• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

התייעצות לגבי השקעה ראשונית ב-IRA

Odnight

משתמש סולידי
דירוג
12
הי חברה׳,

עברה תקופה מאז הפעם האחורנה שהתייעצתי פה, ומכיוון שאני מניח שדברים השתנו מאז, הייתי שמח להתייעץ מחדש כדי לוודא שאני לוקח את ההחלטות הנכונות.

=================
בעקבות רצון שנמשך כבר זמן רב, ודחיפה קטנה מצד בית ההשקעות של קרן ההשתלמות שלי, שהחליטו להעלות דמי ניהול על הקרנות הלא פעילות שלי, החלטתי לעשות את הצעד ולעבור ל-IRA.

נכון לעכשיו יש לי סכום של מעל 400K במזומן להשקיע, ואני מעוניין להשקיע אותו בקרן פסיבית/מחקה s&p.

יש לי כמה תהיות לגבי העניין ואשמח לשמוע את דעותיכם/היערותכם/הצעות לגביהן.

1. הפעם האחרונה שהתייעצתי פה בנושא הייתה ב-2019, מאז אני יודע שנכנסו קרנות חדשות (בלקרוק לדוגמא אם אני לא טועה) ואני מניח שהאפשרויות השתנו. אשמח לדעת איזה קרנות יש שעומדת בתנאים הבאים, ועל מה אתם ממליצים (בלי התחייבות כמובן):
א. קרנות ישראליות/איריות שנסחרות בארץ (לא אמריקאיות - לא רוצה להסתבך עם ענייני מס ירושה).
ב. קרנות צוברות (לא מעוניין באירועי מס).
ג. עמלות נמוכות ככל האפשר.
ד. הכי חשוב - קרן שידועה בכך שהיא לא מעלה את העמלות - או מעלה אותן כמה שפחות; כבר נכוויתי בזה בעבר, ולכן מעדיף קרן קצת יותר יקרה אבל שאני יודע שלא יהיו הפתעות בטווח הארוך.
ה. אם אפשר, קרן שידועה בך שהיא מחקה באופן מדוייק.
1.1 - האם יש הבדל בין קרנות רגילות לקרנות חוץ נסחרות (או ליתר דיוק סיבה להמנע מקרנות חוץ נסחרות?)
2. יש לי תיק השקעות במקביל אני משקיע בו חצי באג״ח ישראלי מגוון וחצי במחקה s&p/MSCI (ניירות מס׳ 1159250, 5113428, 5122569), ואני תוהה האם בהתחשב שחלק ניכר מההשקעה המנייתית שלי הוא ב-IRA, שווה לאזן בתיק ההשקעות ולהגדיל בו את האג״ח כדי לשמור על האיזון.
3. לבסוף - אני חסיד גדול של פיזור, גם על פני ציר הזמן ותוהה - האם נכון לבצע את הרכישה של המניות בכל הסכום העומד לרשותי עכשיו, כדי ״שיתחילו לעבוד״, או לבצע קנייה הדרגתית (ואם כן של איזה סכום בכל חודש?) כדי לפזר את הסיכון אבל גם לייצר מצב שבו חלק מהכסף ״לא עובד״ זמן רב.

ניסיתי לחפש דיון בכך בעבר, אבל אני ממש גרוע בחיפוש בפורומים פה, אז אני מתנצל מראש אם אני חוזר על דברים שנשאלו בו בעבר. במקרה כזה אשמח אם תוכלו פשוט להפנות אותי לדיון המתאים.

תודה והמשך יום נפלא!

נערך לאחרונה ב:
יש 2 קרנות רלוונטיות בשבילך
בלאקרוק 1159250
אינבסקו 1183441
יש שרשור שמסביר את ההבדלים ביניהן.

לדעתי אין טעם לפזר על ציר הזמן, במיוחד בהתחשב בעובדה שהכסף היה מושקע עד עכשיו, רק בצורה פחות יעילה.
תחשוב נניח שביצעת את הרכישות על פני שנתיים ואז הברוקר בטעות מכר לך הכל. עכשיו שוב תפרוס את הרכישה רק כי הכסף מופיע כמזומן בחשבון?

צריך להסתכל על שני התיקים כתיק אחד, להחליט כמה אחוז מניות וכמה אחוז אג״ח, כאשר המניות מוחזקות בקה״ש מתוך הנחה שלאורך זמן הטבת המס על מניות תהיה יותר משמעותית. אישית אני מחזיק בקה״ש גם קצת אגח ממשלתי שקלי ארוך מאוד כדי להפחית את ההסתברות שאצטרך להתמודד עם האתגר הפסיכולוגי של לראות את הקה״ש נחתכת בחצי.

בהצלחה לא ממליץ.

יש 2 קרנות רלוונטיות בשבילך
בלאקרוק 1159250
אינבסקו 1183441
יש שרשור שמסביר את ההבדלים ביניהן.

לדעתי אין טעם לפזר על ציר הזמן, במיוחד בהתחשב בעובדה שהכסף היה מושקע עד עכשיו, רק בצורה פחות יעילה.
תחשוב נניח שביצעת את הרכישות על פני שנתיים ואז הברוקר בטעות מכר לך הכל. עכשיו שוב תפרוס את הרכישה רק כי הכסף מופיע כמזומן בחשבון?

צריך להסתכל על שני התיקים כתיק אחד, להחליט כמה אחוז מניות וכמה אחוז אג״ח, כאשר המניות מוחזקות בקה״ש מתוך הנחה שלאורך זמן הטבת המס על מניות תהיה יותר משמעותית. אישית אני מחזיק בקה״ש גם קצת אגח ממשלתי שקלי ארוך מאוד כדי להפחית את ההסתברות שאצטרך להתמודד עם האתגר הפסיכולוגי של לראות את הקה״ש נחתכת בחצי.

בהצלחה לא ממליץ.
תודה רבה! בדיוק התשובה שחיפשתי, מתומצתת ולעניין (:

לדעתי אם כל מה שאתה מתכוון זה להשקיע ב s&p500 עם מינימום מאמץ והתעסקות- תמצא קרן השתלמות עם דמי ניהול זולים ותשקיע דרכה.
את הדמי ניהול הכי זולים מהקרן הנוכחית שלך כנראה תקבל מהשימור אחרי שהם יקבלו את בקשת הניוד שלך מהקרן החדשה.

לדעתי אם כל מה שאתה מתכוון זה להשקיע ב s&p500 עם מינימום מאמץ והתעסקות- תמצא קרן השתלמות עם דמי ניהול זולים ותשקיע דרכה.
את הדמי ניהול הכי זולים מהקרן הנוכחית שלך כנראה תקבל מהשימור אחרי שהם יקבלו את בקשת הניוד שלך מהקרן החדשה.
במקור, זו היתה הכוונה שלי, הכספים היו בקרן עוקבת s&p עם דמי ניהול של 0.35%, כשהם החליטו להעלות ל0.75%, השימור הסכים לרדת רק ל-0.55% ולא אחוז אחד מעבר. מכיוון שב-IRA דמי הניהול קטנים ביותר מחצי מההצעה ״הטובה״ שלהם, ובנוסף על זה יש עוד כל מיני הוצאות ניהול השקעות שמתווספים גם על העלות המקורית (באחת השנים זה הגיע לעוד 0.1%) , העדפתי לעבור. חוץ מזה, ההתעסקות לא מציקה לי, להיפך. היא מחייבת אותי להיות על זה, זה תהליך שאני לומד בו ומחייב אותי להשאר בעניינים.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Odnight התייעצות לגבי השקעה ראשונית ב-IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
T התייעצות לגבי השקעה בשוק ההון בישראל לתושב חוץ שוק ההון 3
E התייעצות לגבי הון פנוי, סגירת הלוואת פריים או השקעה באפיקים אחרים נדל"ן 9
A התייעצות לגבי חיסכון/השקעה שוק ההון 6
amidar התייעצות פיננסית לגבי משכנתא, השקעה והלוואה. צרכנות פיננסית 1
M התייעצות לגבי השקעה לטווח קצר שוק ההון 6
N התייעצות לגבי השקעה בתקופה זאת נדל"ן 15
P התייעצות לגבי כדאיות השקעה פאסיבית בהתחשב במעבר מתוכנן לארה"ב שוק ההון 66
א התייעצות לגבי השקעה בבורסה שוק ההון 13
A בוגר תואר שני במדמ"ח, התייעצות לגבי ההמשך התפתחות אישית 8
ר התייעצות לגבי דירה המיודעת לפרוייקט תמ"א 38 (יפו-בת ים) נדל"ן 12
S התייעצות לגבי רכישת דירה "פינוי בינוי" והיטל השבחה נדל"ן 9
ה תיק פרישה עבור אמא (67) התייעצות לגבי הקצאת נכסים והתנהלות שוטפת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 1
S התייעצות לגבי העברת קופת גמל לIRA שוק ההון 29
J התייעצות לגבי הקצאת נכסים שוק ההון 16
י התייעצות לגבי קניית שליש דירה נדל"ן 9
א התייעצות לגבי איזון תיק מבחינת הרכב מטבעות שוק ההון 2
צ התייעצות לגבי קניית נדל"ן בחו"ל נדל"ן 2
ר התייעצות לגבי מיקסום השקעות עם הכנסה חודשית נמוכה - יש רעיונות? שוק ההון 1
T התייעצות לגבי מעבר מארה"ב לאירופה (לא אזרח אמריקאי, לא תושב ישראל, כן אזרח של מדינת באיחוד האירופי) אוף טופיק 1
M התייעצות לגבי קרן סל נאסדק של אינבסקו שוק ההון 5
B התייעצות לגבי העברת הפנסיה וקרן ההשתלמות למסלול מחקה מדד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
T התייעצות לגבי קרן מנוהלת שוק ההון 7
A התייעצות לגבי פנסיה ללא הפקדות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
צ התייעצות לגבי משכנתא ראשונה נדל"ן 39
Echelon התייעצות לגבי 2 קרנות נאמנות אג"חיות שוק ההון 9
A התייעצות לגבי חלופות להשקעה ב ETF לאג"ח ארה"ב שוק ההון 6
ש התייעצות לגבי כסף נזיל שוק ההון 7
M התייעצות לגבי לימודי Devops התפתחות אישית 9
O התייעצות לגבי משרת סטודנט ראשונה - מדמ"ח התפתחות אישית 3
hommie התייעצות לגבי שמאות לפני תביעת יזם נדל"ן 2
י התייעצות לגבי תואר שני במנהל עסקים באוניברסיטה הפתוחה פוסטים מאיכות נמוכה 1
W התייעצות לגבי הלוואה מעמותת "עוגן" צרכנות פיננסית 24
ש התייעצות לגבי דירה ראשונה מינוף או הון עצמי נדל"ן 2
A התייעצות לגבי מסלול תשלום לקבלן - חלק מההון קיים בנכס אחר שהוא ללא משכון \ הלוואות נדל"ן 8
L התייעצות לגבי דירה 2 חדרים חדשה באשדוד נדל"ן 55
freakazoid התייעצות לגבי קרן סל בנקים ישראל\ארה"ב לקראת עליית המדד שוק ההון 1
A התייעצות לגבי הערכת סיכונים במינוף שוק ההון 12
י התייעצות לגבי הערכת סיכונים/סיכויים שוק ההון 3
ד התייעצות לגבי משכנתא ראשונה נדל"ן 12
ט התייעצות לגבי מינוף - מקרה ייחודי נדל"ן 30
R התייעצות לגבי חובות דיווח של משקיעים ב- Interactive brokers (ללא מתווך) מיסים 36
A התייעצות לגבי לימודי מקצועות הייטק - גיל 27 התפתחות אישית 34
C התייעצות לגבי לימודי חשמל/אלקטרוניקה התפתחות אישית 5
M התייעצות לגבי חשבון בנק, מינוף וחשבון השקעות צרכנות פיננסית 5
ח התייעצות לגבי אפשרויות תעסוקה עם טווח לימודים קצר התפתחות אישית 3
C התייעצות לגבי מעבר מאקסלנס לIB כדי להשתמש בשירותי המרת מט"ח ברוקרים ופלטפורמות מסחר 14
א התייעצות לגבי התנהלות מול לקוח אוף טופיק 16
ק התייעצות לגבי מכירת דירה ראשונה ויחידה ולהשקיע ולעבור לשכירות. נדל"ן 9
B התייעצות לגבי דמי ניהול שוק ההון 8

נושאים דומים

Back
למעלה