שלום לכולם,
התחתנתי לאחרונה ואנחנו מתלבטים מה לעשות עם המתנות שקיבלנו (כ200 אלף ש"ח).
יש לנו כרגע:
תיק השקעות בניהול אישי שלי - מחקה מדדים: כ250 אלף ש"ח
קופת גמל להשקעה של אישתי - מסלול מחקה S&P: כ45 אלף ש"ח
קופת גמל להשקעה שלי - מסלול מניות: כ70 אלף ש"ח
דירה בבעלותנו.
מכיוון שדירה כבר יש אני לא חושב שנזדקק לכסף בשנה הקרובה אבל לא יודע לגבי יותר מזה, בגלל זה אנחנו מחפשים פיתרון קצר טווח. ראיתי את הפקדונות בבנקים, לדוגמה דיסקונט שנותנים 3.5% בשנה וזאת נראית לי אופציה טובהץ חשוב לציין שאין נקודת יציאה במהלך השנה כך שאם פתאום נצטרך את הכסף במהלך השנה לא נוכל למשוך אותו. סיבות שאני חושש שבגללן נצטרך את הכסף:
*מקרה חירום (סבירות נמוכה כי יש לנו ביטוחי בריאות).
*הזדמנות מפתיעה לרכישת נדל"ן (סבירות נמוכה כי ככה זה בחיים).
בכל אופן אני לא מרגיש בטוח לשים את הכסף הזה בתיק ההשקעות (כמו שעשיתי עד כה עם סכומים שידעתי שלא אצטרך להרבה שנים), אז אם אני מבין נכון האופציות הן להשאיר אותו בעו"ש או לקחת פיקדון לטווח קצר יחסית של שנה.
אשמח לשמוע מה אתם חושבים, הכל נשמע לי הגיוני אבל אני רוצה לאוורר את הרעיון.
עוד הערה: אני יודע שלכאורה אין סיבה לקופת גמל להשקעה במקביל לתיק מנוהל אישי אבל זה עוזר לי לישון בשקט עם התיק כשאני יודע שחלק ממנו בידיים של מישהו אחר, מעין מבחנת ביקורת.
התחתנתי לאחרונה ואנחנו מתלבטים מה לעשות עם המתנות שקיבלנו (כ200 אלף ש"ח).
יש לנו כרגע:
תיק השקעות בניהול אישי שלי - מחקה מדדים: כ250 אלף ש"ח
קופת גמל להשקעה של אישתי - מסלול מחקה S&P: כ45 אלף ש"ח
קופת גמל להשקעה שלי - מסלול מניות: כ70 אלף ש"ח
דירה בבעלותנו.
מכיוון שדירה כבר יש אני לא חושב שנזדקק לכסף בשנה הקרובה אבל לא יודע לגבי יותר מזה, בגלל זה אנחנו מחפשים פיתרון קצר טווח. ראיתי את הפקדונות בבנקים, לדוגמה דיסקונט שנותנים 3.5% בשנה וזאת נראית לי אופציה טובהץ חשוב לציין שאין נקודת יציאה במהלך השנה כך שאם פתאום נצטרך את הכסף במהלך השנה לא נוכל למשוך אותו. סיבות שאני חושש שבגללן נצטרך את הכסף:
*מקרה חירום (סבירות נמוכה כי יש לנו ביטוחי בריאות).
*הזדמנות מפתיעה לרכישת נדל"ן (סבירות נמוכה כי ככה זה בחיים).
בכל אופן אני לא מרגיש בטוח לשים את הכסף הזה בתיק ההשקעות (כמו שעשיתי עד כה עם סכומים שידעתי שלא אצטרך להרבה שנים), אז אם אני מבין נכון האופציות הן להשאיר אותו בעו"ש או לקחת פיקדון לטווח קצר יחסית של שנה.
אשמח לשמוע מה אתם חושבים, הכל נשמע לי הגיוני אבל אני רוצה לאוורר את הרעיון.
עוד הערה: אני יודע שלכאורה אין סיבה לקופת גמל להשקעה במקביל לתיק מנוהל אישי אבל זה עוזר לי לישון בשקט עם התיק כשאני יודע שחלק ממנו בידיים של מישהו אחר, מעין מבחנת ביקורת.