה של 8-9 שנים ובריביות טובות בהרבה.
את החלוקה בתוך המשכנתא הייתי מחלק בין פריים לא צמודה, עליה אין עמלת פרעון, לבין קלצ שהיא הכי פחות מסוכנת .
50-50 או 60-40 .

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Couch Potato התייעצות לגבי מיחזור/פירעון משכנתא נדל"ן 3
E התייעצות לגבי משכנתא ושאלה בנוגע ליתרה והחזרים נדל"ן 2
פ התייעצות לגבי תמהיל משכנתא נדל"ן 2
S התייעצות לגבי כדאיות משכנתא ברכישת דירה בהנחה נדל"ן 9
ד התייעצות לגבי משכנתא ראשונה נדל"ן 12
amidar התייעצות פיננסית לגבי משכנתא, השקעה והלוואה. צרכנות פיננסית 2
C התייעצות לגבי החלטה סופית על דירת מחיר למשתכן להשקעה + גודל משכנתא נדל"ן 23
K התייעצות לגבי דירת מחיר מטרה בכפר סבא נדל"ן 4
ל התייעצות לגבי פרישה מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 15
flower התייעצות לגבי מצלמת דרך לרכב מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 9
M התייעצות לגבי רכישה ראשונה. נדל"ן 28
א התייעצות מוזרה, לגבי קרובי משפחה מסובכים כלכלית והשוק השחור אוף טופיק 8
A בוגר תואר שני במדמ"ח, התייעצות לגבי ההמשך התפתחות אישית 8
ר התייעצות לגבי דירה המיודעת לפרוייקט תמ"א 38 (יפו-בת ים) נדל"ן 12
S התייעצות לגבי רכישת דירה "פינוי בינוי" והיטל השבחה נדל"ן 18
Odnight התייעצות לגבי השקעה ראשונית ב-IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Odnight התייעצות לגבי השקעה ראשונית ב-IRA שוק ההון 6
ה תיק פרישה עבור אמא (67) התייעצות לגבי הקצאת נכסים והתנהלות שוטפת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 1
S התייעצות לגבי העברת קופת גמל לIRA שוק ההון 29
J התייעצות לגבי הקצאת נכסים שוק ההון 16
י התייעצות לגבי קניית שליש דירה נדל"ן 9
א התייעצות לגבי איזון תיק מבחינת הרכב מטבעות שוק ההון 2
צ התייעצות לגבי קניית נדל"ן בחו"ל נדל"ן 2
ר התייעצות לגבי מיקסום השקעות עם הכנסה חודשית נמוכה - יש רעיונות? שוק ההון 1
T התייעצות לגבי השקעה בשוק ההון בישראל לתושב חוץ שוק ההון 3
E התייעצות לגבי הון פנוי, סגירת הלוואת פריים או השקעה באפיקים אחרים נדל"ן 9
T התייעצות לגבי מעבר מארה"ב לאירופה (לא אזרח אמריקאי, לא תושב ישראל, כן אזרח של מדינת באיחוד האירופי) אוף טופיק 1
M התייעצות לגבי קרן סל נאסדק של אינבסקו שוק ההון 5
B התייעצות לגבי העברת הפנסיה וקרן ההשתלמות למסלול מחקה מדד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
T התייעצות לגבי קרן מנוהלת שוק ההון 7
A התייעצות לגבי פנסיה ללא הפקדות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Echelon התייעצות לגבי 2 קרנות נאמנות אג"חיות שוק ההון 9
A התייעצות לגבי חלופות להשקעה ב ETF לאג"ח ארה"ב שוק ההון 6
ש התייעצות לגבי כסף נזיל שוק ההון 7
M התייעצות לגבי לימודי Devops התפתחות אישית 9
O התייעצות לגבי משרת סטודנט ראשונה - מדמ"ח התפתחות אישית 3
hommie התייעצות לגבי שמאות לפני תביעת יזם נדל"ן 2
י התייעצות לגבי תואר שני במנהל עסקים באוניברסיטה הפתוחה פוסטים מאיכות נמוכה 1
W התייעצות לגבי הלוואה מעמותת "עוגן" צרכנות פיננסית 26
ש התייעצות לגבי דירה ראשונה מינוף או הון עצמי נדל"ן 2
A התייעצות לגבי מסלול תשלום לקבלן - חלק מההון קיים בנכס אחר שהוא ללא משכון \ הלוואות נדל"ן 8
L התייעצות לגבי דירה 2 חדרים חדשה באשדוד נדל"ן 55
freakazoid התייעצות לגבי קרן סל בנקים ישראל\ארה"ב לקראת עליית המדד שוק ההון 1
A התייעצות לגבי הערכת סיכונים במינוף שוק ההון 12
י התייעצות לגבי הערכת סיכונים/סיכויים שוק ההון 3
ט התייעצות לגבי מינוף - מקרה ייחודי נדל"ן 30
R התייעצות לגבי חובות דיווח של משקיעים ב- Interactive brokers (ללא מתווך) מיסים 36
A התייעצות לגבי לימודי מקצועות הייטק - גיל 27 התפתחות אישית 34
C התייעצות לגבי לימודי חשמל/אלקטרוניקה התפתחות אישית 5
M התייעצות לגבי חשבון בנק, מינוף וחשבון השקעות צרכנות פיננסית 5

נושאים דומים

Back
למעלה